Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@mimikett @gabika84 @dadulajda 🙂 u nas podobna situacia...som pojazdna mliekaren cely den. Mala si pyta kozu hala bala. Instrukciu z nemocku nedodrziavam - 10 min na jednom a 10 na druhom prsniku. Nechavam ju ako dlho potrebuje, upokojuje ju to a vacsinou zaspi 😉Vivat laktacne poradkyne, my sme uz boli a poradila super!Kojenie si ovela viac uzivame ja aj mala 😀
baby mne normálne asi v 6mesiaci tehotenstva sa pustilo z prsníkov a tečie to už ako mlieko normálne pred tým to bolo také priesvitné teraz to je mliekové...aj vy máte stým nejaké skúsenosti ??
@ingmiriama aj mne ale ja to mám také žltkasté a je toho čoraz viac 🙂 ale myslím že to problém nie je a že to znamená že budeme mať mliečko 🙂
@edita84 @ingmiriama to je kolostrum babenky - budete mať dobré mliečko - kolostrum sa púšťa niekedy už pred pôrodom - a po pôrode je to najdôležitejšie pre miminko.....takže sa netreba báť 😉
@edita84 musím nosiť kojenecké podprdy a v nich vložky....uf
@ingmiriama ja nosím zatiaľ normálne ale aj v tom mám tie vložky 🙂
@miavin a nevytieklo mu to od 6 mesiaca to dobré ?? čo mal dostať keď sa narodí 🙂 či kolostrum to bude ešte aj po pôrode ??dúfam že mlieko budem mať aj po pôrode
dievčence,čo kojite,chcem sa vas spytať,či mate tiež take citlive,bolestive bradavky ako ja.Ked si malu priložim tak mi idu slzy do oči od bolesti,potom po chvili to prejde,ale mam strach z každeho piloženia.čo si na to davate?
@edita84 mne to v tých normál vybiehalo neviem prečo asi tvar podprdy nesedel vložke 🙂
@ingmiriama možno len mne sa tie kojenecké podprdy tak nepáčia 😝 ale zajtra už v tej idem do nemocky 🙂 a tie vložky sa ti nedajú tam prilepiť? lebo ja čo kupujem v Dm tie babylove sa dajú na malom mieste prilepiť 🙂
@ingmiriama určite nie - mne sa to tiež pustí - ale len po kvapôčkach, tak som o tom čítala - no môžeš sa opýtať potom na pôrodnici, ale myslím, že vždy ide o kolostrum, mliečko sa rozbehne až pár dní po pôrode 😉
@edita84 no ja som to pri prvom tiež nevedela - ale čo to - som prečítala - aby sme tentokrát mali jednoduhšie a hlavne dlhšie kojenie 🙂
@edita84 ahá no ja som začala jedny kupovať a ma nenapadlo že by mohli byť aj lepšie dobre vedieť ...lebo ma to vytáčalo keď som si nemohla dať podprdu bez ramienok a musela som mať tie zo širokými ramienkami
@sonika1901 ak môžem poradiť - podľa seba - ja som už pri tých neznesiteľných bolestiach začala používať klobúčiky, lebo mi ich krpatý rozcucal až do krvi....tak skús na chvíľku klobúčiky pri kojení, kým sa bradavky upokoja a po kojení si ich pretri buď kalciovkou, ale vraj je najlepšie materské mliečko - alebo bepanthen .....
@miavin no veru budem sa musieť opýtať....mne sa to spúšťa podľa toho koľko vody vypijem ak veľa, veľa ide ak málo, málo ide ako kedy
@edita84 no presne tak - ja som mala síce infošky o kojení - ale tento krát si nechám poradiť aj od duly - ak sa s ňou teda stihnem stretnúť - naozaj chcem poriadne kojiť - a hlavne na začiatku odsávať, odsávať ....lebo ja som si vždy nechávala plné prsia - aby mal malý veľa - a samozrejme som chytila zápal - atb a už sme boli na nutrilone....ale bojovala som do 4 mesiaca - aj keď niekedy po kvapkách, ale každá kvapka materského je lepšia než umelé 🙂
@ingmiriama no skús sa určite ešte opýtať - až také skúsenosti nemám 🙂 držím palčeky a určite to nebude nič zlé
@edita84 a je to lepšie aj pre maličké a hlavne zdravé....ja mám v zdravotnej karte napísané do 3 rokov kojená a poviem ti že moja karta obsahuje cca 10 listov od 7 rokov nepočítam čo mama chodila na poradne fakt mne sa vyhýba aj chrípka 🙂
@ingmiriama wau do 3 rokov? to je pekné 🙂 no ja som pri malej ani naštudované nemala ani podpora zo strany sestričiek na neonatologii nebola lebo tam išlo len o to aby dieťatko priberalo :/ laktačnú poradkiňu tu asi nemáme tak mi zostáva net 🙂 ale poradím si dúfam 🙂
@edita84 držím ti palčeky aby sa ti to podarilo 🙂 aj ja mám plány také ako ty a dúfam že sa naplnia...ja idem rodiť do pôrodnice v Martine a tam mi povedali aby som si doniesla moka lyžičku pre bábätko že oni ho kŕmia len z lyžičky aby si nezvyklo na cumeľ od fľašky 🙂 tým to ma zaskočili riadne...o laktačnej poradkyni som nepočula len tu som sa dočítala že existuje
@ingmiriama držím aj ja tebe palce a verím že sa nám to podarí ved máme tu kočky čo vedia dobre poradiť no nie? no u nás to je najväčší problém že tu v pohode napchajú dieťatko UM a tak ti ho prinesú na krmenie ale z toho akože nič nebude ved to baby spinká no ale ja sa chystám otvoriť moju "malú" papulu a vysvetlím im aby sa neopovážili dať UM ale radčej mi ho priniesli 🙂 dúfam že to budú akceptovať
@edita84 no moze byt. ty uz ides v pondelok na to? 🙂 ja pojdem v stredu este na ctg a ze nejake vysetrenie. ale moja drka ma dovolenku ☹ ked tam dojdem mam jej zavolat a ona ma tam ponaviguje ku komu mam ist, ci do ambulancie alebo na porodn. oddelenie- lebo minule mi tam robili ctg. dcerka sa ma uz lepsie?? inak ty si beries odsavacku na mlieko? lebo ja som sa zabudla spytat. ale to mi sestra nevravela. myslis ze tam davaju?? ja som ju uz vybrala z kufra. ale keby trebalo mi ju donesie mm
@edita84 veru máš pravdu poradia 🙂 no to by mali akceptovať a nedaj sa odbiť nejakým sestričkovskými rečami 😀 ja som ten typ čo sa nedá...tak držím palec a daj vedieť ako to dopadlo som zvedavá
@vtom hej hej ja už zajtra okolo jednej nastupujem do pôrodky a v pondelok ráno mi už spravia CR takže ja už budem hotová kým prídeš :D jáj dakujem za opýtanie áno už je lepšie už vystrája teraz si užávam posledný večer s ňou bude mi veľmo chýbať 🙂 ja som tiež vybrala odsávačku a ked budem potrebovať mm tiež prinesie ja sa to tam bojím zobrať nieže mi to vykradnú z tašky. jáj ale tak sa bojím že ma dajú do izby s nejakou romkou joj 😖 ty budeš na VIP ?
@ingmiriama jasne že dám ked dojdem domov a budem mať od deciek trocha času napíšem aj prihodím foto 🙂
@edita84 nie budem normalne s ostatnymi. lebo je dobre ze ked musis odskocit na wcko, hoci kam tak ti postrazia mimi. ale mm mi povedal, ze ked sa mi nebude tam pacit, tak , ze mi zaplati tu vlastnu izbu. teda ak bude volna 🙂 uvidime ako to tam bude vsetko. jaj ale vydrzat tam tych4-5 dni po porode bude pre mna tazke. bez mojho draheho ☹ aj teraz som sama doma az do zajtra obeda.. este ze tam budem mat moje miminko v tom skaredom, bielom, nemocnicnom prostredi 🙂

@gabika84 , @dadulajda veru aj moja mala ma dnes cucaci den a pyta pomaly kazdu hodinku. Potiahne vsak len chvilocku a potom ma cucka jak dudku- tak ju musim odstrcit, lebo moje prska su stale moc citlive 😕 A dudku nechce ani vidiet 😝 Mozno su fakt tie nase deturence smadne, bo dnes po kazdom kojeni vygrcne po chvilke nadbytok mliecka...