icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

bejka82
6. dec 2011

@majjka1985 🙂 aj my prajeme kráááásneho Mikuláša 🙂 🙂

mimikett
6. dec 2011

@majush prosim ta a o kolkej byva to plavanie?

schaja
6. dec 2011

@mimikett a aj ju kojis? este ta neuhryzla?

katka121
7. dec 2011

@gabika84 CO sa tyka ockovania napíšem Ti náš príbeh:
Ked mala malá 3 týždne manžel ochorel - najprv ho všetko bolelo a vypadalo to ako chrípka, potom začal kašlat a lekár povedal, že je to zápal priedušiek - silný. Manžel dostal silmé antibiotiká - dvojitú dávku. PO dobratí stále kašlal a tak šiel znova k lekárovi a ten že to nie je normálne aby po takej konskej dávke antibiotík kašlal - tak mu vzal odbery na 2 testy - jeden bol hotový za 2 dni a další za mesiac. O dva dni sme sa dozvedeli že je to asi alegria......... a že je teda O.K. a má sa nahlásit na alergologiu . KAšel mu prestálav velmi velmi pomaly a o mesiac - ked prišli druhé výsledky - volal lekár celý vydesený (lebo vedel, že máme doma bábo), že nech sa dostaví na ambulanciu lebo má čierny kašel..... No paráda - malá ešte nebola očkovaná - lekár povedal, že jediné čo nás zachránilo pred katastrofou bolo moje očkovanie z detstva a to že som kojila a tak som jej protilátky vrážala do mlieka. Vsetci sme od detstva očkovaní ale určitú dobu sa prestalo preočkovávať v 12 rokoch ale potom sa prišlo na to, že to predsa len treba - príkladom je môj manžel. Túto chorobu sem nosia cudzinci a šíri sa sem hlavne z Nemecka kam ju znova prinieslo množstvo kurdov a iných cudzincov..... v každom prípade sa teraz na slovensku dosť šíri. My sme mali štastie že som kojila a náš druháčik že bol očkovaný.... ani si nechcem pripustit co by sa stalo keby to malá dostala - je to super infekčné - 80 petcent ludí ktorí prídu s nakazeným do styku sa tiež nakazí. Kojenci majú 20 pecent úmrtnost a určite by sme skončili v nemocnici na prístrojoch lebo kojenci nemajú kašlavý reflex.. Kojenie je zázrak. 🙂

K očkovaniu - maju malú som dala očkovat Rotarixom a mala potom asi 2 týždne riedke skoro akoby hnačkové kakanie. Ale inak bola O.K. žiadne bolenie bruška.

majush
7. dec 2011

@ingmiriama ked sa začne kurz, tak naša bude mať 5 mesiacov

majush
7. dec 2011

@mimikett to ešte neviem, to mi oznámia, kurzy bývajú každý deň a viackrát za den...

mimikett
7. dec 2011

@schaja hej kojim a zatial nehryzka 🙂

gabika84
8. dec 2011

@katka121 ahoj. no ved ja nevravim, ze nemozes ochoriet (napr. ten kasel, ten bol ale teraz v tej hexavakcine) ale napr. tie osypky ci mumps mi ako zivot ohrozujuce nepridu. ja som sa napr. nikdy nedala (a ani by som sa uz nedala) ockovat proti chripke. ja v tom nejaku pointu nevidim... tak ked ju v zime dostanem, tak si tyzden polezim a zas mam mozno na rok pokoj (aj ked ja uz ani nepamatam kedy som ju naposledy mala..) za to moja mamina sa davala ockovat a chuda skoncila jeden rok uplne hotova, skoro dva tyzdne s chripkou, aku predtym v zivote nemala... imunita sa musi nejak budovat... ja som ako dieta byvala casto chora a teraz ako dospela len veeeelmi zriedka nieco "chytim". posledne, co som "chytila" bola Bela 🙂 asi z prievanu, alebo co 😀
baby, a to uz kolke mate doma male pirane? ja stale ze zuby idu v 6 mesiacoch a stale castejsie pocuvam, ze aj skor... ale to som si napr. aj myslela, ze kojace zeny nemaju menzes...

evvkaa
9. dec 2011

ahojte kedy zacinate davat detickam prikmi?

edita84
9. dec 2011

@evvkaa ahoj ja chcem od 4 mesiaca začať s mrkvičkou
@gabika84 všetko naj malej Belle k prvým meninkám 🙂

ingmiriama
9. dec 2011

@evvkaa no ja kojím tak ja až od 6 mesiacov....ale počula som že tie čo nekoja tak od ukončeného 4 mesiaca

evvkaa
9. dec 2011

@ingmiriama
@edita84 takze ten ukonceny 4 mesiac je ked ma dieta 4 mesiace nie ja som sa pztala dr. a povedala ze to je piaty mesiac tak uz som z toho na hlavu 🙂

edita84
9. dec 2011

@evvkaa no v tomto mám aj ja miš maš :/ no ale po vianociach aj tak začneme 🙂 to už bude mať 4,5 mesiaca

ingmiriama
9. dec 2011

@evvkaa no na začiatku piateho mesiaca tak som to ja pochopila 🙂 mojej kamoške ktorá kojí jej doktorka povedala aby už začala dávať 4 mesiaci mrkvičku tak neviem...

evvkaa
9. dec 2011

no ja chcem tiez zacat po vianociach len kezdy vravi inak aj ked uz mam deti nepametam kedy som zacala s prikrmom 🙂

edita84
9. dec 2011

@evvkaa ja som u malej začala po 5 mesiaci ale ona mala po narodení problémy zo žalúdkom takže preto vtedy 🙂

evvkaa
9. dec 2011

@ingmiriama no lebo ked ma dieta 1 mesiac tak ho ma ukoceny nie a ked ma 1mesiac a nejaky ten den tak uz zacina druhy mesiac aspon ja som to tak pochopila 🙂

ingmiriama
9. dec 2011

@evvkaa 😀 tak sa spýtaj pediatričky

evvkaa
9. dec 2011

@ingmiriama no ona povedala ze piaty mesiac len sa mi to nejako nezda auz som to nechcela viac rozoberat no nevadi uvidime kedy zacneme ale urcite az po vianociach 🙂

katka121
11. dec 2011

@gabika84 JA som dala rotarix lebo mám doma aj školáčika a lekárka to odporúča najmä mamičkám so školopovonnými deťmi, lebo tie časro domov nosia podobné darčeky. Malá má navyše krvnú skupinu O po mne a O-ly sú viac náchalné pre virózy a rotavíry. JA mám bohaté skúsenosti z pohotovosti - naposledy ked mala malá 10 dní - za 5 hodín som sa hnačkou a zvracaním tak odvodnila, že som skončila na pohotovosti - injekcia proti vracaniu, infúzka a magnézium a šla som domov kojiť. A lekár sa ma hned pýtal aká som krvná skupina.... a že O to znášajú takto zle - celá rodina to mala iba ja som skončila takto biedne.
Inak kedže som kojila tak som mohla akurát čierne uhlie a doki mi tam poradil, že predltnút 4 kusy čierneho korenia - vcelku. By som nenerila ale zabralot ot fantasticky - 3 dni som potom nebola na velkej. Si to zapamatajte - prvá pomoc na dovolenke.

Moja malá sa až tak zúrivo vrhá na ruky, brady a všetko čo má v dosahu na kúsanie, takže už to začína. no nie som nadšená lebo čím neskôr to príde tým lepšie sa to znáša a keď sa ešte kojí...... nič moc mať z bradavky hryzátko.

sonika1901
11. dec 2011

No ja som začala s prikrmovanim včera.Dala som jej mrkvičku,ale nejako nam to nešmakovalo,tak pozerala na mna,že mama čo mi to davaš?my sa nekojime a to viem,že sa začina od ukončeneho 4 mesiaca.Suseda ta ma o den mladšie babo a chvali sa,že už mu dava krupicu,banan,polievku s masom-mne sa to zda chore začať takto zavčasu,je to zaťaž na to male teličko.Potom možu byť alergie.Uvidim,či dnes spapame viac mrkvičky. 😀

gabika84
11. dec 2011

@sonika1901 tak to pride chore aj mne. deti odrastene na krupicke- parada. nech zacne davat uz aj pribinacika 🙄

rikarika
12. dec 2011

@sonika1901 no k tej krupici - mne povedala pediatricka, ze podla najnovsich výskumov sa má zacať s krupicou s prvými príkrmami - trosku nou poprásit mrkvicku resp. inu zeleninku, aby sa zistilo ako dieta reaguje na lepok, donedávna sa vraj s krupicou malo zacat okolo 6. mes., teraz je to o mesiac posunuté - tolko najnovsia veda a výskum 😨

sonika1901
12. dec 2011

@rikarika ale pokial viem ona robi tomu babovi kašu z toho.A kolko doktorov,tolko nazorov,tažko je si vybrať ten spravny.Musime sa spoliehať na naš maminkovsky inštinkt.

jankaamartin
12. dec 2011

ahojte prispievam k téme prikrmovania : ja začnem až po ukončení 5 mesiaca a určite nezačnem s kašičkami a blbostami,,,ale pekne zo zeleninkou zemiačikom,,,,až potom s ovocím a kašičkami,,,dr vravela že je najlepšie začať zo zeleninkou lebo ako náhle bábo ochutná ovocie už tak zeleninku papkať nebude a ja nechcem aby dopadla ako moj manžel ten zeleninu neje žiadnu 🙂

jankaamartin
12. dec 2011

@gabika84 Gabičko ak sa máte s Izbalekou?

dadulajda
12. dec 2011

Caute baby, uz riesime prikrmovanie?? 😕 ja vam tak poviem, ze najskor s malym pojdeme na preockovanie, po nom bude par dni mimo, potom pridu vianoce a silvak a ja pozerem setko mozne, takze zase bude "mimo" 😀 a koncom januara uz zaciname 6.mes.tak to uz pockam.nebudem z neho prirychlo robit hrdinu 😉 ale davame od Hami granulovane cajiky, co su pre deti od ukonceneho 4.mes.tie su aj na zaspinkanie, aj na prdiky a teraz ked je zababuseny stale, niekedy sa chce len napit, tak to sa nevyzliekam, dam mu cajik.Ale inak kojime kojime. Sice som zvedava dokedy, lebo zubky uz iduuuu. uz ma naliate dasna.joj sa bojim ako to bude s kojenim potom..auc.. 😅

Inak aj mne uz jedna hovorila, ze do maleho pcha milacika!!! krava s prepacenim... 🤐 ked bude mat doma decko co sa preziera nech sa necuduje, kde sa to naucilo..ak nebudu mat ine problemy.

barborkam
12. dec 2011

ahojte..tiez prispejem na temu prikrmovanie: nieco z historie 🙂 moja babka mala 3 deti a kazde kojila do 4 mesiaca, od stvrteho mesiaca kravske mlieko + riedka krupica a od 6 mesiaca sa detickam davalo vsetko, co sa doma varilo a vsetky jej deti su dodnes zdrave klop klop...kazdy nech prikrmuje podla svojho vedomia a svedomia..my zacneme ukoncenym 5 mesiacikom a tiez ako @jankaamartin zacneme zeleninkou a postupne budeme pridavat ine papanice.

krhlicka
12. dec 2011

caute,prikrmy planujem po 6 mesiaci🙂
@dadulajda nasmiala som sa na tvojich planoch....pozerem vsetko mozne😉nasa mala by zjedla aj mna,tak cuca mliecko.Poctivo,kazde 2 hodky,cezden aj v noci...
@gabika84 Bella je nadherna,okate slniecko.Dodatocne zelame vsemtko naj k prvymmeninkam,nech je zdrava,stastna a usmiat🙂
@katka121 aj my mame 0lku krvnu skupinu..to si ma velmi nepotesila, ze je nachylnejsia na virozy:'(
Moj maly synovec si priniesol rotavirus z nemocky,chytil ho aj starsi brat,napriek tomu,ze su zaockovani rotarixom.Je to hrozne,chalani uz tyzden zavreti doma,domacnost hore nohami a to maju doma skoro 3mesacneho braceka.Svagra sa ma co obracat chuda.

ciernym
12. dec 2011

Ahojte,rada by som sa pridala ku vam.