icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katarina6
1. dec 2011

@gabika84 ach... chudatko ☹(((..... No ja vobec nesledujem co jem a z coho ju potom boli brusko..... mne sa to nechce..... jem vsetko na co mam chut, no tusim malej velmi sushi nechuti :-P.... z toho ju asi bolelo brusko.... no tie ostatne dni neviem co jej vadilo jedla som ako zvycajne..... Ja pijem kazde rano kakao to proste musim mat, tak ako niekto musi mat rano kavu ci caj..... Aj syrov vela jem.... jogurtov..... Myslim ze to detske brusko si pomaly zvyka na vsetku stravu a nemali by sme to obmedzovat, ved ked zacnu prikrmy to su horsie humusy..... vsetko je priemyselne vyrabane a aj zelenina postrekovana...... teraz sa im ta strava este pekne filtruje cez prsniky, tak maju to naj.... neskor to dostanu uz na ostro do zaludka, takze ak sa teraz uplne obmedzime v jedeni niecoho tak budu mat este vacsi sok..... ale to je moja logika neviem ci to tak je skutocne....
Mne sa dnes mala vratila do povodneho stavu, tzn. ze kakala rano 2x a teraz vecer uz spi aj ked este nie natvrdo tak sa budi v postielke potom na ruky, uspat, ulozit a znovu.... no aspon nema bolesti....3x klop na drevo.
No to kupanie vo vanicke znova sa nam rozplakala ked som ju davala na brucho.... no nejako sa mi ju podarilo ukludnit, otocit na chrbat a potom uz bola v pohode, no fakt ma nejaku traumu co jej kvapla voda do nosa asi a si to pamata... chudatko..... no snad to nejako zvladneme..... kupanie mala velmi rada to by som nechcela aby trpela..... ☹

dadulajda
1. dec 2011

@bambulkaj1 Ahoj, no nastastie maly papa stale s chutou, takze ak sa chut mliecka aj zmenila, nevadi mu to. 🙂 A ze kojenie nie je antikoncepia pocuvam od maminy kazdy tyzden. Stale ma otravuje kedy si daku dam. Ale ja si myslim ze je lahsie vydrzat ako do tela nieco pchat.. Chcem aby bol maly zdravy a snazim sa nejest ziadne umele latky alebo si do tela nieco davat.

@majush
@krhlicka kocky drzim aj vam palce s krpcami. Dnes ten moj strudel zaspal vynimocne o pol 11 a to si vravim ako rychlo! 😀 kazde 2 hodky hore neni sranda...ktovie dokedy to bude trvat.oci mam jak snezna sova 🙄
@romea ahoj, a to uz budem mat odteraz pravidelny cyklus??? neprestane sa mi tvorit mlieko po case zato ze krvacam?

romea
2. dec 2011

@dadulajda nie myslím, žeby sa nemalo prestať tvoriť, ale cyklus môže byť dosť nepravidelný, lebo ono záleží od výšky hormónov či dostaneš menzes. A bábätku môže trošku inak chutiť mliečko ale čoskoro si zvykne.

mojdend
2. dec 2011

@katarina6 dakujem za tip na tuto knihu, pravdepodobnre si ju kupim, nasla som ju tu - http://www.najnakup.sk/Porovnaj_knihy-rodicovst...

mojdend
2. dec 2011

aha, do kelu, aj tam je vsade vypredana ☹

katarina6
2. dec 2011

@mojdend no veru je ☹.... pozri v bazaroch! ja som tam nasla... a jedna na MK bazari tiez bola... ak ju nekupila uz krhlicka 🙂

dadulajda
3. dec 2011

Ahojte baby, ako sa vam dari s tym spankom?? este stale krpci strajkuju? 😉 My sme mali dnes desnu noc...nevieme co malemu je, ale vecer od pol 6 do 9 stale grckal, ledva zaspal a v noci od pol 2 sme boli stale hore, mal nejake krce..chvilu dobre, potom desny plac a krik...Riesili sme vsetko-brusko, zaludok, sopliky...teraz vycerpany zaspal chudatko moje... a viete co ma najviac nastvalo???? tito doktori co dorabaju. O 4 v noci sme volali kade-tade aby sme zistili, ci funguje detska pohotovost?! tie nervy ze co s nim je. No hruza..nakoniec sme sa dakam dovolali a poradila nam dr.ze moze mat crevnu virozu.A ak to bude cely den, mame prist..tak som zvedava co bude, ked maly vstane. Ale takto som ho nevidela trapit sa odvtedy, co sme boli na ockovani.Az zo spanku placka ☹

mojdend
3. dec 2011

@katarina6 tak nenasla som ani tam, tak som sa rozhodla, ze si ju kupim po anglicky a nejako preluskam 😉 nove stoja okolo 11dolarov a pouzite len 2,plus 4dolare shipping, to je super. tak idem na to 🙂

mojdend
3. dec 2011

maminky, mozte sa podelit o svoje skusenosti pri uspavani drobcov? moj zaspava na prsniku, co by bolo ok, len to trva aj hodku az hodku a pol a to je dost aj na moje bradavky 🙂 len neviem, co ine skusit, ak ho mam nosit na rukach, tak ma boli straaasne chrbat, odmala s nim mam problemy a myslim, ze to bola aj moja chyba, ze som ho tak na prsnik naucila, ale je to najpohodlnejsie, lahnem k nemu, papa, cucka a zaspi. len chcem vymysliet, ako by mohol zaspavat sam, ale ta metoda ucenia, ze nechat vyplakat niekolko noci a on sa nauci sa mi velmi nepaci. chcem ho naucit na cumel, na usoavanie by to bolo super, ale hlavne cele dni si cmula rucicky, tak sa bojim, ze neprestane a zvykne si na to, ja som si ako mala cmulala palec pri zaspavani az do nejakych 5rokov a potom som musela nosit strojcek na zuby kvoli tomu. chcem sa tomu vyhnut. on vsak cumel odmieta, mame 6 roznych druhov a ziadny nechce. nejake tipy na cumliky a aj na uspavanie?

katarina6
3. dec 2011

@mojdend ahoj, no skoda ze si nenasla ani na bazaroch ☹.....
tu angl. verziu som tiez pozerala, a tiez som nasla obe a tiez neviem aky je medzi nimi rozdiel...
tu som nasla viac info o autorke a jej knihach, tak pisu ze ta prva kniha je z r. 2007
http://www.amazon.co.uk/Margot-Sunderland/e/B00...

http://www.amazon.co.uk/What-Every-Parent-Needs...

a na tej druhej sa pise priamo priamo dole pod knihou rok vydania 2006:
http://www.ebay.com/itm/Science-Parenting-Margo...

tak ta prva je novsie vydanie....

No a uspavanie drobcov... to ti neporadim lebo tiez to mame vesele, aj ked teda mala sa naucila na cumlik 1.mes., tak len v tom ti mozem poradit - skus davat cumlik MAM, ja som kupila 4 rozne znacky a nakoniec tento prijala = aj ked na zac. ho tiez vypluvala, no najdlhsie ho udrzala v puse, tak s tym som to skusala potom castejsie a nakoniec ho prijala. Su to velmi dobre cumliky, maju dierky tzn. pokozka okolo ust sa nikdy nezapoti, nezapari... je tam vzduch..... a mne to poradila kamoska, a ja som to potom aj tuto babam radila co mali rovnaky problem, a im to tiez pomohlo, tak dufam ze aj tebe to pomoze.......
Napriek tomu ze mala pouziva cumlik, sama ale zaspat nevie, chce totiz full service 😀, byt na rukach, pocut moje srdiecko, citit moje teplo, rukami citit moje tricko, asi aj vonu moju, a popritom este pohupavat, takze sa pohubujem na fitlopte kazdy vecer..... a aj ked zaspi a dam ju po polhodine ci po hodine do postielky, po chvili sa prebudi lebo ma neciti.... tak dookola to iste.... takze my to casovo mame este horsie nez ty na prsniku.... Ja ju tiez davam na prsnik ale len napapat, potom ked uz dopapa dam jej cumel, este drzim v naruci no po presune sa prebudi....... Mozno sa dozvieme nejake dobre rady z tej knihy....... ale autorka vravi ze najlepsie je nechat spat deti s rodicmi v 1 posteli do veku 5 rokov, co samozrejme je narocne, a nasa mala spi vo svojej postielke celu noc, iba s tym zaspavanim ma problem... a nepomoze ani ked lezi vedla nas v posteli, je to staticke, chyba jej to pohupovanie...... Este mozno co by ti mohlo pomoct, ze daj malemu latkovu plienku aby si ju zmolil rucickami, na tvar a tak, to moja robi, ked chce spat, a predtym mi to aj fungovalo ze som dala cumel a plienku a ona tak sama zaspala v postielke..... no neskor s tym prestala a uz jej to nestacilo.... No ak tvoj nie je zvyknuty na cumlik, tak mozno mu len cumlik bude stacit.....
Vyplakavat ho nikdy nenechavaj, je to to najhorsie co mozes spravit..... davala som tu na fore uryvok z tej knihy ako je to s placom, ak si to necitala pozri si tuto - nizsie je uryvok z knihy - s nadpisom PLAC - uvidis co sa vsetko deje s dietatkom ak by si ho nechala plakat:
http://www.biobaby.sk/produkt/104_rodicovstvo_j...

Samozrejme, mozes sa pokusit nanho hovorit, hladkat ho, utisovat, ak len tak mrnci v postielke.... no ked to nepomoze tak na ruky.......

mojdend
3. dec 2011

@katarina6 ahoj. skusala som aj cumliky MAM, ani ten nepomohol, mam aj rozne velkosti, lebo sa mi zdal 0-6mes velky, tak sme kupili aj ten 0-2mes a nic. niekedy ho z nich az napne, ked sa snazim mu ho drzat v pusinke. ale vcera som mu ho dala a robila som pri tom take cucave zvuky a pohyby ustami, on na mna pozeral a akoby zacal opakovat a normalne ho cucal asi 10-15sekund, co bol uplne vykon. potom sice cumel oblukom putoval von a uz ho nechcel, ale aj tak uspech a bola som prekvapena, ze pochopil konecne, co od neho chcem tym, ze po mne opakoval. su tie nase deticky ale mudre 🙂 no nic, budem skusat dalej, ale ak nebude chciet, nasilu ho nutit nebudem. podla mna ak by ho mal od narodenia, tak by ho chcel, ale teraz ho uz ucit je asi neskoro. v porodnici mu sestricky aj davali a cucal, ale ja som im to zakazala. len teraz uz kvoli tym rucickam v puse by som mu ho dala. nevadi. no a tu knihu, tak snad niekto poradi, ci je to to iste a potom objedname hoc aj po anglicky 🙂

katarina6
3. dec 2011

@mojdend hmmm.... ☹... no skusaj dalej... nasa mala tiez iba tak chvilu podrzala, no skusala som kazdy den, a raz ho vzala..... a teda fakt je tvoj maly mudry ked to pochopil a po tebe opakoval! 😀DD to muselo byt fakt uzasne! 🙂 Nasilu mu ho nedavaj, to bude mat potom opacny ucinok, a nebude ho mat rad... skus vzdy pomalicky, a len jemne pridrzat ale nenutit ho..... alebo to postriekaj tvojim mlieckom a to tiez moze chvilku podrzat ked tam zaciti nieco zname... 🙂....

bejka82
3. dec 2011

@katarina6 no tú knihu na bazáre som kúpila ja ☹ sorry baby. ale je perfektná tá kniha....

bejka82
3. dec 2011

mňa ten môj drobček stále prekvapuje. Včera sme prešli na 4-ky plienočky i keď máme len 3 mesiačiky 😀 😀 aj zúbky nás začali trápiť 😝 ale Chvála Bohu nám pomáha zatiaľ ten gél na ďasienka 🙂 Ocinko nám kupíl taký cumlíček,kt. je celý z kaučuku a ten používa namiesto hryzátka, pretože to si ešte nevie držať a ten cumlík si neskutočne hryzká 🙂 🙂 ináč cumlík nemá..... 😉 No každý deň ma s niečím prekvapí moja princezná 🙂 🙂

mimikett
3. dec 2011

@bejka82 tak nad 4 plienockami uz rozmyslam aj ja a to ta moja babika je furt taka stihlucka v bokoch, no neviem po kom to ma 😀
Nam uz zubok vytrca cim dalej tym viac, najprv to bola len taka dubka, ale teraz uz je ho vidiet aj citit viac a viac 🙂

Baby, inak som si pozerala fotky mojej Nini, ked sme ju priniesli z porodnice a normalne som zostala v soku ako sa ta moja babika hrozne zmenila, fuuu dakedy si vravim kde je ten moj maly uzlicek. Hrozne rychlo nam tie deticky rastu. Inak ja tu moju bambulku nemozem nechat uz ani na sekundu samu, objavili sme caro pretacania sa aj z bruska na chrbatik a tak sa tocime stale dokola a dokola 😝

krhlicka
3. dec 2011

@mojdend ahoj,nasa mala tiez zaspavala na prsniku,kym nemala cumel🙂zaspava vedla nas,najskor ju nadojcim,potom odgrgava na rukach a ideme do postele.Hladkam jej hlavku a hrame sa s rucickami,niekedy zaspi hned,inokedy ju necham samu a zaspinka aj tak.Je naucena,ze ked nas zavola,prideme.

krhlicka
3. dec 2011

@katarin6 @bejka82 😉v pohode,kniha neponahla,niekde sa zas objavi

bejka82
3. dec 2011

@mimikett to sme aj my s mm pozerali včera fotky z pôrodnice a presne tak sme sa aj my začudovali, že ako rýchlo nám tá krásavice rastie 🙂 to je neskutočné ako to letí.
Kedy sa vám začali deťúrence pretáčať? najprv by to malo byť z chrbátika na bruško, že? Mojej sa to zatiaľ podarilo 3x ale z bruška na chrbátik a odvtedy nič....

mimikett
3. dec 2011

@bejka82 Pretacanie je velmi individulane... Nasa sa z chrbatika na brusko vedela otocit uz okolo mesiaca, ale to trvalo kratko a potom skoro dva mesiace nic.... Zase sa na brusko zacala tocit az ako mala cca tri mesiace. A toto pretacanie z bruska na chrbatik je zatial take neplanovane, ale dari sa jej to uz tri dni 😵 Ked sa pretoci naspat na chrbatik, tak vzdy ostane taka zaskocena a pozera, ze co to - taka je zlata dudka moja

majush
5. dec 2011

@bejka82 naša malá sa začala pretáčať z chrbátika na bruško tak pred týždňom, z bruška by sa jej aj sem tam podarilo, ale to ju ešte nenechávam velmi robiť...
maminky, začína niektorá s plávaním bábatka? my sme prihlásené na januárový kurz, snád sa to bude malej páčiť...(tak ako vo vedierku na fotke)
a ešte jedna otázka, nemá niekto prečítanú túto knihu od mudr. bukovského?
http://www.martinus.sk/?uItem=115676
ja som si ju objednala, snád to nebudú zbytočne vyhodené peniaze...

bejka82
5. dec 2011

@majush tak to je asinaozaj individuálne to pretáčanie 🙂 tak som zvedavá kedy s tým začne naše slniečko 🙂
aj ja som rozmýšlala nad tou knihou, daj potom vedieť prosím ťa či sa to oplatilo. ďakujem

krhlicka
5. dec 2011

@majush
@bejka82 caute baby,Bukovskeho chcem aj ja😉nasa mala sa zatial pokusa o pretocenie,sa jeduje,ked sa nedari.Zatial sa jej to podarilo nahodne zoparkrat.

renkakl
5. dec 2011

@majush knihu od Bukovskeho mam uz doma, a mne sa velmi paci. Urcite nelutujem ze som ju kupila. Skuste si pozriet tento link http://www.joj.sk/noviny-o-12-00/noviny-o-12-00..., Bukovsky o nej rozoprava v Noviny o 12 na Joj (je to v archive z 23.11. casovac si posunte na cca 12.40)

krhlicka
5. dec 2011

Baby dnes som si vsimla u malej vytok☹esteze ju utieram bavlnenymi utierkami,inak neviem ako by som nan prisla.Mate niektora skusenost?

mimikett
6. dec 2011

@majush tak nad tymito knizkami uvazujem aj ja, ale kupim si ich asi az po Vianociach, mozno my ich prinesie Jezisko 🙂
Plavat chcem aj ja zacat chodit, ale az tak na jar. Nebyvam priamo v TT a s tym bambusenim teraz v zime si to neviem velmi predstavit. Nasa Nini zboznuje kupanie, vzdycky ma taky blazeny vyraz na tvari - joj strasne je chutna 😵 Uz sa kupkala zopar krat aj so mnou vo velkej vani a obom sa nam to pacilo....

majush
6. dec 2011

@mimikett ani ja nie som z priamo z TT, tiež ma trošku odrádza obliekanie a studené počasie po kupaní, ale skúsime a uvidíme.

ingmiriama
6. dec 2011

@majush môžem sa spýtať kedy začínate s kúpaním myslím v koľkých mesiacoch...

majjka1985
6. dec 2011

Všetkým mamičkám aj detičkám prajeme krásneho a bohatého Mikuláša 🙂

katarina6
6. dec 2011

baby vsimli ste si hore v menu Mikulassky cukrik? 😀DD to je vtipne! 🙂 ked kliknete, ze napiste meno komu ho chcete darovat 😀DD......