icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

vanilashot
18. júl 2011

Ahojte baby.....tak práve som prišla od doktorky, všetko ok, výsledky krvi v poriadku, pečeňové testy tiež, glukóza ukážková 🙂 🙂 🙂 Len sa už veeeeeľmi bojím toho cisaráku.....Tak som túžila rodiť klasicky....vidieť si maličkú hneď po pôrode, mať ju hneď priloženú....A hovby hovby zlatá rybka, akvárium nebude ☹ Ešte aj môj bambavý švagor ma včera podpichol, lebo sme sa bavili o pôrode, že je to najkrajšia vec, čo žena môže zažiť, tvrdila som...a on somár na to, že čo ja rozprávam, že šak aj tak nebudem rodiť normálne, tak mňa sa to netýka....velmi sa ma to dotklo, hneď som mu povedala, že keby to záležalo na mne, tak najradšej rodim klasicky...večer ma to všetko tak dostalo, že som si aj poplakala....MM ma ukľudňoval, nech sa nebojím, že všetko bude ok, že on bude celý čas na chodbe na nás čakať, ale aj tak....ako sa to približuje tak mám z toho neskutočný strach....Asi som vadná...... 😒

vanilashot
18. júl 2011

@dadulajda ahoj moja, chcem sa spýtať, ako je to s nami školopovinnými??? nevieš náhodou? bola si vybavovať aj teraz pred pôrodom niečo, ohľadom materskej??? sociálka, úrad práce???? či??? stačí až po pôrode???

linda40
18. júl 2011

@vanilashot neboj, aj ja budem rodiť cisárskym. A nemáš za čím banovať, môj prvý pôrod - klasicky, je ešte teraz pre mňa nočná mora. Nie je vždy všetko ideálne. Hlavne aby sme mali zdravé deti a že s nimi nebudeme hneď ? Veď si nás ešte užijú dosť. 😉

linda40
18. júl 2011

baby s väčšími prsiami - kde ste zohnali podprsenky na dojčenie? Ja nemôžem zohnať, mám len jednu do ktorej sa asi aj tak nezmestím, keď sa mi nalejú prsia. 😢

ka3n
18. júl 2011

@vanilashot a ty ides planovanym cisarskym aky den?? toho 26.jula??? ci??

ka3n
18. júl 2011

akurat som sa ohladne toho cisarskeho chcela spytat, baby, kt. ta pojdete rodit, uz ho mate naplanovany, ak ano tak nakedy??

ka3n
18. júl 2011

@romea dakujem za infosku aj ked mi to pride velmi cudne, ale nastastie teda rodim tym cisarskym a povazuju ma za ich rizikovu pacientku 🙂....no to by som blbo pendlovala, ked moj gyndos je v PK..:(

vanilashot
18. júl 2011

@ka3n hej, mám ho plánovaný na 26.7 cca na 16.00.

ka3n
18. júl 2011

@vanilashot a normalny termin porodu mal byt kedy??

mimikett
18. júl 2011

@venny26, ka3n baby ani v kauflande nic, ziadna ruzova vinea a to som si nanu tak chutila 😠
Gabika ma tak navnadila, takze budem hladat dalej....

krhlicka
18. júl 2011

Ahojte baby, dnes sa tusim poradnuje vo velkom 🙂
2. poradna v porodnici za nami. Vsetko v poriadku, srdiecko bije ako zvon, krcok drzi.
Citujem:,,absolutne zrely nalez na 37 tyzden" 😎
Poradna bola bleskova, spytala som sa na Epidural. V stredu idem na odber krvi kvoli tomu,
potom ultrazvuk, poradna a nakoniec poucenie o zavedeni Epi. Cely den stravim v porodnici.
Cez nejake okna medzi tymto super programom planujem nakuknut ako to vyzera na 6sto nedeli.

Inak baby, ktore chodite k vasim lekarom od zaciatku az po porod....co by som ja za to dala. Toto sa mi zda ako pasova vyroba.
Sup sup hop hop, nemaju cas...lebo medici, taka prednaska, hentaka prednaska, potom rychlo k porodu.
Zlaty moj doktor so sestrickou 🙂

elina313
18. júl 2011

Ahojte maminky, takto pred rokom som ja prispievala do Augustových miláčikov 2010. Len som zablúdila do Vašej témy a vynorili sa mi spomienky. Ako som sa nevedela svôjho dubáčika dočkať. Ako som zle znášala teplo, nič nejedla, ako ma kopal, ako ...
Želám vám všetkým, aby bol pôrod čo najrýchlejší, aby ste mali rovnakú radosť zo svojich uzlíčkov ako ja.
Môj dubáčik už bude mať rok.... poviem vám, len včera som tu písala a rozoberala to čo vy, čo do pôrodnice, aký bude druhý pôrod.... a za chvíľu môj Matúško sfúkne prvú sviečku na torte....
Čas je nekompromisný, užívajte si svojich miláčikov čo najviac, ani jedna sekunda sa nevráti späť... a všetko trvá len tak krátko...

krhlicka
18. júl 2011

@vanilashot 🙂 ty uz vies aj kedy sa bat..den aj hodina. Rozumiem tomu, ze si sklamana z toho,
ze nebudes rodit prirodzene. Tiez som si vysnivala prirodzeny porod a prilozenie babatka hned po narodeni. Ale ak by sa mi malicka neotocila, tak ako tebe, no co narobim. Ako baby pisu, dolezite je, aby
si bola ty aj babatko v poriadku. Mojej svagrinej sa 1. syncek otocil v pohode, ale na kontrole mal slabe ozvy, tak
ju hned v ten den aj brali na cisarsky. Clovek nikdy nevie ako to nakoniec bude.
A druhe babatko chcela rodit prirodzene, ale malicky mal zvlastne skrutenu ruku, tak znovu cisarsky.
Tiez bola z toho velmi nestastna. Ale chlapci su zdravi, to je najdolezitejsie! Teraz caka tretieho chlapceka a chcela by rodit prirodzene. No ja neviem, ktory lekar si to zoberie na zodpovednost po 2 ranach na maternici...
U nas doma je zasa debata vo velkom, ci zazmluvnit lekara alebo nie. Som z toho uz zunovana a 250 euro tiez nie je momentalne mala suma, kedze sme vela investovali do prerabky bytu a este objednavame nabytok. Tak neustale pocuvam, ze nech sa rozhodnem ja. Peniazky sa najdu, len nech som spokojna. Na druhej strane,ze niekto ma odrodit musi... Tak rozhodnutie je na mne. Nekonecna tema a dnes som sa lekara na nic preistotu nepytala. Sa bojim aj opytat, nech to neberie automaticky zavazne. Dobre cislo som vsak 😀 Vidis, strach mam aj ja 🙂

krhlicka
18. júl 2011

@elina313 🙂 dakujeme za povzbudenie!dobre padlo a zelam vela zdravicka a radosti tvojim drobcom 🙂

vanilashot
18. júl 2011

@ka3n normálny pôrod mal byť až 10. augusta, ale nakoľko sa malinká neotočila, tak musíme ísť skôr, aby vraj rana nebola až príliš veľká a rýchlejšie sa zahojila. 😒

@krhlicka no veď to je na tom to strašné, že viem, kedy sa mám aj báť 😀 Tiež si myslím, že prvoradé je zdravie, ale tak zabolí to trošku....Nevadí, nejak tých 5 dní prežijeme, a potom sa už budeme k sebe túliť doma 🙂

bola som na tých úradoch (sociálka a UPSVR) a samozrejme, nikto nič nevie, odvolávajú sa každý na druhé dvere, posielali ma z okienka do okienka....katastrofa... 😠 za čo sú tie tety tam platené???? 😠

barborkam
18. júl 2011

ahojte..len tu k vam nakuknem..dnes som bola na takej predporodnej prednaske v Antolskej s porodnikom a lekarom, co je na novorodenenckom..vraveli, ze aspon 2 tyzdne pred porodom by sa nemala konzumovat cokolada, citrusove plody a ziadne bylinky, sytene ochutene vody atd...poculi ste uz o niecom takom?

jankaamartin
18. júl 2011

@vanilashot no vidíš a ja by som praveže rada rodila cisársky,,uplne zaspat a hotovo,,,tak sa bojím klasického,,,dr nechce ani len počuť o cisárskom :/

jankaamartin
18. júl 2011

@krhlicka ahoj som rada ,že sa máte dobre ty dávaš až 250?ja len 100eur,,,plus dezert a niejakú flašočku ,,,je to podla mna veľa 250eur

jankaamartin
18. júl 2011

Baby ja som dnes aj s bruškom bola na hubách 🙂 našla som jedného dubáka a zvyšné u nás nazývané Kaličky,,,tak sa mi to žiadalo 🙂 ale nie po kopcoch samozrejme,,,pekne po rovinke,,,a pomaličky,,,

nena62
18. júl 2011

@jankaamartin odporúčam Ti rodiť normálne,cisársky síce prespíš,ale potom tá bolesť..au..zlatý normálny pôrod...

miriam001
18. júl 2011

@krhlicka ahoj, citam, ze v stredu ides na ultrazvuk. chcem sa spytat - aj si sa prosim ta objednavala na nejaky presny cas? lebo sa mi tam zda strasne pomätena sestricka (inak moja byvala suseda - blazniva zena) a povedala, ze v stredu od rana maju objednavky, ale ze si mozem pockat....sa bojim, ze v stredu mi povie zase nieco ine, lebo najskor zacala tak, ze maju plne cely tyzden a to som sa bola objednat uz minuly piatok...

krhlicka
18. júl 2011

@barborkam Ahoj, ja som pocula len o citrone. Inak volal sa ten lekar Sysak?
lebo meskal na poradnu kvoli prednaske buducim mamickam 😀 ste nam ho tam zdrzali 😉

krhlicka
18. júl 2011

@miriam001 😀 no tak to si trafila klinec po hlavicke, objednala ma na stredu a na listok mi napisala stvrtkovy
datum. Dnes som si to vsimla na poradni, ked som sestricku presviedcala, ze v stredu je 21.7.!tak ma vyviedla
z omylu. Sestricka na ultrazvuku ma diar a tam mala veruze kopu objednavok na tento tyzden.
Mne sestrika u MUDr. v ambulancii odporucila objednat sa. Ale napr. dnes o 13 na UZV nebolo ani nohy. Este doktor vykukoval, ci tam niekto nesedi. Tak vyskusaj, zoberu ta, ked si tam pockas.

mimikett
18. júl 2011

@jankaamartin Jej, ze na hubach 🙂 To je super, aspon si sa trosku vyvetrala. Ja si planuje huby buduci rok aj s malinkou, tatinko si ju da do klokanky a ja budem kosit hribiky 😀
Ja mam strasnu chut ist niekam na taku prechadzku do prirody, ale akosi mi to brusko uz nedovoli. Ked dlhsie chodim ( dlhsie, ze 5 min. na nohach ), tak mi zacina tvrdnut, tak si aspon vychutnavam posedenia vonku pri nejakom chladenom napoji, kavicke alebo zmrzlinke.

mimikett
18. júl 2011

@barborkam to som teda nepocula, ja sa praveze teraz rychlo este napchavam takymi dobrotkami, ktorych sa budeme musiet vzdat minimalne na zaciatku pocas dojcenia. Takze ovocie vseho druhu, rajcinky a ine dobrotky sa u nas v poslednych dnoch minaju jedna radost. Inak baby ovocie mi bude velmi chybat- ja som taky ovocny maniak 😝

mimikett
18. júl 2011

Ja dnes pekne lenosim, nohy vylozene, uplna pohodka. Musela som si vydychnut po vikende, myslim, ze hlavne vcera som to s tou aktivitou prehnala ( boli sme v nemocnici na kontrrole, behali po obchodoch, stihli dve navstevy a vecer som este vypekala pre draheho nejake dobrotky do robotky, kedze mal narodeniny - tak nech pohosti svojich maskrtnych kolegov, vecer som bola taka unavena, ze som v noci ani spat nemohla - cele naopak ).
Dnes sme boli akurat doobeda sa dat vyfotit s babatkom este ked sa schovava v brusku a v stredu budu fotecky, juchu. Uz sa tesim 🙂 🙂 🙂

miriam001
18. júl 2011

@krhlicka no pekne 🙂. aj mne tam ukazovala ten svoj diar, ze aky ho ma plny, reku a co ja mozem za to, ze pre 6 ambulancii mate jeden ultrazvuk? ja som nebola na ultrazvuku od 33tt...asi tam teda pridem az poobede, aj to som sa jej pytala, ze kedy asi mam prist a povedala mi ze vsak pridte 🙂

katarina6
18. júl 2011

@barborkam ......by sa nemala konzumovat cokolada, citrusove plody a ziadne bylinky, sytene ochutene vody atd...
a to preco? ako to odovodnil? nechapem.....

zuzca80
18. júl 2011

ahojte...aj ja sa pridavam do spolku planovanych cisarskych. ja este nemam stanoveny presny termin. ale vo stvrtok idem na utz a opdla toho asi budeme mudrejsi, ci to bude buduci tyzden alebo neskor.

miriam001
18. júl 2011

@katarina6
@barborkam ja som to tiez nikdy nepocula ale keby sa to naozaj nemalo, tak by si to lekari snad nenechavali pre seba a dali taky zoznam kazdej mamicke...ci?