Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@dadulajda ahoj 😀 len som sem nakukla.... my budeme mat skoro rok a spominam na nase zaciatky..... mliecko to som aj ja stresovala, ze je malo....ale neboj ono sa spravi podla potreby.... mne najlepsie pomahala Vinea!!!! Naozaj...jedna flasa denne a prsia na prasknutie...a cajiky som pila od smadu....a jedenie??? tiez prve 3 mesiace vyvar, zemiaky,, masko na stave....ale ovocie som neriskovala vobec...kvoli brusku!!!
no k tomu kojeniu, mne velmi pomohli tie homeopatika pri prvom, a brala som 5 guliciek.....len sa nevzdavaj
@gabika84 : fakt? aj veci, ktore sa vyslovene nesmu? cerstvu cibulu, papriku, paradajku, cokoladu? 🙂 ja sa tak bojim, aby malinky nemal bolave brusko, ze mam striktnu dojciacu dietu :D ale mne to len pomoze, kilecka idu krasne dole. papam 5krat denne, ale ako Dadulajda vravela, zemiaky, ryza, mrkva, polievky, masko na stave a chlieb nie certvy, ani rozky, maximalne syry, trochu sunky, kopec mliecnych vyrobkov... ale stale mi chyba kusok salamiku, rybickova pomazanka, cerstva rajcinka s mozarellou a podobne :D
@dadulajda : ako gabika vravi, odsavaj, odsavaj, vela pi, prikladaj... ja som nemala 5 dni ani kvapku mlieka, zacala som odsavat rucnou odsavackou, kedy 10 ml este len takej vodicky trvalo odsat pol hodinu, ale teraz mam tolko mliecka, ze mi z prsnikov tecie. Kym dam malemu didku do pusy, je cely od mlieka :D pred tyzdnom a pol som plakala a posielala manzela po nutrilon a akonahle sa s nim vratil, mliecka mam nazbyt. Psychicky faktor zabral 🙂 ja som brala homeopatika, pijem vineu, caje na podporu laktacie... nieco z toho zabralo, neviem co, takze treba vyskusat... teraz uz pijem len vineu a v noci musim odsavat ako blazon, lebo mam prsia asi desinky :D drzim ti palceky, bojujte, nevzdavajte sa!
no kontrola v den terminu porodu za nami, vsetko ok, ale nic nenasvedcuje tomu zeby sa malej chcelo vykuknut na svet, dalsi termin az 7 dni, srandisti 😠 myslela som ze budu este robit ultrazvuk, ale to som si len myslela, len ozvy a pridte za tyzden, ja sa asi nedockam, uz ma bralo aj do placu, este aj tie moje hormony sa buria a mala nic
kocky, este jedna otazka. Balite nasiroko? Ja som bola odhodlana balit, ale totalne na to zabudame a hlavne, ked maly kaka uplne do kazdej jednej plienky, tak sa mi to absolutne nechce balit, rozbalovat a kadeco pred kazdym kojenim. V nemocnici nebalili nasiroko, ked sme odchadzali, tak povedali, ze je to na nas... tak mam teraz cierne svedomie, ze ci nerobim zle a ci sa radsej nepolepsim.
ahojte mamičky dnes nemám dobrý deň práve mi prišla pošta od socialnej ,že nemám nárok na materskú neviem čo robiť je mi do plaču ☹
@jankaamartin neplac, ja som dostala taky isty papier.. namiesto materskej budes poberat rodicovsky prispevok plus pridavky na deti. a ked sa babo narodi, dostanes prispevok pri narodeni a priplatok k prispevku pri narodeni. viem ze nic moc, ale lepsie ako hrdzavym dratom do oka 🙂
@jankaamartin ja som na tom tak isto neboj budeme dostavat rodicovsky a vsetko co ti gabika84 napisala,ktoreho mas termin?nie ako ja 23?
@krhlicka pisanie jednou rukou poznam 😀 moj skrecok konecne zabuval 😝 predtym bola cela nepokojna, ani plienky som nemohla vyvesit na balkone. tak som vzala satku a la indianska babicka, supla dieta do satky a pokracovala vo vesani 🙂 mala samozrejme v satke zachrnela za 2 minuty 🙂
co sa tyka placu v kociku, to ti neporadim, bo mi take nieco nepozname. mala vydrzi v kocari 2,5 hodiny spat 😅 ja mam tu vyhodu, ze trencin je male mesto a tak ked idem trebars kocikovat do mesta, s kamoskou alebo s maminou na kavicku/obed a sme dlhsie, alebo sa mala zobudi, hned vedla mojej oblubenej kaviarne v centre je materske centrum, kde mozes s babatkom prist, prebalit, nakojit... no a ked je mala v suchu a napapana viem, ze zase v kocari 2 hodiny prespi 🙂 minule sme vybavovali vsetky tie papierovacky, pretiahli sme trosku cas a maly hlados si samozrejme po 1,5 hodine pytal jest. este som chcela stihnut nahlasit ju do zdravotnej poistovne a mala uz zacala mrncat. ked ju milujes, nie je co riesit, a tak som ju nakojila a prebalila v predsieni Unionu 😀
@susanq kazdy ma na balenie nasiroko iny nazor. dokonca aj nazory pediatrov sa lisia. vo vseobecnosti sa vsak odporuca balit nasiroko do prvej prehliadky u ortopeda. ked ten povie ze je vsetko ok, potom sa na to uz mozes vykaslat. my pouzivame latkove plienky, skladam stvorcove plienky na novosklad a na to nepremokave gatuse a nase pediatricka povedala, ze je to ok, ze to staci (lebo inak by sa mali davat dve plienky, resp. ak pouzivas jednorazovky, tak pampersku a na to este klasicku plienku). myslim, ze v zahranici nasiroko nebali nikto... ale zase urcite to neublizi, ako prevencia je to podla mna dobre.
dakujeme @bejka82 🙂
@attena ano 23 ,,,a to budem mat nárok na ten bonus po narodení?
rodicovsky je 190,1Eur a o bonus mozes poziadat po 28 dnoch po narodeni dietatka a ten je prinl.600az necelych 700eur presne neviem
@gabika84 ze dve a pol hodiny spanku v kociku 😕 Dory dnes vydrzala tak 40 min. a museli sme dom.
Tiez by som ju nakojila barsde, ale zrovna sme jazdili ako na potvoru po ulici medzi domami...ziadna lavicka, na nervy. Tak som sa ponahlala domov ako o zivot. Ale ten hrozny plac v kociku, zastala som a zodvihla ju aspon na ruky do klbka a tak sa niesla princezna az dom 😀skoda, ze som nemam este doma satku ☹ to by som ju tam supla a hotovo. Doma rychlo na kozu a bol klud 🙂
Gratulujem k babatkam aj tymto dvom mamickam 😵 😵 😵 @nena62 a @majjka1985
susanq ja papam tiez skoro vsetko ako Gabika - akurat menej solim a korenim a tie "zakazane potraviny" konzumujem s mierou. Vyhybam sa zatial len strukovinam, kapuste, citrusovym plodom a cokoladke. Skus si postupne dat malicko z toho co ti chyba- naco mas chut a uvidis ako na to babatko bude reagovat.
cawte 🙂 prepacte uplne od veci otazka, ja zatial drobceka necakam ale chceli by sme... nechcem vyzvedat podrobnosti ale tu citam ze niektorym z vas zamietli matersku, mozem sa spytat kvoli comu? boli ste nezamestnane alebo? ja som sa nedavno prihlasila na dpo tak len chcem vediet ci je moznost ze by mi matersku aj tak nepriznali aj ked si to platim 😖 dik
@jankaamartin tak ako pise attena. 190,- plus myslim 20,- pridavky. prispevok pri narodeni je 151 EUR a priplatok k prispevku 678 EUR. mimochodom cigani tiez nedostavaju matersku, pretoze nikdy nepracovali 😀 (teda cest vynimkam)

@dadulajda ahoj, ja sa síce ešte k tomu neviem vyjadriť, neškodia ti náhodou aj tie broskyne a nektarinky? počula som, že by sa to nemalo ani v tehotenstve a ani keď sa kojí... ? tak neviem, možno by si mala skúsiť aj to vynechať