Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Pekny vecer babulky, no fuha dnes som vase prispevky citala asi na trikrat, super, ze tak pisete 🙂
Co sa tyka toho prikrmovania, tak nam kazala doktorka zacat so zemiacikom tri dni, potom tri dni mrkvicka, potom dalsia zeleninka a potom skusit aj pomiesat a zhruba po desiatich dnoch len tak medzi prsty poprasit mukou kvoli lepku. A nasledne zaradit masko a zltko, atd.. - viac info na dalsej poradni 😀 Veru najnovsie studie ukazuju, ze dietatu sa ma dat v malych davkach lepok v 5., 6.mesiaci, najneskor vsak do dovrsenia 7.mesiaca - vravia, ze sa tym vyrazne znizuje riziko alergie na lepok. Ja som sa rozhodla davat este pred klasickym prikrmovanim kase. Ale zase nie je kasa ako kasa 🙂 Obilniny je to na com by mal rast nas jedalny listok, nasleduje zeleninka+ovocie, atd. Nasa ryzova kasa vyzera skor ako voda zahustena rozomletou ryzou. Zatial davame na obed a po par dnoch jej budem davat kasicku na veceru a na obed zacneme so zeleninovymi prikrmami. Po dvoch tyzdnoch ryzovej kasicky, dame kasicku z ovsenych vlociek. Takto som sa rozhodla ja zaradit lepok do stravy mojej Nini dla Bukovskeho a nasa Dr. v tom nevidi problem.
@gabika84 u nas je to podobne do 5 minut sme napapani a tak riadne papa mozno 3-krat za den a raz v noci. Na mna uz dolieha kriza s tym spankom- byt hore kazdu hodinu, hodinu a pol nie je sranda. Nini neplace, ked ju zoberiem na ruky, dam jej dudku a popestujem ju alebo po 12-tej prsko, tak zachvilku zaspi. Ja nemam silu po polnoci, ju cicikat zakazdym ako sa zobudi - prosto je so mna uz taka spiaca matoha 😕 . U nas je to teraz tak, ze Nini nezaspi ani cez den ani v noci inak ako na rukach alebo na prsku. Vzdy skusam ju aj pohladkat v postielke, dat jej dudku, zaspievat jej- no ma to opacny efekt a spusti sa huronsky rev, ktory sa tazsie tisi. A nikto okrem mna ju neuspi - veru ani tatinko nie. Ako zaspavaju vase deticky cez den, v noci?
@mimikett aj ja som dnes konecne citala toho bukovskeho. aj tak som bola z toho chvilku jelen, ale na druhykrat som to pochopila a asi sa tym budem riadit- takze zacneme papat tak ako vy. najprv ryzova kasicka, ovsena... a po obilninach mrkvicka, zemiacik atd... najprv uplne riedke, potom zacnem trosku "zahustovat".
ahojte mamky, no pozetam ze su zase novinky so zacanim papania....kazde dieta ine... 😅 ... no moja zacala s mrkvou a to len preto, ze uz tyzden hnackuje, tak somjej robila mrkvovy vyvar..vodu celkom pekne pila a dnes som skusila trosku mrkvicky...tvarila sa akoby jedla citron 😀 ..take ksichtiky struhala....bola zlata 😉 a dr. mi povedala ze ma zacat zuzlat korku chleba.... 😨 ..
inak je velmi zlata, je to nas bonusik, v noci krasne spinka, neplace....a lepsie sa jej spi v postielke, vecer ju polozim do postielky , ona sa prikryje, a spi....pohoda.... 😉 a uz sa pretocila y chrbatika na brusko...sikulka....a vsetko chyta a sleduje a vsetko hned strka do pusy...
Ahojte , nebojite sa ze im tie korky zabehnu ? ja som ju dnes dala prvy x malemu , jedla som chleba a tak na mna pozeral ....tvaril sa akoby som mu dala aspon milion 😀 cuckal o dusu , len zachvilocku to mal rozmocene a tisol si to cele do ust , musela som na neho stale hladiet a ked som mu to zobrala , spustil taky zalostny rev 😀 mi ho bolo luto ...
my sa uz tiez skoro 2 tyzdne pretacame z chrbatika na brusko , najradsej momentalne cucka nozicky.
Zo spankom sa tiez pohorsil , akurat vcera spal docela dobre , papal o 23 -tej, okolo 2-hej som mu podala cumlik a spal do 5-tej, do 7mej sme este lezali v posteli ..
aj vam tak deturence stipu ? strasne stipe , skriabe a skutuje ...poriadny zbojnik z neho bude 🙂
A ako je to s priberanim ? Jakubko vela priberal do 3 mesiaca , vtedy mal 7 kg a teraz v 5 mesiaci 8 kg a okolo 74 cm , musim ho zas premerat...
ahojte 🙂 no tak mi už dnes začneme papať mrkvičku so zemiačikom tak som zvedavá ako sa moja malinká zatvári 😀 ale odkedy prikrmujem sa nám pohoršil nočný spánok. večer zaspinká pekne spinká cca do pol noci (ako kedy) no a potom to začne dám jej napapať, prebalím a náš drobček nie a nie zaspať(zapne dialkové a ide sa hrať) vydrží byť hore 2 hodky ale tak že sa jej musíme venovať. nestačia hračky, musí tam byť aj maminka a ocinko. tak sme na striedačku už sme ako opičky na gumičke 😝 potom zaspí cca o 2h spí do 4 kedy ako ešte si pospinká 30min - 1h a konec spánku začal sa deň 😝 😝 😝 😝 no hrúúúúza. Ale zdá sa mi, že to má z toho že jej začne v noci tráviť a tie črievka si ešte musia na to zvyknúť aj sa mi nadránom pokaká. Mali ste niektorá takú skúsenosť? mám to riešiť alebo to mám nechať tak a ono to prejde samo?????
@bejka82 Bey tieto vase dialkove 😀 😎 zase raz som sa nasmiala. Inak aj nasa krpata sa po nocnom krmeni tvari akoze je den a rodicia zabavajte ma. Najhorsie je tusim, ked ju necham muzovi, ten sa tam s nou zabava, mala pisti, rehoce sa ...a potom, ze nech chlap uspava. Skor zaspi on ako mala 😉U nas zacina den o 6:00,kedy madam kaka a potom uz nie a nie zaspat do 8mej. Skusas ju este o tej 4tej ukladat na spanok, ci idete von z postielky?lebo my sa o tej 6tej musime odtrepat do obyvacky, inak mala place v posteli na raty, ze uz nechce spat.
baby je to normalne aby moje 4,5 mesacne dieta spalo 3krat po polhodine za cely den t.j. od siedmej do siedmej?? Ja som uz zufala,ze robim nieco zle. Po polhodine sa zobudi ako keby mal niekde zabudovany budik.
@katramau ahojky, zaspávanie v postieľke funguje, žiaľ ale funguje len na noc 😉 ale nad ránom si ju dávam aj tak k sebe, a doobedné a poobedné zaspávanie? akurát sme sa zobudili 🙂 buď si musím ísť ľahnúť s ňou alebo ideme do kočíka, ale som vďačná aj za to večerné 🙂 bo by mi rameno už odpadlo 🙂
@krhlicka 🙂 no ja ju ukladám na spánok ale to nehrozí žeby zaspala. musím ju zobrať na ruky a jedine tak zaspinká. ešte by som bola rada keby som ju vedela naučiť aby spinkala aspoň 1x za deň vnútri. Už mi z toho kočíkovania aj trošku šibe (to som si nemyslela že to raz poviem) 😅 už ani neviem kade mám chodiť. keď sme u našich alebo svokrovcov taj je to ok lebo oni majú RD nechám ju vonku a spinká. Ale my máme zatiaľ bytík a to bez balkona, predtým mi spinkala aj pri otvorenom okne cca 3hodky ale už teraz keď ju prinesiem dnu max. 1h, takže my chodíme von niekedy aj 3x 😎
dnes chcem vyskúšať aj to v noci, že keď je tak dlho hore tak jej nedám papať ale čajík. Lebo ona keď sa zobudí dám jej papať a keď je tak dlho hore zase sa ukludní len keď sa napapá a až potom zaspinká. Tak som zvedavá či sa mi ju podarí oblafnúť 😝 čajík jej ešte veľmi nechutí tak skúsim vodičku. no som zvedavá čo to bude dnes za noc..
@gabika84 no ja som si to citala asi tri krat, bo na prvy raz som mala pocit, ze citam dake nezrozumitelne vysokoskolske ucivo 😀 😀 😀 Uz mi asi na tej materskej odchadzaju mozgove bunky.....
@krhlicka knizky sa volaju "navod na prezitie pre bejby" a "hned to bude anjelik", inak v mnohom ma kniha navod na prezitie pre bejby prekvapila a skoda, ze som o nej uz nevedela skror 🙂
@katramau aj my sme mali take obdobie, ze Nini spala napr. raz denne hodku a hotovo. Vonku ti nespi? My musime chodit raz za den von a vtedy pospi tak dve- az tri hodiny. Ked mala take nespacie obdobie, tak ako zaspala, som si ju nechala na rukach a spala dlhsie- za ten cas si mozes nieco precitat alebo pozrite daco v Tv.
@mimikett ani vonku mi nechce spat po pol hodine sa zobudi niekedy sa mi ho podari ukocikovat a napr. dnes sme utekali s kocikom vsetci na mna pozerali ci si to dieta neviem ukludnit. bozze 😠 . A ani na rukach proste stale sa po tej pol hodinke budi uz dnes k veceru sa s nim nedalo vydrzat ani hrat sa mu nechce lebo je unaveny ani smiat. len na rukach. a ocka by si asi vydral. nechapem.
@katramau ahoj, ja som tu uz niekde pisala, ze nasa mala je po polhodke vyspata do ruzova. Ale aby som nebola velmi prisna, niekedy je zhovievava a spi az 3/4hodinu 😉 Vnutri mi proste nic nenaspi...musim kocikovat. Tiez mi v kociku place, ale utrasiem ju a musi mat dudel. Co by som ja za to dala, keby mi pospala 2 hodky doma...ach jaj.
@bejka82 veru aj ja uz magorim z kocikovania, kazdy den aspon 2 hodky doobeda, 2 poobede. ALe teraz to flakam, inak ked nejdem s malou von, tak je to hubu zabavat ju doma, ked nespi...asi to poznas 🙄
@mimikett takze s tym navodom na prezitie pre baby spokojna?ja som zatial tie knihy ani len nedrzala v ruke, len som zachytila, ze vela mamiciek ich spomina v mojom okoli a aj tu na MK 🙂
my kŕmime okrem materského mliečka detskými výživami, už aj tými od ukonč. 6.mesiaca :D. Kaše máme zakázané, vraj už netreba viac pribrať. A zatiaľ papá všetko, čo jej ponúkneme - ovocie, zeleninu, polievočky aj mäsko. Samozrejeme sladké jej chutí viac ako zelenina bez chuti.
A spanie ... v kočíku aj 3-4 hodiny v kuse, no v noci začala vymýšľať, asi by bodla kaša na noc, aby nebola hladná. Ale ešte počkám.
Toho Bukovského si asi objednám aj ja. Nášho syna - 1.dieťa, kedysi opatrovateľka ako 7 mesačného kŕmila praženicou. Skoro ma šľahlo keď mi to povedala. Ale nič sa mu nestalo a nemá žiadne problémy z toho. 🙂
ahojte, co sa tyka spania vnutri, my sme s tym mali tiez problem, prve tri mesiace som bola von aj 3x za den, aby mi maly pospal. Nakoniec som s tym sekla, dala som kocik do jedne izby (mame volnu, byvame vo velkom dome), vypla son kurenie, poriadne vyvetrala a maleho uspavala v kociku (fungovalo to cca 6 tyzdnov). Zrazu zo dna na den sme ho zacali uspavat na posteli pri nas (trva to cca 5 min, ziadne na rukach, iba pohrkame, pohladkame a krasne spi). Denne mi vyspi aj 5 hod a v noci sa budi iba na kojenie cca 2-3X. Staci vydrzat a neodporucam nechat vyplakat, ja na to nemam srdce, ono to pride samo, len treba dat babatku isty rezim. Drzim prsty.
Maminky, my už máme druhýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý zub 🙂
@majjka1985 gratulujem 🙂 a kedy jej vysiel prvy ? ako dlho mala pred tym ,, priznaky,, ? 😀
my este po zuboch ani chyru ani slychu. ale za to mame v pocitaci virus ☹ o tom potom...
holky pytala som sa laktacnej poradkyne, ci je mozne, ze niektore maminy aj ked prikladaju a cely den koja, aby mali vecer prazdne prsia bez mlieka. tvrdila mi, ze nie, ze to moze byt iba pocitove, pokial ich maju uplne makke atd. neznamena, ze v nich nic nie je. 😉 a na otazku co s tym (znizena produkcia trebars iba vecer) mi povedala, ze cez den, niekedy poobede si treba aspon hodinku pospat 🙂 vraj to pomoze aj tvorbe mlieka. ak sa vraj neda spat, aspon len tak lezat, relaxovat, proste ziadne nahananie, stres a pod.
@gabika84 Vôbec nemusíš byť smutná zo zúbkov - my tiež nemáme a mne to tak vyhovuje. Čím skôr zúbky tým sa to horšie znáša, a keď kojíš aspon ta nebude kúsať.
Môžem potvrdiť, že to čo píšeš je pravda. Áno, aj keď sa Ti zdá že máš prázdne prsia tak tam mliečko je - my sme takto fungovali dva mesiace. Je ho tam ale menej, takže za hodinu hlad a z ďalšiu znova a takto stále dokola začarovaný kruh - 8 kojení za noc a malá stále hladná - ja nevyspatá.... tak si už 2 týždne pomáham 1 prikrmovaním večer a:
Ja som včera skúsila na večer prikrmit akože kašou - zarobila som nutrilon - 150 ml a do neho som dala jednu odmerku ryžovej kaše nemliečnej - takže z toho bola super riedka kaša, aby si mala pomaly zvykala - a čuduj sa svete - malá spala neuveritelné 4 hodiny - a ja konečne tiež ! Dovtedy sa mit stihlo aj spraviť poriadne mliečko takže potom sme sa v noci kojili iba každé dve hodiny - takže dnešná bilancia - len 4 x kojenie za noc! No razu som vyspatá a idem dnes aj čosi poupratovať ! Včera sme skusili aj brokoličku so zemiačikom - moc nám chutila. Zdá sa mi, že malá sa aj troška zagulatila .... takže na poradni nás čaká pochvala.
V práci som sa dohodla tak, že 25.2 mi končí materská - ale - mám ešte 15 dní z minuloročnej dovolenky, takže si ich vyčerpám - takže reálne nastupujem až 19.3., čím so získala 3 týždne naviac. Navyše mi povolili aby som manželovi v práci zaplatila obedy, takže keď s malou za mnou prídu na "mliečnu" desiatu 😀 tak sa bude môc manžel najesť komplet menu a je nabudem musieť po večeroch variť a budem sa môcť venovať malej 🙂
ahojte maminy, obcas vas citam, kedze nas drobec sa tiez narodil v auguste, a vidim, ze prevazne tie co kojime mame rovnaky problem, nasi drobci nam velmi nechcu v noci spat a su kazde dve hodiny na prsniku 😠 ...u nas je to podobne od stvrteho mesiaca sa nas Adamko "pokazil" a v noci kojime kazde dve hodiny. Od zaciatku januara som zacala aj prikmovat, zatial na obed ficime na zeleninke, okrem mrkvy mu velmi chutila brokolica aj karfiol so zemiackom, a na vecer uz davam aj kasicku a kojim.
Preto by ma velmi zaujimali skusenosti aj nekojacich mamiciek, ci aj ich deturence takto zle spia? 😝 Urcite tie neprespane noci stoja za to kojenie, ale obcas som uz na pokraji sil ako napr. dnes. Noc pred tym sa zobudil len 2x na papanie a dnesnu noc 6x 😖 ...takze chodim po byte ako mumia.
@katka121 inak aj ja sa neuveritelne tesim ked sa drobec zobudi za noc "len" 3-4x, rano vstanem super vyspata 😀
@nena62 jasne chapem, a v noci mu das potom iba raz mliecko, alebo cajik? a pred tym ked si kojilla spinkalo ti v noci babo, alebo sa budilo? viem, ze je to velmi individ.,ale zaujima ma to, lebo si myslim, ze skor okrem hladu v noci ide aj o akesi psych.upokojenie pri prsniku, aj ked moj drobec v noci dost papka a aj cez den 😅 ...diiiiik za odpoved 😉

@gabika84 Dory sa nacuca cez den aj v noci do 4-5minut a to pocitam uz aj pocuckavnie a kukackovanie. Najnovsie mi zacala rafat bradavky namiesto hryzatka 🙄 dnes som skoro vyskocila z koze od bolesti a to este nema zuby prosim pekne! V noci sa nacuca a vacsinou po odgrgnuti zadrichme (niekedy ani neodgrgne a hned odkvecne). Ale sem tam sa budi na to, ze jej vypadne duda, pridem dam dudu, pohladkam a spi dalej.
Tiez som jej povodne davala hned prso ako ty....to robim aj cez den, ked je mrzuta uz moc, sup na prso a je dobre 😀