icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

barborkam
21. dec 2011

@susanq uplny suhlas s tym co pises.

barborkam
21. dec 2011

@tintus to som rada, ze nie sme sami 😉 nasa malinka je strasny papkac (kazde 2 hod na prse) a je ako taka mala gulicka..ale my sme radi, ze je taka, aka je, pekna baculata 😀

bejka82
21. dec 2011

ja s prikrmovaním chcem začať tiež okolo 6.mesiaca, ale ak malinká bude takto naďalej priberať asi budem musieť začať aj skôr. Zatiaľ jej stačí moje mliečko, tak to ešte neriešim 🙂
no s tým spaním to dnes bolo o niečo lepšie. ZObudila sa mi o polnoci, napapala sa a hneď zaspinkala potom ešte raz a to už bola hore 1,5h a mm ju uspinkal 😝 tak ešte spinkala 2h. Takže musím to aj dnes skusiť, že ju cez deň budem budiť a nenechám ju toľko chrapkať 😀 Doobeda ju nechám 3h a poobede cca 2h. tak som zvedavá čo s tým dosiahneme 😅 😅

krhlicka
21. dec 2011

Caute baby, zelam Vam pokojne a vonave sviatky, plne radosti a milych chvil s vasimi najmilsimi 🙂

katka121
21. dec 2011

Všetkým maminkám, deťúrencom a tatinkom prajeme šťastné a veselé Vianoce. Už nám napadol sniežik ! To bude vonku prekvapko !

gabika84
21. dec 2011

veru tak, nie je nad to, zobudit sa do bieleho rana 🙂 Aj my s Beli prajeme vianočnú pohodu 🙂

smazja
21. dec 2011

@gabika84 tiež som sa divila, tak som sa pýatala viackrát a aj som, tam volala či naozaj....ale nie som sama som zistila a ešte aj mi povedala iná dr. že mäso je najbližšie k MM kvôli bielkovinám atď...ja neviem ..... aj tak jej to dávam až dnes- takú polievku a mäska tam dám za lyžicu...zajjtra máme 4mesiace a mliečko dochádza :(
@edita84 prečo si tú vodu zlievala? ak sa môžem opýtať?

edita84
21. dec 2011

@smazja no to musíš preto lebo prvým varením sa vyvarí z neho tá krv a baktérie ved aj z polievky dávaš dole tú penu nie? no len tu zleješ vodičku 🙂 a potom postupne pridávaš bielu mrkvičku atd 🙂

majush
21. dec 2011

@majjka1985 aj my sme boli včera na poradni a malá mala byť preočkovaná, ale kvoli pretrvavajucim soplikom a tomu, že na ambulanciach ešte nemajú doriešene očkovacie látky, sme neboli očkované ani jednou vakcínou. budeme až na konci januára.
vidím, že sa tu živo debatuje o prikrmoch, my začneme až po skončení 6. mesiaca s mrkvičkou čo čaká na zoyku v našom skleníku, my žijeme na dedine, takže všetko máme bio 🙂 aj zajačik je už zamrazený v chladničke a čaká na spapanie (aké morbidne 🙄 ) . Inak tiež som čítala bukovského a tam radia začať s lepkom už skôr ako sa robilo doteraz, podla testov deti ho lepšie znášajú a nie su na neho neskôr alergické.
Ja si myslím, že každá maminka, akokolvek sa rozhodne so začatím príkrmov, robí to s umyslom urobit pre dietatko to najlepšie. určite sa babatku nič nestane, či sa začne v 4. mesiacoch alebo v 6. mesiacoch. ved mna napríklad mama nadájala pomarančovou štavou v 4. mesiaci, keby to tu teraz niektorá napísala, že to urobila, tak ju tu hadam upália ... a čo mi je? nič 😉 žiadna alergia na citrusy ani žiadny ekzem.... niekto tu aj spomínal kravské mlieko, moji starí rodičia boli odchovaní len na tom, samozrejme nepasterizovanom so všetkými tvorčekmi, čo tam patria, a zdravších ludí som v živote nevidela, keby dedko nezomrel na úraz v 90. rokoch, určite by sa dožil 100vky 😎

tintus
21. dec 2011

Nasa poradna dopadla OK. Mala vazi uz 8000g 🙂 U nas sa babatka nemeraju ale sudiac podla oblecenia 68 je nam uz mala, takze dlhana dlha je to. Nam doktor tiez povedal, ze uz pomaly mozeme zavadzat prikrmy, ze sa to teraz odporuca medzi 4-6 mesiacom aj pre kojene babatka, kvoli tym alergenom. Ale povedal tiez, ze ak ma mat alergiu tak ju mat bude aj tak. Ale ja urcite nezacnem skor ako po tom 5 mesiaci. V januari nas caka dalsie ockovanie, uf.

romea
21. dec 2011

babuľky pozerám že riešite už príkrmy, aj my sme rozmýšlali a začneme medzi 5 a 6 mesiacom, kedy presne ešte nevieme. Pomaličky Simonku zvykám na lyžičku a dávam jej čajík z lyžičky. Ak má mať dieťa nejakú alergiu tak ju podľa mňa bude mať, otázka je či hneď v mladom veku, alebo neskoršie. Je pravda, dnes sú deti náchylnejšie, myslím, že všetko je to životným prostredím (pesticídy, chov kráv odpadkami, hormony v kuraťách, bléé, všelijaké svinstvo....) a niekde sa to musí odraziť. Ku kravskému mlieku, čo myslíte keď v minulosti nemala žena mlieko čo spravili? dali kravské. Moja krstná mala pred 18 rokmi dvojičky, kojila do 3 mesiacov, zrazu bumm mliečko došlo, lekárka jej predpísala sunár (vtedy bol iba sunár), v celom meste vypredané, skúšali v druhom meste, v treťom meste, v každej lekárni je povedali že príde tak za týždeň a čo spravila? dala im kravské, veď ich nemohla nechať hladovať týždeň 🙂 a nakoniec pili len kravské.

dadulajda
21. dec 2011

@susanq ahoj, asi jedinu tuto nekonecne dlhu spravu som si citala od teba, lebo mi pridu uz tie nazory na prikrmy vs.kojenie nemozme trapne! 🙄 sorry...ale mas teda pravdu a co je dalsia vec, mas uz skusenosti s detmi a moj maly je natom asi tak ako tvoj, takze asi aj zato. 😉
Pondelkova PORADNA: 69 cm a 7600g!!! 😅 krasnehoh chlapceka to mam doma. No a mne dr.nehovorila nic o prikrmovani..ale teraz rozmyslam ked si hovorila, ze mozno aj zacat by som mohla.od konca toho piateho.co je na novy rok. Tiez mame doma zahradku, takze by dostaval cisto BIO stravu. Na cajicku sme uz teraz, ale to zato, ze maly je vela smadny, ani nie tak hladny. A krasne lyzickujeme uz od narodenia, takze nevidim dovod to asi odkladat. Mlieka mam dost, ale zaujalo ma co si pisala o allergiach.U nas teda ziadne niesu, ale to nie je zaruka, ze maly nedostane. A zacnes postupne so zeleninkou? ci ovocim? lebo cajik mu trosku uz teraz prisladzam, nech chuda pozna chute a neni ako psik,ze spapa vsetko. 😝
Inak vam zelam krasne a pokojne Vianoce a uzi si navstevy, budu ho vlacit druhi a oddychni si. 🙂

dadulajda
21. dec 2011

@katarina6 Ahoj Kati, no musim ti napisat jedine ze viem ako sa citis a drzim ti palce babula!! 🙂 🙂 Moja svokra nekojila ani jedno decko, ale fuuurt pocuvam mudre reci.A babka to iste..esteze mama ma trochu rozumu. Ale maly mi stale rychlo priberal a oni do mna vies ake hovadiny davali??? zevraj MOJE MLIEKO NEMA VITAMINY!! ze neni dobre. ze preto maly grcia.ze preto tak nechutne pribera a ma podbradok. ze preto place ze je hladny.... a nikto z tychto "mudrych" ludi nema sajnu co je to kojenecka nerovzita, ze 3.mes preplakal..ze existuje reflux...ze nespi lebo deti proste neradi spia vecer...a tolkokrat sa mi uz chcelo plakat ked do mna isli...ale vydrz to kocka!! stoji to zato, lebo ako vravis, len ty sama najlepsie vies, ake mas babatko, co ma rado, co kedy potrebuje a co citi. Ako mu pomoct, ak nie liekmi,tak aspon objatim a istotou. Ked si vydrzala 4 mes.uz to bude len lepsie. Ja im vzdy poviem..vy ste si svoje deti vychovali podla seba..toto dieta je moje. 😉 🙂

susanq
22. dec 2011

@dadulajda : Ahoj Dadi... no ja sa na to snazim pozerat s rozumom, vnimat vsetky argumenty za a proti a nie som apriori proti jednej veci, tak isto ako ani proti druhej. Vzdy sa snazim si zistit co najviac veci ohladom danej temy a preto, ze nie som vystudovana lekarka, sice viem, co je mozno pre moje dieta najlepsie, ale z medicinskeho hladiska asi tazko, ze? Mozem sa snazit ho krmit svojim mlieckom do aleluje, ale ked je to proste obrovsky chlapec, tak jasne, ze mu to uz nestaci. Takze sme sa rozhodli, ze zacneme pomaly skusat s lyzickou mrkvicku, 3 dni na obed, potom dokojit, potom 3 dni zemiacik, potom 3 dni mrkvicka zemiacik, potom 3 dni masko atd atd. Uvidime, mozno mu nebude chutit, takze budeme kojit, kojit a postupne si zvykat., Uvidime. Dadi, zacala by som urcite zeleninkou, ovocie davaj az neskor. A pozor na petrzlen a zeler, ten sa vraj moze az od 1.roka, lebo ze obsahuje najviac alergenov. Co som teda nevedela 🙂

Drz sa, nedavaj na reci cudzich, hoci niekedy to treba brat s nadhladom, ze naozaj v dnesnej dobe sme na deticky precitliveni, existuje internet, kde hned patrame po tom, co je "spravne" a co je "nespravne". V minulosti mamicky mali iba susedky, svoje mamicky, babky a podobne a hlavne vlastny instinkt. Je fakt, ze mna zbytocne internet znervoznuje, lebo ked mi maly kaka posledne 4 dni zelenu stolicu, tak som uz z toho nervozna, lebo na internete vypisuje kazdy kade co, ale doktorka mu zobrala vyter z ritky, ze ked vraj prosperuje, chuti mu, spinka, ked su v kakanici nestravene zvysky mlieka, ze je vsetko ok. No uvidime. Takze som tym chcela povedat, dajte na seba, nenechajte sa ovplyvnovat. Ludia by sa mali naucit diskutovat a nie vnucovat svje nazory. To je zase moj nazor 🙂

Majte sa krasne!

bejka82
22. dec 2011

@tintus jéééj to máte parádnu váhu 😀 tu už máš riadnu slečnu doma 🙂

dadulajda
23. dec 2011

@susanq Ahojky, no to mas pravdu, ze ked nase deti vazia teraz tolko, co bezne skoro tie polrocne, tak musime davat aj primeranu stravu Ja som bola na gastre s malym vcera a aj dr. mi povedala, ze uz mozme zacat s prikrmami. ze jemu to pomoze aj s tym refluxom. Ale ze mrkvu nemam davat, lebo ze zapeka. on nekakal teraz 10 dni, uz som aj stresy mala... 😖 ale potom to dal pekne vonnka. 🙂 a ja som este rozmyslala, ci nedat prikrm na vereru, nie obed.co myslis nebolo by to lepssie?? teraz vstavame na kojenie kazdych 1,5 hodky. (esteze existuje make-up, lebo na sviatocnych foto by som vyzerala ako upir! 😀 )
Drzim palce aj vam s tou kakou, mozno si len zjedla nieco nove, zato ju ma taku, nie? dufam posviatkujete v pokoji. papa. 🙂

KOCKY VSETKYM PRINCEZNAM A PRINCOM A ICH FANTASTICKYM MAMINAM ZELAME KRASNE PRVE VIANOCE, BEZ STRESU A S KOOOOPOU DARCEKOV!!! 😵 😵 😵 🙂

katka121
23. dec 2011

@dadulajda ZAčni zeleninkou - mrkvička (teda u Vás asi nie), potom zemiačik, potom jednoduché polievočky s kvapkou oliv oleja a až potom ovocie, je totiž sladké a potom by jej nemusela zeleninka chutiť ale zároven ovocie obsahuje aj kyseliny... AK kojíš tak do prvých príkmov - do rozmix zemiačika nakvapkaj aj tocha svojho mliečka - bude to lepšie znášať. AJ my sa kojíme ta často ako vy - chodím ako mátoha.
PS: na kareláb sa neteš - hovánko z neho smrdká úplne najotrasnejšie !
Veľa štastia s prikrmovaním, nech Vám dobre chutí.

edita84
24. dec 2011

Šťastné a veselé vianoce vašim krásnym rodinkám 🙂

romea
24. dec 2011

Mamičky prajeme Vám Šťastné a Veselé Vianoce 🙂))

tintus
24. dec 2011

Krásne Vianoce prajeme 🙂

bejka82
25. dec 2011

@tintus jeeej, krásne smejko 🙂
baby ako ste sviatkovali s drobčekmi? naša malinká bola zlatučká pekne vydržala večeru aj rozdávanie darčekov. 🙂 ku stolu sme ju dali vo vajíčku na konštrukcii a už ku koncu sa pýtala von tak som ju mala na kolienkach, no ale zlatá bola 🙂 a včera mala aj presne 4 mesiačiky, moja bombulka 🙂 My sviatkujeme na orave a aj nám krásne sniežik napadal, tak zajtra asi skúsime sánky 😲

tintus
25. dec 2011

@bejka82 dakujeme 🙂
My sme tiez vecerali aj darceky rozbalovali veselo 🙂 Nasa mala mala 4 mesiaciky v piatok, inak ja som narodena 24. augusta, no mala to uz nevydrzala a narodila sa 23. To bol nas najkrajsi darcek 🙂
Teraz cakam, co sa bude s malou diat po tom co som vsetko pojedla, Uf 🙂

dadulajda
26. dec 2011

@katka121 Ahoj, no ved chcem dat zemiak urcite na zaciatok. Sestra mi dala knihu z Mama a ja, o prikrmoch do 1.roku, tak uz studujem 🙂 vraj vsetko uplne podlavit na kasicku. jooj to bude vyvarania v takom malom mnozstve. sa nasmejeme z tych malilinkych hrncekov 😝 A s kalerabom este pockam asi, rozmyslam dat krupicu, kedze je dobre v tomto veku skusat lepok. A kolko ma toho vlastne zjest na jeden krat? myslim si ze sa uplne dosyta nenapapa, akoby sa nakojil.

susanq
27. dec 2011

@dadulajda : Dadi, zacat sa ma uplne ze jednou, dvoma lyzickami a dokojit. Ziadne ze cely zemiak a podobne 🙂 Pomalinky pridavat, ale vyslovene zacat len jednou lyzickou.

bejka82
27. dec 2011

@tintus to je dobrééé, naša sa narodila 24.augusta 😀 😀

porodnik
27. dec 2011

poprosila by som vas o vyplnenie mojho dotaznika , ktory je sucastou mojej bakalrskej prace na temu spokojnost tehotnych zien s predporodnou pripravou. dotaznik je urceny pre zeny ktore predporodnu pripravu navstevovali. za venovany cas mojmu dotazniku vam vopred dakujem
dotaznik najdete tu
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...

dadulajda
27. dec 2011

@susanq aha, tak to som si nemyslela. no dobre 🙂) ked aspon tu jednu spapa zatlieskam mu 🙂) zajtra idem varit krupicu prvykrat.tak uvidiiim 😨 a dufam ze potom bude uz aj lepsie spavat, lebo takto sa uz neda fungovat.ja si pamatam viac ze som hore ako spanku. 😝 a vy sa mate ako? zatial sviatkujete v pohode? ja som nevidela jedinu rozpravku, fnuky... ☹ ale dostala som kooopec hraciek a mala som rozbalovani a rozbalovaniaaa 🙂 🙂 🙂

majjka1985
30. dec 2011

Ahojte maminky 🙂 Ako po Vianociach?? My super, uzili sme si ich aj s Karolinkou, samopzrejme dostala najviac darcekov, aj ked ona este tomu vobec nerozumie, no papier sa jej asi pacil najviac 😀 Vcera sme boli na ockovanie proti pneumokokom, najprv nebola vakcina, a potom nam volala Dr., ze nejake nakupila, tak sme boli. No cim dalej, tak nasa mala je vacsia hrdinka pri ockovani, vcera len malicko poplakala a bolo dobre. Kazdy vecer uz papame kasicku a ide nam to cim dalej tym lepsie. Zo zaciatku bolo viac na podbradniku ako v puse, no teraz sa jej uz normalne aj grgne po kasi. No a od 5 mesiaca zaciname s mrkvou na obed, tesime sa 😉 Tak pekny dnik mamulienky 🙂

susanq
30. dec 2011

kocky, este stale vam padaju vlasy? ha neprehanam, ale na hlave mi uz nezostalo takmer nic :( na bokoch mam normalne plesinky, vlasy sa mi mastneju tak, ako este nikdy... ja uz som zufala... dokedy toto bude? :( nemam zbehnut k lekarke? alebo je to fakt normalne? uz tomu prestavam aj verit...

kalman
autor
30. dec 2011

@susanq Ahoj aj mne velmi vypadali vlasy, ako hovoríš až na plešinu :( začala som brať tabletky donna hair , zakúpiš v lekárni , a už mi tak nepadajú a už je vydno ako mi rastú nové vlasy 🙂 beriem ich už druhý mesiac. Treba brať tri mesiace aby pomohli , vyskúšaj , ja som spokojná 🙂