icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

linda40
13. júl 2011

@helakramare no že ti to aj lekár povedal. Mne to nechcú vôbec prezradiť, takže ani netuším, aké veľké bábo to bude.

linda40
13. júl 2011

@helakramare tak to teda klobúk dolu. Môj prvý mal 3,65 kg a museli ho zo mňa ťahať zvonom. ☹

romea
13. júl 2011

@juventik srdečne gratulujem k synčekovi, držím palce, určite je čoskoro doma 🙂 tak ste odštartovali august 2011 🙂

helakramare
13. júl 2011

@linda40 na tomto fóre a pri čítaní všetkých príspevkov si strašne silne uvedomujem, aký je na Slovensku deficit empatických Dr, ako viazne komunikácia, ako z mamičiek rrobia pacientky...Užívam si výhody zdravotníka-v nemocnici kde pracujem a poznám každého, takže mám UZV vždy,a debaty a otázky nemajú konca...Je o veľmi príjemné, pri prvom som nevedela do čoho idem a tiež sa so mnou nikto nebavil. Pritom je to také jednoduché, lekár predsa musí na UZV merať femur a biparietál atd., a tak mu prístroj sám napíše, koľko bábo váži...Len pre upresnenie: mám 182cm a manže 195, takže tie miery sú primerané, myslím.... 😉 Ale bojím sa-jasné...

mimikett
13. júl 2011

@katka121, @krhlicka Hoci nemam skusenost s gynekologickou, no mojho gynekologa- chlapa by som nevymenila. Pride mi velmi ludsky a je s nim aj sranda.

mimikett
13. júl 2011

@vanilashot jeeeej to je super, 26.7. som sa narodila ja 😀 Mas vyhodu, ze vies presne kedy to bude a ako 😉 Ja sa toho trosku obavam, cakat kedy to na mna pride a ci vobec stihneme prist do porodnice, kedze nebyvam priamo v meste, ale na dedine. Ja uz pomaly kazdu noc rodim v sne, ciste psycho....

linda40
13. júl 2011

@helakramare no miery podľa UZV sedia, ale neviem koľko váži, to mi nechcú povedať. Môj gynekológ tvrdí, že on to pacientkám nehovorí, aby sa nebáli a môj pôrodník vie, že som mala veľké problémy pri prvom, tak možno preto mi to nechce povedať. Ale mohol by, veď aj tak pôjdem cisárskym. Vyprosila som si ho. Ja som o 10 centi nižšia, ale manžel má 196 cm a deti keby sa nenarodili 2 týždne pred termínom, tiež by mali cez 4 kg. Môj gynekológ asi urobil chybu pred prvým, že mi nezmeral rozmery panvy. Som síce pevnejšia, ale nemám široké boky.
Keď robíš v nemocnici, to je určite veľké plus. Mňa pri prvom nechali celú noc samu na pôrodnej sále s pásmi na bruchu. Vo vedľajšej miestnosti driemala pôrodná sestra, ktorá mi asi raz za pol hodinu odmerala tlak a znovu zaliezla. Až ráno sa objavila gynekologička, ktorá miesto toho aby mi pomohla, kričala na mňa. Pomohol mi až lekár, čo mal príslužbu a stihol to doslova v hodine dvanástej. Aj tak už má syn následky. Preto tu dosť nabádam ženy, aby si lekárov radšej dopredu vybrali a dohodli. Nie je lekár ako lekár. A ženám gynekologičkám sa vyhýbam zdiaľky. ASi tu už viac o svojich zážitkoch radšej nenapíšem, nechcem strašiť. Ja tvrdím, že som možno jedna z tisíca z takými zážitkami, verím, že to všetky zvládnete lepšie a bez väčších problémov. Ja som nechodila do žiadnej prípravky, nijako necvičila, nevedela som ani čo mám robiť. ☹

mimikett
13. júl 2011

@juventik Parada, gratulujem 🙂 🙂 🙂 Verim, ze budete coskoro spolu doma, zdravi a spokojni.

helakramare
13. júl 2011

@linda40 je to divné, veď ti musí vždy vytlačiť taký záznam z UZV prístroja, kde tie miery sú, a tam je aj váha. To byť zdravotníkom má svoje výhody ale aj nevýhody, ver mi.Na jednej strane overtreament, ale na druhej sa veľa vecí podcení či zanedbá. Ani aj ženy-gyn nemusím.....je potreba vravieť ľuďom aj negatívne zážitky, aby vedeli čo sa môže stať a vedeli sa tomu vyhnúť. Predsa máme svoje práva a oni svoje povinnosti- a malo by to fungovať... 😒 snáď naša druhá skúsenosť bude lepšia.S výberom lekára celkom nesúhlasím, bola som osobne svedkom toho, ako sa na mamičku všetci vykašlali a dali ruky preč.-VEĎ JE TO PACIENTKA TOHO A TOHO....a kým stihol prísť, bola odkázaná sama na seba..

susanq
13. júl 2011

ahojte kocky... dakujem za vasu podporu... tak len mensi zazitok... ocinov pohreb sa konal v jeho rodnom meste, 150 km od bratislavy. Tak sme sa tam s manzelom vybrali v pondelok rano. nastastie vsetky potrebne veci ohladom obradu vybavovala jeho teta, moja sestra, takze ja som len sedela pekne na baraciku, ktory tam mame, lebo fakt by som tie horka nezvladla. tak som si naivne myslela, ze to zvladam, bola tam aj sesternica, aj manzel, aj kamosky som tam mala, kedze do toho mesta sme chodievali casto uz od detstva, takze som tam mala partiu. no ale o deviatej vecer v pondelok, bolest hlavy, o 12stej v noci som uz grcala ako bejk, z kazdeho otvoru nieco islo (pardon za vyrazy), migrena ako prasa. u mna nic nezvycajne, kedze som pred otehotnenim bola liecena ako migrenicka. no ale v tehotenstve sa to trochu upravilo, kazdopadne 3 hodiny som sa trapila, uz som bola tesne pred odpadnutim, tak sa manzel nemohol na mna pozerat, zavolali sme zachranku. Prisli, napojili ma na ekg, skoro umreli :D tachykardia, tlak 150/110, saturacia 100, pulz 160. sup do zilky magnezium, novalgin a cakame... ukludnuju ma, prihovaraju sa mi, ja este stale mdlo pred ocami, no bolo mi fakt hrozne... po pol hodine merali tlak znova, 150/100, cize len mierne zlepsenie, pulz sa mi ale aspon trochu ustalil, uz bol len 120... takze sup tabletku pod jazyk. Cakame dalej, uz je mi lepsie, hlava presla, ulavilo sa mi, proste ma z toho dostali neuveritelnym pristupom. keby som mohla, tak ich tam vybozkavam, ale bola som rada, ze vsetko dobre dopadlo. takze som spala cca 2 hodiny do rana, na druhy den vonku 36 stupnov a o 16:00 pohreb. Ani vam nemusim vraviet, ze v ciernom, s bruskom, ked som vysla von, ze kondolencie, tak ma hned aj zvrtli, pomaly ze ma neodviedli do vnutra a uz sme vodovali... zase hmla pred ocami... telo ma totalne zradilo a to som si myslela, ze to zvladnem, ale podvedomie a vnutorny stres ma proste dobehli :( ale uz som doma, nohy vylozene, takze snad uz bude lepsie a nejako to s drobcekom dobojujeme... neprajem naozaj ani najhorsiemu nepriatelovi, aby si zazil to, co ja :( clovek si povie, ze sa na to pripravi, ale prd makovy 🙂 ja vam drzim palceky, nech sa co najmenej vystavujete stresu a nech uz to vsetky uspesne dobojujeme!
@krhlicka: ja som si chcela zazmluvnit Dr.Rozemberga, ale samozrejme bum, dovolenka aj teraz a dovolenka aj v auguste rovno niekde okolo mojho terminu. Takze zvazujem, co dalej :( ako bolo teda na antolskej? mala si dobry pocit, ci ani velmi nie?

edita84
13. júl 2011

Ahoj kočky tak doma z poradne malý má v 33 tt 2300 g čo ma veľmi teší všetko je ako má byť a o 2 týždne znova poradňa a potom už dohodneme cisársky 🙂 teším dnes som si konečne kúpila podprsenky na kojenie a malému čiapočku a rukavičky ešte v sobotu smer NZ tesco trocha sa tam vybláznim a výbavička je hotová jáj a už len plienky ale to je už len maličkosť 🙂

a toto je môj valibuk fakt kočky vám koľko vážili babatka v 33 tt?

jankaamartin
13. júl 2011

@mimikett aj mne sa stále sníva len o porode a ked ma brucho zabolý hned si myslím to su asi kontrakcie,,,prežívam to už tretí večer,,,a to este k tomu nam povedala dr že malá je pripravená akokeby na 37t,,,a zatial som v 34 :/

jankaamartin
13. júl 2011

@edita84 no tak moja v 34t váži okolo 3kg,,,ale to som ti už písala,,,len neviem prečo mi dr včera povedala to o tom 37 týž....stále nad tým rozmýšľam ,,,ale už by som to chcela mať za sebou 🙂

linda40
13. júl 2011

@helakramare ja som si vybrala primára, tak snáď si to nedovolia 🙂 A záznam z UZV mi nedávajú, lekár len nadiktuje sestričke čísla, to je všetko. Sono mi doteraz robil gynekológ v poradni a pár krát ten vybraný pôrodník, ale ten nehovoril žiadne miery, len to, že je to OK.

jankaamartin
13. júl 2011

@juventik GRATULUJEMMMMM!!!nech ste zdravučký

edita84
13. júl 2011

@jankaamartin fuha no to neviem nemáš zle vyrátané týždne?
inak čítam že už chodíte do nemocky na poradňu u nás to tak nie je až do konca sa chodí ku gyn. a potom do nemocky na CTG ale to až po 35 tt a prietoky už tiež robí aj gyn. aj dnes mi ich robil a srdiečko nádherne tlkotalo až mi slzyčky vyšli ale ako som videla aj mangelovi bol celý dojatý zo syna 😀 ja budem rodiť u svojho gyn lebo chodí on tam zvykne mať služby 🙂

jankaamartin
13. júl 2011

@edita84 tak isto aj ja rodim pri svojej a to CTG mi robila ona v jej ambulancii len preto že ked mi robila ultrazvuk tak malá bola velmi akčna,,,a chcela vedieť ako jej bije srdiečko a po prvykrat jej bilo velmi rychlo tak soms a musela o dve hodinky vrátit a urobila mi ho zas už to bolo ok

edita84
13. júl 2011

@jankaamartin hej? tak to je super lebo ostatné kočky píšu že si ešte musia vybrať pôrodníka podla mňa to je brutálny stres pre nich. no aj môj malý dnes vystrájal ked mi robil sono tlačil sa naň :D

jankaamartin
13. júl 2011

@edita84 aj moja malá to nechcela 🙂

ka3n
13. júl 2011

To už vážne tak letí..a ja nemám ešte tašku zbalenú ,lebo sa mi strááááášne nechce 🙂

ka3n
13. júl 2011

@edita84 ja to zase berem tak, že odrodiť ma niekto musí, prídem a kto tam bude ten to spraví, lebo musí 🙂

edita84
13. júl 2011

@ka3n no hej ale v našej "špičkovej" nemocnici by som si to nedovolila 😒 ☹

ka3n
13. júl 2011

@edita84 ako to myslis??a ty mas uz tasku zbalenu?? alebo baby ostatne ako ste na tom??

edita84
13. júl 2011

@ka3n no u nás gynekologiu ovládajú starší lekári alebo len taký ktorý odvedú dobrú prácu len za peniaze nemám o nich dobrú mienku ale sú tam aj taký ktorý vedia čo robia ale s tými sa treba vopred dohodnúť 🙂 no tašku už mám zbalenú chýbajú tam už len maličkosti ale aj ja som ju balila len tento týždeň

gabika84
13. júl 2011

@ka3n zbalene 😎 a tiez nemam dohodnuteho doktora, je mi to uplne jedno kto tam na tu poslednu polhodinku pride a povie: " a teraz zatlacte!" 🙂

ka3n
13. júl 2011

no je pravda, ze budem mat cisarsky, ale na druhej strane si aspon ja myslim, ze v porodnici v TT som sa dodnes nestretla zo zlym porodnikom, takze ja si len chvalim, nevravim, ze stat sa nemoze hocico, ale treba mysliet pozitivne a usmievat sa, aspon ja som taky clovek

No my sa cele dni kupjemev bazene, dnes mame naplane ist s krpcom na kupko aj kamoska ide s malym, potom behame po dvore, na kofcu ideme a vecer po 22 lahneme vsetci KO a uz sa mi nejaka taska balit nechce..ale mala by som, sakra musim a hlavne teraz ked tu je neterka, aj maleho mi povaruje..
Len je pravda, ze ja ani neviem co zbalit, tak mi kazda prosim vas napiste co tam mate dakujem 🙂

edita84
13. júl 2011

@ka3n ja mám taký zoznmík v profile ako článok kukni ho možno ti pomôže 😉

krhlicka
13. júl 2011

@edita84 nadherny je a ma tusim miery tabulkoveho modela 🙂 len tak dalej a vela radosti pri
doplnani vybavicky prajem.

krhlicka
13. júl 2011

@susanq ahoj, som rada, ze mas smutnu a neprijemnu udalost za sebou. Veru, teraz uz len nozky hore a
veget!
Antolska: sama dovolenka vsade... Pockala som si 2 hodky pri jednej ambulancii. Poradna rychla - za 5 min som bola hotova (tlak, moc, ci drzi krcok). Pani doktorka ma vysetrila dost bolestivo, takze dojem na mna neurobila. Ale mala toho vela, fungovala za 4 lekarov, co dovolenkuju. Snad to tam bude buduci tyzden lepsie.
A na Rozemberga som pocula len same chvaly...vraj taky pohodak, co odlahci situaciu a zenam pomaha zliezat z kozy 😀 sympaticke...

krhlicka
13. júl 2011

@ka3n taska ciastocne pripravena,
este musim urobit nakup v lekarni pre seba aj pre babo, co chyba a oprat si zupan.
Niektore veci este nebalim, lebo ich nosim....kojenecke podprdy, kosele...
Jasne,ze to stihneme 🙂 a Edit ma super zoznam, mrkni tam...