icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katka121
21. jan 2012

@romea Počkaj až budete mať karelábové hovánko....to ešte len bude smrdkať 🙂 Mne tiež pediatrička povedlala že najprv masko a až potom ovocie.... Maso má vo svojej podstate bližšie k mliečku ako ovocie pretože je to tiež bielkovina a ovocie je navyše kyslé takže zasa niečo nové pre žalúdoček.......

schaja
21. jan 2012

@katka121 presne tak je to divne a kazdy doktor ti povie nieco ine - napr. mne povedali ze caje davat nemam ale jogurt mozem- hm a ze hotove jedna su Bio a cerstva zelenina je postrekovana... ale ako moze masovo- zeleninova zmes vydrzat niekolko mesiacov bez pridania chemie ked mne sa normalne doma pokazi za par dni...a tiez s tym lepkom - niekto povie zacat v 4 mesiacov a niekto v ziadnom pripade pred 8 mesiacom...Podla mna ma kazdy spravit ako mu hovori jeho rozum a skusenost...

romea
22. jan 2012

@katka121
@schaja
baby jak tu čítam, fakt každému povedia iné, to znamená, že keď dáme aj niečo iné, určite to neublíži keď ani lekári nie sú jednotní, asi sa začnem riadiť intuíciou 🙂

majjka1985
22. jan 2012

Ach jaj, my sme sa dnes zobudii s horuckou 38,5 ☹ ☹ ☹ A nevieme z coho moze byt ☹

bejka82
22. jan 2012

no naša herečka sa dnes zobudila o 1hod skôr, čiže o 5h a rečnila a rečnila a rečnila...... 😀 😀 tak to som už vedela že zo spánku nič nebude 😅 strašne je zlatá keď kecá ale tak skoro to určite počul celý panelák, samozrejme dá do toho všetku energiu a aj hlasovú škálu si treba vyskúšať a prečo nie hneď ráno 😀 😀

krhlicka
22. jan 2012

@majjka1985 a uz je bez horucky, ci?drzim palce, nech je malicka co najskor fit 😉
@bejka82 aj nasa vstava najnovsie o 5tej, asi sa dohodli hviezdicky. Ale mne sa veruze nechce z postielky, tak ju necham, nech sa zabava, zaspim a ona tiez 😀

tintus
22. jan 2012

Na margo tych detskych vyziv si myslim, ze ked kupim cerstvu zeleninu v obchode, bude sice asi postriekana ale aspon vidim ako vyzera. Kto mi zaruci, ze v tej kupenej flasticke nie je natlacena pohnita zelenina a ta bude tiez urcite postriekana. Urcite musia splnat nejake normy ale myslim si, ze na tieto vyrobky ide druhotriedny tovar. V lete asi zakladam zeleninove zahony 🙂
My sa teraz vytesujeme zo sankovacky. Kupili sme tu na bazare MK super sanky aj s fusakom a mala sa v nich ani nepohne a za chvilu vzdy zaspi. A ked snezi tak som vymysela, ze jej urobim striesku z krytu, co sme mali na vajicku🙂 My tu mame riadnu kalamitu na Kysuciach, okolo cesty su uz metrove mantinely. Paradna zimna romantika, pokial netreba jazdit autom 🙂
Kupovali alebo chystate sa kupovat vasciu detsku autosedacku? Odkedy vlastne mozu byt babatka otocene v smere jazdy? Nase vajicko je len do 9 kg a v overale ju tam uz ledva vpracem, nohy trcia poriadne. Musim cosi vygooglit🙂

bejka82
22. jan 2012

@tintus ja som už akurát rozmýšlala, že kúpime autosedačku ale to sa dá až od 9kg(čo o chvíločku aj budeme mať) a musí sama sedieť. tak si ešte chvílu počkáme 🙂

tintus
22. jan 2012

@bejka82 Prave som to pozerala a kategoria 9-18kg je ale pre deti az od 9 mesiacov. Od 9 mesiaca az moze sediet v sedacke tvarou dopredu otocene. Vahovu kategoriu pomaly splname, vekovu este nie 😀

bejka82
22. jan 2012

@krhlicka juuuuj to máš super, že ti ešte zaspinká 🙂 ja ju tiež nechám v postielke to si ešte vykecáva s macíkmi čo má okolo postielky na tom mantinely 🙂 ale potom si pýta prebaliť, napapať a potom je už medzi nami v posteli. ona vydrží do tej 7:30 ale to je max. a už potom šups von maminka mrznúť a dcerenka spinkať 😀 😝

bejka82
22. jan 2012

@tintus no tak ja som zvedavá ako to poriešime lebo už teraz mi ledva vleze do vajíčka 😅

susanq
23. jan 2012

@tintus: Podla mna netreba sirit poplasne spravy. Detska strava, hlavne ta dojcenska podlieha neuveritelne prisnym kriteriam a pochybujem teda, ze by do toho dali cokolvek druhotriedne a zhnite. Ved to predsa nie je pastika, kam ti namelu aj kozky, pripadne paprcky. Na kazdej jednej zeleninke je napisane, ze je to BIO, ma to oznacenie, ze je to bez lepku, bez pridaneho cukru (iba s prirodnymi), bez konzervantov. A vobec, kazdy nech si urobi ako mysli, ja uz som sa k tomuto vyjadrila, ze zelenina z obchodu je vacsie, rozhodne vacsie zlo, ako toto v nadobke. Pokial ma niekto moznost domacej zeleniny alebo bio, tak to je skvele, pokial nie, tak nech si zvoli variantu. Ale staci si len obcas pozriet nejaky dokument, odkial pochadza zelenina z obchodov (malokedy je zo Slovenska alebo dokonca vobec z Europy), ako ju zbieraju, ako ju uskladnuju a do obchodov pride vzdy krasne certva, s nadhernou farbou, bez akehokolvek kazu... no a potom by kazdeho na tu zeleninu presla chut 🙂

a inak, ten vas sneh vam zavidim :( u nas v BA aj ked nasnezi, tak hned o hodinu na to naprsi, tak ako v piatok, ci sobotu. Nadherna kopa snehu, ale potom zacalo prsat a uz bol sneh v keli. Aj nas maly prdoch uz ma cez osem kil a z vajicka mu trcia nohy a ledva ho tam natrepem. Vajicko sme dostali od sesternice, ktorej syn tam bol do roka a pol :D Takze tiez uz davame dokopy informacie o novych vajickach, ale este sme sa k nicomu nedopracovali, iba k tomu, co tu uz padlo. Treba este pockat...

a vcera sme sa davali profesionalne fotit, tak som zvedava, ake budu tie fotky. Maly bol uzasny, vydrzal viac ako hodinku pozovat a ksichtit sa :D

edita84
23. jan 2012

@tintus
@bejka82 kočky ja ho mám už 9-18 kg sedačke ved vo vajíčku mu bolo už tááák tesno a tu si pekne ležká máme tento typ http://www.babybabo.sk/babybabo/eshop/36-1-VYBE... síce je v smere jazdy ale čo s tým :/ dá sa super nakloniť. vajíčko som musela dať aj s kočíkom do bazáru

krhlicka
23. jan 2012

@tintus @bejka82 caute, aj my riesime autosedacku, ale zatial som ziskala len info od mudr a vlastne aj inych mamin z okolia, ze v sedacke v smere jazdy nesmie byt pokial sama nedrzi spolahlivo hlavicku 🙄 Vo vajicku je to uz riadna tlacenka 😝 Takze mame vydrzat, len neviem dokedy, mam problem narvat ju tam aj bez overalu...

mimikett
23. jan 2012

@emily3 gratulujeme k prvemu polrociku. My sme ho oslavili vcera 😵 - ani sa mi nechce verit
@romea ahoj 🙂 , pridavam aj ja moje co to k prikrmom- nasa doktorka nam kazala dat masko tak po 8-10 dnoch od pveho zeleninoveho prikrmu. Jednoznacne biele masko- treba si vybrat kuracie, morcacie alebo kralicie. Masko vraj mame davat 5-krat tyzdenne a 2-krat tyzdenne max.polku zltka z vajicka. Ovocie mi radila zacat davat az tak po mesiaci a to na desiatu. Doktorka mi hovorila dokrmovat mlieckom zatial vzdy po prikrme, ale Nini nechce. Niekedy si vypyta MM po pol hodine, inokedy az po hodine a pol a to jej davam prikrm, tak po dvoch az dva a pol hodine od posledneho kojenia, tak ako ma interval pri papkani MM. A nemozem povedat, ze by toho zas zjedla nejako vela. Co sa tyka kakiska, tak to nam trosku zhustlo a zmenilo aromu, takze uz mozem zabudnut na to, ze by ju Peto niekedy prebalil, ked budem doma 😀 😀 😀

Ja osobne davam prednost varit z cerstvej zeleninky. Hoci nemam ziadny pristup k bio zeleninke ako mnohe z vas, vyberam si vzdy zeleninu vypestovanu na SVK s vierou, ze je kvalitna a podporym tym nasich slovenskych pestovatelov 🙂 Urcite na Hipp a podobnych produktoch nemoze byt nic zavadne, no ked budem mat cas a energiu radsej uvarim. Skor sa obavam toho maska - hlavne hydiny, ktora sa dopuje kadejakymi hormonmi. Tu by som chcela pre Nini davat vzdy bio kurca, atd. Mate nejake rady, kde sa da zohnat bio masko????

mimikett
23. jan 2012

@tintus straaaaaaasnneeee straaaasne zavidim sneh. Tu u nas v Trnave to vyzera ako by sme ani zimu nemali, ale presli hned z jesene do jari. Akurat tu v kuse fuka nenormalny vietor. Verim, ze buduci rok nam tu trosku nasnezi, aby sme si mohli uzit aj sankovanie 😝

Baby vidim, ze vase deturence su niektore o dost vacsie ako ta moja skvrnka. Pouzivate uz niektora sportovu cast kocika???

edita84
23. jan 2012

@mimikett ahoj jasne Teo je od 4 mesiaca v športiaku a pohoda 🙂 ked fúka dám mu pred tvár fusak a na mojom športiaku sa dá preklopiť aj strieška dopredu inak by sa už do hlbokého nezmestil a takto má pohodíčko 🙂

katarina6
23. jan 2012

@mimikett mala som niekde nejaky link ulozeny na farmy na SK, neviem to najst, ale nasla som iny, pozri tuto:
http://www.predajzdvora.sk/mapa-zoznam-a-poloha...

ked si na mapke kliknes na mesto pri tebe, zobrazi sa ti farma co je pri tebe, co vsetko sa u nich chova a pestuje, a mozete si tam chodit nakupovat 🙂, su tam kontakty, a aj ich webstranky potom kam sa mozes pozriet aj na ceny ak maju funkcny web.....

@edita84 Edit, a aky budes mat kocik ked ten svoj chces predat? a ako hodnotis tie koliecka na zimu? Nesmykali sa ti? Ja si to fakt neviem predstavit.... a to ti maly teraz sedi v tej autosedacke velkej? ci od kedy ho tam mas? Ono ak je fakt velky a sam sa dava do sedu, tak snad to chrbtici neublizi a je to ok... My sa zatial este zmestime do autosedacky 🙂....

edita84
23. jan 2012

@katarina6 Ahoj my už máme Graco trekko, PP3 bola super lahko sa s ním jazdilo ale aj ako tu písali vtedy kočky mne nebol velmi praktický kvôli rukoväti :/ ale inak ako kočík super a ako sa jazdí v snehu to neviem lebo tu bol sne asi 1 deň a to som mala už Graco a s tým to je paráááda :D on mi v tej sedačke nesedí ved ju viem nakloniť a dokonca lepšie v nej leží ako ležal vo vajíčku tam bol tak strnule ja neviem ale teraz si pekne ležká dala som link na sedačku čo máme a to sa dá polohovať takže to nijak malému neublíži keby hej tak ho tam nedávam

danielka2ko
23. jan 2012

@bejka82 aj naša sa na rúčky pýta, ale ja to nevzdávam, ona mrnčí, mrnčí ale nakoniec zaspí, už sa na rúčkach nenosíme a myslím, že si pomaly zvyká 🙂
@tintus naša slintá už mesiac, ale zúbok ani jeden, ale všetko do úst berie aj tvrdé ma ďasienka, ale zatiaľ nič, tak uvidíme...
Inak, dobre že som sem písala že v noci nekojím a presne v tú noc malá o 3:50 hore a jesť 🙂 Odvtedy každú noc je medzi tou 3-4 hore, ale asi si myslím že jej viac mliečka treba teraz asi, ale je to v pohode lebo len sa napapá a zaspí 🙂 A ešte sa chcem spýtať, vedia vaše detičky sedieť? Lebo naša vie už aj sama posedieť, len ju tak nechcem dlho nechávať, lebo som niekde čítala že sa to nemá ale keď ju chcem dať ľahnúť, dosť hlasno protestuje 🙂

katarina6
23. jan 2012

@edita84 Aha tak to potom ano ten graco vyzera pevne teda kolecka.... Ja si neviem predstavit ako sa ta velka autosedacka da polohovat do lahu tak preto som nechapala.... ale ked sa to da a je to bezpecne, tak ok. 🙂

@danielka2ko
Nasa mala tiez chce sediet zdviha sa z pololahu ale nedavam ju sediet aby sa neposkodila chrbtica, neviem do kedy sa to nema povolovat, no min. do 6mes. urcite, nasa mala ma 5mes. teraz.....
Ja som sem tiez pisala ze mi mala prespi celu noc aj ked ide neskoro spat az o 1h., ale potom spi az do 12h., tak teraz vobec, este horsie.... zaspi az o 5h rano :-O, to mi spravila vcera a este jeden den.... a potom spi do 17h., len ju nakojim a spi dalej.... mala vcera bolesti prdkala ostosest.... a mala zelene kakanie, vzdy ked ma toto zelene kakanie tak ma bolesti... neviete z coho je zelene kakanie?

Musim jej to nejako prevratit ten rezim lebo to ma teda cele otocene, ale problem je v tom ze ked ju aj zobudim, tak mi vydrzi hodku, dve hore a potom mrnci a jeduje sa ked ju nedam spat... tak neviem ako ju udrzim nespat.... asi by som jej kavu mala navarit 😀DDD..... no uvidime snad sa to nejako zmeni.....

bejka82
23. jan 2012

@edita84 super tip ďakujem aj cena je perfektná 🙂 a si spokojná s tou sedačkou?

bejka82
23. jan 2012

baby koľko vám zjedia deťúrence príkrmov? mne dnes malinká spapala 80 zeleninky + 40 mliečko. pomaly sa blížime k tomu že bude papať na obed len normálnu papaničku 🙂
a ešte sa chcem spýtať, keď dávate kašičku (mliečnu) na noc, tak vám vypijú také isté množstvo ako mliečka?

edita84
23. jan 2012

@bejka82 100% my ju máme už 4 roky takže spokojná som 😀

barborkam
24. jan 2012

@katarina6 skus si precitat knihu Kazde dieta sa vie naucit spat http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-... - mozno ju aj poznas.
Mala by tam byt niekde kapitola a navod na prehodenie spankoveho rezimu pre babatko. Nam pomohla, ked sme malinku ucili zaspavat, lebo to bol u nas vecny boj ale teraz o 19.00 dame do postielky a spinka az do rana 🙂

katarina6
24. jan 2012

@barborkam Jeeej Dakujem Barborka!!! Dufam ze to pomoze aj mne a budemmat cas precitat aspon tu kapitolu!

mimikett
24. jan 2012

@katarina6 super Katka dakujem pekne za link, pojdem to postudovat 🙂 Je mi luto, ze sa teraz trapis s tvojou babikou. Ocividne ma prehodeny rezim. Skus ju rano zobudit - napr. o 8-smej o 9-viatej, nech je hore aspon hodinu- dve, ked zaspi, tak zase ju max po hodine a pol zobudit. Ono asi par dni bude dost mrzuta, ale pevne verim, ze sa to potom upravi. Ja si musim zatukat, ze u nas je to teraz fajn- odhodlavam sa akurat na samostatne zaspavanie, lebo dakedy hlavne cez den sa uspavame dlhsie ako spime 😀

@edita84 no super, tak ho tento tyzden nasadim. Moja Nini ma sice len 6700 gramov ( ma pol rocika uz ), ale ma uz skoro 70 cm. A vnutorny rozmer vanicky mame 73 cm a uz vidim, ze sa tam skoro ani nezmesti. Ja som vahala len preto s tou sportovou castou, ze byvame na 2.poschodi v bytovke bez vytahu a kocik nechavam dolu v kocikarni. Doteraz som vzdy zobrala vanicku a doma mi potom este spala aj hodinu, hodinu a pol. No a teraz sa obavam, ze ako ju vyberiem z kocara a donesiem hore, ze uz nebude dalej spinkat.

majjka1985
24. jan 2012

Ach mamicky ☹ ☹ Ako som pisala od nedele bojujeme s horuckami ☹ Celu noc mala vysoke do 40, ked jej uz nezabrali ani zabaly, tak sme rano o tretej isli na pohotovost. Nastastie sluzila Dr. z nasho oddelenia, hned dostala Hydrokortizon a Diazepam injekcne a cipok. Pockali sme 20 minut, ci jej to klesne a isli sme domov. Vcera cely den prespala a vecer sa opat spustil boj ☹ Opat ten isty scenar ☹ Zabaly sme jej davaly 2 hodiny v kuse, potom jej trosku ustupilo, dala som jej Nurofen a Diazepan a rano uz bola bez horucky. Teraz haja, ale uz sa tak strasne bojim dalsej noci... Berieme aj ATB, hoci nema ziaden iny priznak, ale Dr. sa chcela poistit. Zatial nevedia z coho to je, no ked jej dr. pozrela na zuby, tak hore to vyzera na 6 zubov naraz ☹ Tak uvidime! Zajtra ideme opat sa ukazat doktorke. Baby, drzte nam palce! Strasne sa bojim, nech uz je tato noc pokojna. Dva noci a dva dni som na nohach, a ten strach neprajem nikomu zazit. Ked vam teplomer ukazuje 40,2, dieta vam stona ... 😢 Boze moj, pomahaj nam!!! Vazte si, ze mate zdrave babatka, aj ked nieekdy nechcu spat a vystrajaju, hlavne, ze su ZDRAVE!!!

edita84
24. jan 2012

@mimikett no aj my máme kočík v pivnici a tak ho berem hore v rukách na 3 tie :/ niekedy spí niekedy sa zobudí

gabika84
24. jan 2012

@majjka1985 myslime na vas majus. nech sa Karolinka co najrychlejsie uzdravi. neboj nic, deticky toho vydrzia viac nez myslime 😉 hlavne nestracat optimizmus. babatko vyciti, ze mamina je nestastna a boji sa.
@mimikett my sme boli vcera u Dr. Bella ma 5 m aj 3 tt. a vazi 6790 g, 64cm. takze tiez este autosedacky neriesime 🙂 mamicky hlavne nezabudnite, ze niektore vajicka maju novorodenecke vlozky, ktore sa daju odstranit a tak ziskate vo vajicku viacej miesta. 😉
a babenky co sa tyka bio ovocia-zeleninky (my sa na to este len chystame), vcera som "slavnostne" zistila, ze bio mrkvicku, bio jablcka, bio zemiaciky maju aj v BILLE. takze hor sa na nakupy 🙂 ohladom maska neviem, ale kedysi mavali bio kurence v Tescu, kedze tam ale teraz uz nakupovat nechodim, neviem, ci ich este maju...