Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@jankaamartin hej aj mňa to bolí ale stále som zatvorená..
ahojte baby tak dnes som bola posledný krát na poradni sme stále zatvorený bola som aj na prietokoch a aj na KTG no malému sa nechce ísť von ....30.8 nastupujem do pôrodnice ak to nepríde samo...juuj nech to radšej príde samo nechcem mať vyvolávačku....dnes som mala aj bolesti po hodine sa mi vrátili a zrazu zmizli 🙂
@gabika84 ze nerada sa cese, nerada umyva 😎 aj moja krpana zatial bojkotuje hygienu. Drzi sa ako kliest, ked ide do vanicky, hrozny strach. Vedierko sme zatial skusali 3x a zatial nie je z neho nadsena.
Baby, aj vasi drobci sa tak vela lakaju?tie roztiahnute rucicky a vyplestene ocka, vzdy mi to pride luto, ze ju niecim vylakam 😒
A co najviac pozorujem na drobcovi, su tie palceky, schovane vnutri rucky, to je tak mile, nadherne 😀
@ingmiriama musi to byt uz tazke s takym bruskom v tomto teple 😒 drzim silno palce, nech sa to spusti prirodzene 🙂 a potom rychly a lahky porod, zdrave a dobre dieta 🙂 vsetky bolesti ta prejdu, ked uvidis svoj maly poklad, aspon u mna to tak bolo. ALe este teraz chodim ako matoha, davam si pozor, ked idem cez dvere, aby som nebuchla brusko 😀 fucim pri vstavani, asi nejake dozvuky z tehu..
@gabika84 : to mas svatu pravdu, Gabi... prvy tyzden doma bol na nezaplatenie, teraz uz obcas aj od zufalstva plackame, ked s manzelikom nevieme, co nas drobcek chce, potrebuje, pripadne iba vymysla 🙂 ale za nic na svete by som nemenila, hoci nas caka par tazkych mesiacov. Alebo rokov? :D
jedna otazka, kocky... aj vy este stale tak hrozne krvacate? Ja uz som z toho unavena :( Navyse nam tento tyzden nejde tepla voda, to je na porazenie. Uz mam fakt taky stav, ze sa na vsetko vyprdnem. Rana po cisarskom sa chvalabohu uz lieci, prestala hnisat atd, ale to krvacanie odspodu, plus tieto tepla, to je hroza...
@krhlicka : nas maly sa zobudi, zacne plackat, placka cele prebalovanie, zuzle si rucicku, lebo chce didku, takze vecerne kupanie ho praveze ukludni. kyblik uplne miluje a keby vedel krochkat blahom, tak to asi robi :D no ale akonahle ho vyberieme z kyblika a z vodicky, tak bum, huci ako maly pavianik a prestane, az ked sa prisaje na didku ako pijavica :D takze u nas je hygiena nastastie ok, ale vsetko predtym a potom je s placom :D
no a co sa tyka lakania, tak jeho vylakaju ostre necakane zvuky, ako napriklad dnes rano som si robila hrianku v hriankovaci a ked je hotova, tak ten hriankovac tak vystreli, je to taky neprijemny zvuk. No a to si mala vidiet tie vyplestene oci a rucicky a nozicky ako rozplestena zabka na ceste... ale nastastie len zvyskne a hned zaspinka 🙂
inak Danielko, prakticky aj ked je hore, tak neplace, pozoruje svet a je mu fajn. je to taky nas vegetak :D ale udrie siesta hodina vecer a maly zacne byt ako nejaky schizofrenik. Zacne byt mrncavy, stale musi didkat, hoci mu to tecie uz aj usami, no a to mame taku trojhodinovu torturu kazdy den. Vcera dokonca stvorhodinovu. Strasne tazko sa mi s nim manipuluje bez zavinovacky, ked ho drzim na rucickach pri kojeni, celeho ho prepotim. Ked konecne na didke zaspi, ze ho idem preniest do postielky, tak ho nemam ako poriadne chytit, preto sa na to zobudi a ideme odznova 🙂 potom navela navela od unavy zaspi a od tretej mame puciacu sa, tlaciacu a mrncavu naladu tak do rana do siestej. Berieme uz aj tie kvapky sab simplex, krasne sa potom vykaka, ale v noci tlaci a puci sa aj napriek tomu. Tak snad to coskoro prejde, pretoze tie noci su najhorsie. Vsade tma, ja tmu neznasam, posobi na mna uplne ubijajuco. Cez den zvladam plac ovela lepsie, ale ta noc... ach jaj... ale este ze mam manzela. Ten sa sam podujal, ze kedze ja hodinku kojim a uspavam v noci, on ho komplet prebali a donesie mi ho na didku. Stale spavam v polohe sediacej v obyvacke, lebo sa mi este kvoli rane zle spi na chrbte, takze manzel sa budi prvy a prinesie mi maleho. je fakt uzasny 🙂
no ale tym som chcela povedat, ze uz nech su tie horka za nami, podla mna je detickam hrozne a aj rodicom. Ako to mate vy s tym drzanim deticiek? Nebojite sa este kvoli hlavicke ich chytat bez zavinovacky atd? Ja som chcela minimalne do mesiaca mat zavinku, ale co v takomto teple :(
ahojte mamičky tak my sme ešte stále doma,máme deň po termíne a nič sa nedeje,,,zajtra mám este poradňu tak uvidím,či si ma tam nenechajú,a nepichnu vyvovalavčku,bojím sa no už to chcem mat za sebou,mam taký zvláštny pocit malá si mi už druhý deň,hýbe menej,,,
@ka3n gratulujem,my sme este doma :/
ahojte mamicky,tak uz aj my mame doma babatko,nasa nelka sa narodila 18.8.s mierami 3200g ,48cm
@krhlicka ahoj, dakujeeem, pokukam 😉 teraz ked su tie tepla, by to tam stale chlontalo daco a ja vyzmykana ako citron 😝
Nam na novorodeneckom povedali ze na klbiky mame ist po 3.tyzdnoch (co je teraz) ale doktorka povedala ze staci neskor, lebo ze aj tak tam neuvidia este toho vela. Maminy vy kedy idete? lebo ja ho nebudem davat zbytocne oziarovat no len ci potom zase zle nebude od ortopedov 😒 a to TBCcko je zatial tichucko.ziadna teplotka ani hnis. 😉
A tento tyzden ako su tieto horucavy si konecne zacinam sestonedelie uziivat!!! 🙂 🙂 🙂 maly zaspi po kupkani o pol 10 a vydrzi hajat do pol 3.aka kraaasa!! a potom uz len o pol 6 a mamina je konecne vyspata. 😝 ale cez den musi spat na vani v kupelni lebo tam je najchladnejsie.
Inak mamina mi hovorila ze na kupku stretli kopec bab s malickymi miminkami....ja neviem ale aj ked sa mi neskutocne ziada voda a ist sa okupat aspon raz, tak toto by som tomu miminku nedokazala spravit chudatko v tom kociku a este ak zakryte tak na zadusenie..ja proste niekedy nechapem ako tie zeny prisli nato, ze chcu dieta ked sa im nechce o to starat a nerespektuju co potrebuje to babatko! 😠
@susanq maly pekny vymyslenik 😉 ja uz moc nekrvacam, ale ja som rodila normalne, mozno to ma nato vplyv...a s tym lakanim to presne poznam. ja aj ked maleho chytim nahle, alebo okolo neho prejdem, alebo polozim, tak hned ho strhne.A potom sa zbadam ze pre neho je to asi dost sok...
a mas maleho stale v zavinovacke ked spinka? ten moj dancer ju zacal bojkotovat uz v nemocke, proste ju uplne vykopal a ked nemohol az sa zadusal od placu, takze som od nej upustila..praveze niekedy uz rozmyslam, ci nebude mat nejake nasledky na chrbatiku alebo na krcnej chrbtici lebo ho vobec nedavam do zavinky.ale ked jemu je lepsie ked ma priestor a moze pozorovat stale a kopkat si a krutit rucickami ako karatista! 😀
Este ma napadla otazka baby....volakde som citala, ze deticky "objavia" rucicky az neskor...kedy to asi ma byt? lebo niekedy vyzera ze o nich vie, ale potom ked si pcha prsty do ocka a nasledne sa rozplace pochopim, ze este si ich neovlada. 😅
@dadulajda dakujem 🙂 uz som nasla v babatkovskej sprave z porodnice, ze na klbiky treba prist, ked bude mat mala mesiac. Vas dancer 😀 nechce byt v zavinke?Nasa krpana miluje zavinku od porodnice, ale teraz tam nevydrzi a ani ju nedavam. V noci ma len pyzamkove dupky a lezi na nej. Cez den je v tielkovom bodynku, bez ponoziek, tak jej je najlepsie. Ked spi v postielke, tak davam na okno mokru plienku, aby zvlhcila vzduch. Mame sice zvlhcovac niekde, ale nechce sa mi ho zapajat 😝
ALe mas dobreho drichmosa, ja vstavam tak 6x za noc 🙄 prisavnicka cuca kazde dve hodky, potom chvilu kukackuje po izbicke. Ulozim ju do postielky, chvilu hladkam brusko a zalomi 😉
@susanq No ja som tiež po cisarskom,ale už skoro vobec nekrvacam.Jaaaj a to s tou vodou to ti nezavidim,neviem si to predstaviť,kedže som v sprche aj 3 krat za den.
je tu este niekto so mnou?čo neporodil?
@jankaamartin ešte ja som ale termín mám o dva dni ...ale myslím si že sme na tom rovnako .... 🙂
@jankaamartin uz vas tu moc bruskatych asi nie je 😉 aj pri tebe mi to jani vyslo, kedysi, ked si sa tu strachovala, ako sa otvaras a ze uz asi dlho nevydrzite, som ti vravela, nech sa tolko nebojis, ze nakoniec budes este prenasat 🙂 asi by som si mala otvorit zivnost s vestenim 😀
ja som este stale neporodila, zajtra este kontrola a v piatok hospitalizacia, tak len dufam,ze cez vikend budem mat maleho uz pri sebe, uz som fakt unavena....
ahojte mamičky dnes idem na poslednú poradňu držte prsty aby bolo všetko ok,,,možno si ma tam už aj nechaju kedže prenášam 2 deň
@jankaamartin jasné držím palec...potom daj vedieť čo povedal...lebo mne povedala až ma nechá v nemocnici až 4-5 dní keď budem prenášať
@jankaamartin tak čo moja čo ti povedali na poradni ? teda ak si tam už bola ? 🙂 som zvedavá
@ingmiriama ahoj tak dr ma nechala este do utorka čakať,ale že vraj sa mi v tom brušku nič nedeje akoby porod ešte nemal prist tak uvidíme :/
@jankaamartin no este stale nic? Babetku sa v mamkinom brusku asi velmi paci 🙂
@jankaamartin no to aj mňa ale neviem prečo mňa len tak krátko...ale sa jej tam páči ...ja som si myslela že som mala kontrakcie tak ma dala na ktg a tam mi ukázalo že ešte stále nič ...

Naša drobučká Karinka sa narodila cisárskym rezom dňa 16.8 o 9.20 hod s mierami 2920gr. a 45 cm..od soboty sme doma, krásne papká moje mliečko, v noci zatial pokojne a dobre spinká.