Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Ako sa mate mamicky, mate pocit, ze bruska uz posluchaju nase augustove babatka?vraj po tretom mesiaci sa to malo zlepsit. U nas drobne zlepsenie badam, ale aj tak sa rano mala puci 😒 Dnes kakala po 2voch dnoch...to bola riadna naloz rano, esteze bola prave rozbalena na plienke, inak by bola zamazana asi az po krk 😀
Toto chladne pocasie ma velku vyhodu,mala spi v kociku ako dudok...zato mamke mrzne zadok.
Inak aj u vas su take protesty pri obliekani a vyzliekani? Kym malu nalozim do kocika, tak som spotena a zadychcana az az. A o obliekani ciapky radsej ani nepisem, to je katastrofa 🙄
baby o sladkom mi ani nehovorte, ja uz radsej ani nic nekupujem, lebo to mizne rychlostou blesku 😀 Ja teraz ficim na roztopenej cokolade s mliekom - supnem to na minutku do mikrovlnky a uz si vychutnavam tu bozsku chut 😵 😵 😵
Mam pre vas jeden typ na darcek pod stromcek pre deticky. Je to takyto morsky konik co hra a svieti - je tam tusim 8 uspavanok, ktore hraju za sebou. My sme to dostali ako darcek, ked sa Nini narodila a teraz sa jej to zacalo velmi pacit. Vecer ju dam do postielky a ked nezaspi popri kojeni, tak jej ho pustim, ona sa k nemu tak krasne prituli a normalne sama zaspinka 🙂 Som zvedava ako dlho jej to vydrzi 😝
@krhlicka ahoj, my sme s bruskom moc nemali problem, skor s grckanim. Uz som aj myslela, ze ked je takto Nini vacsia, ze sa to zlepsi, ale zatial to nebadam. Ma dni kedy nic a potom aj styri dni v kuse len grc, grc, grc - pomaly uz nestacim prat... A pri obliekani aj my protestujeme, niekedy nemam ani chut ist von, lebo to taky jed a krik co z tej malej osobky vychadza snad ani nie je mozne. Ja by som si ju tak rada vyfotila v tych overaloch co mame, ale kde, mozem zabudnut 😕 Uz nech je po zime...
@mimikett ahoj, veľmi je zlatučká ako sa tulinká k tej hračke 🙂 no my s tým obliekaním máme problém len keď prešvihnem čas na spanie a trošku neskôr s ňou idem von. tak vtedy je kriku a kriku 😝 a s čiapočkou sa už ako tak zmierila, ale keď bola menšia Bože to bolo ani jedna jej neostala na hlave. stále vrtela hlavičkou len aby si to dala dole 😀 😀
My dnes ideme na očkovanie, bojím,bojím ☹ dúfam,že to drobček dobre zvládne
no tak to máme Chvála Bohu za sebou. 😝 Malinká to zvládla statočne a už len dúfam, že nedostane horúčky ☹ už je z nej hotová slečna, váži 6700g 😀
@bejka82 aj my sme dnes boli na ockovani. Prva nozicka bez placu, druha nozka s placom o dusu. ALe tato ju dvihol na seba a o chvilu bolo po placi. Drzim nam palce, nech su nase kocky bez horucok. Ked si spomeniem na tie min. 2cm ihly v malej detskej nozke, brrrr, aj pre do dospelaka je to otras, co este tieto nase drobatka 😒
@krhlicka však toto ja osobne neznesiem pohľad na ihlu a ešte som ju tam mala držať to moje malé drobátko ☹ Aj u nás po prvej sa aj usmiala na sestričku a po druhej už nie 🙂 ale mne dr. povedala aby som ju nechala vyplakať aby som ju neutišovala, že aby to z nej vyšlo von takto ako by to v nej (ten stres) mal ostať a mohlo by byť horšie. tak dúfam, že to naše baby zvládnu bez problémov.
fíííh, tak to je mi ľúto, že sa malinká takto trápi. My sme boli o 12:30 a keď sme prišli domov ani som ju nevyzliekala len bundu a čiapočku, nakojila som ju, však maminkine mliečko je liek na všetko, odgrgla si a šup von. tak mi ešte pekne spinkala. Chvála Bohu. Chcela som jej dať preventívne sirupček proti horúčke a obklad ale dr. mi povedala aby som jej nedávala nič. tak som zvedavá. o 17:30 sme ju okupkali a 18:45 už zaspinkala, tak dúfam že to bude dobre. Držím aj vám palčeky aby to rýchlo prešlo a malinká bola kludnučká a vyspinkala sa.
@krhlicka neboj, zvladnete bez teploty 😉 ale Bela bol umrncana potom, to je pravda. tak nekludne spala. co sa tyka bruska- nedobre ☹ stale mame problemy. zase sme mali cely tyzden dobry, sama kakala kazde rano po napapani, rurku som uz chcela zahodit a teraz od piatku znovu ☹ ked som jej dala rurku, len voda z nej kvapkala ☹ neviem.. ale podla mna ma na nieco alergiu... lebo byva vyhadzana (som myslela, ze zapareniny z plienok, ale mava to obcas aj na brusku.. takze problemy s bruskom su mozno tiez reakcia na nieco. skusam obmedzit smotanu a mlieko- to byva najcastejsim alergenom, ale uplne sa ho vzdat neviem (aspon polku tej malej smotany do kavy musim dat). takze Beli mala 3 dni hnacky, uz som sa bala, ze co.. a dnes zase chuda uplne hustu stolicu... ani to vytlacit nemohla. ☹ a to som myslela, ze uz je po tom... asi to naozaj skonci az s prikrmami.
okrem toho je teraz uplne psycho. vecer zaspi do 5tich minut a o pol hodinu sa budi s placom, ktory som nevedela utisit. najprv som myslela, ze brusko, ale to to nebude. presne toto iste maju teraz aj kamosky nase, s malymi obmenami. place, place, nechce ani dudel, nic. akurat na prse sa ukludni na chvilku. posledne dva dni som ale na to prisla. supla som ju hned do satky a hotovo. ukludnila sa a po pol hodine zaspala. iba ja som sa ako blb prechadzala 2 a pol hodiny po izbe. malo to aj vyhodu (popritom ze Bela neplakala)- precitala som pol knizky o vztahovej vazbe (je to od Brischa) 🙂 ked sa potom zobudila, predtym nez sa rozpalakala- sup dida do pusy, napila sa a znovu zaspala. 🙂 tak neviem, ci je nieco vo vzduchu, alebo co sa deje... uz som myslela aj ci to neni tym ockovanim-fakt neviem.
uz som aj rozmyslala, ze dalsie ockovanie nedam (osypky, mumps, rubeola..) podla mna ani jedna z tychto chorob nie je nejaka tragicka. osypky mavali deti bezne, mumps som mala aj ja, ked som bola mala, a rubeolu dostal moj ex, ked mal cca 27 rokov uz. po 10 dnoch na liekoch bol fit. ako po chripke.. takze fakt neviem 😒
a zabudla som dodat, ze v noci sa Beli budi po 1,5 az 2,5 hodinovych intervaloch. takze som tak 5-6x hore..
@gabika84 Ahoj, akoby som citala story o nasom Patovi...presne tieto problmy so zaspavanim mame, neviem uz vymysliet, coby ho naozaj uspalo "natvrdo". co zaspavla o 9 vecer, terat sa s nim natahujem do pol 11. na nervy.. 😝 ale musi to byt nejake detske obd.alebo co lebo aj ja som to pocula od viacerych bab. hadam to nejak poriesime. Ja stale hladam nejaky system, alebo nieco, podla coho bude vediet, ze uz je cas spat a ze chcem od neho, aby spal.Ako ritual, co sa vzdy bude opakovat.No len pri nicom nevie dako vydrzat....drzim aj vam palce, aby mala spala a ty si nemusela pochodovat tolko. 😉
@mimikett a kde sa to da zohnat?? mne sa to paaacii!! maly lubi pesnicky a kolotoc a toto si moze aj objat, super hracka. 🙂 🙂
Baby ja mam taku intimnu otazku...ale sme tu zenske tak sa spytam.. 😅 Ked kojim, mam mat menzes, ci nemam mat. Lebo mne to odrazu prislo, desne silne, brucho ma tak boli, ze si maleho opriet nemozem o seba. Uz som si myslela,ze mam zapalene mocove cesty, brala som urolog.caj. Bolesti sice presli ale je mocopudny a zacalo sa mi tvorit menej mlieka! 😕 A je to inak desny nezvyk, sak po roku som si uz aj odvykla ze neviem kde co mame. 😀 😀
@dadulajda : ahoj, menzes môžeš mať aj popri kojení, ale ak máš veľké bolesti, mala by si to riešiť s gynekológom. Na urologické čaje pozor, fakt môžu znížiť tvorbu mlieka a mliečko má po nástupe menzesu aj inú chuť, takže ho bábo môže odmietať. Zvyčajne je to len prechodný stav, po pár dňoch si akoby zvykne, ale niektoré detičky práve v tejto situácii začínajú "štrajkovať", teda čiastočne alebo úplne prsíčko odmietať...ale je to veľmi individuálne, treba myslieť pozitívne, pretože k tomu vôbec nemusí dojsť 😉 . Inak chcem, ešte pripomenúť,že dojčenie nie je antikoncepcia, ako sa ešte i dnes zvykne hovoriť, takže pozor...neviem, ako to riešite vy, ale mne môj dr. ako najvhodnejšiu formu popri dojčení odporúča DANU. Máte s ňou niektorá skúsenosti?
Dadulajda, keď čítam ako to u vás vyzerá s režimom u Paťka, presne tak je to aj u nás.
Gabika84 - mne sa Pavli už asi 2 týždne tiež budí za noc po 1,5 - 2 hod a cez deň papá na požiadanie, to sa potom ťažko vytvára nejaký pravidelnejší režim 😒 takže tíško závidím všetkým, ktorí nejaký majú...držkajte sa aj s drobčekmi...
@gabika84 @dadulajda toto večerné zaspávanie a budenie po 2 hodinách máme aj my, ja som už musela dať pred dvoma dnami UM, lebo vobec na večer nemám mlieko, nasadené sú aj homeopatíká, čajíky, vinea a nejako nič nezaberá, síce si malá tým len doje (tak 50 ml) ale aj tak ma to mrzí, ale hladná mi nezaspí a v noci sa budí moja tak často preto, lebo tiež tam toho mliečka nie je vela....
inak to očkovanie nechcem dať ani ja. to je to v 15. mesiacoch? čítala som o tom dosť strašidelné vec...
@krhlicka Ahojky, no tak Chvála Bohu máme noc za sebou, sice som jej dávala Panadol. Ako som písala zaspala mi o 18:45 a zobúdila sa o pol noci. Ale to už jej trvalo 2h kým zaspinkala a bol taká nekľudná. potom sa zobudila o 03:30 a mala zvýšenú teplotu, tak som jej pre istotu dala panadaol a to mi moje krásne zaspinkala do 7h ale musela som ju hladkať po tváričke a pusinkovať ručičku 🙂 tak sa ukľudnila. teraz mi spinká v kočíku, mala síce také že sa rozplakala ale to sa jej asi niečo zlé snívkalo. teda dúfam, že len to.
Sofinka má 6700g a dlžku ani neviem to nám nikdy nemerali 🙂 ale tá váha aj mňa prekvapila čakala som menej 😀 ale dr. povedala, že to je ok. síce jej dávam pred večerným spánkom-po kúpaní Bebu (1x denne) aj tak mi povedala, že to ok. to sa ešte berie akoby bola plne kojená. cez deň aj v noci ju kojím.
a vy ste spinkali v noci?
@dadulajda kupis aj v dracikovi, je to uspavaci morsky konik od Fisher Price...
Babulky, moja slecna bola posledne dni hrozne nervozna a v noci kazdu chvilku hore a predstavte si, ze som jej vcera objavila, ze sa jej prerezava dolna jednotka 🙂 Normalne uz ma taky 0,05 mm zubka vonku. Som pozerala ako blazon, tak som zvedava kedy jej vykukne uplne von 😵
@bejka82 krasne rastie, aj dlzku vyzera na modelku 🙂to ma mrzi, ze ste mali nekludnu noc. Ja som poslala muza preistotu kupit sirup a aj cipky, na stastie nebolo treba. Nasa slecna nemohla zaspat asi hodinu a pol., z jednej strany drzal za rucku mm a z druhej ja ako malu kralovnu. Pospala 20min, 10min hore a takto to slo dokola. Nastastie teplotu zvysenu nemala, ale dnes na nej badam unavu. Vynimocne spi aj doma 2 hodinky doobeda a teraz sa po dvoch hodinach zobudila od 12tej. Uz ju nalozim do kocika, lebo treba sa troska prevetrat 😀
@mimikett 😕 uz zubok?no teda, lebo aj mne sa zda, ze na spodu sa malej nieco derie a ma aj zdurene dasna. ALe to sa mi zda uz mesiac 😀 tak drzim palce, nech je to bez horucky, zubok vykukne a ani nebudete vediet kedy.
Baby, no tak vidim ze mame rovnake problemy.... 😒 , nejako cim je starsia tym viac problemov prichadza...... akosi to je opacne nie? S bruskom mame vacsie problemy nez predtym.... a uplne si otocila rezim, ani neviem ako sa to stalo no predtym kakala a mala najvacsie bolesti rano, no taka bola este rozospata, ze to vytlacila popri spani, sa vykakala, potlacila a spala dalej..... No teraz uz 4. noc ma najvacsie bolesti vecer od tej 21h. do polnoci, a niekedy az do 3h. rana, to sa aj vykaka, a potom je lepsie.... ale teda takto viac trpi a place, aj ked dnes to bolo o nieco lepsie..... no v noci potom ked tvrdo zaspi tak to ona potom spi dlho vkuse do 9h., potom sa napapa a znovu spi do 12h., zasa napapa zasa spi a potom o 15h. sa zobudi. tak aspon to ze ona ked zaspi tvrdo, tak sa tak skoro nezobudi, ale teda tie vecerne najazdy - prdka, potom si aj po papani grgne po hodine dvoch.... tak aj z toho sa jeduje..... no a samozrejme chce byt stale len na rukach, na rukach.... takze pokracujem v posilovani bicepsov :-P.....
No a este sa nam stala uz druhykrat taka vec, ze mala sa bud boji kupania, raz ako som jej umyvala hlavu a stekala jej voda tak sa jej dostalo aj do nosa trochu a tak sa z toho zlakla, ze uplny zachvat placu dostala..... No na druhy den bola v poriadku vo vanicke, zasa sa tesila.... a potom bol 3.den a len som ju tam dala a zacala strasne plakat - ono mozno to je tym ze ju zacalo bolet brusko, neskoro sme ju kupali vecer a akurat zacala ta doba bolesti asi... lebo ked som ju tak zvinula vo vanicke, skrcila jej nozicky, tak sa ukludnila viac......
Tak mame teraz aj pri kupani problem, skusime ju okupat skor, ci to je skutocne tym casom alebo sa fakt zacala bat vody ked jej vtedy do nosa nieco kvaplo..... ☹
Prekvapeni budeme mat zrejme na cely zivot dost...... 😝
@gabika84 aj ja mam pocit,že sa mi mala pohoršila po očkovani.Tiež mi predtym lepšie v noci spavala a teraz je každu chvilu(minimalne raz za hodinu)hore,plače,musim dať čaj alebo dudel.Predtym sa mi budila iba na papanie.
@dadulajda To budeš mať menzes,nie je nikde napisane,že žena ktora koji nemože menštrulovať.To je individualne,niektora ma a ina zase nie
@dadulajda ja som mala minulý mesiac len taký krv.výtok a za 3 týždne mi potom prišiel teda poviem riadny menzes, bavila som sa s kamarátkami, ktoré kojili a niektorým prišiel menzes hneď niektorým až po pol roku, iným po roku, a niektorým keď prestali úplne kojiť. Ešte trošku špiním, tak verím že sa aj telo ešte dočisťuje
@katarina6 tak u nas som uz zase davala dnes vecer rurku ☹ rano sama kakala, cely den prdkala a vecer sa zobudila o pol 9tej tlacila chudatko a nic. kedze som uz tri dni odolavala s rek. rurkou a nechavala ju trapit sa, dnes som sa na to vykaslala a dala jej ju. akoze to, co z nej vyslo- nechapacky 😨 uplne husty sliz, ako lepidlo, cele kusy. a zatym uplne riedke. som sa posledne dni snazila vyhybat vsetkemu zo smotany, mlieka, ani jogurty som nejedla preistotu...ze co ked alergia na laktozu... a ona taketo stavy napriek tomu. tak som si povedala, ze na to kaslem, od zajtra jem znovu vsetko!! uvidime, ci sa to este zhorsi alebo nie. ked nie, tak si aspon doplnim vapnik do tela...
a keby som jej aj dala robit testy na laktozu, vysledky su vraj za 5 tyzdnov... to uz budeme takmer na prikrmoch, takze sa na to mozem....

@bejka82 sladkeho zerem aj ja vela, nic ine nepotrebujem...cokoladky, kolaciky namiesto ranajok, obeda aj vecere. Ma to jednu velku vyhodu, nemusim varit 😀