Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@majjka1985 juuuj držím palce aby všetko dobre dopadlo a aby vám to čo najskôr prešĺo 😉 to je svatá pravda že najdôležitejšie je Zdravie !
@majjka1985 : az mi slzicky vybehli... drzim vam strasne palceky, ja sama velmi zle znasam, ked je niekto v mojom okoli chory a viem, ked mal malinky po druhom ockovani horucky, ako som sama nespala, ale to mal "iba" 38,5. Neviem si to predstavit :( strasne na vas myslim a dufam, ze malinka bude v noci lepsie. Daj nam prosim vediet, ze co a ako. A neboj, vsetko bude v poriadku!
@majjka1985 veľmi na vás myslíme aby ste boli čoskoro fit,určite to spolu zvládnete. Je to ťažké keď vidíme že dieťatku niečo je,hrozne to bolí pri srdiečku
jedna otázočka... je to v poriadku, keď sa mi malinká ešte nepretáča? prehadzuje sa mi z boku na bok ale ešte sa nepretočí ☹ a to dnes má 5 mes.
@bejka82 neboj, ona sa určite začne otáčať, aj naša najrpv išla iba na bok a teraz sa veselo pretáča až tak, že behom chvíľky prejde z jedného rohu izby do druhého 🙂 so Simonkou som skúšala jej podávať prstík a pomáhala jej, prípadne zohla nožku aby jej to išlo a keď jej nešli vytiahnuť ručičky z pod bruška. Určite sa začne, každé bábätko je iné, niektoré to vedia skôr, niektoré neskôr
@majjka1985 drzte sa kocky
ahojte maminky, chcela by som sa opytat tych, co koja, ak davate alebo budete davat kase, tak mliecne alebo nemliecne? my sa stale kojime, okrem toho papame zeleninku na obed, na desiatu sem tam banan, ale ine ovocie sme este neskusali, no a podvecer na olovrant som vcera zacala kasicku ryzovu. len jedna kamoska vravi, ze ked sa koji, tak mam davat nemliecne, ktore budem robit s mojim materskym mliekom, ktore budem musiet odstriekavat a druha dava normalne mliecne, co sa rozrabaju s vodou. ja som si uz nakupila tie mliecne, lebo som nevedela, a teraz neviem, ci ich mozem davat, alebo nie. ale zas si neviem predstavit, ze by som si mala kazdy den odstriekavat tolko mliecka, ak by som mala davat nemliecnu kasu. ako je to?
@mimikett
@bejka82
@susanq
@romea
@ikusa11
DAKUJEME za podporu, dievcata 🙂 Vcerajsia noc uz bola natastie bez horucky. Neviete si ani predstavit tu radost, ked teplomer mi ukazal 36,5 🙂 Dnes Kajke nabehli take male vyrazticky, volala som Dr. takze to je tzv. piata choroba. Ak ju raz dietatko prekona, uz ju nedostane.
@majjka1985 Ahoj Majka. My sme mali to isté. Zhruba pred mesiacom. Tiez ma vydesili tie horúcky. No nakoniec sa po 3 dnoch vyhádzala drobnými vyrážkami, a bolo po chorobe. Pozdravujeme malicku. 🙂
@majjka1985 no tak super,chvalabohu je to za vami 😉
@mojdend Ja tiež celý deň kojím a na večer dávam Nutrilon zmiešaný s kúskom nemliečnej kaše. Ale predstava že by som si mala odsávať 😖 to by som asi každý deň nezvládla, lebo mne sa dosť ťažko odsáva. Ja miešam 180 ml mlieka s 3 odmerkami kaše a dávam z fľaše. Keď som dala čistú kašu tak to pre moju kojenú babulu bola taká "pecka" na žalúdok že sa mi z pár lyžičiek total pogrckala......
@majjka1985 super Chvála Bohu to je za vami 😉
ja dávam na večer tiež mliečnu kašičku ale zatiaľ len 3 večer. no ale 1x mi spinkala lepšie ale potom už ani nie. ale teraz neviem či to bolo od toho že ju bolelo bruško alebo čo to bolo. 😒
vaše detičky keď dáte kašičku spinkajú lepšie?
no a včera som tej mojej bambulke uvarila doma mrkvičku aj zemiačik, no sodoma-gomora vôbec mi to nechcela papkať 😅 ale ja s ňou vybabrem ,,dúfam,, hihi dnes som jej uvarila karfiol a namiešala som to s výživkou. tak to už papkala 😅 tak pomaly jej tú výživku vynechám a uvidíme 😝
@mojdend ahoj. ja sa chystam zacat ryzovou kasou, potom ovsenou, a potom inymi obilninami. planujem varit a ked budem davat instantne, budu to tieto: http://www.google.sk/search?q=kasa+nomina&hl=sk... rozrabaju sa s mliekom (pre dospelych), ja ich budem ale varit s vodou. moje mliecko planujem vmiesat iba do uplne prvych prikrmov, ktovie, mozno jej to tak bude viacej chutit.
@ikusa11
@katka121
@gabika84 dakujem, tak to som rada, ze mozem davat mliecne, tiez by som radsej rovno nakojila, ak by som mala odstriekavat a potom z toho varit kasu 😖 . inak my uz papame zeleninku, skusali sme mrkvicku 3dni, potom 3dni mrkvicku so zemiakom, potom 3dni mrkvicku, zemiak a cuketu a teraz posledne 3dni mrkvicku s brokolicou. moj maly papa krasne vsetko, normalne s otvorenou pusou caka a ked meskam, tak sa ozve, ze mama, pohni si 😀 len neviem presne kolko mu mam davat, on akoby od prveho dna vedel, co s tym, nemusel sa nejak ucit z lyzicky a ma teda riadny apetit. prvy den som nechcela dat vela, ale zbastil 50g a teraz uz spapa aj 120g a zjedol by aj viac, ale nechcem mu davat viac, zatazit zaludok, tak ho stale este dokojim. no a na desiatu mu dam bananik trosicku a vecer sme skusali tie kasicky. vsetko mu chuti.
@bejka82 aj ja som cakala, ze po kasi sa stane zazrak a maly bude lepsie spat, ale zazrak sa nekonal. papal kasu sice iba dva posledne veceri, tak mozno este treba vydrzat. on vlastne nespi az tak hrozne, ako tu citam u niektorych bab. zaspi okolo pol8 az 8 (kasu davam okolo pol6, vraj je dost tazka na zaludok na vecer) potom tesne pred spanim este kojim. no a potom sa zobudi okolo pol10, to si len grgne, alebo len testuje, ci pridem, alebo ho boli brusko, neviem, ale zobudi sa, zacne mrncat, vezmem na ruky a do 5-10 minut spi. to iste sa opakuje este raz okolo 11. no a potom vacsinou papa o 12, 3, 6 a spinka do 7.30-8. takze celkom sa da, ale myslela som, ze s kasami to bude lepsie, som rano nevyspata. no ale teraz poslednu noc papal iba 2x, a to o 2 a 6. tak mozno pomohla ta kasa. vy sa budite kolkokrat? a kolkokrat z toho papate?
@timka156 A ake mala tie vyrazky? Lebo este vcera boli drobunke a dnes ma na celom chrbatiku take dva velke cervene flaky ☹ Snad to rychlo zmizne. A VAm to za aky cas zmizlo??
@mojdend no ja jej dávam kašičku o 18h a o 18:45 spinká, tak neviem či je to ok. ale zatiaľ neprotestuje, tak uvidím. ale rozmýšľala som dnes že jej dám kašičku cca o 16h a večer mliečko. takže zaspinká o 6:45 zobudí sa o 10h alebo 12 (kedy ako) potom o 2 alebo 3 a o 5-6 je už úplne hore. takže tak 😝 celkom sa to dá, čiže je hore 2x a 3.x to sa už zobudí.
ja ju vždy musím uspávať na rukách ale 2x keď som jej dala kašičku a ešte plakala tak som jej dala aj trošku mliečka, tak mi zaspinkala sama. tak ja už sa v tom vôbec nevyznám. však kaša by mala byť sýtajšia ako mliečko a tento môj krpec ešte vydrúli nato mliečko ?! 😅 😅
zajtra sa chystám k dr, tak som zvedavá ,že čo povie.
@majjka1985 ahoj Majka, tak super,ze je malicka uz v poriadku 🙂 muselo to byt pre vas hrozne, vidiet ako sa drobec pasuje s chorobou. Kamoskin maly bol vysypany tyzden aj nieco. Ona tu chorobu volala siesta choroba. Piata ci siesta, hlavne,ze je uz malicka fit. Tak vela zdravia prajeme, nech je malicka spokojne a usmiate babatko 🙂
@bejka82 normalna veda tito nasi krpci 😀 Nasa mala zase zacala dudlovat. Po kocikovani vonku by mala byt hladna, vsak 2 - 3 hodky to si myslim, ze sa vrhne na didu ako hladny tiger a ona nic. Fesanda si dudluje, kukackuje okolo seba. Tak ju dam hrat sa a potom zacne mlaskat, vyplazovat jazyk akoze je hladna.
Vymyselnicka jedna 🙂 Zatial neprikrmujem, ale ked to bude aktualne, tak budem od vas baby zbierat rozumy 🙂 Najnovsie sa mala cela trasie, ked vidi ako jeme s muzom rohlik, ci chlebik, hned musi mat aj ona v rucicke.
@bejka82 ja tiez davam kasicku, ale tu co sa rozraba vo vode, davam ju o 19h. a potom este kojim, myslim, ze drobec vypije dost ked ho este kojim, a vzdy do 20h. uz spi. Tiez zo zaciatku protestoval, asi 3x a potom sa to upravilo, dokonca posledny tyzden pekne uz spinka az do 1h.rano, potom sa budi okolo 3:30 a potom az okolo siestej, takze si myslim, ze aj kasicka uz zabrala, ale asi aj prikrmy, aj ked tie velmi nechce papat 😅
@krhlicka no to presne aj naša, až jej slinky tečú tak prehlta, keď vidí že mi niečo jeme. 😀 😀 tak vždy poviem, ,,vidíš musíš papať to čo ti maminka navarí sú to samé dobrôtky,, 😀 😀 tak som zvedavá či to aj zaberie. dnes sa mi pri papaní tiež ksychtila ale čo už však ona na to príde čo je dobré 🙂 😉
moja keď sa zobudí tak jej už nedávam hneď papapť, dám ju trošku sa pohrať a až potom cca o 30-45 min. a hlavne teraz keď jej aj varím čerstvučké papaničky (ktoré nechce veľmi) 😀 ale ja sa nevzdávam
@bejka82 ja mu davam tiez do flase, urobim trosicku redsiu a vypije 180ml 🙂 a potom este aj mliecko, no ale ked chuti tak chuti 😀
No my mame problem s papanim prikrmov, u nas je to velka bieda, zajtra sa mu chystam dat uz kupene, tak uvidime aky bude mat uspech 😅
Dokonca, som mu dnes skusila dat troska jablcka s bananom, no ale tiez ziadny uspech 😔 ...ale ako pises, netreba sa vzdavat 😵 tiez prajem vela trpezlivosti, lebo tej ja zatial potrebujem neurekom 😨
@majjka1985 My sme to mali na brusku. Vyrážky boli drobnucké. A vymizli do 1 dna. Dr. nám vravela, že by mali vymyinut do 2 dni. A vraj tie vyrážtičky nesvrbia. Týmito vyrážkami sa ukončuje táto piata choroba.

@majjka1985 Majuska drzime palceky nech je Karolinka rychlo v poriadku bez dalsich horucok...