Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Ahojte tak ste ma navnadili a boli sme dnes pozerat nocnik staci obycajny alebo hrajuci ake mate skusenosti? Inak sme. Sme konecne dali sporovu cast sice sme trosku maturovali ale uz sme ju boli dnes vyskusat malej sa pacilo lebo sa to da polohovat tak v obchode som jej to nadvihla a bola v takom polosede sa jej to pacilo lebo videla a vsetko sledovala🙂
@dadulajda tak ja mozem povedat aj ked mam len dve deti,ze je to ovela lepsie,hlavne ked je vatsii vekovy rozdiel,u nas je to 5rokov a starsia simi miluje sestricku,fakt neziarli,co ma ozaj tesi a nelka ju uplne zerie,ja dam nelku do simonkinej izby a ona jej tancuje a nelke sa to velmi paci,celkovo ma simonkinu izbu rada.a ja mam cas aj porobit nieco doma,povarit,sprchnut sa a pod.simonka nelku aj prebali,len ja potom tie lepaky poriadne zalepim 🙂 no zlate su tie moje baby 🙂 ale zato pri 5detoch je urcite co sa obracat,ved len ked si predstavim,kolko prania a zehlenia ach jaaaaj
@ikusa11 juj sa mi paci ako tvoja Simi lubi Nelku, aj ja by som chcela doma babinec a potom mozno budem mat aj cas na varenie 😀
Akurat som sa vas chcela pytat baby, kedy varite?dnes moj muz reklamoval, ze uz skoro vobec nevarim. Ale ked ja mam pocit, ze nemam cas na varenie pri malickej. Rano s nou dospavam prebdenu noc, potom sup do kocika, obed malej, pohrat sa, ulozit malu, poobede von a potom pride manzel. Ale to uz je vecer a mala ide spinkat.
A kedze mam kuchynu vedla spalne, tak nejake buchoty, treskoty s hrnacami nehrozia.
Dajte prosim nejake finty, lebo inak straaasne schudneme cela rodina 😀
@krhlicka. Tak toto sme riesili v prvych mesiacoch mam doma okrem manzela svokra ktory si dp roboty musi brat varene lebo nemaju obedy takzexsa u nad vari nonstop a vo velkom. Spociatku som si myslela zr som super zena a zvladn vsetko 🙂. Xi-xi ale opak je pravdou. Zvladnut sa to dalo tak par mesiacov a po som padala dole hubou a chytali ma depky takze som zakrocila a dohodli sme sa ze varim vtedy ak niekto je doma popripadne len nieco na rychl ked sme s malinkou same. A najma ze mi ju zavaruju t. J. Budu sa s nou hray nie kukat pei tom telku sko mali vo zvyku takze som od hrncou odbehovala k malej a potom som bola aj ja nervozna aj mala. A ked sa aj nestihne navarit uz to neriesim nech si daju suchu stravu inak by sme skoncili v blazinci 🙂 Skusala s varievat aj po veceroch ale to bolo onicom lebo som bola unavena Simonka je od malicka hyperaktivita a stale vyzadujecpozornost takzr sa jej musi clovel stale venovat je tp take nase malinke sidielko. A ako da zacali prikrmi tak je tohp esye viac. To riesim tak napr. Zajtra doobeda spravim viac druhov prikrmov dam ich do mrazaku a ked treba yak ich ohrejem vo vodnom.kupeli. A ked sme dlho vonku a vobec nestiham tak raz za cas jej kupim hotovku. Ale ovocne pyre robim.vzdy cerdtve to ma rste na desiatu a to sme vonku. Takze sa radsej venujem malej alebo ideme von alebo na mavstevu ako od rana do veceta stat pri hrncoch. Kym som to vysvetlila manzelovi to yrvalo ale si uvedomil ze to nieje realne a radsej nech je maminka aj babo.spokojnecako keby mali mat oni plne zaludky a my sme obidve boli mrzute. Velmi da nam osvedcilo si naplanovat stravu pribliznu na cely tyzden takze ani do obchodu sa nechodi tak casto. A to boli ti moji chlapi zvyknuti jest druhu varu aj na veceru tetaz so namiesto toho spravia prazenicu alebo im narychlo urobim.cestovinovy salat aby nas nezjedli 🙂
Baby pisem zobilu tak sorry za pismo tetaz to.po sebe citam... Ale kym by som to opravila tak by bola aj polnoc 🙂
@ikusa11 fiiha, to je aka sikovna Simi ze ti malu aj prebali. NO fakt pomocnica ked si mozes dovolit odist aj do sprchy. 😉 Ma taku zivu babiku. Ale nejak si jej to musela vysvetlit,co moze a co nie? lebo ved ked sa Nelka zacne kotulat a obracat..aby to spravne Simi zhodnotila,ze aha, pozor,neblaznime sa, musim ju drzat... Ale je to super ze ti to takto funguje. Ja mam chlapca takze asi pri dalsom surodencovi prebalovanie ani nejake strazenie nehrozi... 😀 😝
@krhlicka ahoj, sak povedz drahemu ze si sa nenaucila rozstvrtit a nech bud on ku malej vstava, ty nebudes musiet dospavat,prip.len si polhodku lazkat. 😉 Alebo nech sa jej venuje poobede bez toho,aby si musela zasahovat, nech sa mozes sustredit na inu robotu. Nemoze od teba vyzadovat presne to iste ako predtym,ako prisla mala na svet....a nerob zo seba superzenu, lebo verim zeby si to zvladla,ale oni si to casom prestanu vazit...tym myslim tak po mesiaci...takze urcite si povinnosti rovnako. A ked sa ku vareniu dostanes, porob si viac a prip..striedaj....ze to zamrazene vytiahni v pondelok, stvrtok a sobotu...a medzitym to nejak vykryjete. 😉
@dadulajda dikes, keby bolo, co mrazit che 😀 lebo doteraz sme vzdy vsetko pojedli 😉
manzelik je zlaty, malickej sa venuje, len ja vtedy vacsinou spim, takze potrebujeme asi niekoho 3tieho, kto by varil. Takze mi z toho vychadza, ze k malemu babatku treba aspon 3och ludi....jeden pestuje, druhy oddychuje, treti vari 😝
@krhlicka neznasam varenie, vzdy som snivala o muzovi co bude vediet varit... Ach! :-O... tiez takeho nemam.... Ja varim po veceroch, alebo ked je muz s malou, ze stihnem navarit, inak sa to neda....
A vecere mame jednoduche... niekedy aj len taky sendvic, bagetu, to zvladne aj muz takze robi aj pre mna.... On je taky sportovec, takze ma rad zdrave jedlo a vacsinou nevarene..... na veceru nejeme maso nikdy, a iba nieco lahke, salat, bageta so syrom a udenym lososom ci tuniakom....atd... a co sa tyka obedov, tak fakt ma to nebavi, vymyslat co jest.... a aj to robit ..... Ja vzdy varim jedlo na 2-3 dni, takze nie kazdy den.....to by ma nebavilo.....
No je to tazke zoorganizovat, no keby som nevarila, tak ja asi hlavne umrem od hladu, moj muz dokaze zit na sendvicoch 😀, on mi nenadava ze nie je obed, ak sa obcas tak stane... ale nestava sa casto, ja by som umrela od hladu, musim mat teplu stravu 🙂...
@krhlicka: juj mojko, no ja mozem za seba povedat, ze ja varim stale, lebo by som bez teplej stravy umrela a manzel si tiez raz za cas da nieco teple na veceru. Ja varim normalne v priebehu dna, ked malinky spi alebo aj ked je hore, on sa vie krasne sam prehrat, pripadne ho polozim v prechode medzi kuchynou a obyvackou na deku, zavolam pejska, nech ho zabavi a ja varim 😀 . Samozrejme su dni, ked si vyzaduje pozornost, ale tak to mam navarene alebo zamrazene, takze si len vytiahnem :( takze ja nie som velmi dobra pomoc na tvoju otazku, lebo ja aj ked bol Danielko malinky a spanku bolo pomenej, tak ja som namiesto spanku cez den akosi riesila domacnost, upratovanie, varenie, zehlenie, lebo mne spanok velmi nechyba :D ale kazdy sme iny, takze to moc neries, navar vtedy, ked mas cas, Dorotka je uz velke dievcatko, hodinku urcite vydrzi aj sama niekde na deke pri tebe alebo v kresielku. Ja viem, ze mate teraz tazke obdobie, ale mozno to len skus ju dat niekam vedla seba a skus najprv navarit nieco rychle, ci ta bude pozorovat a ci ti dovoli. Nas Danny strasne rad pozera, ked varim, asi z neho bude kuchar :D jo a mozno jedna dobra rada, ze neviem, ake jedla mate radi, ale ja napriklad varim takze jdnohrncove alebo jednopekacove veci cez tyzden: segedinsky gulas, perkelt, nejake omacky, dusene masko, francuzske zemiaky, rizoto, no a cez vikendy vari manzel, takze sa dockame grilovaneho maska, reznikov, bryndzovych halusiek a podobne... ja mam velke stastie, ze manzel vie varit a vie vyborne varit, takze ja sa radsej idem niekam schovat a idem sa za svojho idealneho manzela a poslusneho syna hanbit 😝 😅
a ozaj, este stale princezna tak casto vstava v noci? nas maly nastastie klop klop uz asi dva tyzdne vstava tak, ako som pisala hore, ze od pol osmej do druhej a potom este raz je hore a chvalabohu uz konecne spavame dlhsie ako do piatej, dokonca kazdy den do siestej, pol siedmej. takze kasicky u vas nezabrali? skusila si dat do kasicky na noc bananik? to mi odporucila pediatricka, ale maly nema rad banan, takze nam staci kasicka. Najlepsie spinka po nutrilonovej piskotovej. vazne, vyskusaj, uz je mozno nacase, aby si sa po 7 mesiacoch trosku vyspala 🙂
Jaj baby,ja som uplne zabudla vcera napisat,ze uz mame druhy zub.samozrejme aj noci podla toho vyzeraju a samozrejme aj ja 🙂 nevadi,dobra nalada ma nastastie neopusta,ja vam poviem,ze teraz pri druhom dietati vobec nepocitujem velky deficit spanku a aj mam viac trpezlivosti.lebo aj simonka sa v noci do dvoch rokov budila a veru nie raz,takze som si uz asi zvykla.a pre mna je hlavne,ze nelka v noci nespusti velky plac a manzel aj simi sa vyspia.ja cez den s nelkou nepospim,teda velmi malo,neoplati sa mi,lebo je o pol hodinku hore a to mne malo,to ani nezaspim dovtedy.
@dadulajda simonka je dost rozumna,ved uz pojde do skoly 😉 ked sa mi zda nieco prudke,tak jej vysvetlim co a ako a ona to velmi rychlo pochopi,ona uz je taka kocka 😀 ked mi chce prist nieco povedat,hned urobi zabrany na posteli aby nelka nespadla.a ked sa zacne kotulat tak pojde na zem.
@ikusa11 gratulacia k druhej ryzi🙂
@susang cauko, ale kdeze, kazde 2 hodky je v noci hore, ale ja uz sa budim skor ako ona, tak som si zvykla 😉Aj Dorotka rada pozoruje, ked nieco robim v kuchyni, len v kresielku toho vela nevidi, ked bude sediet, dam ju do stolicky na papanie a bude moct kukackovat co to ta mama vystraja 😀
@katarina6 ved prave, my sme sa rozhodli, ze nebudem uz varit velmi mastne. U nas doma sa tak varilo, kedze prevazuju chlapi a ti len maso maso, salaty sme si moc s maminou neuzili.
Tak ja sa pokusim vrhnut cestou rychleho varenia, ste ma inspirovali baby 😎
@krhlicka a co v Bratislave nerozvazaju pizzu? 😀
- ja mam to stastie, ze sme (ako si pisala) doma traja, takze dedo varuje malu, ja oddychujem, babka vari, potom si to vymenime 😝
- tiez varime na viac dni
- moj otec je na obed v praci, ja obedujem takmer kazdy den v meste s kamoskami, takze riesime len vecere...
- a mam vyhodu, ze ja mozem jest kazdy den cestoviny, obcas ich mame navarene doma a potom si ich dam este aj na obed v meste 🙂 moj tato zase nema problem jest nejake maso na stave aj tri dni...
- no a potom je tu caro zamrazovania 😉
@krhlicka ahoj, prepáč že až teraz ale mala som tu mamu potom svokru, tak sme mali rušno 🙂 no obliekam ju tak isto ako do fusaku (body,mikina niekedy tričko a bunda, pančušky, ponožky a nohavice. a 2tennké deky na spodok a hrubá na zakrytie. ) ale keď je ešte chladnejšie tak dám fusak...
@gabika84 ta bola v stredu🙂 a dnes na veceru mnamka chleba vo vajicku s cajom, co sa budem ondit. Fiha, ty chodis takto s Belly po restikach, vydrzi krpcek?ci spi akurat, ked obedujete 😉
@bejka82 cauky, jasne pohoda, vsak sme matky na plny uvazok 😀 ja som dnes vytiahla sportiak, ale zimny fusak som nechala. Pocko je este klamlive a veruze aj mne zostalo chladno za 2 hodky vonku 🙄
@bejka82 aj nas tato tak ,,vari", ze donesie 😀 ale bryndzove halusky robi u nas jedine on, na tie je expert, ja mu tam nefusujem. Ale niekedy mame aj dni, ze kto si co najde, to zje. Len u nas rozmyslam za troch....co bude jest malicka a co my dvaja s muzom. Oni dvaja su moji stravnici 😀 Najlepsie to ma mala, ta je milkoholik, takze tam je to jasne 😉
včera sme brali svokru domov na oravu a dnes sme sa vrátili (spravili sme si taký malý výletík) no ale drobček mi celú cestú nespinkala ani tam ani spať. Síce to bolo v pohode lebo sa hrala, hrkútala si hádzala všetko čo dostala do rúk kade-tade 😀 no zlatá bola. Len sa bojím čo bude keď pôjdeme dolu k našim, čo bude robiť 3h 😅 😝

@emily3 ked uz mas piate babo, ono sa to uz vychova aj same, nie? 🙂 myslim tym,ako hovoris ze vnima ostatnych, ze ako co robia. Deti vraj velmi radi napodobnuju rodicov a ine deti,tym sa ucia...nezda sa ti vychova alebo teda ucenie takychto veci lahsie pri dalsich detoch? Ja chcem mat 4 deti tak by si ma potesila keby mi povies ano. 😀 podla mna je to krasne mat velku rodinu. len vsetko to okolo toho je dost narocne....musis toho zvladat niekolkonasobne viac ako ine zeny, mas cas vlasne aj pre seba?