icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

kvixa
12. sep 2011

ahojte tak aj my sme uz vykukli pred dvoma tyzdnami.. my sa zas trapime s nadchou 😖 zajtra ideme kdr. nemoze ani poriadne dychat..s kojenim je u nas zatial klud, akurat, ze by jedla najradsej kazdu hodku a dost mi grcka 😕

krhlicka
13. sep 2011

@gabika84 Gabi to iste je aj u nas, Droca papa, potom place na didke, odtrha sa...staci sa postavit s nou a odgrgne si ako drevorubac po klobase a pive 😀 inak koooonecne mame satku, nakoniec vyhrala Didimos Indio...Je to skor chlapsky vyber, ale nech si tatko ponosi a ja si este kupim jednu katsiu. Lebo viazat 4,6m je docela fuska na moju minivysku. ale dnes v nej prespala 2 hodinky, takze som spokojna 🙂

gabika84
13. sep 2011

@krhlicka ano ano, naozaj je to hnevanie sa na prsniku kvoli brusku, resp. pohltanemu vzduchu, vidim, ze u vas je to rovnake, tak to musi byt ono 🙂 tesim sa z vas kocky, ze ste sa dali na satkovanie 😉 uvidis, Dori sa to bude luuuubit 😎 my sme tak boli aj dnes vonku, kedze sme isli iba kusok do lekarne..ale ludia stale pozeraju, nie su este na indianske babicky zvyknuti... 🙂

krhlicka
13. sep 2011

@gabika84 som dnes videla jednu maminu na elinovej zastavke so satkou 😎
ale mam kamosky, ktore satku maju a vobec ju nepouzivaju, skor frcia ergo nosice.
Ten si zaobstaram neskor 😀 inak nevsimla si si niekedy u Izi aj kaslanie po kojeni a potom
grgnutie?mozno je to u nas preto, lebo Dori vela taha a potom nestiha hltat...taky suchy kasel ako ked ti zabehne.

gabika84
13. sep 2011

@krhlicka jasnacka, aj my kasleme, ked sme "pazrave" 😀 ja by som tiez chcela manducu, zisla by sa urcite aj o mesiac aj nieco, ked pride Belin tato a chystame sa do tatier. len ta cena sa mi stale nepozdava 😒
inak v ramci statistiky: Moja 2900 gramova Izi ma po 6tich tyzdnoch 4350g 😨 😕 😅
a ja mam po 6tich tyzdnoch o kilo menej ako pred otehotnenim 😎 dietatko pribera, mamina chudne- tak to ma byt 😀

krhlicka
13. sep 2011

@gabika84 pekne pazrosia tie nase krpane 🙂 Dnes bola u nas kamoska, co Dori nevidela 2 tyzdne a ked som ju vybrala zo satky, tak len skonstovala, ze je tlstoska. Co ti poviem, v kuse zavesena na prse a len cucika.
Naco ti je Manduca v Tatroch? ved super je aj satka. Pockaj s Manducou neskor a uz su nove vylepsene Manducy, snad budu casom lacnejsie.Ej tu vahu ti zavidim, ja tiez chudnem, ale zdaleka nie som na vahe ako pred otehotnenim. Aj ked ani predtym som nemala svojich 55kg, ale 60 😒 a NO A CO 😀

mimikett
14. sep 2011

@susanq super, ze je tvoj malinky taky dobrucky a drzim palceky nech taky zostane cim najdlhsie. Moja Ninka je tiez dobrucke babatko, obcas ju sice boli brusko, ale nie je to nic strasne. Akurat posledne dva dni je chuda cela nervozna a cele poobedie az do vecera place a place. Dufam, ze to ma len nejake prechodne obdobie, bo chvilami je do placu aj mne, ked neviem co ju trapi. Vsimla som si vsak, ze zacala dost slintat a v kuse si zuzle rucicky alebo mna - uz som schytala aj jeden cucflek na krku 😝 Hned ma napadlo ci jej nejdu zubky, ale snad tak skoro este nie 😕 , uvidime ako sa to vyvinie.

gabika84
14. sep 2011

@mimikett ahoj. aj my sme slintosi uslintani 😀 zacalo to par dni dozadu. ked si babo cumle rucku, vacsinou toi znamena, ze chce papat 😉 alebo to robi aj napapaná? skus vypozorovat..

mimikett
14. sep 2011

@gabika84 praveze si ich cuca nonstop a je neskutocne nervozna 😅 Skusala som jej aj ponuknut prsko, ale nechce. Tak sa len nosime, cicikame a spievame si. Ale ved nevadi, aj take dni musia byt...

sonika1901
14. sep 2011

Ahojte dievčata.Tak konečne som sa sem dostala.Vidim,že vaše ratolesti priberaju,maminy chudnu 😀 a každa mame nejaky ten problem.Ja mam už 3 den horučky,uzliny zvačšene a najhoršie na tom je,že začinam stracať mliečko,musime prikrmovať,Som z toho zufala.Je tu niektora mamina,ktora je na umelej strave alebo všetky uspešne kojite.Koliky mavame aj my,davam jeje infacol a mam pocit,že jej začal zaberať alebo je to tym umelym mliečkom.

susanq
14. sep 2011

ahojte kocky. Tak dnes mame dalsiu poradnu za nami. Danielko ma 5025 g, 56 cm, cize za 2 tyzdne sme opat pribrali 525 g a vytiahli sme sa o dalsie 3 cm... Uz su nam 56tky malinke :D Doktorka jednoznacne odporucila dalej poctivo balit nasiroko, po zhodnoteni nalezu od ortopeda, co sme boli minuly tyzden a polohovat malinkeho na lavy bok, pretoze sa rozhodol, ze su vzdy zaujimavejsie veci vpravo a preto sa z 80% otaca vzdy napravo :D takze aby sa mu dobre vyvinuli svaly, tak rozhodne polohovat. A treba ukladat aj na brusko, nech si cvici chrbtove svaly, siju a dvihanie hlavky a podobne. Hoci sa mu to nepaci, treba 🙂 Ako ste na tom vy? Davate deticky na brusko? Cvicite s nimi? Vraj je uplne normalne, ze babatko sa rozhodne otacat hlavickou na jednu stranu viac, ako na druhu. Majte sa krasne, zelam vam pekny dnik 🙂

nena62
14. sep 2011

@sonika1901 ahoj..aj ja som už na umelej strave,naolko sa mi stratilo mliečko uplne..aj som si poplakala,ale čouž narobím...mám doma malého hladoša...dávam jej Nutrilon a ty?

ingmiriama
14. sep 2011

ahojte tak aj ja som sa stala konečne maminkou 3.9 sa mi narodil synček Jožko meria 55cm a váži 3750g no píšem neskoro lebo mi dá veľmi zabrať 🙂

atanusa
14. sep 2011

@gabika84 @krhlicka Ahojte mamicky, dufam, ze vam nebude vadit, ak vam tu pridam vlastnu skusenost ohladom turistiky s baby satkou a s manducou. Ja mam baby satku zn. Didymos zakar, je pomerne hruba. Zvykneme s detmi chodit na rozne vylety po horach alebo zruceninach hradov, tak som si nosenia uzila az-az. Na dlhsiu turistiku jednoznacne odporucam manducu - jednak preto, ze sa partneri mozu pri noseni velmi jednoducho vystriedat, manipuluje sa s nou velmi ľahko a clovek sa s nou poti menej, nez so satkou. No a nevyhodou satky je aj to, ze ked si ju clovek viaze vonku, len velmi tazko zabrani tomu, aby jej konce nepovalal pri viazani po zemi... Ja som pri synovi (bude mat tri roky) najprv satkovala, manducu som si kupila az ked mal cca 8 mesiacov, potom som uz radsej pouzivala manducu, kvoli podstatne jednoduchsej manipulacii. Takze investiciu do manduci som nikdy neolutovala. No a na druhej strane - v prospech satky by som spomenula to, ze sa dietatko da nadojcit bez toho, aby si ho mamicka zo satky vyberala a je to zaroven velmi nenapadne. A ked je vonku chladno, ci veterno, da sa babatko do satky "zamuchlat" tak, ze mu odtial takmer nic netrci...

susanq
14. sep 2011

@ingmiriama : gratulujem! tak si sa predsa dockala 🙂 A ako ti dava Jozko zabrat? Co malo spinkava? Placka? Dufam, ze ti da aj vydychnut, betar jeden 🙂
@gabika84 : no mala Izi teda fakt krasne pribera... moze si s mojim malym jedoskom rucku podat :D A co sa tyka maminky, tak maminka tiez krasne chudne, ved aj ma z coho! Ja uz mam 15 kg dole od momentu, co som zistila, ze som tehotna, to znamena, ze v tehu som schudla 10 kg, teraz po porode dalsich 5. Tesim sa, dufam, ze to konecne dotiahnem na svoju povodnu vahu... Asi na tom kojeni nieco bude, lebo papam pravidelne, dokonca aj sladke si dam, niekedy mam dokonca zravu a tie kila idu nejako stale dole 🙂

susanq
14. sep 2011

@mimikett : tak to som rada, ze mas doma tiez taky pokladik 🙂 nas malinky sice neslinta, ale ked pocujem zo spalne zvuky ze mlask, mlask, tak viem, ze je hore, lebo si tak zuzle ruky, ze sa divim, ze si ich do pusinky nevopcha obidve naraz :D dufam, ze si nezacne dudlat prsty a palce, ako jeho tatino, ked bol maly :D

majjka1985
14. sep 2011

@sonika1901 aj my sme na Nutrilone od 3 tyzdna uplne, a co uz? Hlavne, ze je malinka spokojna a nehladuje 🙂

jankaamartin
14. sep 2011

ja som na nutrilone od začiatku,mliečka osm nemala,,, :( je to smutné ale čo mám robit??????? malinká papká to je najdoležitejšie 🙂

gabika84
14. sep 2011

@atanusa dakujeme za nazor. ja som si kupila satku, ale je pravda, ze uz od zaciatku som si vravela, ze ju budem vyuzivat len pre malinke mimi. vyuzivam ju hlavne na doma a na "kratke trate" 🙂 ale uz teraz rozmyslam nad manducou. nie som si este ista ako moc ju vyuzijem, na druhej strane my budeme asi mali cestovatelia a po letisku sa asi tiez najlepsie beha s manducou... rozmyslala som nad nejakou z bazarika, ale ked tie nove vzory su take uzasne 😅
@susanq gratulujem k chudnutiu 🙂 snad to pojde dole aj nadalej, aj ked ja som sa uz nejak zasekla. mam sice o kilo menej ak opred otehotnenim, ale to tiez nebola moja povodna vaha. na tu by som musela zhodit este dalsich 5 kilov 😒 papam vcelku dobru stravu, ziadne prezieranie, ale to sladkeeeeeeeeeeee 😠 😅 no co narobim.

gabika84
14. sep 2011

kocky co davate nutrilon- mozete my prosim povedat, kolko vas to vyjde na mesiac? v tomto mam uplny chaos, minule som drzala tu krabicu v DMku a snazila sa zistit, kolko ta najvacsia krabica priblizne vydrzi (kolko davok), ale nevedela som sa z toho vysomarit 😅

ingmiriama
14. sep 2011

@susanq ani nie neplače spinká ale dokedy si zvykneme na seba stále ho musím pozorovať a nevenujem sa iným veciam...stále sa bojím že nedýcha a tak...inak mliečka mám akurát...malý nieje zlý prespí mi 4 hodiny a cez noc tak 2 až 3 hodiny...

krhlicka
14. sep 2011

@atanusa ahojky, ja som neskutocne dlho vahala, ci satku alebo nosic. Nakoniec som zistila, ze potrebujem obidve nositka a minimalne este jednu satku 😉odvcera mam doma satku didimos indio a nesmierne sa mi paci. 6tka mi je vsak dost dlha, ale mame ju kvoli muzovi, kedze chcel nosit aj on. Mala mi zatial dovolila naviazat 3krat a to si spokojne chraposila v satke aspon 2hodky a ja som zatial poriesila, co bolo treba. Jednoznacne budem potrebovat este jednu satku 😀

krhlicka
14. sep 2011

@atanusa ahojky, ja som neskutocne dlho vahala, ci satku alebo nosic. Nakoniec som zistila, ze potrebujem obidve nositka a minimalne este jednu satku 😉odvcera mam doma satku didimos indio a nesmierne sa mi paci. 6tka mi je vsak dost dlha, ale mame ju kvoli muzovi, kedze chcel nosit aj on. Mala mi zatial dovolila naviazat 3krat a to si spokojne chraposila v satke aspon 2hodky a ja som zatial poriesila, co bolo treba. Jednoznacne budem potrebovat este jednu satku 😀

atanusa
15. sep 2011

@krhlicka ahoj, ja mam satku dlhu 4,7 m, mojmu manzelovi sa satka sice paci - ale iba na mne 🙂 . On maleho nosil az ked sme kupili manducu a neskor v turistickom nosici (v tom zase nosil vylucne on). Tiez som pred poslednym porodom uvazovala, ze si kupim este jednu kratsiu satku alebo baby vak, ale kedze je to uz nase definitivne posledne baby (to sme si hovorili aj pri druhom 😀) , povedala som si, ze to uz necham tak, ze vystacime s tym, co mame. Blbe je, ze kvoli dlzke satky musim viazat s kapsou aj do kolisky, inak mi tie konce satky plancu. Pri synovi som najcastejsie pouzivala kriz s kapsou, v tomto uvaze bol najspokojnejsi. Teraz som zatial viazala malu iba do kolisky. Inak - skusala som nosit aj v ring-slingu, mala som ho pozicany od svagrinej, ale nebolo to bohvieco - tym, ze sa to nosi len cez jedno rameno a moje deti su "slonicata", bolel ma z toho cely chrbat, co sa mi pri satke ani pri manduce nestalo.
Urcite si kup aj kratsiu satku, ta 6tka je naozaj velmi dlha...

gabika84
15. sep 2011

@krhlicka
@atanusa moja satka je tiez 5 metrova, je to akurat 🙂

atanusa
15. sep 2011

@gabika84 Ved hej, je to dlzka, z ktorej sa daju uviazat vsetky uvazy, ale pri jednoduchsich uvazoch (koliska, viazanie na bok) ti staci aj kratsia. Ja by som v niektorych situaciach urcite privitala kratsiu a zaroven tensiu satku 🙂 ...

sonika1901
15. sep 2011

@nena62 No my sa snažime čo najviac prikladať,ale nestači to.Doktorka mi predpisala Bebu HA,tak to jej občas davam.Včera mi predpisali antibiotika a kazdy lekar mi povedal inak.Jeden,že mozem kojiť,druhy,že nemala by som kojiť.Tak si vyberte ☹

mimikett
15. sep 2011

@susanq moj drobcek sa otoci tam kam sa jej zrovna zapaci. Ona je taka sikulka, ze sa veselo aj s celym telickom toci zo strany na stranu a vie sa pretocit uz bez problemov aj na brusko. Dakedy mam pocit, ze by najradsej uz lozila 🙂 Na brusko ju otacam aj ja sama, ale vacsinou sa jej tak dlho nepaci. Inak dnes moj pokladik bol za noc len jeden krat hore 😵 a nervozne tri dni tusim pominuli, lebo dnes je z nej opat anjelik - musim si zatukat. tuk tuk...
@ingmiriama blahozelam k syncekovi a prajem vam obom vela zdravicka

ingmiriama
15. sep 2011

ahojte chcem sa spýtať čo dávate bábätkám na spustenie vetrov...mne malý celú noc premrnká a neviem či je to s bruškom alebo v čom ...

katy31
15. sep 2011

@majjka1985 ahoj, môžem sa opýtať, ako si spokojná zatiaľ s kočíkom Riko Amigo sport line? Ja sa ešte len rozhodujem a tých referencií je tak málo.. Ďakujem.