icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
24. júl 2011

@krhlicka no ale typ balona v reklame nedefinuju 🙂

vanilashot
24. júl 2011

baby, problééém.....ako rozoznám stavené vetry od kontrakcií???? od cca ôsmej večer ma chytá potreba ísť sa vy....kať a sadnem a nič.....potom to prejde, a potom znovu.....teraz som v tom nejaká zmetená...... 😖

krhlicka
24. júl 2011

@vanilashot a nie je to len nervozitou, ze zajtra nastupujes do nemocky?neboj dobre bude a ak sa vam to
nebude zdat, radsej chodte na prijem uz v noci...budes tam sice o cosi skor, ale preistotu. Drzte sa!

vanilashot
24. júl 2011

@krhlicka tiež to pripisujem tomu....ale tak človek nikdy nevie, bruško je tvrdé ako kameň....no ved uvidíme, tak či tak, von už pôjde čochvíľa 🙂

krhlicka
24. júl 2011

@vanilashot ak mas fitloptu, sadni na nu a dychaj do bruska. Nadych nosom, vydych ustami. To,ze dychas do bruska zistis tak, ze si prilozis ruky k pupku a oni sa dychanim malicko od neho odtahuju. Brusko sa ti hybe, stvrdnutie by malo zachvilu prejst. A ak aj nemas fitloptu, sedkaj na gauciku, na okraji a dychaj.
Ja by som bola rovnako nervozna, nie som ziadna hrdinka. Skus si podychat a potom aj co to pospat, nech nie si rano grogy 🙂 pohladkaj brusenko a vela stastia zelam...tfuj tfuj tfuj

lien_ka
24. júl 2011

Ahojte "augustovky"....
Mozem sa k vam pridat? Termin mame 6.8., takze cochvila, no ja si taaaak zbozne zelam, aby to uz bolo aj hned.... 😉 Pripadam si ako nemotorna velryba..... 😝 .... a krize bolia.... ☹

katarina6
24. júl 2011

@gabika84 Gabi nechcela by si nam sem predsa len nejako naskenovat tie texty z toho posedenia? lebo ja teda vobec neviem ako babatko dat spat do postielky, ako polohovat, aby nemalo rovnu hlavu... ako kupat....atd....
a co mam knihu jednu, tam to vobec nie je napisane, tam len vsetko velmi strucne......
je tu taka kolonka vo Fotoblogu - hore kazda to mame v profile ze CLANOK pridaj do fotoblogu - tam ked zacnes pisat, da sa tam vlozit obrazok - snad by to ulozilo v dobrej velkosti...... a my by sme si to vytlacili vsetko......
Skus tam vlozit zatial len jednu A4 naskenovanu, ze ako to bude vyzerat, my to skusime vytlacit a ked to bude ok, tak by si tam dala aj viac stranok...... Aspon taky vyber toho najdolezitejsieho - starostlivost o dieta.....
ak by si teda bola taka zlata... 😅

edita84
25. júl 2011

@vanilashot silno držím palce neboj bude všetko v poriadku 😉 🙂

miriam001
25. júl 2011

@katarina6 myslim, ze zbytocne stresujes. tie najdolezitejsie veci ta naucia v porodnici a doma sa uz budes starat o dieta podla svojho instiktu. kazde dieta je predsa uplne ine a ked ti zacne plakat tak snad nezacnes listovat v papieroch co mas predsa robit...?

krhlicka
25. júl 2011

@katarina6 ahoj, odporucam knihu Nezna naruc rodicu. Tam sa autorka venuje presne tomu, co pises...manipulacia s babatkom, polohovanie babatka, hry s babatkom, jeho vyvin. Kniha je od novorodeniatka po 1 rok. Trosku hrubsia, ale ja som ju preluskala raz dva. A teraz citam 2x, lebo ako @miriam001 pise, nebude cas na listovanie 😀

miriam001
25. júl 2011

@krhlicka tak mozno bude, ale... ja som necitala ani jednu knihu, nebola som ani na jednej predporodnej priprave ci co to robia a nemyslim si, ze preto budem zla matka... len zbytocne nestresujem uz teraz tym, ze co mam robit ked to bude nahodou plakat...

krhlicka
25. júl 2011

@miriam001 mna zasobila knihami kamoska, tak si kratim cas, namiesto zehlenia 😝
a vidis, na predporodnej priprave som bola a vela som sa tam teda nedozvedela ☹
Zajtra idem na poradnu. Brali ti aj krv kvoli Epi? Mne ju zobrali, dali vysledky, na ktore nikto ani nepozrel.
Tak zajtra sa na to spytam lekara. Tiez sa tam chystam okolo obeda, snad Rozemberg ordinuje...

katarina6
25. júl 2011

@miriam001 ale ved jasne ze nebudem listovat v papieroch ked zacne dieta plakat! Ved to je to comu sa chcem vyhnut! 😀DDD.... Na to nebude cas nikdy.... vies ako sa vravi: Dobra priprava je spolovice vyhraty boj.... Niekto ma rad skakanie do vody bez toho aby sa predtym pomaly ucil plavat ako ty, a niekto ma rad radsej plynule a pomale ucenie a potom skok do vody.... Tebe vyhovuje tvoj sposob, ja preferujem iny....

Je pravdou, ze najviac treba verit svojmu instinktu a robit podla toho, v tom mas uplnu pravdu..... Len je mnoho technickych veci, ktore som vobec nevedela ani by mi nenapadli, ze napr. babatko sa nema davat spat na brusku v tych prvych dnoch, tyzdnoch...... aby sa nezadusilo..... A neviem teda ci vsetky tieto veci stihnu povedat v porodnici, skor to tam je ako na vyrobnom pase, a sestricky sa niekedy tvaria, ze ako toto mamicka nemoze vediet ze sa ma robit tak a tak, a vsetko je pre nich samozrejme aby sme vedeli.....

Vobec nestresujem, prave naopak v strese budem asi po tom skoku do vody 😀DD.......

@krhlicka
diky za tip! 🙂

edita84
25. júl 2011

kočky nestresujte ja som pri malej nič nečítala žiadnu múdru knižku ako vychovávať dieťa ani na predpôrodnej príprave som nebola a zvládla som to v pohode, inštinkt ti na všetko odpovie 🙂 to že dieťatko nebudeš dávať v prvých týždňoch na bruško spať to ti príde samozrejmé ked uvidíš aké je malinké 🙂 vtedy som ani internet nemala výbyvičku som zostavovala len podla toho čo mi známe povedali a to isté aj do nemocky 🙂 zvládnete to kočky však ste matky už teraz 😒

miriam001
25. júl 2011

@krhlicka ja to tehotenstvo mozno az tak neprezivam ako vy, dokonca aj modry konik som objavila uplne nahodou pred niekolkymi mesiacmi 🙂 sice sme na tom museli "dlhsie pracovat" a samozrejme, ze sme nesmierne stastni, ze napriek vsetkym problemom sa nam to podarilo, nehltam kazdy clanok o dietati ako co robit, preco, co ak nahodou, o kolkej dat spat, ake programy pustat, na aku stranu obratit postielku, aby bolo stastne a podobne veci... nenakupujem pre dieta znackove veci, a napriek tomu, ze to bude dievca, mam modry kocik, modre prestieradla, modru autosedacku, modru klokanku a milion modrych veci na oblecenie, co som zdedila po sestre a nevadi mi to.lebo to dieta je samo osebe krasne, a nerobia ho veci, ktore mu kupim. stale verim tomu, ze ono to proste nejak pride aj bez milion prednasok, nastudovanych knih... a ked uz daco, tak mam mamu na telefone a ta vychovala 3 deti bez kniziek a nemyslim, ze odvtedy sa nieco zasadne zmenilo... a mozno mam tieto nalady kvoli pocasiu, od soboty ma v kuse boli hlava a neviem co s tym, uz pol roka som doma a malá nie a nie sa zo mna vykopat a lezie mi to vsetko na nervy 🙂 ja idem v stredu rano na odbery, pred 2 tyzdnami mi hammarova povedala, ze mi nemusia robit testy kvoli Epi, lebo som ich mala v 36tt a pred tyzdnom mi ich dr. Oravec nariadil... tak nech sa vysantia 🙂 len dufam, ze nenatrafim znova na hammarovu, lebo ta ma tak poriadne zospodu vysetrila naposledy, ze som cely den potom spinila a oravca som v sebe ani neucitila...

miriam001
25. júl 2011

@katarina6 tak v tychto pripadoch sa zase spolieham na pediatricku pre ktoru mam nejake otazky 🙂 ....

edita84
25. júl 2011

@miriam001 palec hore ako sa hovorí nie je dobré všetko vedieť lebo potom len stresujeme ja som akurát hovorila kamoškám že ked som čakala Beju nemala som tolko infošiek ako teraz ale aj som bola kludnejšia 🙂 inak ani ja nemám modrý kočík ale oranžový ;)

miriam001
25. júl 2011

@edita84 plne suhlasim 🙂 mna sa zase kopec ludi pytalo, ci sa nebojim porodu. to je tiez taka otazka, ja neviem... ja sa proste tesim na malu, som zvedava aky bude porod, lebo kazdy je iny a uz vobec necitam hrozostrasne pribehy o porodoch, vsak keby je to az take neznesitelne, tak kazda jedna z nas si velmi dobre premysli, ci bude mat aj druhe. a ked to zvladli ine, zvladnem to aj ja... 🙂

edita84
25. júl 2011

@miriam001 no to je oblúbená otázka ktorú som ako prvorodička dostávala aj ja ale ako som sa mohla báť ked som to vtedy ešte nezažila a nevedela som do čoho idem? každý pôrod je iný ako píšeš nie sme klony ani stroje aby to bolo rovnaké niektoré majú šťastie a niektoré nie 😒 aj teraz sa pýtajú prečo CR a či sa ho nebojím lebo ked poviem že nebudem uspávaná ale že budem mať spinálku tak sú zhrozený hehe ale už viem do čoho idem tak čoho sa báť? jedine pichanie bolí ale všetko sa dá prežiť no nie? a ked uvidíme naše zlatíčka zabudneme na všetku bolesť 🙂
jáj a velací hovoria že po CR to ako bolí no a ja sa pýtam čo je väčšia bolesť? nevedieť si sadnúť lebo máš celú šušuru pozašívanú alebo len brucho cca na 20 cm zašité hm? no ja volím brucho lebo sa to aj rýchlejšie hojí a budem vedieť bez zavíjania piškať toľko môj názor 🙂

miriam001
25. júl 2011

@edita84 no nad tymto som veru uvazovala aj ja. ci je lepsie 20 hodin predychavat neskutocne bolesti, ktore tu niekto - neviem kto, kde - pripisal k amputacii nohy zaziva, natrhnut si vsetko co sa da tam dole a potom sa nemoct posadit a nieto sa este "vytoto" na zachode ako ked lezis na stole, za chvilu ti ukazu dieta a potom den-dva predychavas bolesti po CR na lozku ale s malou jazvou na brusku 🙂. a tiez poznam zeny, co sa rozhodli rodit bez epi a potom sa priznali, ze prosikali na kolenach, aby im uz nieco pichli proti bolesti.... vsak ktora z nas uz ma rada bolest? ja sa priznam, ze by som sa dala napichat cela, len aby som nic necitila 🙂

krhlicka
25. júl 2011

@edita84 @miriam001 baby plne s vami suhlasim, ze babatko nepotrebuje 1000 veci, ved najdolezitejsi su milujuci rodicia 🙂 ja citam knizky nie zo stresu, ale preto, ze ma to zaujima a mozno si aj nieco zapamatam 😉A tiez mam kopu veci, vratane kocika podedenych, pozicanych. To je caro vymenneho obchodu🙂

miriam001
25. júl 2011

@edita84
@krhlicka pekne si to napisala.
inak pre mňa je jeden veľký vzor v tomto moja sestra, ktorá rodila pred 6 rokmi, keď mala 19 a jedným slovom "mala v paži". žiadne prípravy, stresy, strach, pôrod mala taký, že šla ráno o 8 po svojich do nemocnice a o pol 12 mi ako keby znudeným hlasom volala z pôrodného boxu, že "tak teda je už vonku a teraz ma zašívajú" 🙂. a neskutočne dobre to zvládla a neprispôsobila svoj život malému, ale malý sa viac-menej prispôsobil jej. od malička ho vodila na kávičky s kamarátkami, všade ho brávala so sebou a dávala ho babkám a mne s manželom na víkendy, už keď mal 8 mesiacov. ona vedela, že je v bezpečí a malý bol tak spoločenský, že keď segra začala chodiť po roku práce, nemala žiadne problémy s jeho plačom, že kde je maminka, pretože vždy mal okolo seba kopec milujúcich ľudí a to je to hlavné, čo dieťa potrebuje najviac...

majjka1985
25. júl 2011

@jankaamartin Suhlasim s Gabikou, mala si To Magnezko este brat aspon do konca 38 tt. Viem podla seba, ja som ho zacala brat v cca 34 tt a este ho beriem. Brusko obcas stvrdne, ale nie je to take strasne ako ked som ho nebrala.

jankaamartin
25. júl 2011

@majjka1985 len kedď to je ťažko vieš ked pred dvoma týž.mi dr povedala,že malá je už akoby na 37 týž...že to bude skor,,,tak teraz by som podla velkosti malej mala byt v 39 t tak zato neberiem

jankaamartin
25. júl 2011

mamičky chcem sa opýtať je tu niejaká mamička ktor¨á je alergička?lebo ja som a zajtra mám ist k dr aby mi predpísala niejakú injekcu k porodu na lepšie dýchanie,,,mám strach čo to vlastne zanmená,,,

jankaamartin
25. júl 2011

@krhlicka ja mám požičané asi uplne všetko a to este nemám kupený kočík ako druhé mamičky,,,nič sa mi nedarí s tými eurami,,,keby ich bolo tolko tak si kupim všetko :/

susanq
25. júl 2011

@jankaamartin: jani, ty vazne vsetko strasne moc riesis... zbytocne sa stresujes. Pochybujem, ze ta nase odpovede nejako uspokoja, aj keby sme ti nejake tie odpovede dali. Skus sa poradit s lekarom a hlavne prosim nestresuj dopredu 🙂 Vsetok tvoj stres, nepohoda a uzkostne stavy vplyvaju na babatko, to si zapamataj. Poviem ti to takto, ako to je, dufam, ze sa neurazis: tvrdnutie bruska je uplne normalne, telo sa ti pripravuje na porod. Ak je malinka vacśia, tak mozno uz ocakavaj kazdu chvilku porod, zmier sa s tym, ze pravdepodobne porodis normalne, hoci mas z toho panicky strach. Vsetky zeny na svete, ktore su matky, sa s tym museli popasovat, niektore s vacsim kludom, niektore s mensim. Skus posledne dni mysliet na nieco ine, ako na to, co ta caka, ber to proste tak, ako to je, mala Karinka z teba nejako vyjst musi. Ak ti lekarka predpisala nejaku injekciu kvoli lepsiemu dychaniu, kedze si tazky alergik, ver, ze ti chce len dobre a babatku by skor ublizila tvoja alergia, keby si nemohla dychat, ako to, ze ti daju nejaku injekciu. Takze dievcatko nase ustrachane, hlavu hore, myslim na teba, hlavne ty mysli na svoju dcerku a nestresuj sa!

jankaamartin
25. júl 2011

@miriam001 máme rovnaký názor,,,ja sa tiež obávam porodu ale nechcem nan mysliet,,,čo už niejkao musi vyjst von a nechápem ako može niekto sledovat porod na internete alebo kde,,,ja nechcem vediet radšej nič

jankaamartin
25. júl 2011

@lien_ka výtame ťa,,,aj ja si tak pripadám,,,ani sediet ani ležat,,,ani chodit,,,velryba s velkÝm V

susanq
25. júl 2011

@miriam001
@edita84 : kocky, kazda z nas je nejaka povaha, chapem, ze vy to beriete tak trochu salamisticky, ze ved nejako bude a instinkt napovie, ale ja si tiez myslim, ze je fajn mat aspon zakladne informacie 🙂 nie som typ, ktory studuje a beha po nete a stresuje, ze jezismaria, co vsetko potrebujem, lebo keby som to robila, tak mam byt zapratany ako skrecok vsetkymi moznymi mastickami, plienkami, pomockami a podobne. Sice sa pytam, ale to, co som sa pytala aj vas, uz mam tusim davno zabudnute kvoli tejto tehotenskej demencii a zabudlivosti :D Tiez sa spolieham na maminku, ktora sice vychovala iba mna, viac deti jej nebolo dopriate, ale myslim, ze to, ze nas nasi rodicia vychovali tak, ako nas vychovali bez tych vsetkych moznosti, co mame my teraz, svedci o tom, ze ich vychova a sposoby boli dobre 🙂 kazdopadne nemozete mat za zle mamickam, ktore sa snazia byt naozaj pripravene ako spravne pionierky, hoci si takisto myslim, ze 90% veci, ktore si kto nastuduje, potom aj tak nevyuzije 🙂 ja ked vidim diskusie o tom, ze ci je lepsi kyblik alebo vanicka, potom rozne vselijake otazky o tom, co robit, pomoc, moje dieta place, moje dieta nechce spat atd, tak sa divim, preco sa na to mamicky pytaju tu, kde kazda mamicka je naozaj ina a kazde babo je ine a podla mna sa musia tie mamicky z tych nazorov potom totalne zcvoknut. Ja by som asi zvolila radsej telefonat lekarke, ktora mi povie: Kaka maly? Papa dobre? Ako casto spinka? Aku ma stolicu? Stale si myslim, ze lekar je fundovanejsi a odporuci mi asi to najlepsie pre moje dieta, ked ho boli brusko, zvracka alebo nechce spinkat. Ale tolko moj nazor, mozno som hrdinka teraz, a potom tu budem vypisovat: POMOC DIEVCATA, moj maly place, nechce papat, nechce kakat :D