icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

jankaamartin
25. júl 2011

@susanq ale ja nestresujem,,,,ln by osm radšej rodila cisársky ako normálne,,,ono to je tažko vysvetlit prečo,,,

susanq
25. júl 2011

@jankaamartin : v poslednej dobe su tvoje prispevky plne strachu zo vsetkeho, co sa okolo teba deje, takze len preto som reagovala tak, ako som reagovala. takze dufam, ze to vsetko zvladnes a coskoro budes chciet mat aj druhe babo 🙂 Co sa tyka cisarskeho, chapem zeny, ktore by ho radsej mali, ja sa takisto radim medzi ne, ale chapem, ze proste nikoho nenahovorim na cisarsky len preto, ze si to tak zelam. Bohuzial nie som ziadna celebrita z USA, aby to tak bolo, ale tiez by som bola radsej, keby som nemusela minut 230 € za zazmluvnenie lekara, 150 € za epiduralku a 17 € za pritomnost manzela pri porode. Proste by som si dohodla termin, vybrali by zo mna drobca a potom by som par dni trpela, ale vedela by som sa vycikat, vykakat a nemala by som mozno traumu z dalsieho dietata. Ale na druhej strane chapem, ze proste porod je prirodzena zalezitost a som pripravena niest vsetky jeho dosledky, pretoze sme sa s manzelom rozhodli mat babo a nemozem predsa cakat, ze mi nejaky lekar bezdovodne naordinuje cisarsky 🙂 takze doma pekne dycham, stahujem svaly tak, ako nam to povedali na predporodnej priprave a cakam, kedy sa maly rozhodne prist na svet a som ochotna zniest vsetku bolest sveta len preto, aby som ho mala pri sebe...

ka3n
25. júl 2011

no a zase ja som uplny iny clovek 🙂 nesledujem ani tehu knizku, ani neviem kde je,ziadne clanky necitam, ani sa nepytam..ja to berem vsetko hrozne sportovo a asi tak to je aj dobre, lebo potom mam klud..hoci cisarskeho sa bojim, lebo viem do coho idem.

gabika84
25. júl 2011

caute kocky, nejak ste sa rozpisali 🙂 len som sem mrkla, o chvilku mam "dolezite povinnosti" v jednej kaviarni v nemenovanom nakupnom centre 😀 , takze vas docitam asi az vecer ked sa vratim. chcela som sa len pochvalit, ako sa nam prijemne zacal dnesny den:
- vcera som spominala ze musim zavolat do obchodu, kde mam objednany kocik, no a dnes som si nasla neprijaty hovor od nich. ujo vravel, ze moj kocik je uz na sklade v Bratislave- huraaaaaa 😀 sa tesim, nebudem teda ako indianska babicka v satke nosit babatko 😀 este to musia jeho kolegyne vybavit s kurierskou firmou a ujo kurier niekedy (pravedepodobne este tento tyzden) donesie az domov 😎 tesim tesim
- a rano sme dostali e-mail od tata, ze objednal pre malu nausky (no ano, vyberala som ich pre istotu ja 😅 ) co vy na ne?
a teraz uz frciiim, prajem pekny den 🙂

abriela
25. júl 2011

Baby, prvy porod je plny obav, co ako bude. Mala som cisarsky, priala som si ho, ale ak by som sa mala rozhodnut este raz, priala by som si, aby to bolo prirodzene. Kazdy spôsob ma svoje vyhody aj nevyhody.
Drzim vam palce a nestresujte, lebo sa to prenasa aj na malické.

miriam001
25. júl 2011

@susanq nie, nie, urcite nemam za zle, ze sa niektore zeny na to tak dokladne pripravuju. ja by som sa tiez pripravovala, ale na jednej strane sa mi nechce a som leniva a na druhej strane ma to akosi zbytocne stresuje. ako pises, kazda sme ina a nehovorim, ze tu tiez nebudem mozno za chvilu pisat statusy typu - baby poradte, moja malá robi hento a nerobi toto, co mam robit...? len ma vsetky tieto predpripravne veci trochu znervoznuju, co vidim aj teraz na sebe, lebo cim menej dni do porodu, tym castejsie otvaram chladnicku🙂 ale hram hrdinku aj pred sebou samou, ze mam v pazi a pritom prehovaram manzela, aby bol so mnou pri porode, ze to bude pre neho najkrajsi zazitok v zivote a pritom dobre viem, ze ho tam chcem mat len z vlastnych sebeckych pohnutok, len preto, ze sa tam bojim byt "sama" 🙂. na druhej strane aj tak mam pocit, ze uz vsetko viem, len preto, ze citam vás a zda sa, ze ste tu uz vsetko prebrali🙂. takze moja jedina priprava je citat augustovky na koniku 🙂

linda40
25. júl 2011

@susanq ahoj, no ja to už 2 týždne nepotiahnem, najbližšiu nedeľu sa mám ukázať aj s taškou. Uvidím, či si ma tam už nechá, ak nie tak počítam najneskôr v stredu 3.8.. SAmozrejme musím si doma merať tlak a ak by bol vysoký nad 150/100 okamžite do nemocnice. Včera som prišla z kontroly v nemocnici a mala som 161/102, nevedela som či sa mám vrátiť späť, či čo. Dala som si magnezium a tabletku na tlak a prešlo to. Ale 3/4 hodiny som mala príšerný kŕč v buchu, krížoch a celom pravom boku. Asi kvôli tomu aj ten tlak. Prešlo to naraz. Inak včera mi lekár pri sone tvrdil, že malá vyzerá tak o týždeň väčšia, takže asi by to už nevadilo, kedy sa narodila. Len sa bojím, či stihnem cisársky, či na kontrakcie nechytia skôr. Robili mi aj CTG a zase samé kopčeky a dosť veľké, ale našťastie ešte nepravidelné.

jankaamartin
25. júl 2011

@susanq škoda,že ti takto pripadaju moje príspevky nevšimla som si to,,,ale ok,,,radšej už pisat nič nebudem.....................

susanq
25. júl 2011

@jankaamartin : ale Jani, nemozes to takto brat. Ja som sa ta praveze snazila len ukludnit, ze by si to nemala vsetko tak hrozne prezivat. Mozno je to len moj dojem, pis sem, co chces, ved na to tu to forum je. len mne osobne to pripadalo tak, ze naozaj sa vsetkeho hrozne bojis, ci uz tvrdnutia bruska, ako s tym magneziom, co s liekmi, ako s porodom atd. Ja som tym nic zle nemyslela, len som ta praveze chcela ukludnit, aby si sa uvolnila a cakala na tu peknu chvilu, ktora zanedlho pride...

jankaamartin
25. júl 2011

@susanq ale šak dávam príspevky ako iné maminy,,,či ine sa nepýtaju na nič?dnes mam blbý den prepáč,,,:D

miriam001
25. júl 2011

@jankaamartin dnes je celkovo blby den, ja sa tiez tak citim uz od rana. najradsej by som lahla a zobudila sa az zajtra...alebo najlepsie ked mi odtecie voda 🙂

jankaamartin
25. júl 2011

@miriam001 ale ja neviem čo to zo mnou je,,,od rána,,,mi je do plaču,a este aj manželiček mi ide na nočnu joj :( ale dobre bude

miriam001
25. júl 2011

@jankaamartin jasne, ze bude dobre. ja som sa tiez dnes zobudila hore riťou, ale asi by som bola radsej, keby ten moj ani neprisiel z prace 🙂 ...aby ma nemusel vidiet taku naladovu zase 🙂

linda40
25. júl 2011

@jankaamartin Janka, ja mám takú skúsenosť, že keď sa niečoho veľmi bojím, dopadne to oveľa lepšie než som čakala. A keď som frajerka, tak dostanem facku po papuli. Myslím, že nejaké obavy sú určite namieste, aj ja ich mám a väčšie ako pred prvým pôrodom. Tiež som to brala ako niektoré prvorodičky, svet gombička. A keď začali bolesti, začala som hysterčiť. Ty sa na to pekne psychicky pripravuješ už teraz a neboj zvládneš to. Pôrodné sestričky sú tie najšikovnejšie na gynde, treba ich počúvať a keď nebudeš vedieť, opýtaj sa, poradia. A pokiaľ sa bude dať, vezmi si tam manžela, to je najlepšia psychická podpora a mne veľmi pomohol aj pri kontrakciách. Nemala som žiadne Epi a nepotrebovala som, zakaždým mi pomasíroval kríže a veľmi mi to pomohlo. 😉

linda40
25. júl 2011

@jankaamartin a ešte k tomu magnéziu, mne ho v nemocnici pri prvom dávali do ukončeného 38. týždňa, keď prestali asi o 2 dni bol malý na svete. Žiadne 2 týždne. Keď má drobec ešte čas, myslím že ho kľudne môžeš ešte užívať. 🙂

jankaamartin
25. júl 2011

@linda40 Dakujem :D

jankaamartin
25. júl 2011

@miriam001 tak to sme sa asi rovnako zobudili 🙂 v nedobrom čase 🙂

zuzca80
25. júl 2011

@jankaamartin tiez si myslim, ze kludne sa tu vystazuj aj popytaj. sak no a co. napr. mne vela pomaha, ked viem, ze aj ine maminy sa trapia s niecim podobnym ako ja. nemusime mat vzdy riesenie, ale zdielanie problemov je fajn. asi preto su tu tie diskusne skupiny na tie temy, co pisala zuzka.
ja idem mat druhy porod cisarskym a pravdupovediac by som isla tiez radsej normalne. ja som prvy zacala normalne, ale potom ma museli rychlo uspat a vyberat malu, lebo sa zlakli ze sa zadusi. ked som sa o tretej v noci spytala sestricky, akos a ma dieta, tak mi odpovedala, ze to mi ona nemoze povedat a musim pockat do rana na dr. no poviem vam najhorsie hodiny v mojom zivote. zmierovala som sa s tym, ze to neprezila a tak :(. nakoniec som sa rano dostala k mobilu a uz tam boli sms aj mms od manzela, aka je krasna. ale niekolko tyzdnov som bola strasne smutna z toho, ze nemohla ist normalne a ze som ju videla az po 20 hodinach a nie hned ☹. ze som bola pripravena o najkrajsi zazitok v zivote, ked matka porodi a zbada to svoje nadherne dieta.
takze vsetko ma svoje aj pre aj proti.

edita84
25. júl 2011

kočky kúpila som Vineu Rosé hmmmm je fantastickááááá 😀

linda40
25. júl 2011

@edita84 a ja som včera koštovala, už ju majú aj v Jednote. 🙂

sonika1901
25. júl 2011

Ahojte dievčence,dnes od rana mam hnedy vytok,neviete čo to može byť?

edita84
25. júl 2011

dnes som akčná zháňali sme s kamoškou čo má skoro dvoj mesačného drobčeka kočík lebo ten čo má požičaný musí vrátiť u nás v meste nič použité v dobrej cene a stave nemajú, tak sme kukali tu na MK už máme 3 adeptov z toho jeden NO1 dúfam že sa nám s predávajúcou podarí dohodnúť. 🙂

romea
25. júl 2011

@sonika1901 nemôže ti odchádzať hlienová zátka, niektoré dievčatá hovorili, že mali výtok, a potom to bolo také hnedé, neviem, ak chceš radšej zbehni doktorovi

romea
25. júl 2011

@linda40 akurát sme si ju kúpili, večer pri telke ochutnám, inak ževraj vinea podporuje laktáciu 🙂

jankaamartin
25. júl 2011

@zuzca80 vieš ono neviem do čoho idem,ale už sa nebojímmm,nechcem na to mysliet,,,chcem len myslieť na to ,že Karinka už bude pri nás,,,dnes jej prišiel k postielke baldachýn,,,je krásny.Posteilka už je nachystaná tak už len čakať kedy ten deň s veľkým D nastatne,,,,pozry si ak chces ten baldachýn na tejto stránke : http://www.postielky.com/7d-suprava-oslik

zuzca80
25. júl 2011

@sonika1901 s velkou pravdepodobnostou to bude zatka.

@jankaamartin ja som sa prveho porodu bala poriadne. sak je normalne sa bat. ja sa bojim aj teraz 😉

gabika84
25. júl 2011

@sonika1901 aj ja myslim, ze to bude hlienova zatka 😉
teraz uz neviem kto co pisal (kedze ste dnes tak aktivne pisali 🙂 , tak tu len hodim niektore moje nazory:
- ohladom cisarskeho- podla mna sa to velmi zlahcuje, kocky to nie je naozaj to iste ako prirodzeny porod. ked ho doktor naordinuje kvoli astme, vysokemu tlaku, predoslemu nedavnemu CR a pod.- ok, dajme tomu. ale inak si vela mamin neuvedomuje a zabuda na to, ze to je predsalen operacia. neda sa ani porovnat hojenie jazvy na bruchu a jazvy po nastrihu. CR je operacia, rizika su ovela vacsie, to potvrdi kazdy rozumny doktor, ci sestra. ono to nie je o rozrezani koze, pod ktorou je babatko. spolu s kozou ti predsa rozrezu maternicu! maminy nemyslia na to, ze akykolvek rozrezany vnutorny organ uz nikdy nebude "ako predtym". moze to sposobit aj problemy pri dalsom tehu, zrasty na maternici atd.... ja by som nikdy nemohla povedat: kiez by mi tak spravili CR. ja sa modlim, aby moj porod nebol CR ukonceny. samozrejme, ked k tomu nahodou dojde, nezruti sa mi svet a nebudem sa kvoli tomu citit ako horsia matka. ale pre mna je to najvacsim postrachom (a to sa nebojim operacie, anestezy ani nicoho ineho)
- ohladom rad na nete: podla mna maminy tu pisu, lebo ich ukludnuje, ak im niekto povie: to je normalne, aj ten nas to robi/nerobi. 🙂 niekto tu pisal ze radsej ako hladat tu (teda jedna baba povedala), je volat pediatrovi, lebo lekari su na to skutocne fundovani. na jednej strane pravda, na druhej im tiez neverim a nebudem verit vsetko, lebo su to len doktori. takze ak budem mat problem trebars s kojenim, resp. placom dietata, celkom mozne je, ze budu reagovat: no nemate pre babo dost mliecka, tak mu este pred spanim preistotu supnite vo flasi trochu Nutrilonu. 😒 po kojeni blinka? asi je pre neho vase mlieko tazko stravitelne, potrebujete krmit specialnou vyzivou na citlive bruska a pod... chces nazor na ockovanie? kazdy lekar je urcite jednoznacne za. dnes mi kamoska (doktorka) povedala, ze nechape, co robia niektore zeny taku paniku s vyvolavanim porodu. ze ved oxytocin je nic, nieco ako vitamin C. mam na to iny nazor, samozrejme kedze je doktorka, akceptujem ten jej. atd. bla blaaaa, zase sa rozpisujem 😒
- k tym materialom z kurzu- zial nemam doma skener ☹ a tych stranok je dost... ale napr ohladom spinkania (mozno budete viacere prekvapene, aj tu je vidiet, co pediater, to iny nazor..)- takze nazory pediatricky z TN (inak velmi mila pani, v strednom veku, predtym pracovala na novorodeneckom, teraz ma svoju prax):
babetko prve tyzdne/mesiace je dobre mat pri sebe vo velkej posteli, pripadne postielku mat "prilepenu" k velkej. v tomto sa jednoznacne zhoduju aj s dulou/laktacnou poradkynou atd. ked vraj ide babo spat skor ako my, treba dat do postielky (aby vedelo, ze buva sa tam), ale potom v noci ho kludne preniest k sebe do velkej. (pohodlnejsie nocne kojenie, babo spokojnejsie spinka, mas ho stale pod kontrolou atd.)
- teraz prekvapko: ona odporuca davat babo na brusko kludne uz od novorodenca. podla mna idealne skor na denny spanok, alebo ked je babo hore. okrem toho ze to stimuluje svalstvo (je skor nutene dvihat hlavicku a teda spevnuje siju a chrbtove svaly), zvyknu pri tom babatka aj kopkat nozickami, hmyrit sa, vraj to vyborne predchadza kolikam. masiruju si tak vlastne brusko. a keby tak aj zaspalo, myslim, ze aj tak ma vacsina z nas monitor, takze by som sa neobavala nicoho zleho.
- este som si spomenula, ze ked pri/po kojeni babo hned zaspi a teda ho nestihnete dat ani odgrgnut, kvoli odgrgnutiu babo urcite netreba budit, ale dat ho do postielky spinkat trosku " na bok" keby nieco vyblinklo, aby to nevdychlo. pri takomto polohovani je vraj dolezite, davat ho raz na lavy bok, raz na pravy. stare mamy by povedali, ze to kvoli tomu, aby nemalo zlezanu hlavicku z jednej strany, pediatricka to odovodnovala spravnym vyvojom pravej i lavej hemisfery mozgu. to je tak vsetko co ma napada ohladom buvania 🙂

gabika84
25. júl 2011

no dobre, za dlzku prispevku sa trochu hanbim 😅

zuzanka169
25. júl 2011

@sonika1901 ahoj aj mne dnes naobed sa zacat taky vytok je to take zlto hnede .... no pravdepodobne to bude zatka 🙂

katarina6
25. júl 2011

@gabika84 Gabi si zlata! Su to fakt cenne informacie! 🙂))) Za dlzku prispevku sa nehanbi ja som velmi rada ze si to vsetko napisala a o tom polohovani babatka som sa zasa dozvedela nove veci 🙂.
A to ze moze babatko spavat pocas noci spolu na posteli, no ono fakt len na mne na hrudi, lebo my mame velmi malu manzel. postel, a manzel v noci aj tak vselijako nechtiac udiera 😀, aj ked od kedy som tehotna tak vobec nie 😀.... no malu by sme tam asi utlacili...... Tak to by som neriskovala..... No kupili sme take kreslo otvaracie do pololahu, to chcem dat do spalne, zrejme zo zaciatku ak mala bude v noci plakavat a treba kojit, tak budem spavat na tom kresle... 🙂, tak snad to bude takto ok.... a s tym kojenim teda nebudit babatko ked zaspi na prsniku.... to som tiez nevedela... myslela som ze vzdy si musi odgrgnut.....

Ak sa ti bude chciet pisat este nejake zhrnutie z prednasky budem rada 🙂, pises fakt super a vzdy k veci.... 🙂