icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

miavin
21. aug 2011

@sonika1901 jáááj bože - veď ty už máš malú pri sebe - ja trubka....no tak to určite - masírovať, teplú nažehlenú plienku - a odsávať, odsávať odsávať - ak to nebude prechádzať - treba ísť k lekárke - raz som počula, že sa to aj hrebeňom masíruje - vraj je to účinné - tak skúšaj, hlavne aby si nechytila zápal - ako ja 🙂

romea
21. aug 2011

@sonika1901 - ja som mala to isté ako ty, hlavne prvé 2 týždne, bolelo ma to jak šlak, prso tvrdé a ešte aj bradavka strašne bolavá, takže ma vystieralo od bolesti keď sa malá prisávala. Gynekolog mi tak ako ti radia ostatné baby poradil buď osprchovať prsia teplou vodou, alebo prikladať teplú plienku, alebo rozmasírovať prsia krúživými pohybmi ( uvoľní to mliečko a bude lepšie tiecť), mne pomohlo masírovanie a robím to doteraz ak citím hrčku alebo aj preventívne aby to malinkej lepšie tieklo. A ešte by som ti odporučila čo som skúšala, trošku pred prikladaním odsať aby sa mliekovody uvoľnili a samozjreme prsia treba pravidelne vyprázdňovať (keď treba tak aj odsať), ale nie zas moc, lebo potom sa ti bude tvoriť veľa mlieka, ktoré bábätko nespotrebuje, aby to nebol začarovaný okruh. Nám sa bradavka zahojila, a teraz máme problém že malinká sa zas slabo prisaje a ak sa aj prisaje tečie jej mlieko až po brade, načo sa veľmi jeduje, tak skúšame meniť polohy, ale vzhľadom že som po cisárskom a bruško je bolavé, nám to trošku robí problém. 🙄

mimikett
22. aug 2011

@katarina6 gratulujem 🙂 🙂 🙂 mala Talia je krasna a to bodkove pyzamko nema chybu.

mimikett
22. aug 2011

@sonika1901 ja som bojovala s bolavymi prsiami/bradavkami minuly tyzden. Moje bradavky boli strasne znicene a uz som rozmyslala nad tym kde zohnat nove 😀. Po kazdom kojeni som bradavku umyla, natrela bepanthenolom ( predtym som natierala mastickou od Aventu, ale nepomohlo ) a vetrala prsko, vetrala. Dva-tri dni som chodila pomaly cely den hore bez a zabralo. Co sa tyka tej bolesti v pravom prsniku, tak ako pisu baby- treba sa sprchovat v teplej az horucej vode a dobre prsnik pomasirovat - najlepsie je to spravit tesne pred kojenim, aby ako sa mliecko zacalo uvolnovat ho babatko pekne vysalo a pocas kojenia si prsnik este stlacat a skusat viacero poloh. Ak aj po kojeni citis, ze je prsnik este naliaty, sup naspat do sprchy a snazit sa mliecko v sprche manualne odstriekat. A je dolezite co najcastejsie babatko prikladat prave k tomuto bolavemu prsku. Ja som ho mala aj mierne zapalene, takze po tejto procedure som sa este obkladala ladovymi vinnymi zabalmi. A po dvoch dnoch som ani nevedela, ze bol nejaky problem s upchatymi mliekovodmi. Zelam vela stastia

mimikett
22. aug 2011

@adaka velka gratulacia 😉

susanq
22. aug 2011

ahojte kocky... nas maly uz druhu noc, cca o 03:00 zacne v spanku hrozne mrncat, prehybat sa ako luk a uplne do cervena tlacit. Neplace, ale proste len tak v sne mrnci. Dovtedy aj cez den krasne spinka, papame atd, ale v noci, respektive nad ranom toto. Kakame takmer do kazdej plienky, uplne zlto-oranzovu prazenickovu kakanicu, tak ja neviem, ci ho to boli brusko alebo co :( Je mi z toho do placu, lebo ja mam hrozne lahky spanok a pri tom "kvikani", tlaceni a mrncani sa vobec nevyspim a cez den ja proste spat aj ked som akokolvek unavena nedokazem :( uz citim, ze meliem z posledneho co sa unavy tyka a hlavne som zufala, ze neviem, co to moze byt. Ked kaka, to ho vazne takto moze boliet brusko, ze az kvika? mate niekto s tymto skusenosti? Doteraz sme mali uplne pokojne noci, ziaden problem. Stravujem sa cisto len podla doporuceni laktacnych poradkyn, ziadne prdkave veci ani nic podobne.

jankaamartin
22. aug 2011

Ahojte baby mna neskutočne pobolieva panva :( zajtra mám že vraj termín ta som zvedavá,,,ako sa máte?

jankaamartin
22. aug 2011

@adaka Blahoželám,,,a čo si bola kolko dni v porodnici?

ingmiriama
22. aug 2011

@jankaamartin ahoj chcem sa spýtať bolí ťa stále aj keď sedíš alebo ležíš ??

sonika1901
22. aug 2011

@gabika84 dakujem za radu,kojaci vankuš mam,tak teda vyskušam futbalovu polohu.

dadulajda
22. aug 2011

@susanq ahoj, a nezobudi sa nato? ked spinka tak to moozu byt snicky..ak si si ista, ze si nic nove nejedla. MOzno ho len pohladkat a utisit bude stacit.Ked teda cez den spinka normalne. Alebo ho trosku preber a pocvicte, prip.mumasiruj brusko.tym nic nepokazis. Ked budes skusat, postupne budes aj vylucovat co to neni.Alebo mu prevenntivne vecer skus dat nieco na brusko.proti naduvaniu kremik- Pupik je dobry. Moj maly sa niekedy trha zo spanku a uplne sa zufalo rozplace..viem ze su to len snicky, ale aj tak ma boli ten plac lebo mu neviem pomoct...fnuk.

dadulajda
22. aug 2011

@katarina6 Gratulujemee!!! 🙂 🙂 🙂 krasnu babiku mate. A ako vidim nesklamala ani ona, riadne haro musi byt! 😉 kazde augustovca co som videla sa narodilo s riadnym cirom! 😀 😀

@adaka gratulujem aj vam! 🙂 🙂 🙂 riadne dlhe mimco teda 😉 drzte sa, uzivajte si uzlicky a budte rychlo fit.

dadulajda
22. aug 2011

@mimikett ahoj, presne aj mne zacal maly pouzivat ceciku jak dudku. uz sa nan pyta aj ked nie je hladny, 3x potiahne a zaspi alebo prestane mrncat. Ale dudel ani za toho pana!! 😠 pije stale, uz mam pocit, ze co vypije to hned aj vycurka. 🙂 a tiez grcka..davas ho hned odgrgnut? lebo mne najskor na ceciku zaspi, potom sa po 5 min.zobudi a potom je "pripraveny" ist si grgnut, co trva dalsich 10min.a v noci, ked len tak cakam kedy budem moct zase zaspat je to hruza cakat 🙄
@krhlicka mne tie homeopatika asi nezaberaju. ☹ ☹ ☹ ale trha mi v prsiach neskutocne! mamina hovori ze zapal...ale co ja viem..sak z coho!neviem ci mam ist k dr.alebo kam.
a inak ma "potesila" lebo ze ked nas kusaju ti mrnusi mali, ze mozu spravit vyrastky na bradavkach.ze ona to mala po mne.stale ich mam v hroznom stave... kricim pri kazdom prisati.potom to uz prejde, ale ja si dako neuzivam to kojenie..stale v strehu, kedy kusne.len tak paste zatinam.uz som aj skrikla na maleho co to robi ☹

krhlicka
22. aug 2011

@dadulajda 😒 aj mna bolelo prisavanie prvy tyzden, videla som hviezdicky od bolesti. Teraz to uz neboli, prsia si zvykli a aj mala sa dobre prisava. Ak sa da, kontaktuj laktacnu poradkynu, my sme boli a sme s malickou omnoho spokojnejsie, aj ked sa stale ucime. Len chce byt na prsiach furt, prisavnicka.
Odporucam este lanolinovu masticku, poslem ti nazov a aj link v IP, zahoji ti bolave bradavky 🙂

gabika84
22. aug 2011

@susanq ahoj. my sme na tom tak isto. mala sa casto "puci" po papani, ona si hlavne nevie alebo nechce odgrgnut, ale niekedy ani odgrgnutie nepomaha 😒 pomoze ked ju vezmem na ruky a tak ucicikam. ale v noci sa mi moc nechce, to je jasne. ja si myslim, ze je to brusko, resp. v nom nahromadeny vzduch (?) vecer jej davam po papani kvapky SabSimplex (neviem preco, ale ukludni sa hned 😕 mozno preto ze maju sladku chut. tiez pouzivam anizovo feniklovy olej na masirovanie bruska. tiez niekedy neviem, cim to je, moja strava ok, odgrgne, kaka pekne, brusko tvrde nema a napriek tomu ju nieco trapi ☹ babatka ale vraj nemaju do 3 mesiacov este uplne vyvinuty traviaci trakt, tak azda preto (aj preto sa to vola trojmesacne koliky)

krhlicka
22. aug 2011

@susanq ahoj u nas to iste hlavne na vecer a v noci a je to brusko ☹ tak jej ho hladkam, masirujem, cvicime s nozkami az kym sa jej neulavi.Pijem feniklovy caj, davam si pozor na to, co zjem a i tak place rovnako.
Tak sa vela pestujeme, menime polohy, cvicime.
Drzim palce, nech to co najskor prejde zlatusikom nasim🙂

krhlicka
22. aug 2011

@gabika84 tak nas trapi rovnaky problem,ani Dory neodgrgava, laktacna povedala, ze to nie je ziadna chyba, niektore deti proste neodgrguju😲
Kvapky som sa odvazila podat len raz a snazime sa zvladat bolesti bruska cvicenim, ale
niekedy je to hrozne, ked tak srdcervuco mala place a nevieme jej pomoct 😢
Presne ako pises Gabi, to iste o 3mesacnej lehote nam povedala dokina, vraj ju nemam zbytocne dopovat kvapkami.
A este taka vec je u nas nova, ze vymysla na prsnikoch...odpoji sa, o chvilu si rozmysli,...pisti, tak ju dam znovu na prso, podudluje a zase sa odpoji. Uz som zivy dudlik 😉

adaka
23. aug 2011

@jankaamartin teraz v Martine musíš byť 4x24 hodín, ale mi sme dostali žltačku tak sme boli o 2 dni viac

gabika84
23. aug 2011

@krhlicka tak vidim, ze nas trapia rovnake problemy 🙂 moja nastastie nemava zachvaty placu, ale mrnci, kope nozkami, prehne sa ako luk, proste je taka nespokojna, a mas pravdu- je to hrozne, ked im nevies pomoct ☹ sranda, aj s kojenim mame to iste 🙂 mala tiez po dvoch tyzdnoch zacala mat take "maniere". sice vyhladovana, ale kym sa prisaje... 😒 napr. skrizi obe packy a namiesto toho aby chytila bradavku, zacne cmulat pasticku a pod. tiez sa odpaja, vacsinou, ked zacne pit prilis hltavo a potom to nezvlada. 😀 zacala som tieto pauzy vyuzivat na odgrgnutie- a cuduj sa svete- pomaha. aj pred chvilkou si rihla jak taky drevorubac 😀

majush
23. aug 2011

@krhlicka @gabika84 ako vás čítam, aj my máme rovnaký problém, podla literatúry asi ide o koliku 😢 . našu chytá takýto neklud vždy nejako po osmej hodine večer a trvá to až do jedenástej. tak ju len prikladám a ona mi pomaly odtrhnúť bradavku chce ako sa metá...zistila som ale, že dosť pomôže zabaliť ju do zavinovačky, ja mam také letné swaddle me, v tom je ako tak kludná, ale musí sa hojdať a manžel jej k tomu píska pesničky, tie tri hodiny sú utrpenia aj pre našu Zoyu aj pre nás. na druhej strane je pozitívum, že potom je z toho asi tak strašne unavená, že je v noci hore len jeden krát...už aby sme mali po tom 😔

jankaamartin
23. aug 2011

@ingmiriama ahoj vačšinou ked chodim mi je dobre,,,aj teba boli?

jankaamartin
23. aug 2011

ahojte mamičky tak my máme dnes termín no nič sa zatial nedej okrem tej panvy čo ma bolí už asi 5 den :( včera mi tvrdlo bruško som si myslela,že už pojdem no nič,,,

krhlicka
23. aug 2011

@majush @gabika84 baby a vasi funglaci neplacu pri prebalovani, obliekani alebo vyzliekani...lebo u nas je to uplna katastrofa 😒 Gabi velka vdaka za stranku kojenie.cz, niekde tu v diskusii si ju uviedla, hned som si pozrela polohy na kojenie. Ale mi trva, kym spravne chytim malu, nainstalujem ju na prso a presne to iste sa deje aj u nas:sibrinkuje ruckami, cucle ich. No v noci mam dost...vstava kazde dve hodiny, rano som jak keby ma presiel parny valec.
Do toho mame novinku, ze brusko ju netrapi vecer, ale nadranom okolo 4 a pestujem hodinku, potom nieco pospi a zase pestujeme. Sa divim, ze teraz cez den fungujem normalne 🙂

gabika84
23. aug 2011

@krhlicka aj my papame kazde 2 hodiny, byt matkou je uzasne, no nie? 😀 inak som zistila, ze chudatko je taka nekludna aj z toho tepla. som ju dala po papani do najchladnejsej izby v byte len v kratkom body (do obrovskej manzelskej postele) a prespala mi 2,5 hodky 😵
z toho tepla sa jej zacali robit potnicky na hlavicke pod vlaskami ☹

mimikett
23. aug 2011

@krhlicka , @majush @gabika84 ja sa k vam pridavam dievcence. Nasu malinku to tiez obcas chyti, nastastie nie kazdy den, ale tak kazdy druhy/ treti sa neskutocne krci a mrnci, tak sa nosime a nosime a potom je kludnejsia. Pekne papa, kaka aj prdka, tak veri, ze to postupne prejde.

mimikett
23. aug 2011

@gabika84 Nasa Ninike ma tolko potniciek na tvaricke, ze uz vyzera ako muchotravka 😅

schaja
23. aug 2011

Ahojte mohla by som sa k vam pridat? ja som bola v septembrovkach - teda este stale som ale chcela by som sa pridat aj k vam - v pondlok 15.8. sa mi narodili dvojicky - dievcatka Alexandra a Nicole 🙂
Mam rovnake skusenosti s kojenim- na zaciatku to vzdy dost boli ale potom je to uz lepsie a ta tepla voda pomaha - myslim ze potom im to ide lahsie . cez den kojim obe naraz a v noci ako sa zobudia.
Inak tie noci su obcas dost strasne - hlavne ked male papaju aj 2 hodiny a ani za sve si isl lahnut do postielky - spustia plac. najlepsie je ked jedna papa 2 hodiny a medzitym spusti plac druha.

krhlicka
23. aug 2011

@schaja 🙂 ahoj, vitaj medzi nami a gratulujem k 2 babam 😀 co ja si tu stazujem na nekludne noci, ked
ty to mas doma hned dvojmo...mas moj velky obdiv, ja mam co robit pri jednom babatku.

krhlicka
23. aug 2011

@gabika84 @mimikett treba ist krpcom na kozmetiku s potnickami 🙂 snazim sa omyvat malu
vlhkou handrickou, ako tak to na potnicky zabera...jedny vyschnu, dalsie sa objavia 😒
doma zatiahnute rolety, mala v bodynku bez ponoziek a od jednej len pospava a ja s nou 😀

este mam otazky:
do kolkeho tyzdna sa chodi na ultrazvuk s bedierkami?dokina mi sice spominala, ale mi to vyfucalo z hlavy.
a este ked vas ockovali proti TBC, kam pichli deturence na lavom ramienku?mne sa zda, ze mala ma uz taky vredik zo spodu ramienka a to je ono, ale ista si nie som. Ako na potvoru musi mat doktorka prave dovcu 🙄

sonika1901
23. aug 2011

Ahojte dievčence. aj my sa kojime cca každe 2 hodky,potničky zatial nemame,ale tieto tepla su strašne pre nas a musi to byť hrozne aj pre tie detičky.Dnes do rana bola mala nekludna,ale myslim si,že to bolo teplom.