icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

boba82
19. jan 2012

@susanq tak to mate super, ze vas drobcek tak krasne papka 😵 , cez vikend mu chcem dat uz aj masko, tak uvidime ci sa to papkanie nezlepsi...
inak nieco asi na tom zuzlani niecoho bavlneneho bude, ked sa na to tak pozeram spatna 😕

barborkam
19. jan 2012

@bejka82 ahoj, ohladom toho zatvrdnuteho. ja som to mala dost casto na zaciatku, ked sme zacinali s kojenim a ak ti mozem poradit, tak v sprche si to rozmasiruj v predklone pod teplou vodou a potom si to odsaj odsavackou a popri odsavani si to tiez rozmasiruj...potom som si na to dala chladny kapustny list a bolo dobre...dufam ze pomoze 😉

mima1311
19. jan 2012

@susanq opisujes mojho syna ? 😀 😀 😀

bejka82
19. jan 2012

@barborkam ďakujem niečo skúsim 🙂 no a to som mala mlieka a mlieka az mi to stále tieklo a takto som dopadla ☹

schaja
19. jan 2012

@mima1311 waw ze 80tka my stale nosime 62 a baby maju 5.6kg. Uf to vas tak lahko nedobehneme 😀

krhlicka
19. jan 2012

@bejka82 Bei, drzim silno palce!Urcite bude vsetko ok, ci budes kojit dalej alebo nie, snazis sa dat malickej to najlepsie 😉 drzkajte sa

gabika84
19. jan 2012

@boba82 aj moj slintos ma cervene bodky okolo papulky. je to sposobene iba tym zvysenym slinenim kvoli rastu zubov.

mima1311
20. jan 2012

@schaja no ano , ale vy ste dve banbulky 🙂 neboj , coskoro dorastu , nech su zdravucke 😉

nezbednicka2
20. jan 2012

Ahojte ja mam termin 5.8. a zistila som to az tento pondelok ze som tehotna a bol to teda riadny sok.

susanq
20. jan 2012

@nezbednicka2 : ahoj, asi si sa pomylila, my sme augustovky 2011, ty patris do inej skupinky :D ale gratulujem, snad uz si sa z toho soku spamatala a uz sa len tesis 🙂

nezbednicka2
20. jan 2012

To este ten sok , som si to vsimla az ked som to napisala...

danielka2ko
20. jan 2012

@katarina6 asi to naozaj budú zúbky, len kedy ten prvý vykukne... 🙂 u nás to zatiaľ až také zle nie je, neplače až tak strašne a ak aj áno, zoberiem na ruky a ukľudní sa. Aj my máme všelijaké hrýzatka nakúpené, ale jej najviac chutia ručičky 🙂 Ani moja nemá takú váhu, ako tu niektoré detičky ale tiež sa mi nezdá chudá, nožičky má tučnučké 🙂a ešte sa pochválim 🙂 - včera aj predvčerom večer zaspala sama, bez hojdania na mojich rukách- čo je veľký úspech 🙂 uvidíme čo bude dnes...
@dadulajda ďakujem ze tip, zatiaľ som neskúšala, mne doktorka len dačo na zahustenie mlieka spomínala, ten sirup nie, vyskúšame 🙂

bejka82
20. jan 2012

@krhlicka 🙂 ďakujem za povzbudenie. však už som sa s tým zmierila, neostáva mi nič iné... ale maličká je Chvála Bohu spokojná tak som rada

bejka82
20. jan 2012

@nezbednicka2 to nevadí 🙂 gratulujeme a len sa tomu raduj to je to najkrajšie čo žena môže v živote zašiť a užívaj si to 😉

bejka82
20. jan 2012

@danielka2ko júúúú super, že ti tak krásne zaspinkala 🙂 naša sa otáča zlava do prava ale ešte jej to neide 😅 ešte sa vypýta na ruky a potom až zaspinká.

majjka1985
20. jan 2012

Maminky, naša Kajuška vôbec nechce jesť ☹ Od rána bojujeme s fľašou, aj s lyžičkou ☹ Zuby už má vonku, tak ja neviem, čo jej idú ďalšie?? Vaši drobci papajú??

tintus
20. jan 2012

@danielka2ko Aj nasa mala vcera a predvcerom prvy krat zasapala bez hojdania len sa napapala a spala. Huraaaaaa. 😀 A hadaj co, prave som jej objavila prvy zubok 🙂) Bola dnes sice trosku nervoznejsia ale ani velmi neslinila, vsetko ako obycajne. To som teda prekvapkana, poobede tam este urcite nic nebolo!!

vanilashot
20. jan 2012

@majjka1985 my sme dnes bojovali s kakaním...Dominika kakala do každej plienky. Nebola to hnačka, normálne kašovité. Zaujímavé na tom je to, že inokedy ked kaká, tak to pekne na nej vydno, ako tlačí 🙂 no dnes jej to išlo bez sprievodných príznakov 😀 Čo sa týka tých červených pupáčikov, máme celú pusinku takú vyhádzanú od slín. Doktorka povedala na poradni včera, že zuby sú v nedohľadne - veeeľmi ma tým "potešila" . Zarazila ma však aj tým, že od šiesteho mesiaca môžem malej dávať normálne biele jogurty. Počuli ste o tom už niektorá????

bejka82
20. jan 2012

@vanilashot jogurty??????? tak to počujem 1x ale nejak sa mi to nepozdáva 😨 ale som zvedavá 🙂

emily3
20. jan 2012

@vanilashot jogurt? to pocujem prvy krat....
nasa zubky nedohladne, ale hnacku ma stale uz dva tyzdne, inak jej nic nieje....vlastne teraz uz konecne prestala hnackovat..a dnes som jej dala zemiak, a celkom jej chutil....tak ma v jedalnicku, mrkvu a zemiak.. 😀 a zajtra ma nasa princezna polroka...to leti, velkacka

katka121
21. jan 2012

@vanilashot No to ma podrž že jogurt..... to sú mi novinky - keď bol môj syn pre 7 rokmi malý tak platili úplne iné pravidlá ..... lepok až omnoho neskôr , kravské mlieko bolo tabu, tvaroh až po 16 mesiacoch, jogurt v 5 mesiacoch nonsens,..... a ma tu tiež pred časom total prekvapilo že pediatrička odporučila mamičke na príkrm tzv. "sklenáčiky" z obchodu - vraj je to lepšie ako čerstné ovocie a čerstvé zeleninové príkrmy.... no pokrok ide asi dopredu ale ja ostanem pri svojom zaužívanom sedliackom rozume. čo sa týka tých sklenáčikom tak to sa mi jednoduche nechce veriť že v masovo-zeleninovom príkrme ktorý stojí niekoľko mesiacov na pulte obchodu nie je žiaden stabilizátor ani emulgátor...... ☹ Už som asi stará.......

susanq
21. jan 2012

@katka121 : Kati, tu ide o to, ze nam doktorka tiez povedala, ze RADSEj davajte hotove predsnidavky z obchodu, ako KUPOVANU zeleninu, hlavne teraz v zime, ktora prejde pol sveta, je nastriekana vselijakymi srajdami pocas pestovania a i po nom. Takze ja nedavam take hotove masovo-zeleninove, ale iba zeleninkove. Napriklad v Rakusku kupovane Hipp prva brokolica, prva tekvica, prva mrkvicka, mrkvicka zemiacik. Masko kupujem z domaceho chovu alebo z bio chovu. Ja svojmu dietatu rozhodne nebudem davat zeleninu a ovocie a uz toboiz nie maso kupovane niekde v hypermarkete. To amso je nebezpecne nie len pre dospelych, toboz nie pre male deticky 🙂 No a predsa, ked zavaras doma, tiez do toho nedavas stabilizator, nie? A kompot a vyziva ti vydrzi tiez dlho bez konzervantov a podobne. Takze ja sa tiez spolieham na to, ze ovocie a zeleniu nejako extra neupravuju. A stabilizator je asi mensie zlo, ako pesticid. To je zase moj sedliacky rozum :D A inak mrkvicku a zemiaky sme dostali opd svokrat z bio zahradky. Ma to uskladnene v pivnici, takze vyzorovo to nie je nic moc, ale na chuti to nic nemeni 🙂

katka121
21. jan 2012

@susanq Diky, hned idem predstudovat to značku HIPP......

bejka82
21. jan 2012

@susanq súhlasím 🙂 aj ja dávam Hipp alebo Hami ale ešte sme maskové nedávali ešte sme len pri zeleninke. teraz máme brokoličku a je to veľmi dobrá mňamka 🙂 ale má to už 2. deň a dnes sa mi tak trošinku vyhádzala ale hneď to aj zmizlo tak neviem čo to bolo? 😕

vanilashot
21. jan 2012

@katka121
@emily3
@bejka82 tiež som bola z toho šoku, dávať malej jogurty....vraj rodičia to majú pomýlené, najskôr dávajú miláčiky, ktoré sa môžu od 8. mesiaca a až potom jogurty. Že to má byť presne opačne. No neviem neviem...pravdupovediac, bojím sa jej ešte dať jogurt.
My sme tiež na tých Hipp zeleninkách, resp. HAMI. Ale musím povedať, že keď jej nastrúham mrkvičku s jablčkom, tak sa po tom len tak zapráši. Kdežto pri príkrme musíme vymýšľať všelijaké pesničky, a hranie, aby som to do nej dostala 😀 A podľa mojej pediatričky by mal takto už teraz vyzerať náš jedálniček: raňajky - mlieko, desiata - ovocie, obed - príkrmy "sklenáčikovia" , olovrant - kaša a večera mliečko. No babo, raď.....

emily3
21. jan 2012

@vanilashot 😕 to nie je nejak skoro taky jedalnicek? ci nekojis? ja malej davam varenu zeleninu, moje ratolesti tie hippky a pod vobec nechceli, doteraz mam v skrini este zeleninove zmesy, co detvaky vobec nechceli... tie ovocne jedli ale zeleninove vobec.... ani tie stavicky co predava hippka... nee... skor obycajne caje a potom jedli to co my. este kasisky ako tak, ale vela tomu nedavali....

romea
21. jan 2012

Ahojte,
dnes máme ;za sebou druhý krát zemiačik, celkom nám chutil ale mrkvička tuším viac (asi preto že je sladšia), spapali sme všetko. Chcem sa opýtať ako vaše deťúrence teraz kakajú keď ich už prikmujete, predtým Simča kakala raz za deň (to sme papali iba maminkine mliečko) a teraz kaká raz za tri dni a aj konzistencia sa zmenila, už je to také ľudskejšie a smradlavejšie, po mrkvičke to bolo mrkvové a po zemiačiku ešte nevieme 🙂
A ako je lepšie dávať príkrmy. Viem že najprv zeleninka - mrkva, zemiak, máme za sebou, potom chcem dať brokolicu, kaleráb, potom ovocie - jablčko... potom miešanú zeleninku alebo zeleninku s ovocím (m rkva, jablčko) a až potom zeleninovo-mäsové príkmy, prípadne žltko?

susanq
21. jan 2012

@romea :nam kazala dat doktorka skor masko, ako ovocie. my sme uz tyzden papkali masko, ale iba kustik, tak za clanok prsta do papania, az po dvoch tyzdnoch sme pridali na desiatu jablcko. Ale to kvoli tomu, ze nas malinky je veliky, takze vravela, ze mozeme... My sme mali 5 dni mrkva, 5 dni mrkva so zemiakom a hned po 10 dnoch sme davali masko. Vraj sa moze davat iba telacinka, kuracie, ale iba prsia, rozhodne nie od kosti tmavsie maso, morcacie a kralicie. No a zltko sa moze davat az v 7.mesiaci. Aspon tak viem ja :D

no a nas maly kaka po mrkve uplne vselijako :D dovtedy sme kakali v pohode aj 6krat denne, teraz sa nam konecne kakanie upravilo na 2, max 3krat denne, tuhe, smradlave (po masku uplne hrozne :D) no a po mrkve to vyzera tak, ze ako keby to, co zjedol, rovno aj vykakal :D

romea
21. jan 2012

@susanq aha, lebo mi príde skôr že mäsko sa horšie trávi ako ovocie, aj naša je veľká a ako sme začali prikrmovať tak sa mi zdá, že jej rastie pupík 🙂 mrkvička mi hovorila kamoška že je ťažko tráviteľná že to by mala vykakať. Aj dávate mliečko buď MM alebo UM po príkrme, lebo Simča zje porciu zeleninky a keď nevypije mliečko tak vreštíme, nechcem ju prepchávať, tak neviem či nemám dať zapiť radšej čajíkom alebo prevarenou vodičkou?

susanq
21. jan 2012

@romea : to dietatko vobec neprepchas, rozhodne nie mlieckom... a momentalne urcite nemysli na to, ze ci pribera alebo nie. ved je len dobre, ze rastie a pribera 🙂 my sme dokajali iba prvy tyzden, lebo malinky si uz zacal pytat ovela viac prikrmu, to znamena, ze my uz teraz, po 3 tyzdnoch prikrmov papame 100-150 ml zelenino-masoveho prikrmu. Takze maly si vypyta zase jest podla toho, kedy sa rozhodne byt hladny :D ono asi ide o to, ze masko je sice mozno trosku tazsie stravitelne, ako ovocie je asi vacsi alergen a hlavne je sladke. preto sa ovocie neodporuca davat predtym, ako si babatko zvykne papat zeleninku a masko, lebo je mozne, ze by uz potom nechcelo, kvoli mdlej chuti zeleniny a naproti tomu sladunkej chuti ovocia. Ale musim povedat, ze nas maly asi bude po nas, lebo masko a zeleninka mu chuti viac ako jablcko :D