icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

susanq
24. júl 2011

@edita84 : aha, no vidis, tak skusenost mamicky na nezaplatenie 🙂 Takze vanicka jednoznacne do bytu. Pisem si. Boze, aka som trubka, ze ma to samu nenapadlo :D Drzim ti palce, nech to teda potiahnes, kym sa doki vrati z dovci, ved mas este viac ako mesiac. Neboj, malinky Teusko sa nebude pytat na svet, chlapcekovia su lenivucki. Len sa pekne o neho staraj a dohovaraj mu: Este vydrz, zlaticko, este pekne vydrz u mamicky 🙂

edita84
24. júl 2011

@susanq neboj vtedy to ani mňa nenapadlo že by z toho mohlo byť niečo zlé 🙂 no dúfam lebo potom budem rodiť u iného ktorého mangel pozná a vedel by to u neho vybaviť no ale podla mňa to Teo vydrží vnútri 🙂

krhlicka
24. júl 2011

@susanq ahoj, aj moje super spanie sa asi skoncilo. V noci som spala mozno 2 hodky. Pretocit sa je umenie,
kym sa mi podarilo ako tak ulozit sa, treba ist na WC. Takze rano som viac unavena a mrzuta, chudak manzel 🙄
Dufam, ze sa mi vratia spanky do 11, lebo inak za seba nerucim.
My mame peg perego Gt3, model 2009 tusim. Ma super hlboku vanicku, co budeme potrebovat na zimu.
Tiez sa musim ucit s nim narabat. Mas pravdu, nie je to teda ziadna detska buginka, ale riadne velke vozidlo 😀
@edita84 polsky tank 😀 my mame nieco take u nasich, je to ozrutny kocik a tazky ...ten by som nechcela vlacit po ziadnych schodoch. My byvame na prizemi, takze par schodov si vyslapem a pohoda.
Som rada, ze sa citis fajn a neboj, krpec este vydrzi v brusku, vsak si pocka na svojho osobneho doktora 🙂

dadulajda
24. júl 2011

@vanilashot ahoj, no jasne viem ako ti je..moja svokra povedala ze oni pojdu na dovolenku autami ked mam termin porodu, aby sa drahy nemal ako dostat za mnou...sak mas kamaratov alebo si vezmi taxik...(25km) takze tiez mame "super" vztah 🙄 no ja som ta obdivovala ze este do skoly tak poctivo chodis, ja som mala dost 15 min. vydrzat v meskej.a uz som grcala. 😖 ale hlavne ze vy sa tesite s milacikom a boooze jak sa ti to bliiizii...jak sa citis??? aj ja to chcem mat uz za sebooou!! 😀 😀 😀 😀

dadulajda
24. júl 2011

@edita84 dobre ze si povedala o tom kociku...ja som ho chcela nechavat v kocikarni, lebo tiez byvam na 2.a bez vytahu. Ale skladuju tam motorky a neviem co este, no to by tam asi pekne dopadol ten moj kocik...budem to musiet fulat hore schodmi...fuuu 😝 a este tasky a maly, no budeme mat asi posilku dobru z tych schodov. 😀 2x denne ak budeme chodit von, tak to zhodim za mesiac ze budem mat to co pred porodom! 😅

dadulajda
24. júl 2011

kocky a budete davat na podvozok aj autosedacku??? lebo ja som sa snazila prist nato ako, ale ani za pana mi to tam nepasuje...ale malo by sa to dat. Nemam ku tomu ziaden navod.. 😒 mam skusit davat dole celu tu vanicku, celu latkovu cast? sa bojim ze to polamem... 😅

edita84
24. júl 2011

@krhlicka no veru ešte že tie tanky mali ten košík či čo je to vnútri inak by som skapala 😀
@dadulajda no veru mala by si ho rýchlo špinavý a zvlášť pivnicu nemáte? no nebude to ľahké šlapať hore s dieťatkom + nákupy ale ako alternatíva na fitko je to super 😀

dadulajda
24. júl 2011

@krhlicka aj ja mam taky ze mam pocit, ze idem s tankom!! 😀 aspon sa nam budu druhi vyhybat! 😝 😉 a so spankom sa netrap..myslim ze aj mne sa uz otaca den a noc..vstanem o pol 5 a kukam pred seba do 9 a potom zaspim najlepsie..takze ja mavam na obed len rano 😀

dadulajda
24. júl 2011

@edita84 mame...ale je plna "dolezitych "veci, ktore neviem kedy bude niekto este potrebovat... 😖 ale schody mame za rohom od hlavneho vchodu, tam by mozno taka zima nemusela byt...len zase pod schodmi nechavat kocik..tam sa asi pozbiera vsetko bordel.. 😒

edita84
24. júl 2011

@dadulajda no to poznám my máme pivnicu spolu zo susedkou a tam bola kopa vecí ale ako sme sa dozvedeli že bude druhé mimi manžel to tam vypratal kúpil police a teraz je tam krásny poriadok aby sa mi tam kočík zmestil 🙂

gabika84
24. júl 2011

@baronka222 jeee, konecne som si pozrela fotecky. krasne babatko! podla mna take ukazkove 🙂 uplne ako do ucebnice 🙂 aj tie miery podla mna super. zelame vsetka naj 🙂

gabika84
24. júl 2011

@susanq no zial, vsetky tie materialy su iba v tlacenej podobe ☹
@krhlicka zavidim, ze uz mate kociky doma. som ti vravela, ze budem nakoniec indianska babicka a dieta nosit prve tyzdne v satke 😖 kocik doma este stale nemam, v piatok to bude presne 12 tyzdnov od objednania, ale zajtra zavolam do obchodu, ci oni nahodou nemaju o nom nejake spravy. juj, keby som ho mala teraz doma, tak by som asi nic ine nerobila, len ho skladala a rozkladala a jazdila s nim z izby do izby 😀
@dadulajda a tu autosedacku mas original ku kociku, v ramci kombinacie? neukazovali ti v obchode, ako ju tam namontovat? ci tam trebars k tomu nie su nejake adaptery...

gabika84
24. júl 2011

este sa musim trochu "pochvalit": my sme dnes s Belou spinkali 12 hodin v kuse 😀 (s troma prestavkami na WC samozrejme 🙄 )

krhlicka
24. júl 2011

@dadulajda prave som sa zobudila 😀 som zvedava, co budem robit v noci...asi jazdit s kocikom ako spomina @gabika84 Gabi urcite si tam brnkni, nech mozes kocik skusat skladat, rozkladat a pod. somariny.
@edita84 my mame taku pivnicu, ze na nej uz radsej neotvarame dvere, lebo riskujeme uraz 😒 ale ani ak by bola prazdna, kocik tam nenecham. Presusaju sa tam macky a este by mi v nom drichmali ☹

katarina6
24. júl 2011

@dadulajda ....typ kocika aky mas ty, tam das jednoducho autosedacku tak, ze to jednoducho polozis do tej sportovej casti. To su take kociky, ktore nevyrabaju zvlast adaptery na autosedacky jednoducho.... a rozkladat by som to nerozkladala, to by som neriskovala..... Je tam velmi vela spojov, a take zlozite, tak aby sa to nepokazilo....
Jednoducho vezmes autosedacku, das si babatko smerom k sebe k tvari, a polozis to priamo do kocika - spredu ti bude drzat autosedacku madlo, aby sa nikam nepohla... a zozadu to bude strieska, takze to bude normalne blokovane..... Prip. mozes tu sportovu cast vyklopit do hora - akoby do sedu, to este viac pritlaci autosedacku a zablokuje ju na pevno......

moncika7
24. júl 2011

Ahojte,ja mam sice termin urceny az na 5.9.,ale podla lekarov a uz aj podla mojich pocitov,to bude zazrak,ak porodim v termine....zajtra mam ukonceny 34 tt,verim,ze plucka uz budu zrele,keby nieco...je to moje tretie a posledne tehotenstvo,nakolko lekari mi uz deti neodporucaju - krcok mi nejak nedrzi ako ma - v 27 + 2 mi uspesne zastavili porod,ale mala som dost neprijemne a dva tyzdne trvajuce komplikacie,ale uz je vsetko v pohode a nejak sa snazime udrzat,nerada by som rodila predcasne,takze dodrzujem prisny kludovy rezim.....
posledne tri dni mi tvrdne brusko aj ked cely den lezim a nic nerobim a to nehovorim o tupej bolesti v oblasti krizov ;o(...ale dnes je to nejak v pohode....
Mate tu niektora skusenosti s tretim porodom? ide to rychlejsie ako pri prvych dvoch,lebo tie moje trvali neskutocne dlho a aj bolesti boli dost intenzivne....

atanusa
24. júl 2011

@moncika7 ahoj, ja mam za sebou tri porody, v auguste ma caka stvrty. Deti maju 13, 11 a 2 roky, takze to najmladsie sa narodilo s pomerne velkym casovym odstupom a tak sme sa rozhodli, ze mu este doprajeme surodenca. Prve dva porody som mala aj ja dost dlhe - pri prvom som sa velmi pomaly otvarala, tak mi davali aj oxytocin na urychlenie prvej doby porodnej, pri druhom to islo same, ale porod trval cca 20 hodin. Treti porod bol neporovnatelne rychlejsi - zacala mi po kvapkach odtekat plodova voda, no a kedze som uz bola v 41. tyzdni, poslali ma z poradne na prijem. Na izbe cakateliek som stravila cca jeden den, v noci okolo tretej mi zacali mierne kontrakcie, odtiekla mi plodova voda a o osmej rano bolo babo na svete. Posledne dve hodiny boli bolesti sice dost hrozne, ale v porovnani s predchadzajucimi porodmi to bola "prechadzka ruzovym sadom". A to som si cele tehotenstvo hovorila, ze do porodnice pojdem na poslednu chvilu, aby som tam stravila len nevyhnutny cas - no ale clovek mieni...
V mojom pripade bol teda treti porod ovela rychlejsi, nez prve dva. Tak ti drzim palce, aby babo este chvilu vydrzalo v brusku a aby ta pri porode vytrapilo co najmenej. Inak - ja mam opacny problem, nez ty - vsetky tri deticky som rodila az v 41. tyzdni, niekolko dni po termine a tak sa obavam, ze ani tentokrat to nebude ine...

moncika7
24. júl 2011

Prvy porod som mala tiez 8 dni po termine a druhy presne nacas,ale kedze som pred 4 rokmi mala robenu konizaciu krcka,tak ten je zrejme teraz dost oslabeny a nedrzi ako ma.preto mi aj lekarka povedala,ze bude zazrak,ak porodim v termine ...verim,ze este aspon tri tyzdne vydrzime pokope 🙂 ,aby sme sa vyhli predcasnemu porodu a s tym spojenymi komplikaciami...ale uz teraz sa citim vselijako a tie posledne styri dni mi "poslickovia"zrejme davaju najavo,ze to bude urcite skor...ale ono to moze trvat - ti "poslickovia" - aj dva -tri tyzdne pred porodom,nie?Som sice tretorodicka,ale nemam s tymto vobec ziadne skusenosti,je to pre mna nove 😉

atanusa
24. júl 2011

@moncika7 Mne lekarka hovori, ze mam krcok ako prvorodicka, otvarat sa zacinam na poslednu chvilu, ale s poslickami mam skusenosti. Tvrdnutie brucha, menstruacne bolesti krizov a podbruska - tak to ma chyta aj mesiac pred porodom. Ani teraz to nie je ine. Mala by si oddychovat, aby si zbytocne nic neurychlila, aj ked viem, ze pri detoch to nie je s oddychom take jednoduche. Obcas zavidim mamickam prvorodickam, ze sa mozu venovat aj sami sebe.
Inak - mam kamaratku, ktora sa pri druhom tehotenstve zacala otvarat uz v 23. tyzdni, nejaky cas stravila v nemocnici, vsetci jej hovorili, ze babo sa narodi skor, no a nakoniec rodila tyzden po termine a otvarala sa velmi pomaly 😨 Je to velmi individualne.

moncika7
24. júl 2011

So starostlivostou o deti a aj o mna 🙂 problemy nemam - mam uzasne obetavu maminku,ktora sa o nas stara,nakolko prve tri mesiace som sa nepohlaz postele a teraz tak isto.na zaciatku 28tt ma na tri tyzdne hospitalizovali pre zacinajuci porod,ale vsetko dobre dopadlo....pustili ma s tym,ze som stabilizovana,ale mam prisny klud na lozku,takze chodim maximalne tak na zachod,do kupelne a najest sa k stolu,inak naozaj poctivo lezim,preto ma prekvapili tieto pocity v poslednych 4 dnoch,ale snad to zvladneme a este vydrzime aspon do 15.8. ked ukoncime 37tt....chodim jedine ked idem do poradne a tam bolo minuly tyzden vsetko ok,tak uvidime,co mi povie lekar v stredu...dakujem za rady aj postrehy 🙂

vanilashot
24. júl 2011

@dadulajda no takže tiež si to vyhrala so svokrou 😠 nevadí, veď mi im ukážeme, aké sme sebestačné.... 😠 no moja, cítim sa divne, mám zmiešané pocity, už zajtra ráno veď idem....to čakanie do utorku bude hroznéééééé 😖 Tašku som si už asi 5x rozbalila a zabalila, či tam mám všetko....katastrofa, stále sa ukľudňujem tým, že je to úplne bežný zákrok, že sa to robí ako na bežiacom páse, ale aj tak mám obavy....Len dúfam, že nebudem na izbe s nejakou "divnou" ženskou, a že si aspoň budeme vedieť pokecať....

Baby, držte mi palčeky, zajtra sa to všetko začne na plné obrátky 🙂 🙂 🙂

romea
24. júl 2011

@vanilashot držíme palce, to zvládnete a potom ste zachvíľku doma aj s bambuľkou 🙂

krhlicka
24. júl 2011

@vanilashot drzim silno palce, v utorok budem na teba mysliet, nech vsetko dobre dopadne a ste
s malickou zdrave 🙂

jankaamartin
24. júl 2011

to tvrdnutie bruška ma už rozčuluje :(

gabika84
24. júl 2011

@vanilashot veru, budeme na vas mysliet 😉 prajem prijemne spolubyvajuce, je na nezaplatenie si s niekym pokecat, ale hlavne mat tam niekoho, kto ti tie prve hodiny/dni aj pomoze... neboj, vsetko zvladnete na 1tku, sak ste nejake zeny, no nie? 😀

gabika84
24. júl 2011

@jankaamartin janulka, tak to budes asi pri skutocnych kontrakciach pekne nas.ata 😀

jankaamartin
24. júl 2011

@gabika84 joj ta ale ani krok nepravit???uvidím čo mi povie dr v utorok,,,tak to mi to tvrdne už 3 den,,,mam strach či to je normálne

gabika84
24. júl 2011

@jankaamartin ved uvidis, pravdepodobne ti povie, ze v tomto stadiu je to uz normalne. ale to magnezko si este kludne mohla do 38.tt podla mna brat, hlavne ked mas taketo problemy.

gabika84
24. júl 2011

mile moje spolutehule. v poslednej dobe casto kukam reklamu na jogurty Activia. tetusky v nej vravia, ze nie je normalne mat pocit nafuknuteho brucha. treba vraj jest Activiu kazdy den. garantuju vratenie penazi, pokial budete mat aj nadalej pocit, ze mate brucho ako balon. ja jem Activiu kazdy den uz hadam aj 2 mesiace a pocit balona v bruchu pretrvava. rozmyslam teda, ci nezacnem hladat uctenky a tie eurace vrazene do jogurtov si nevyziadam naspat. co vy na to? 😀

krhlicka
24. júl 2011

@gabika84 ale ty mas taky iny balon v brusku, neviem, ci by to preslo 😀