Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@andrejocka5 Ahij, aj mi tak,od narodenia hore 2x za noc,ale teraz?ked ju ulozim tak o 2omin.je hore,zas musi dostat cicu na zaspanie,zaspi,o 20min.zas hore a obcas aj 4x sa zobudi,kym tvrdo zaspi.a v noci je hore 4alebo 5x.mne to v noci nevadi,len ten vecer je onicom.
@danielka2ko tak nasa doktorka kontroluje preventivne moc na polroka.
@majjka1985 taku info mam aj ja od mojej dr...
@yashmin to iste aj mne , niekedy mi ukvapnu aj tri , ale musim priznat ze som niekedy zabudla dat vobec 😠
@mimikett je naaaaadherna, dlho nebudes musiet lestit plavacku , moj tak dlho byt nechce ...
@mimikett no zato my aní jeden 🙂
@yashmin Dokonca som citala, ze ked je dieta na umelom mlieku, tak Vigantol sa davat nemusi, lebo UM ho obsahuje 🙂 Mne sa tiez nieekdy podari dat viac 😉
@ikusa11 tak len dufam, ze nasa dr. na to nezabudla 😒
jaj, a s tym vigantolom to mame tiez zaujimave, niekedy zabudnem, niekedy dam viac...ale ako tak rozmyslam, v podstate sa to vyrovna- ako keby sme brali 1kvapku denne 🙂
este vas prosim o radu, od zajtra chcem davat malej aj masko, len neviem ako na to, mam uvarit vyvar aj so zeleninou a dat to po porciach zamrazit alebo ako to robite vy?lebo mam domacu sliepocku z mraznicky, takze uz to nepojde tak, ze ju dam rozmrazit a ked ju naporcujem znovu zamrazit...neviem 😢
tak nasa mala ma uz 8,4kg, je v 6mes., vysku 68,2cm, tak sa nam vaha zdvojnasobila z min. mes., tak ako to vravia... ze po polroku sa bude ten prirastok vahovy zdvojnasobovat..... Tak tusim konecne uz aj my mame doma tucka :-P, doteraz sme mali v porovnani s vami mamicky, take drobatko chudsie 🙂..... ale teda ako pocitam ked to takto pojde dalej ze 2kg za mes., tak na bud. mes. uz bude mat 10kg??? :-O.... a to som kamoske drzala 1 rocneho, 1,2r. mal presne, mal 11kg a ledva som ho zdvihla.... ze aky je tazky ako ho moze nosit... no a nasa bude mat uz v 8.mes. 11 kg?? :-PPP..... no snad uz zacne lozit aby to trochu vybehala 😀DD.... lebo to teda bude dost namahave..... aj ked ju uz vobec tolko nenosim pri uspavani, len sa snou hram do nemoty 😀DD a potom do postielky a spinka.... ked prejdu min. 2h. co je hore a uz mrnci pri vsetkom..... tak ale este stale sa mi budi v noci co prdi a boli ju to, tak ju mam v naruci polozim chvilu pospi, potom zasa sa zobudi a dookola asi 2h. to tak je kazdu noc...... asi by som nemala jest vobec sladke... to jej robi bolesti... ale tak ja som taky sladkoholik......
akou zeleninou mam pokracovat po zemiaku a mrkve? uz si nepamatam co ste pisali...... viem ze sa ma ist od korena - teda take zeleniny co je pod zemou potom co rastie na zemi a potom ovocie - nad zemou..... tak ale nic mi nenapada podzemne co by malo ist teraz 😀.... petrzlen je pod zemou.... ale to je dost hnusne nie?
Inak malej strasne chuti, uplne sa z toho raduje a vela papa 🙂, len 1x sa jej nepacilo ale na dalsie kraty uz super 😉. musim si to zaklopat 3x klop na drevo......🙂
Baby, este tie co ste si ten jantarovy nahrdelnik kupili, tak sa ma nosit pod trickom na kozi dietatka, tak aby to fungovalo 🙂)))..... lebo som videla ze to mate aj na tricku..... Jasne ked sa decka hybu ze to vylezie von, ale treba to zasunut potom ..... 🙂....
a pred pouzitim sa mal umyt vo vode, to som tiez zabudla napisat, no vacsinou to pisu vyrobcovia na tom papieriku pri kupe..... aj na tom linku to bolo myslim spominane co som sem dala......
@mima1311 na str.230 som pisala:
a este som chcela na tie zuby - ak vam drobci placu, skuste im kupit tento jantarovy nahrdelnik
http://www.pumpi.sk/sperky-pre-deti/
- je specialne vyrobeny pre babatka pri prerezavani zubkov - nemusite sa bat ze sa uskrtia alebo sa s tym budu hrat, alebo roztrhnu - za kazdou gulickou je uzlik, a da va sa to priamo na kozu, takze je to pekne pod bodyckom a je to kratsie, nie dlhe ze to visy cez prsia aby to maly videli......
Ja som to kupila a myslim ze to funguje, raz som to malej zabudla dat ked sme isli von a fakt vtedy plakala, bola napapana, prebalena, vyspata, a ked som jej dala to hryzatko na masaz dasien tak do toho kusala a bola kludnejsia...... takze ju fakt boleli tie zuby.... resp. dasna.....
no a odvtedy mi aj v noci lepsie spava, aj ked aj ten rezim sme jej uz prehodili tak aj kvoli tomu, no ked place tak z prdov, ako prdi, alebo ze jej fakt chyba narucie, lebo ked ju chytim na ruky, ukludni sa......
tak mozno aj to by vam pomohlo.....
13. feb o 01:09 • 1 dieťa • Odpovedz • •
Dnes poradna aj za nami. Mame uz 9 kg, takze riadna babizna. Tiez ma v polroku dvojnasobok porodnej aj kusok 😵 Domaca posilnovna. Moc mame doniest az na dalsiu poradnu o 2 mesiace - mozno uz z nocnika ???? Skusame papat uz druhy tyzden ale zatial ziadna slava. Vzdy len par lyziciek aj to sa za tym velmi netrha a hned ju natahuje. Ale dnes sme skusili bananik a ten je zda sa chutil ale tiez len trosku spapala. Ani jablko jej velmi nechutilo. Skusame a ucime sa dalej 😀
Zajtra mame v plane behacky po uradoch kvoli rodicovskemu, tak dufam ze budem uspesna a tety sa dobre vyspia 😝
Inak stale rozmyslam na tou autosedackou a celkom sa mi pozdava tato: http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa...
Nemate niektora skusenosti? Da sa aj sklapat a vyzera celkom pohodlne + cena je celkom zaujimava. Viem, ze dnes v obchodoch odporucaju tie drahsie ako Romer a Britax ale tie ceny sa mi zdaju trochu vysoke a v poslednych testoch nevysli ani tie najlepsie.
@majjka1985 no tak to teda neviem moj mrnusko je na umelom a dr to kaze davat...asi ozaj zalezi od dr 😀
@mima1311 ... myslim ze to pomaha, lebo raz sme boli v restike a nedala som ho malej, a plakala, ked som jej dala hryzatko do ust, tak to kusala a ukludnila sa, a inak bola napapana, prebalena, vyspata tak to zrejme nic ine nemohlo byt..... A vecer mi plakava lebo ma prdy... ked mam ruku na zadocku citim ako jej to prdi..... tak zuby to nebudu....... Je kludnejsia odkedy ma ten nahrdelnik, akurat cez den mrnci ale to preto lebo sa nudi stale by sa jasila a nieco pozorovala.....
a @mimikett tusim ona tu pisala ze jej to pomohlo tiez, ze jej mala uz tak nemrnci.....
este sa spytaj editky, ti tiez maju ten nahrdelnik som videla na fotke niekde... 🙂......
Ja som to kupila od kamosky, co to predavala, tak neviem kde je cena na tom nete...... kupila som to za 6 Eur, ale povodne mi pisala tusim 18 Eur ze to stalo... alebo 16Eur, uz si nepamatam......
@tintus tak teda nemame doma tucka 😀, vy ste nas predbehli 😀DD tvoja ma uz 9kg a este nema 6mes...... 😀DD musim ju nejako vykrmit viac tu nasu 😀DD
S tymi prikrmami vyskusat vsetku zeleninu co varis pretlacit cez sitko.... to mi poradili kamosky skusene mamicky a normalne tak mi to papa 🙂.... ale ked som jej to len vidlickou pretlacala tak take to nechcela....... Ja pretlacam cez sitko potom si odstriekam trosku mlieka a zmiesam to s tym, a tak mi spapala asi nieco akoby tretinu toho vyzivoveho pohara... ale nejedla vyzivu detsku, ale zemiak s mrkvou co som jej uvarila...... ale fakt vela mi toho zjedla, na to ze sme este len piatok zacali 😀..... Potom ju este nakojim aby kakanie netvrdlo prilis aby to vytlacila 🙂.... tak mi teraz kaka taku konzistenciu aku ma aj to jedlo 😀, ale aspon je menej zafrkana na ritke, lebo cisto z mater.mlieka mala len riedke a vsade to vzdy bolo..... a to tak 3x za den kakala..... aj viac niekedy.... No teraz len 1x max. 2x za den......
@gabika84 gabi, prosim ta napises mi ako si ty postupovala s prikrmami co prve, co druhe si davala atd?
od korienkov az ku stromom.... 🙂 ja som zatial dala zemiak s mrkvou, samotny zemiak mi nechcela jest, tak som jej tam dala aj mrkvu.... co dalsie po tomto? a co potom?.....
viem ze si to uz tu niekde pisala ale sa mi to nechce hladat.... :-P
@mima1311 som pozerala ten web, tak je to v casti Nahrdelniky na prerezavanie zubkov vpravo v strede pod Deti:
http://www.pumpi.sk/sperky-pre-deti/nahrdelnik-...
tvarovo by som uprednostnila tie zaoblene gulicky aby to malej netlacilo na krku......
takze podla mna bude najlepsi tento: (najmenej trci je taky plochsi ked je to oval...)
http://www.pumpi.sk/product/nahrdelnik-na-prere...
ja mam inak tento:
http://www.pumpi.sk/product/nahrdelnik-na-prere...
@katarina6: Kati, petrzlen ani zeler v ziadnom pripade nie, su to prudke alergeny a nesmu sa podavat az do 1 roka zivota. teraz by som na tvojom mieste pokracovala cukinkou, brokolickou, tekvickou, karfiol, kalerab a spenat by som pridala az ked zavedies masko. Ale ak ma tvoja mala prdiky, tak mozno brokolica nie je az taky dobry napad.
Inak, co sa tyka zdvojnasobenie vahy, urcite sa neboj, nie je pravda, ze mala ti od pol roka bude priberat kazdy mesiac dvojnasobok toho, co doteraz :D to sa hovori, ze do pol roka ti musi zdrave bejby zdvojnasobit vahu, cca od piateho, siesteho mesiaca uz deticky praveze priberaju naopak menej ako do pol roka. ved tym tempom by sme mali doma v 1 roku 20 kilove deti 🙂
Nas maly ma 6,5 mesiaca a nieco pod 9 kg a posledne dva mesiace uz nepribera tak rychlo.
a my mame krasnych 7kil 😉
Ahojte, gratulujem vsetkym polrocakom, nech su babatka zdrave a objavuju svet a maminkam zelam co najviac pohodovych dni a noci 😀
@ikusa11 juj to sa dobre Nelka nosi, aj ja by som s nou vysavala, len s nasou je to uz malicko zlozitejsie, kedze je coraz tazsia 😕
@gabika84 este ti nikto neporadil, ze ved nedaj jej a musi spat 😝 lebo mne uz ano 🙂 ...nezabera 😉
@mimikett @sonika1901 Ahojte baby, tak ako vam ide uspavania? funguje metoda? u nas vecer uplne bez problemov, aj v noci, len cez den je to horsie. doobedu maly niekedy zaspi pri kojeni alebo papani ovocia, to ho dam do jeho hojdacky, kus protestuje, ale hned zaspi. niekedy sa vsak preberie a uz nezaspi. ked ho dam normalne do jeho postielky a idem prec, tak reve strasne, niekedy zaspi, ale az po polhodine a niekedy nezaspi vobec, len place a ked nezaspi ani po 40minutach, tak ho vezmem a uz potom nespi. len to uz je okolo obeda upne unaveny a mrzuty. poobede spi stale len v kociku von na prechadzke, to spi aj 2hodky. tak neviem, preco vecer v pohode a cez den taky problem. mozno pomaha ten vecerny ritual, kasicka, pohrat sa, mliecko, macko usko (to u pustim cez youtube, ulozim ho na mna a spolu pozerame) a to uz vie, ze sa ide spinkat, dam do postielkya hned aj zaspi. vam to ako funguje?
ahojte maminy, chcem sa opytat, kolkokrat este kojite svojich drobcov? mne doktorka povedala, ze ho mam kojit uz len 2x denne, ale mne sa to zda malo. mne radila tak, ze mam dat rano mliecko,na desiatu kasu, na obed klasika zeleninu s maskom, olovrant ovocie a vecer mliecko a spat. no a ze po kazdom jedle dat vodu alebo cajik. co myslite? ja to vsak robim tak, ze na ranajky kojim okolo 6-6.30, podla toho, kedy sa zobudi, na desiatu o 10 ovocie a este ponuknem mliecko, na obed o 12 zeleninka s maskom alebo rybou, potom olovrant okolo 3.30 mliecko, 5.30 kasa, 7.00mliecko a 7.30spat. v noci sa vacsinou zobudi raz na papanie. ako to robite vy? a kedy davate kasu? doobeda ci az vecer? neviem, ci toho papania nema ku veceru vela, ale zas neviem ani, co vynechat. 😒
@mojdend : Ahojky, no mne nasa doktorka povedala, vzhladom na to, ze mam teploty a beriem antibiotika, ze v pohode sa uz moze pridavat ovocna zlozka aj na olovrant. Cize u nas to vyzera takto: rano kojenie, potom ovocie, potom kojenie, potom obed (zeleninka, maso - inak ryby by som teda este nedavala, no ale asi vies, preco ich davas 🙂), potom mliecko, potom ovocie, potom mliecko, kasicka asi hodinu pred spanim, potom kupkame, ritualik a potom poslednykrat prsko, na ktorom aj zaspi. Cize zaspime o najneskor 20:00, spi do 02:00, potom kojenie, este raz kojenie a zase je rano.
tym som chcela povedat, ze vzhladom na to, ze mam obmedzit pocas antibiotik kojenie, tak som dnes urobila trosku hustej vanilkovej nutrilon kase, cca 20 ml, a pridala do toho redsiu ovocnu presnidavku, cca 80 ml a dala som mu to ako taku desiatu a na olovrant sa chystam mu dat tiez iba ovocie. kasou doobeda podla mna nic nepokazis, pokial nebudes davat 150 ml tej kase.
ja si myslim, ze obmedzit kojenie len na 2krat denne je malo, urcite by som kojila medzi kazdym hlavnym jedlom, ale to zalezi od toho, akeho mas doma papkaca.
@ikusa11 ok. zapisane 🙂. a este aky rozdiel je medzi cuketou a tekvicou? lebo ja toto vobec neviem, a teda som si myslela ze to je to iste 😀DD, resp. poznam pojem dyňa 🙂 to je co z tychto?
No a mam teda davat vzdy 4-5 dni len tu jednu zeleninu ze? a len 1x za den? ci aj viackrat? Nechcem to prehnat, aby sa mi vykakala, tak asi 1x za den na obed staci , ze?
a prip. este mi napis ktore zeleninky mozem aj kombinovat spolu... nepr. tu brokolicu so zemiakom by som mohla? aby mala aj 2 rozne chute nie len jednu..... alebo cuketu s brokolicou? ci toje blbost? 😀
a to maso mam kedy zacat davat? asi tak az ked bude mat 10mes. staci nie? a polievku zeleninovu kedy? asi az ked prejdem vsetky tieto zeleniny separe, tak potom to zmiesat a spravit polievku mix?
Nic som si o prikrmoch nestudovala, sa mi nechce, tak vy ste tu precitali nejaku lit, tak si necham od vas poradit.... 🙂
@mojdend no ja som len zacala s prikrmami, takze ja este stale vacsinou kojim.... a tiez si myslim ze kojenie len 2x za den je prilis malo..... podla mna by sa to malo robit postupne nie tak šokovo, ze tak teraz uz jedz normal jedlo a prso uz si si uzil dost! to je dost drsne...... a aj aby s tou stolicou nemalo dieta problemy.... ved davaj jedlo ako ti kaze dr. a po kazdom vzdy este nakoj - aby to aj zapil. S vodou a cajikom mozes zacat, ale nemozes cakat ze ti hned vypije tolko co pri kojeni..... takze aj ked das vodu a caj, vzdy budes musiet tak ci tak dokojit aby sa aj napil.....
Ide aj o to ci ty sama chces to kojenie uz prerusit, alebo chces pokracovat.... ak chces co najskor skoncit, tak mu davaj viac vody a caju a mozes z flase..... No ak chces este to kojenie udrzat.... tak by sa voda caj este nemala davat, staci len davat na lyzicku na ochutnanie.... prip. poharikom davat napit, aby sa ti kojenie nenarusilo....no a ked zacnu vacsie horka, tak aby aj vodu pil.... Ja zatial nedavam ani vodu ani caj, raz som jej dala vodu na lyzicku, vypluva to 🙂... tak neviem ci ty budes uspesnejsia.... 🙂
@katarina6 : Kati, neviem, ci si reagovala na mna alebo na ikusu :D
no, rozdiel medzi cukinou a tekvicou si najdes na internete, je v tom dost velky rozdiel :D ja osobne davam vzdy kombinaciu zemiak plus nejaka zelenina alebo mrkva plus nejaka zelenina. Nikdy nedavam take zvlastne kombinacie, ze brokolica kalerab, ale to je moj vymysel, mozno to tak v pohode moze byt 🙂 co sa tyka masa, urcite necakaj do 10 mesiaca, kdeze, cca po 3 tyzdnoch od prveho prikrmu zacni davat maso, telacie, kuracie, kralicie, morcacie, vzdy len biele, nikdy nie od kosti. Najprv za clanok prsta a postupne pridavat. Ja napriklad malemu polievky vobec nerobim. Jeden den mu dam redsi prikrm, jeden den zase hustejsi, ale polievky este vobec nerobim.
vzdy, ked pridavas nejaku novu zeleninu alebo zlozku, tak davaj tak 3-5 dni za sebou, preto je aj dobre to pridavat uz k nejakej otestovanej zeleninke, ako napriklad mrkva azemiak, tie su najneutralnejsie.
nas maly nepije vobec ziadne caje, nechuti mu to, ale vodicka mu chuti, po kazdom jedle vacsom a aj medzi tym, pije uz z takeho poharika so sosacikom, lebo z flasky sa nikdy nenaucil a uz ho to ani ucit nebudeme. A samozrejme este aj kojim, tak ako som to opisala vyssie. Podla mna je ale fajn uz zacat s prikrmami, ide hlavne o to, aby si babo co najskor zvykalo na nejaku tuhsiu stravu, aby ste nemali potom problem, ked uz bude vacsie, ze nebude chciet nic jest, okrem mlieka a tekutych veci a to by bol podla mna problem. Ale ja nie som lekar, tak neviem 🙂

Ahojte. A to preco odoberate moc ? Mne doktorka nic nehovorila a na poradnu az v aprili mame ist, nezabudla na to ? 🙂