icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
22. júl 2011

@miriam001 z toho si nic nerob. moja mala mala podla dokiho pred dvoma tyzdnami 2200 kg. tiez ma zacal strasit 😠 tak ma objednal o dva tyzdne a to uz mala vraj 2700g. takze pol kila za dva tyzdne. tiez asi ziadny valibuk nebude a mne osobne by to ani nevadilo 😎 aj tak mam pocit, ze za dva tyzdne to bude dalsie polkilo a narodi sa mi normalne 3300-3500 g babo. to len ti doktori stale stresuju ☹ a ked budu babatka mensie- nevadi, nechame si vsetky dupacky c. 50 a 56 poslat od @krhlicka im budu aj tak nanic 😀 😝 😀 , vsak?
@edita84 to tvrdnutie moze byt aj tak skoro. ja som sice 38.tt ale uz to pocitujem 2 tyzdne minimalne. pokial to nie je nejak bolestive, tak je to ok 😉
@sofiel123 pravdaaaa, u nas vsetko davno nachystane, zbalene 🙂 inak to s tou tvojou kamoskou je sila ☹ presne o tom som hovorila, ze lekari len stresuju, radsej vyberu babatko z bruska predcasne a nakoniec zistia, ze mu nic nie je (resp. by nebolo keby ho tam nechali do terminu) 😠
@dadulajda uz som spominala, ani ja nechodim na CTG a nemyslim si ze je to nevyhnutnost. v poslednej dobe, cim menej doktorov a vysetreni, tym som spokojnejsia 😉

martinka211
22. júl 2011

@dadulajda ak mas nejaky problem tak ta doktor posle do nemocnice do rizikovej poradne...ja tam uz chodim....inak asi az ked budes po termine ides do nemocnice na pasy a potom do rizikovky 😉

jankaamartin
22. júl 2011

@katarina6 aj moja babika pravidelne štikúta 🙂 a tatino to cíti ked priloží ruku 🙂

jankaamartin
22. júl 2011

ahojte mamičky vám netvrdne bruško?mne od dnes od poobedia,,,čo to znamená???? 😖

majjka1985
22. júl 2011

@jankaamartin Ahoj 🙂 Mne brusko tvrdne uz take 3 tyzdne, ale dnes je asi daco vo vzduchu, lebo mi tvrdne viac ako inokedy ☹ ale ked lezim a som v klude, tak je to oky 🙂

vanilashot
22. júl 2011

@jankaamartin Ahoj Jani, toto isté mám aj ja...som z toho mimo, bola som aj na poradni, pýtala som sa doktorky a ona na to:"noooo, už vám začína tvrdnúť"....ale nepovedala mi, čo s tým....neprechádza to, stále je tvrdé, večer pokúpeli trošku poľavilo, statočne sa pohýbalo, a teraz zase tvrdé....Tata si pre istotu nedal ani pivko, že čo keby náhodou...neviem, či bol dnes taký čudný deň, alebo nám to už začína 😝

sofiel123
22. júl 2011

@emily3 gratulujeme 🙂 prajeme veľa zdravíčka , mliečka a pri toľkých detičkách pevné nervičky 😉
My ešte nespíme Majka mi sedí na kolenách nejak sa jej nechce za žiadnu cenu 😒
@jankaamartin nemusí to nič znamenať 😉 ale aj mne tvrdne dnes viac než inokedy 🙂 treba sa už pomaly
psych. pripravovať na pôrod kočky nikdy neviete ekdy to príde môže už dnes alebo zajtra 😉 držte sa kočeny 🙂

sofiel123
22. júl 2011

@vanilashot ja si myslím , že sa to pomaly rozbieha 😉 držíme palčeky

krhlicka
22. júl 2011

@gabika84 😀 srandicky cooo, no dufajme,ze ich budem potrebovat a nevypadne zo mna male slonica 🙂
@edita84 @jankaamartin @vanilashot @majjka1985 baby aj mne stale tvrdne brusko, ale nie je to pravidelne.
snazim sa to rozdychat branicovym dychom (dychanie do bruska). Ked to rozdycham, za chvilocku je brusko makke. Skuste, mne to zatial velmi pomaha.
@sofie123 🙂 takto ponocujete kocky ako my. Mam pocit, ze nasa mala skace cez svihadlo v brusku, take premety
a kopkanie...na spanok to ani u jednej z nas zatial nevidim 😀

tak krasny letny vecer zelam a popripade dobru noc vam aj vasim detickam

micurka
22. júl 2011

@sofiel123 k tým kopancom sa pridávam - od rána do večera bez prestávky!!! Ale aspoň viem, že je v poriadku 🙂 a budú mi tie pohyby v brušku chýbať!!!

monika15
23. júl 2011

baby je to niekto kto ma termin na 18ho augusta 🙂)????

jankaamartin
23. júl 2011

neviem ale možno mi bruško včera tvrdlo s toho,že som si cez den nelahla,,,momentálne je všetko ok,,,malinká v noci spinká celú nocku,,,a každý deň sa jej štikútka 🙂 aj teraz maminku kope,,,joj moj pokladík,,,od dnes baby 9 MESIAC 🙂

jankaamartin
23. júl 2011

A BABY BERIETE ESTE MAGNZIUM???????????JA SOM HO UŽ OD PONDELKA PRESTALA BRAT

romea
23. júl 2011

@jankaamartin ahojky, ja som ho vysadila tento pondelok, a už je to aj cítiť, mávam krče v nohách a dnes v noci aj veľký krč v lýtku, ale treba ho vysadiť pred pôrodom 🙂

micurka
23. júl 2011

@jankaamartin Ahoj. Ja som len teraz začala brať magnezium, lebo ma bolia prsty a aj kvôli tlaku, aby mi moc nevyskočil... ale ja pijem len šumivý.

krhlicka
23. júl 2011

@jankaamartin ahoj, ja som vysadila magnezko uz 2 tyzdne dozadu a tiez som pila len sumaky.
@romea v noci sa aj bojim natiahut nohu, lebo vacsinou pride super krc, ale
co by sme pre nase poklady nevydrzali 😀

Baby kolko povodnych topanok este obujete?
lebo ja len jedny slapky a ledva ledva tenisky, to mam stastie,ze je leto 😀taka som bola hrdinka, ze mi neopuchaju nozky a houby houby ☹

romea
23. júl 2011

@krhlicka ja teraz obúvam len šlapky (som si kúpila asi pred 3 mesiacmi také ktoré nemajú rovnú podrážku ale trošku hrubšiu a formovanú - samozrejme bez opätku 🙂 a hneď som si kúpila jedny športové balerínky čiernej farby, ktoré tiež nemajú úplne rovnú podrážku aby ma neboleli šlapy a neopúchali nohy. Toď celá moja výbava 😀 tenisky síce obujem, len kto ma bude zaväzovať, nedajú sa nastoknúť.

vanilashot
23. júl 2011

@krhlicka Ahojky 🙂 no ja obujem okrem mojich "štekláčov" všetky...musela som sa vzdať vysokých podpätkov, lebo jednak som v tom nevládala už chodiť, a za druhé vyzeralo to veeeeľmi komicky....(slonia noha v malej topánočke) 😀 😀 😀 Problém mám akurát s tričkami, nejak sa mi svine poskracovali 😀

Čo inak porábate takúto obyčajnú sobotu??? Brušká poslúchajú? To moje je dnes kľudné, rozmýšlala som, prečo tak tvrdne, a dávam tomu za príčinu stres z pôrodu....Už len tri dni, a ja nemyslím na nič iné, srdce mi bije odušu, keď si na to spomeniem. Ale musím povedať, že sa už veeeeľmi teším 🙂 Konečne sme sa už dohodli aj na mene, takže to nebude žiadna Terezka, ani Simonka ale nakoniec zvíťazila Dominika 🙂 Prajem vám krásny víkend..... 🙂

dadulajda
23. júl 2011

@jankaamartin ahoj, magnezko sa nema brat take 2 tyzdne pred porodom, aby sa aj telo mohlo "trenovat" v kontrakciach a pripravit sa na to vsetko, co ho caka. Samozrejme ze si davaj castejsie prestavky a viac lez, alebo oddychuj a ked ti bude moc zle, daj si sumive. Je to slabsie trosku a pomoze. 😉 🙂
@krhlicka ahojky, no mne vobec neopuchaju, co som aj rada, ale tenisky uz nenosim vobec, lepsie je mi v balerinkach alebo slapkach. 🙂 aj ked sa nemaju nosit topanky s rovnou podrazkou, ja toho zase tak moc nenachodim! 😀
@vanilashot cauko, no s tymi trickami mas pravdu, ja natahujem najnovsie draheho tricka a kosele! 😅 😝 a ked sa mam obliect na von je to problem...leginy a nieco navrch... 😒 a duplom teraz, ked prsi a treba nieco s dlhym rukavom, alebo mikinu. Ty to mas podla mna strasne super ze vies kedy to mas cakat...nervicky to je samozrejme, ale aspon vies, ze to bude menej bolestive ako keby mas kontrakcie niekolko hodin. Tak oddychuj a uzivaj si este brusko. 🙂

Inak baby dnes sme mali neskutocnu noc!!! o 2. budicek, kontrakcie pekne pravidelne, vzdy ked som zamrncala drahy sa len prebral a pyta sa "uz ideme"??? 😀 😀 ja ze neviem este..tak zaspal dalej. 🙄 a nejak to preslo a o 5 znova...to nechcelo prejst ani za pana, vsetko mozne co len mohlo ma bolelo, krize, nohy, brucho, ani otocit som sa nemohla do toho vsetkeho mi bolo na vracanie...pfuj 😖 ani jest mi nechuti, teraz som to trosku dospala, ale stale mam tvrde brusko, maleho som neska este necitila.... ☹ a strasne ma v nom stale picha...
ja si hovorim ze akoby som rada nech to je zamnou, ale ked pridu tieto bolesti hovorim si nechcem!nechcem! ...asi to bude so mnou zaujimave rodenie. 😖 😕

sladjana
23. júl 2011

@vanilashot aj mna us chita stres s porodu,aj ked bi som us najracej isla rodit,ja som bola zmalim vonku doobeda,ateras cakam na manzela a zbehneme sa asi nekam prejst,este nemame kupeni madrac do postjelki 🙂 a kam sa histas rodit?

vanilashot
23. júl 2011

@dadulajda no to poznám....včera som išla k doktorke na poradňu, krásne svietilo slniečko, vyletnila som sa, a k doktorke som došla zmoknutá jak šlak....katastrofa....ešte aj doktorka sa ma pýtala, že čo som taká studená...hviezda, keď si nezoberiem dáždnik.... 😀 bruško si užívam ešte plnými dúškami, aj mi nakoniec chýbať bude....Švagriná je teraz v 12 tt, tak som jej hovorila, že by som s ňou aj menila 🙂 že ma bavilo chodiť k doktorke, tešiť sa na to naše malinké, ako bude vyzerať na tom UTZ, ale tak či tak, už sa neviem dočkať toho nášho 🙂 či bude hlavne zdravučké, vlasaté, alebo plešaté, bledé po mamče, alebo tmavé po tatinovi 🙂 (keď sme sa už chodili s ním opaľovať) 😀

sladjana
23. júl 2011

@dadulajda aj ja sa tak citim 🙂

vanilashot
23. júl 2011

@sladjana budem rodiť tu v Nových Zámkoch....v pondelok nastupujem na gynekologicko - pôrodnícke oddelenie... a čo ty???

jankaamartin
23. júl 2011

@dadulajda neboj sa to si este nezažila mna,,,,a ani by som nechcela byt mojou dr pri porode,,, :D to magnezko som vysadila v pondelok lebo naposledy mi dr povedala,že malá pride asi skor lebo je vyspelá,,,tak som radšej vysadila a nohy mi tiež neopuchaju,,,obujem hoci čo aspon že to :D

sladjana
23. júl 2011

@krhlicka mne krce neak ako kebi ustupili,ale neaka nervozita ma hita,tak som kcela ze si dam magne B6 ale ked hovorite ze sa nema tak si asi nedam 🙂

sladjana
23. júl 2011

@vanilashot no ja mam este dva tizdne,do terminu,a budem na kramaroch 🙂

sladjana
23. júl 2011

@majjka1985 mne tvrdne casto posledne dva tizdne asi,ale nic sa nedeje 😉 kukam baby co maju spolocni termin,us zacali rodit a ja zatjal nist 😒

dadulajda
23. júl 2011

@vanilashot inak aj moja sesterka je teraz dako v 3.mes. tak sa tesi ze ked maly bude na svete bude sa este viac tesit na svoje, uz sa nevie dockat. 😀 😀 ja si niekedy posomrem ze sa zohnut neda, alebo otocit..ale rano ked sa zobudim, prve hladkam brusko a kontrolujem ho 😉 takze ked tam nic nebude si budem vlastne brucho suchat ako divna... 😀 😀 sak si spravime dalsie, nie? 😀 😀 😀 😀 😀
@jankaamartin to mas supeer ze ti to takto dopredu vychadza....ja mam zase maleho o 2 tyzdne pozadu, ako udava menzes, ale termin mi daval podla sona. Takze to by mal byt realny termin.. a uz chodis kazdy tyzden na poradnu?

krhlicka
23. júl 2011

@romea @vanilashot haha vdaka baby, aspon nie som sama. Veru to zavazovanie tenisiek je ohromny problem.
Muz ma cakal 5 min pri dverach, kym som sa obula. Vcera som si skusala obut balerinky, ale nozky v nich vyzerali tak sasovsky, sirokeee,ze az 😠 tak som sa na to vykaslala a obula si slapky.
Tricka sa mi tiez nejako zmensili, uz mi z nich vytrca bandero, uz som zahlasila, ze mi treba nove...no co narobime 😀

@vanilashot Dominika je super! vidis, my mame od zaciatku Dorotku. Chvilu som pomyslala aj na Rebeku alebo Veroniku...ale nepreslo. No to ti verim, ze myslis len na porod, ved vies, kedy ta to caka. Ale budes to mat za sebou, hlavne nech ste s malickou v poriadku. Oddychuj, uzi si si este pohodovy vikend s bruskom a urob dohodu s malou, ze to zvladnete na jednotku s hviezdicku 🙂

sladjana
23. júl 2011

@gabika84 aj ja si to mislim,teras ked som bola stvrtok na ultrazvuku,ma dr vistrasila,sa ma pitala ci som bola na morfologickom,a na amniocentoze??tak som sa pitala ci nieco nie je porjatku?a ona ze nie,ze vizera vsetko v norme,aze teras sa ani nedaju zistovat vrodene vadi,ze len tak sa pita 😖 no umna to vivolalo pochibnosti 🙂 ateras manzel ma co robit abi ma upokojil 😀