Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@ikusa11 Jeeeeeeeeeej ake mas prekrasne dievcatka!!! 🙂 a kazda uplne ina vsak? jedna urcite na mamku a druha na ocka 🙂. Su prekrasne, tiez sa mi zda ten cas prilis rychly, rychlo to uteka, o chvilu uz to nebude malinke babatko ale velka slecna aj ta nasa a bude mi frflat na vsetko, klamat 😀DD... vzdorovat..... ja zasa vravim ze bud by som chcela 2 alebo 4 deti, nikdy nie 3, aby mal kazdy partnera na hranie, ak nema, vzdy su tie posl. deti velmi problemove, vyzaduju si pozornost, alebo naoapak su uplne tiche a utlacane...... myslim aby to bolo vyvazene treba mat vzdy partaka..... Samozrejme to neplati keby som mala dvojicky, to by mi stacili 3 deti bohate 😀DD... no ale uvidime co po 2. porode ako budem odvazna 🙂.....
@ikusa11 @katarina6 No aj my sme vždy chceli 2 detičky, na tretie si po dvoch cisárskych netrúfam. Ale ono aj platí že malé deti malé starosti a velké deti velké..... Napr. iba výdaje na nášho druháka od januára boli: 127 € škola v prírode, 150 € obnovenie lyžiarskej výbavy, 50 € pokračovací plavecký kurz, 50 € nová hokejka a tenisky na pozemný hokej, 30 € rifle a tričko do školy, 14 € školský výlet to divadla......a to ideme cez prázdniny na týždeň na lyžovačku. Ja viem, peniaze nie sú všetko ale tiež sa bez nich ťažko žije...a ešte ťažšie sa povie dieťaťu že tam a tam nemôžeš ísť......zatiaľ to nie je náš prípad ale keby sme mali dve školopovinné deti.... tak by to rozpočet určite zaťažilo.
@katarina6 dakujem 🙂 praveze nelka je cista simi ked bola mala,,obrovska podoba,no ved neskor dam foto pre porovnanie nelky a simonky a uvidis.ale simonka mala viac vlaskou.a stym frflanim...to mas pravdu,nelka zboznuje ked jej spievam,ja spievam rada,aj ked nic moc 😅 ,ale ked to simi pocuje,tak hned povie JOOOOOJ MAMI,NESPIEVAJ,pritom tiez to mala rada,ked bola malicka a pod.
@katka121 plavanie,lyzovanie,hokej??to sa mi paci.tak veru,lyzovanie je drahy sport,ale nadherny,ja milujem lyzovanie,teraz v tatrach som po 2rokoch stala na lyziach,lebo minuli rok som bola tehotna a to by som sa bala,boze ja som si to tak uzivala,mne ani tych minus 20nevadilo,5ludi na kopci,2ja na vleku,nikde nikto,vsetci na hoteli,to bola parada.a vlek taky,ze ujo stikal listky 😀 ,ziadna elektronika,tak mi to pripomenulo detstvo.
Peknu nedelu vsetky, ....idem sa pochvalit moj maly spal doobeda skoro cele 3 hodiny 🙂 tak som si oddychla 😀 teraz tu uz likviduje vsetko co mu pride pod ruku , sidielko jedno pomrvene 🙂
@ikusa11 no tak to ma super energie , nas tiez tak zle ,, malo,, spaval , ale bol mrzuty ....teraz sa to polepsilo KLOP,KLOP,KLOP auz nezakriknem , doobeda spal 3 hodiny , na obed vyse 1 hodinu a o 18 uz spi nocny spanok , no bude este asi 2 x za noc papat ....len rano sme hore nech sa robi co sa robi okolo pol 5
mamicky zahraju sa vasi sami ? ten moj veru nie , najskor rozhadze co mu pride pod ruku a potom uz berte ma a najlepsie chodte so mnou a ukazujte stale nieco nove , este ked ma nevidi tak pol biedy ale co ma zoci , place aj sa smeje naraz od radosti , len az ho vezmem a kebyze prejdem okolo neho a si ho ,, nevsimnem,, to sa ide chalupa zvalit od toho lutostiveho placu 😀
@mima1311 ahoj, ani naša sa nehrá sama 😅 len keď sa zobudí, tak vtedy vydrží ale to len chvííííločku alebo keď umývam riad alebo jej varím obedík tak sa pozerá na mňa, že čo robím. to je pre ňu ešte zaujímavé. ale ináč odbehujem - k nej a rýchlo niečo spraviť a zase k nej....... 😀 😀 takže aj naša nám dá riadne zabrať, pretože si vyžaduje veľa pozornosti 😅
@bejka82 no moj a vajicko ....total nepriatel , uz ani s nim skoro nikam nechodime , iba ked fakt musime , on v tej sedacke tak vrieska 😀 nechce tam vobec byt , par x sme uz s autom museli stat , kym sme ho ukludnili a vybrali , to mal hned uskrn od ucha k uchu ...
A na tom gauci lezi len tak ? nespadne ti ?
@mima1311 no len tak si ležká pozerá sa alebo sa hrá s hračkami, ešte to až taký problém nie je pretože sa mi ešte nepretáča. asi mi skôr bude sedieť ako sa pretáčať 😀 no my sme tak cestovali k našim, bývajú 300km od nás takže skoro celú cestu mi bola na rukách pretože v sedačke spala len 30 min a stačilo a vo vajíčku nechcela byť. no tak som to neriešila a mala som ju na rukách, šťastnejšie dieťa nebolo na svete 😀
@bejka82 No aj nas tak , sa vyskiera ako leco , len ja sa strasne bojim , aby sa co nestalo , nedajboze nehoda , je to velmi nebezpecne ...este ked sme uz tak skoro pri dome a chlap ide na dvojke , tak ho niekedy ked uz moc koncertuje vytiahnem .
No to mas teda kludne dievcatko , ten moj je asi z divych vajec 😀 sa nezastavi , uz z neho nemozem , stale je v pohybe , nemozem ho prebalit ani obliectz , stale sa kruti a pretaca , je ako uhor ...kolkon x musi prist mm a ho drzat a niekedy ani on si s nim neporadi , sustavne musi mat nieco v rucickach a pozerat to , za par sekund uz chce akurat to co mu obliekam , taha mi to a staci zlomok sekundy ked ho pustim a uz je aj 3 x prekotulany ...ach jaj 😀 ..niekedy mam dobre nervy z toho , zvlast ked sa niekam ponahlam a nemozem ho obliect ...sedi uz sam , pekne rovno , ale teraz si zvykol sa hadzat dozadu , aj ked ho drzim na rukach , prehne sa dozadu a hladi a caka ako zareagujem , ked mu pohrozim a ho zachytim tak sa smeje ako o dusu , sa bojim ze mi vypadne ...v postielke mame bocnicu zosunutu aby sa mi lepsie vyberal , ale ju budeme musiet uz dat hore , sa otoci na bok , chyti zabradlia a vytahuje sa ... 😲 cirkusant jeden , toto je treti ale este som to nezazila , prva bola ciperna , druhy bol pomalicky , este v 10 m. nesedel a tento to je DURACEL ...pocitam ze zachvilku zacne chodit ...ked ho drzim za rucicky , normalne uz preklada nozkami ...este si spocni , kym je takato kludnejsia , potom to bude uz o niecom inom 😀
@mima1311 Ahoj, no moj maly zacal grckat na zac.2.mesiaca a na poradni hned som to povedala a dr.ze to mavaju deti a tak..ale ked uz mi bezne ogrcal celu ruku ze som sa musela prezliect,som jej volala a dala nam listok na gastroenterologiu. Prisli sme tam nalacno, postlacala mu brusko,popytala sa a potom kontroly.Dali nam Nutriton-od nutrilonu,primiesas to do flasky a zahusti ho mliecko.No len ja som kojila a toto ani za pana donho dostat, tak po kazdom kojeni som mu dala lyzickou Gastrotuss sirupcek.kupis bez receptu, aj na MK ho baby ponukaju.A ten nam velmi pomohol.Je to sladucke,chutilo mu to. Moj maly si najskor odgrgol pekne,ale hned za tym druhykrat a vtedy mu to islo.A v noci je aj on ok.nakojim a zaspim,nedavam ho odgrgnut.len po jedle ho aj polhodku nosim,ndam ho lezat,ani na brusko,aby nekopal, a ked ho aj polozim, tak pod hlavu vankus.Ale ako sedi viac,tak to ustupuje.myslim ze z toho vyrastol. A po caji jasne ze grcka,ten je velmi riedky.Skuk ho potom nosit v nosici, alebo dat sadkat.A pozri aj,ci ho plienka netlaci na brusku ako sedi,aby mu to nevytlacalo hore.Ja uz stahujem menej plienku,niekedy sa aj obcika.Ale hlavne ze mu neni zle 🙂
@mima1311
@bejka82 baby to mate pravdu s tym cestovanim, to je hrozne s nim. lebo jak je z neho tucko 😀 od 5 mes.nechce vobec sediet vo vajci.uz som taka rada ze sedi!! tento tyzden vytiahneme uz novu autosedacku konecne.lebo doteraz som ho stale musela cestou kojit aby ho nebolo vidno. 😝 my vela vela cestujeme a dakedy fakt strpam,ked ideme okolo polisov,ked su na ceste,alebo krizovatke.Maleho mi neuvidia.ale ak vidia tu prazdnu autosedacku si musia mysliet.. 🙂 🙂
Chvilu kuka von oknom ako havko,ale potom ho to omrzi,lebo sa vykruca,ako je naobliekany.nema to rad.a kojenie vzdy zaberie. 😉
@dadulajda dik za odpoved , zajtra ideme na prevazenie , tak sa opytam ...pises ale ze tvoj je velky a tazky , tak napriek tomu pribera pekne , ten moj prestal priberat a tiez ho bol faj kus 😀 len on sa stale teraz hybe , neda sa vobec udrzat , tak mozno nepribera preto , ze vsetko spali ? neviem , budem sa zajtra pytat .
co sa tyka sedacky , tiez sme uz menili vajko ale za trosku väcsie , v tom prvom mu uz trcala hlavicka a nozky mal ohnute , ale ani v tomto dlho nevydrzi , zvlast teraz ked su ako medvediky naobliekani 😀 tak nie som jedina 😀 co ma trampoty s nekludnym babom na ceste ? ten moj by sa hrnul aj za volant , doma mame taky na PC stoliku ku hre a s tym toci odusu 😀
@mima1311 no to je uz vraj "vyssie stadium" ked babo nepribera. nam ten gastrotuss velmi pomohol.uz ho ani nedavam.ten nutriton mam ak chces,dam ti ho lebo ja som ho len raz pouzila.a ty nekojis si pisala. Ale uz je vo veku,kedy nebudu tolko priberat ako na zaciatku.teraz by mal tych 100-150g tyzdenne priberat. Ja som nevedle ze su aj vacsie vajicka.Aj Patovi uz odtial setko trci. 😀 ja som ho nosila len kvoli kontrole.ale uz som ho tam ani nedavala,lebo uz mrncal hned.
@dadulajda no on priberal do 4 mesiaca od 4 do 5 pribral len pol kila , to vravela dr. ze je to hranicne a teraz od 5 do 6 pribral len 50 gramov 😒 inak mu nic nechyba , ma cez 8 kg a 74 cm , teda aspon mal ked som ho naposledy merala , musim zas premerat ...
A kolko stoji ten mutriton ? je to na volnopredaj ci na predpis ...som rada ze sa vam ulavilo , snad to vymizne uplne ... 🙂
@mima1311 No tak to bud rada, ze je aspon 8 kilovy! 🙂 🙂 my sme mali na polrocnej 8560g 😅 teraz to bude zas viac. Je to skok,urcite sa pytaj nato dr.a ty sama mas pocit ze hladuje? 😅 nieco mu urcite v brusku ostava,aspon z tych prikrmov. A my sme ho dostali na predpis, nejak 5 e to stalo.Ja ti to dam aj za postovne,sak co s tym budem robit.ako chces. 🙂 a teraz mate ake mliecko? uz pokracovacie? lebo ja mavam doma jeddnu plechovku, pre istotu,lebo dakedy nemam cim nakojit...tak neviem aku znacku si vybrat. jednotku sme mali Nutrilon,ale zapekal ho a neveri mi..nepocula som dobre veci...rozmyslam nad Hami,alebo Bebou.
@dadulajda no je ho napriek tomu dost , mal v 5 mesiacoch 8 050 g , keby ze pribera tak ako doteraz uz je cez 9 kilovy ...ale on sa tazky narodil , mal 4 300 g bol to macko 😀 papa dost , nestrada , rano mava celu presnidavku s piskotami , potom desiata mliecko , obed polievocka , spapa tak 100-200 ml ako kedy , olovrant mliecko a vecera kasa , tej da tiez 200 ml a plus este v noci 2 x mliecko po 180 ml ...medzitym cez den este spucuje cely banan ...a to mi je divne ze napriek tomu nepribral ....no bola by si zlata , vsak sa mozeme cez IP dohodnut ak teda uz nepotrebujes ...my sme davali BEBA HA , teraz nam dala uz pokracovacie ....mali sme aj jedno mliecko Nutrilom digestive ale z neho to vtedy lietalo ,, sustom ,,
@mima1311 no mne dr povedala,ze mi ine predpisat neviem ako Nutrilon.A kamoska robi vo vyskumnom centre v KE a hovorila mi,ze aby som mu ho radsej nedavala..tak newem...a paci sa mi reklama na Hami... 😅
Jasne napis mi do IP ak chces a veci okolo toho. Inak to dost ti zje!! moj krpec tak polovicu z toho. 😕 ja sa snazim ho nedlavit,lebo podbradok ma od narodenia. 😅 ale jasne ze ho nenechavam hladovat zase.
Niekedy mi az luto pride,ked na nom vidim,ze ako mu prikrm chuti a ze uz nechce prso. 😢 Jemu by hadam nevadilo keby ho celkom odstavim. Krasne lyzickujeme od 2 tyzdnov. Ale cudujem sa,lebo je dost na mna naviazany...alebo som mu uz dala istoty az az. newem.. 😉
@dadulajda to mas pravdu , napucuje sa naporiadok , tak je divne ze nepribera ...kolko krat stoji pri nas a diva sa nam do ust , nic pred nim nemozes jest aby si mu nedal okostovat , za chlebovou korkou sa moze utlct , vlastne za vsetkym ...polievocky moc nechce ale musi , zeleninka je zdrava , on by radse sladke ,, asi po mamicke ,, 😀
Neboj sa , este ti pocucka , ale je velky , uz potrebuje aj nieco navyse ...n da sa predpisat aj BEBA ale ta HA , ked je v rodine alergia alebo je predpoklad ze moze byt aj babo alergicke ...skus sa popytat ...
@dadulajda
@mima1311
@bejka82
Baby to myslite vazne? ze decka mate na rukach ked cestujete v aute? 😲 Akoze nechcem byt hystericka, ale toto by som v zivote neriskovala, nie kvoli peniazom, ze bude pokuta, ale ved ohrozujete zivot dietata.... Ja chapem ze vam tam placu, mne to iste mala robila ked sa narodila na zac. uplne zachvaty dostavala, nechcela tam byt, az ked sa naucila po mesiaci na cumel tak tam s nim vydrzala..... Ale preboha, ved keby bola hocijaka autonehoda, aj pri 40km/h je to pre dieta smrtelny nasledok.....
Ved ked placu, zastavte auto niekde na kraji, samozrejme na dialnici sa neda, ale bohuzial nasa mala tiez vrestala, tak mame hracky, alebo spievame, atd..... aby sa ukludnila..... nikdy ju nevyberieme za jazdy, to proste neexistuje.... To vam muzi takto dovolia? lebo moj by toto nikdy nedopustil......
Ako nechcem fakt vas tu nijako kritizovat, neberte to zle, ale budme rady ze je doba ze tie autosedacky fakt vymysleli, kedysi neboli a urcite sme to aj my prezili, ale nenajdete nikde statistiku kde vam povedia ze bez autosedaciek prezilo viac deti autonehodu.....
Zivot je plny nahod, a jednoducho clovek skutocne nikdy nevie co kde ako bude na nespravnom mieste, ale preboha ak mame moznost zvysit pravdepodobnost bezpecia svojho dietata, preco to neurobit?
Fakt ma prosim neberte zle, samozrejme ze vas chapem ze ked dieta hystericky place, ze sa to neda vydrzat, chcete pomoct, ale je to fakt risk.
@katarina6 no tak moj manzel by nedbal,keby som mala dieta v aute na rukach,to ja sa s nim navadim 😠 ,ked povie,ze len tu o ulicu ideme a ze netreba,ale ja priputavam jednu,druhu,ja sa toho strasne bojim.ani nelka nieje rada v sedacke,ale zvykneme tak chodit na spanie aby pospala,ale verim tu kockam,ze to nieje prijemne,ked musis ist na dlhu cestu a babo ti vresti a vonku je zima,tak sa neda len tak niekde zastavit a vyberat dieta,este su chudatka take naobliekane,no pride jar a hned bude vsetko lahsie. 😉

Nelka uz v porodnici zacala,ale ako hovorim uz to ustupuje,niekedy islo hned po papkani,niekedy aj po dvoch hodinach,kolko krat jej mlieko z nosa tieklo a co som pisala,ze v noci jej neslo,tak prave rozmyslam,ze aj v noci som vyskakovala z postele,lebo som sa na to budila a zobrala som ju na ruky a asi do 3M.sa mi budila placom velkym a lapala po dychu,to som doktorke vravala,ze sa bojim,ci sa nezadusi,to sa mi stavalo 2x do tyzdna,to som sa bala kaz
dy vecer,ci to v noci zas pride,ale toto neviem ci bolo tym refluxom
@mima1311 no tak uvidis co bude u dok.mozno bude treba zas menit mlieko,alebo sa aj zahustuje nejakym svetojanskym chlebom,ked dobre pamatam,ze sa to tak vola.amozno ti teraz popriberal ako mal a bude dobre.ja kojim,nedavam umele mlieko