Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@vanilashot drzim palce abi si to zvladla na jednicku,a nech je to co je mozne najmenej bolestive a stresujuce 🙂
@dadulajda jasnééé že si spravíme aj druhé, veď nech máme do páru 🙂 ja som bola spočiatku zaskočená, keď mi švagriná povedala že je tehotná, lebo do vtedy, kým som nebola ja tehotná, tak ani len nekecli, že by chceli druhé....asi sa im zapáčila formička, tak zamiešali 🙂
@krhlicka ďakujem za podporu, potom vás tu už budem len sledovať, ktorá bude ďalšia na rade... 😝 ja som si minule obliekla mužovo tričko a povedal, že on chce potom nové, lebo že on nebude predsa chodiť v takom tričku s bruchom...nejak sa mu totiž natiahlo... 😠
@vanilashot a ty si prva vo vasej generacii co ma mimco? lebo ja hej, tak su vsetci taki ze uaaau! a mamy si zaspominaju vzdy aki sme my boli a tak 😀 no babo moje chudatko...ho budu riadne natahovat, uz to vidim.. 😉 a druhe chces planovat co bude?? my sme sa rozhodli ze vsetko mozne spravime aby bolo dievcatko, vraj su nato nejake carodejnice, co ti to dokazu povedat, kedy bude dievcatko...tak budeme mat asi planovane romanticke vecery! 😀 😀
@dadulajda z mojej strany som prvá, takže naši budú mať prvé vnúča...ocino sa smial, že musí kúpiť novú udicu, lebo príde ďalší člen do rybárskej rodiny, a že predsa tiež musí mať svoju udicu 🙂 sa načaká, kým ešte s ním pôjde naša malá....Z mužovej strany to je už také nezáživné, pre nich to už bude tretie vnúča, tak to ani tak nepreciťujú ako naši....No tak si tehotná, booože, šak boli aj druhé....to ma trošku mrzí...hlavne keď vidím teraz švagrinú, aká je na ňu svokra....kua....vieš, ona je teraz v kuse unavená, ona má už malú, je na ňu sama (jej muž je kamionista), a chúďatko, ktovie ako to bude znášať...aaach, ale že ja som chodila do školy počas celého tehotenstva, každé ráno o štvrtej grcala jak šlak, v autobuse so sáčkom v ruke, to je všetko ok, to je normálne....Mňa vtedy neľutovala...popravde, ani to nepotrebujem, ale ide mi o princíp.....kašlať na to....hlavne, že my sa s mm nevieme dočkať už drobčeka 🙂
@susanq len mi odtiekla plodova voda. bolesti zacali az po cca hodine a pol.museli mi trochu pomoct lebo som sa pomaly otvarala. nebolo to med lizat ale ten drobec stoji za kazdu sekundu bolesti. vola sa matej pri narodeni mal 3270 g a meral 51 cm. voda vraj odtiekla ze bol spln ale to viacero dovodov mohlo byt aj to ze som byvala na slnku alebo ze som bol dost v pohybe - den pred porodom som zavarala uhorky a prdkala sa s kacicou 🙂) jednoducho stale na nohach..... ale som rada ze to mam uz za sebou a ze sme zdravi. vsetkym Vam prajem vela zdaru!!
fotky pridane 😉
@jankaamartin Mne Dr. odporucil brat Magnezko do konca jula a potom vysadit. A ked mi bude dalej tvrdnut brusko, tak mam brat No Spu 2x1 tbl.
Ahojte kočky ja mám od rána kontrakcie , poslednú pol hodinku sú veľmi pravidelné , Mária je už u babky a mi pomaly pôjdeme . Práve sedím na fit lopte a predýchavam a snažím sa Vás dočítať no moc sa nedarí 😒
@baronka222 ešte raz gratulujeme malý je krásny 😉
@sofiel123 Držím palce 🙂
@sofiel123 drzime palce 🙂
@sofiel123 TAK DRžíM PRSTY A číM SKOR DAT FOTO 🙂
BABY JE TO NORMALNE UROBIŤ 10 KROKOV A BRUŠKO STVRDNE?????TOTO MI ROBI OD VčERA,,,
Ahojte baby, no teda @sofie123, este vcera si ponocovala dievca a dnes v porodnici. Drzim silno prsty, nech ti porod dobre dopadne a drzis v naruci svoje krasne babatko. Vela zdravicka a sil zelam!
@jankaamartin mne tiez tvrdne brusko pri chodzi, uz len ked prejdem z obyvacky do spalne...co nie je daleko 😀
alebo ked dlhsie stojim, to je najhorsie.
Kocik doma, este ho vyutieram 😀 Dochadza mi coraz viac, ze o chvilu moze byt nase slniecko na svete.
Uz som dala instrukcie rodicom, ze ak nas chcu vidiet este pred porodom, musia prist k nam. Na nijake
dlhsie cesty autom sa necitim. Aj dnes mam dost, nevedela som sa dockat, kedy uz budeme doma 🙂
Baby otazka:poslickovia, to je tvrdnutie bruska v kombinacii s akoby menzes bolestami?pozorujem to na sebe coraz castejsie od stvrtka.
@krhlicka presne take bolesti a stahy 😉 je to sranda, ze? clovek si to zacne pri poslickoch tak uvedomovat...
mimochodom- srandicky, srandicky, sak ma poznas 😀 😀
@vanilashot dievka, drzim palce, aby si nas po porode stihala sledovat, ze ktora bude dalsia 😀 to by znamenalo veeelmi dobre babatenko 😉
my sme dnes stravili celu sobotu v materskom centre na rodicovskom kurze. to vas za par hodin naucia, ako byt rodicom 😀 ale nie. bol to kurz, ako zvladnut hlavne tie prve dni s babatkom. prednaska o rodicovstve a psychologii (ako psychicky zvladat tehu, strach z porodu, poporodne depky atd...), prednaska pediatricky (ako babo kupat, osetrovat po porode, ockovanie...), dalej tam bola pravnicka (ako vybavit vsetky davky a prispevky na dieta), laktacna poradkyna (vsetko o porode a kojeni), a prednaska o noseni deti (satky/manduca..) a latkove plienocky na zaver.
popritom sme dostali vsetko aj na papieri (co pre babo- vybavicka, co do porodnice, ake homeopatika je mozne brat atd..), kontakt na vsetkych tychto ludi, v pripade, ze by sme potrebovali s hocicim po porode poradit, individualne prediskutovat... bolo toho naozaj na jeden den dost (od 9tej rana do 7mej vecera!! s hodinovou prestavkou na obed), ale nelutujem, celkova spokojnost 🙂
@gabika84 dnes mi mamca na margo velkosti krpane povedala, ze treba rychlo prat bodynka 62jky 😝
100 bodov za ucast na takej super prednaske!tiez by som sla, keby tu nieco take bolo, paradny program a ta pravnicka poradna cs, taka vymozenost.
Velmi dobre straveny cas, zelenam sa od zavisti 🙄
inak este k tym poslickom- ked mam tu tonizaciu bruska, mne to ide aj do krizov. teraz je to ok, lebo to nie je bolestive, ale mam taky pocit, ze ja budem z tych, co budu mat pocas kontrakcii aj fajne bolesti v krizoch 😒 niezeby som to nemala "odzite".
@krhlicka no fakt, aj teraz citim krize, tak ako pri ms. ale nic strasne (ale keby som mala uz dnes termin, tak by som si hadam aj nahovarala, ze uz to zacalo 🙂 ) na chipsy mam strasnu chut uz asi 3. den 😅 nechapem preco, doteraz som ich nejedavala. 😕 ale doma ziadne nemame- nastastie 😀 a do tesca kvoli nim nepobezim... takze toto ti zavidim ja (tu zahu uz nie 😀 ) ale tak skus zapit velkym poharom mlieka a uvidis. mozno ta zaha palit nebude (alebo ti bude fest zle 😀 )
@gabika84 ocuj a uz mas kocik, ci vies aspon, kde sa nachadza🙂 sa mi to frajeri, ked mam nas doma 😀
Skusala som s nim jazdit, marnost, to skladanie a rozkladanie bude ako IQ testy. Ale som moc spokojna.
Uz som si ,,hrkla" pohar mliecka, tak snad da zaha chvilu pokoj, vdaka za tip 🙂
@gabika84
@krhlicka : baby, o krizoch mi ani nehovorte, to co zazivam ja uz cca tyzden, to je snad sodoma gomora. Najprv to zacalo nevinne, ze ked som dost na nohach a neobsedim, tak ma zacali trochu pobolievat. No a potom prva noc. To som si prisahambohu myslela, ze idem rodit. Ani za toho anciasa sa vobec pretocit na posteli, cesta na zachod mi trvala asi tak 5 minut. No a odvtedy to je to takto. Som sa nevyspala uz asi tyzden, pretoze ta bolest v noci, to je neuveritelne. Ono nie len krize, ale cela panva. Ja mam vazne obavy, ze kedze uz hlavicka dolieha, som otvorena na jeden prst, krcok skrateny na 2 cm, ze uz sa mi to nejako pomalicky rozbieha 🙂 Ale nech sa to sakra rozbehne rychlo, nie pomalicky :D Neviem si predstavit, ze by som toto zazivala este az do terminu, co je dost mozne, ze? 🙂
@gabika84: Gabi a tie materialy ti poslali v elektronickej podobe alebo iba ako vytlaceny material? Co by som ja za to dala, aby som mala takyto komplexny sumar :( Niezeby som sa bala, podla mna to kazda z nas zvladne po svojom, ale je fajn mat nejaku poistku 🙂
@krhlicka : no my mame peg perego trojkombinaciu a manzel skoro prisiel o rozum, ked ho pocas mojho pobytu v nemocke skladal :D ten teda bezne nenadava, ale to ste mali pocut :D najvacsi problem bol dat zo sportovej casti dole tu samotnu sportovu cast, ten navlek a potom na to nasadit navettu :D to som musela prist ja a mrknut na tie mongolske obrazky, aby mi ten kocik nerozlamal este predtym, nez ho vobec pouzijeme 😝 byvame na prvom bez vytahu a ten kocik nie je ziadna detska buginka, takze sme sa rozhodli, ze bude byvat v garazi a ja s drobcekom len vo vajicku prejdem do garaze a tam sa "nalodime". Ale este teraz ho mame doma, uz som ho aj vykukala pomaly, tak sa mi paci :D no, kazdopadne som uz zvedava, aki z nas budu rodicia... takyto maly cloviecik vam zrazu nabehne do zivota a bum... tesite sa? 🙂 ja hrozne!
@linda40 : no vidis, mna kvoli talku nikto nestrasil, mna si tam rovno na 5 dni nechali. A mala som tlak 150/100. Doktorka na poradni nechcela ani pocut, ze ist domov a byt v klude. Takze mozes byt rada, ze si ta tam nenechali, a ze ta len strasili 🙂 Ale ja mam aspon klud, ze maly je v poriadku, ziadna preeklampsia a podobne. Tak sa pekne setri, nech to este potiahneme aspon 2 tyzdne 🙂
inak baby, k tym meraniam babatka. Mne v piatok minuly tyzden robili UTZ a drobcek je vraj uplne ukazkovy na dany tyzden, vaha 2700 g. Cize sa tesim, ze nebudem mat valibucka. Ale velmi sa tym neutesujem, lebo v nemocke som lezala s jednou kockou, ktora prenasala do 42.tyzdna a v den jej prijatia, to jest 40+5 jej povedali, ze maly ma 3900 g a hadajte, ake babatko sa jej narodilo v 41+1? 4700 g!!! ako sa pre boha mozu lekari takto seknut? ved to je hrozne... Chudatko, nechali ju rodit prirodzene, tak si predstavte, co ona, mala asi 160 cm, musela zazivat. Ze diky Brona...
@baronka222 : mas nadherneho synceka! Gratulujeme! Juj, uz sa tesim na nasho drobceka 🙂
@susanq Ahoj aj ja mám pp pilko3 no ale mne to šlo s tou športovou časťou dosť rýchlo 🙂 aj ja ho budem mať v pivnici my býváme na 3 poschodí bez výťahu jasne že 😠 ale vaničku budem nosiť hore a to najmä v zime odporúčam nenechávať v studenej garáži lebo ja som skoro zle pochodila s malou ked mala asi 7-8 mesiacov sme nechávali ten polský tank dole a nosila som hore len fusak a ona mala slabý zápal plúc kvôli tomu že som ho dávala do studeného kočíka 😒 takže teraz pri malom to ani nerisknem 😉
inak sa mám fajn len kríže bolia ked musím stáť alebo chodiť dlho jáj a ešte podbruško ma trocha pichá ked dlho sením a potom vstanem a po chvílke to prejde a posledné dni mi akokeby na panvu tlačilo ale to len zriedka už sa teším na stredu nech ma doki prezrie že čo a ako tam dole. len teraz sa trocha bojím lebo tento môj zlatý doki jasne že ide na dovču prvé dva augustové týždne 😒 len dúfam že drobec nebude chce ísť von skôr 😀

No ja kym napisem odpoved baby, uz je tu odpovedi a odpovedi 🙂
tak sa drzte vsetky aj s pokladmi v bruskach, nech vas nic neomina a neboli a
krasnu sobotu zelam 🙂
My ideme k nasim pre kocik, tak tam chvilocku pobudneme🙂