Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@ikusa11 jééj vy máte už dva zubky? my máme zatiaľ jeden a to sme skoro celú noc plakali 😔 aj si niečo používala na prerezanie ,nejaký gel alebo čo? nám sa asi ďalší tlačí von,zatiaľ máme lavý spodný 🙂 a pojde ten vedla 🙂
@krhlicka malá sa ti budí v noci každé 2 hodiny? a plače alebo mrnká?lebo my bývame tiež často hore,ale nás asi jedujú stále prdíky,piští tlačí 🙂 tak moc toho nenaspíme ☹ a v noci papáte? a inak čo sa týka toho varenia, my varíme s malým spolu 🙂 má rad kes sa z hrnca parí a vrie kanvica,či frčí mikrovlnka,má rad otvorenú chladničku 🙂 tato si myslí,že bude rybár,ale houby on vyzerá na kuchára 🙂 no niekedy ho nasadím do babyvaku,aj ked už je ťažký a tak varíme alebo vysávame 🙂
@bejka82 ahoj, fakt ste v športovom? sa máte aj ja som sa tešila kedy ho dám,dala som a hrozné ☹ dala som tam aj fusak,uplne zavadzal a ten kryt na nožkách mi tam akosi nedržal,malému zavadzal a tomu sa nepáčilo ☹ ty už fusak nedávaš? dávaš dečky a nejakú kombinézku ešte alebo čo dávaš?
Vidim ze tu rozoberate varenie ....boze ja tak strasne nerada varim 😠 😀 ...ale co uz , musim , moj mm vie tiez varit , piect , zavarat , kysnute urobi take co by som ja nikdy nedokazala , len to ma jeden hacik , on to robi ked sa mu chce a chce sa mu malokedy 😠 a ja zas lebo musim , hernajs to je spravodlivost 😀
Tiez nestiham ked som sama , nikdy neviem kolko bude maly spat , kebyze hodku , tak stiham ale nedajboze ked si zrovna zmyslôim take co treba pri tom stat ,, palacinky , polesniky ,, a on sa zobudi ...skoncila som 😢 ale ked je niekto doma , tak posuvam maleho a to sa da ....i ked radsej by som ho vonku vozila ako varila ...
V sportaku uz tiez vozime , ale maly je tam podla nalady , niekedy vydrzi dlho , sem tam ho posadim a pozera , ale ked si mlady pan zmysli ze stacilo 😖 tak mama na ruky a druhou este tlacim kocik ...tak je to risk 😝
Od vcera vie dalsi zvukovy vyraz 😀 ba-ba-ba 😀omiela to vkuse , okrem toho ta-ta-ta , mamama , nam -nam -nam 🙂
@krhlicka u nas tiez varim len ja, ale co by som dala zato keby obcas aj to druhe pohlavie navarilo 😝 Ja rada varim aj vymyslam hociake somarinky, ale to musim mat nato cas a teraz vacsinou varim len take hr, hr... nech je to cim skor uvarene. A snazim sa varit vzdy na dva dni. Vecere su u nas studene, to si ja ani priatel nepotrpime na teplu stravu. No a ako baby pisali, vsetko su to take rychlovky - cestovinky, rizoto, pecienka, rybicky, francuzaky, granadir al. nejake masko na omacke, pecene kura. A v lete budem zit na salatoch a cervenom melone - neviem sa dockat 😵
@tintus tesim sa s tebou, ze mala papala. U nas po sestdnovej mlieckovej diete, bambula konecne papa troska prikmy, ale len tak po dopke, no ja som aj z toho velmi rada 😉 Ked spapa 6 lyziciek, tak su doma ovacie 😀
Babulky idem sa troska pochvalit od 1.marca mame doma lezunku a od 2.marca si vie nasa sikulka sama sadnut. Ja si cistim sedacku, mala na hracej deke a pozriem nanu a ona sedi - jupi jou 🙂
aj my sme uz konecne zistili, ze nohy nie su len na cumlanie a na len take ledabolo plantanie pri tele, ale aj na lozenie :D maly sa zacal konecne dvihat na kolienka, sice vetcho, ale predsa... a vcera bol prvy pokus o posun smer vpred. uspesny :D
@mima1311 waw,super manžel v kuchyni ! 🙂 no ten môj už tiež niečo zvládne aby som mu nekrivdila 🙂 ja som sa hrala a diktovala čo má robiť a pekne spravil žemlovku a aj strapačky-halušky,inak ja mám zase rada ked mi nachystá ranajky,čo nebyva moc často lebo byva často preč v práci,tak ale ked je doma vždy spraví 🙂 s varením máš pravdu aj s tymi palacinkami aj so spánkom,ja ešte vymyšľam miesta kde by chviľu vydržal sám,tak to striedam postielka v spalni,stolička v kuchyni a hupačka v detskej 🙂 no a potom sa už musime len hrať,ešte ked je dcerka doma tá mi s ním veľa pomože,tak paráda. ale tiež by som radšej vozila,len ked potom pridem domov a som hladná 🙂)))) no my v športáku rovnako a máte fusak?
no my na štyri veľmi málo,myslím,že pár krát to skusil ale nič 🙂 ale také ta ta ta ta to áno aj tla tla - teraz koníka robíme ,bombastické 🙂))) inak MY SME DNES KUPILI NOČNIK 🙂))))) skušali ste ?my 1 krát pár sekund a nič ,skusim o chvilu ked vstane ,či niečo bude ? 🙂
kocka, otazocka, ked kupkate deticky, namacate im uz aj celu hlavku aj s uskami? vidim, ze niektore z vas uz chodia aj plavat, nas malinky ma atopicky ekzem, takze to velmi nechcem uponahlat s tou bazenovou vodickou, ale malinky strasne lubi vodicku a vo vani to vzdy vyzera ako po najazde desiatich deti a nie jedneho dojcata :D ja len ze ci nevadi, ked si namoci hlavicku aj s uskami?
a mozno este jedna taka otazka... vy, co mate prve babatko, planujete niekedy v najblizsej dobe este jedno alebo chcete vacsi rozdiel? ja stale zvazujem, co je najlepsie, ale asi velmi nenavymyslam, kedze som po cisarskom a odporuca sa tie dva roky pockat, hoci asi by sa nic ani po roku nestalo, ale ja neviem, ci chcem ist tak skoro do druheho bejby, hoci po Danielkovi, ktory je ukazkove dieta (ziadne koliky, krasne spinkanie, samostatnost) by som s tym asi nemala mat problem, ale ja neviem, mam pocit, ze na to nie som ready 🙂 a ked sme to s manzelom preberali, tak nie je dolezite, aby deti mali medzi sebou maly rozdiel v detstve a puberte, aby sa mali s kym hrat, ale surodenci by si mali byt oporou hlavne v dospelosti, a vtedy sa ten rozdiel uz vyrovna...
@sejbry 🙂 moj mm je teda v kuchyni zdatny , dokaze asi fakt vsetko , ci uvarit , upiect , pozavarat ...no ako som uz pisala , len ked sa mu chce , alebo ked si nieco ,, zehli,, 😀 😀 😀
Do sportaka davam podla pocasia bud fusak alebo deku , u nas je to komplikovanejsie , mame 4 kociky 😀 jeden hlboky este po najstarsej dcere , taky ten pruteny vtedy moderny , je na poschodi , kebyze naaaaaaaahodou tam maly chcel na balkone spat , nehrozi , teraz do neho hadzem ususene pradlo , kym ho ozehlim alebo len poskladam , druhy je na prvom poschodi u svokrovcov , ked niekedy vartuju , aby nemuseli stale nasho ,, slonika tazkeho,, nosit 😀 dalsi mame v pivnici , tym chodime po vonku , tam mam teraz este hruby zimny fusak , ked chcem len tak vybehnut okolo chalupy alebo po dvore , len malemu natiahnem overal na to co nosi doma a sup do kocika a potom este jeden v aute , golfac skladny , ked ideme do mesta ,, medzi ludi ,, 😀 😀 😀 tam mam fusak ale ten dekovy , dava sa do autosedacky , ja ho mam v tom kociku , je akoby z dvojitej deky , a davam klasicky body , mikinku , bundicku , pancusky a nohavice a uz len ten dekovy fusak + nanoznik ...ale urcite sa treba riadit pocasim , vraj ma mat mimco iba o jednu vrstvu na obleceni viac ako ty + prikryt ked sedi alebo lezi , urcite to netreba prehanat , deticky by sa mali otuzovat ...my byvame na severe, tu je este koooooopec snehu a veru sa nam to toci okolo nuly este , byvat na juhu , veru uz fusak nepouzivam .
No my teda sa moc sami nepohrame , v postielke vydrzi tak max . par minut , na zemi tiez , este najviac v choditku , mame aj hupacku , ani tam nehrozi , mne tiez strasne moc pomoze dcera , ta ho dokaze aj na hodiny ubavit , robi mu opicinky a ten sa smeje do roztrhania , teraz je ale chudak nervny , tie zubky ho trapia ....uz aby boli vsetky von .
Nocnicek sme este neskusali , ale je v pivnici , veru ho dnes donesiem , vydrhnem a skusim posadit , co on na to 🙂 umaleho poznat kedy ide ,, pracovat,, do plienky , tlaci o 106 , tak mozno stihneme posadit ... 😝
@sejbry ahoj, áno už sme v športovom a zatiaľ v pohode. vačšinou len ležká a spinká tam takže má to ako vaničku 🙂 poobede ju zvyknem nosiť po sediačky páči sa jej to ale keˇˇd je unavená tak ju položím aby sa jej lepšie spinkalo 🙂 s tým fusakom, kedy ako keˇˇd je chladnejšie tak ho ešte dám ale inák mám 2 tenšie dečky na spodok a hrubou dekou prikrytá+ten kryt. a kombinézku už dááávno nemáme 😅 môjmu drobčeku je akosi vo všetkom teplo. má len bodyčko s dl.ruk.,mikina (ak je veľmi chladno, tak ešte tenšie tričko) a bunda, pančušky,ponožky,nohavice a topánočky. to je vsio 🙂 aha a čiapočka ale aj to už tenšia 😅
@susanq My sa tiez radi kupkame. Hlavicku sa snazim este nenamacat, ale tiez som nad tym rozmyslala ako to je ked uz s detickami kocky plavat chodia. Obcas sa stane ze aj do uska natecie ale este s tym problemy neboli 🙂
K tomu dalsiemu babu, my mame tiez doma anjelika a tiez som po cisarskom, takze hned urcite nie ale chceli by sme dalsie tak za tie dva rocky asi. Uvidime ake to bude sidlo ked zacne chodit a rozpravat ako to budem zvladat 😀 My sa chystame ten rok nove byvanie prerabat takze potom hadam do toho noveho a vacsieho to bude akurat 😀
Tiez ste ma navnadili na ten sportak, tak sme ho dnes vytiahli ale este som tam nechala zimny fusak lebo u nas este rano mrzne a cez den je to take klamlive s tym slnieckom a chladnym vetrom. Davam tiez body, mikinku a bundicku,ciapocku, pancusky a teplejsie nohavice, ponozky, boticky a myslim, ze je to ok.
Ale dnes sme boli na navsteve u svokrovcov a tam na nu uz pri dverach vsetci hrrrrrrrrrr a tak sa rozplakala, ze som ju asi hodinu ukludnovala chudatko. Zakazdym im to vysvetlujem, ze my mame doma klud a tam dojdeme do toho cirkusu tak ma z toho traumu asi a vzdy to iste zopakuju. Chudatko, take hrachy jej po licach tiekli ☹
@susanq ja dokonca kazdy den pri kupani cielene zanaram obe uska, aby si Beli zvykla na ten pocit. Robime to aj v bazene na plavani, deti drzime vo vode na chrbatiku, obe uska zanorene. pred tym, nez sme isli na kurz, nam radili zacat doma s pripravou- adaptaciou. zanarat uska a prelievat hlavicku s poharikom vody. Bella pri tom nikdy neplakala. teraz jej to ani v bazene nevadi. len ma obcas ocka vytrestene, asi preto, ze zrazu nepocuje maminkin hlas 😝
- no a co sa tyka dalsieho baba, ja by som urcite este jedno chcela, ale zatial som stale vo faze hladania vhodneho otca 😀 a chcela by som druhe zase dievcatko. vzdy som chcela "parik", ale teraz ma to nejak preslo, chalan mi vobec nechyba, ani si to predstavit neviem. jasan, ze keby sa narodil, tak by sa to zmenilo, ale aj tak by som radsej sestricku pre Belu 🙂
- vekovy rozdiel by mal byt o nieco vacsi. dokonca aj tunajsi primar psychiatrie Hašto (kapacita v studiu vztahovej vazby) odporucal rozdiel najmenej 1,5 - 2 roky. a kvoli cisarskemu by som tiez pockala...
@mima1311 ani sa nenazdas a sup uz sa rozbehne. Este tak pred dvomi tyzdnami som si myslela, ze akeho leniveho tulena mam doma a dneska som sa nestacila cudovat. Ved ja uz ju nemozem nechat ani samu. Dnes som Nini polozila na koberec v obyvacke, dala som jej hracky a isla som si umyt zuby. Ked som sa vratila, tak herecka sedela a podarilo sa jej vysrobovat dva srobiky z nasho kresla - nechapem ako 😅 Ojooooj celodenna straz sa zacala 😀
@susanq super, jeeeej to je parada, ako tie nase dietky napreduju 🙂 Ja mam prve babatko a urcite by som chcela, aby mala Niniska surodenca. Teraz si to neviem predstavit a tatinko ani nechce. My sme sa tak zhodli, ze nam to bude vyhovovat ked bude mat Nini, tak 5 rokov - myslim, ze takto to ma ikusa11 a pride mi to super. Pri jednom babatku vsak nechcem zostat, keby mam bohateho mm, tak by som chcela aj styri deti 😀
@tintus no mi sme zo začiatku boli tak isto, hneď ju brali na ruky, preč od maminky a keď sa rozkukala už bolo revu. tak som zaviedla, že vždy na nové miesto aj k rodine keď ich dlhšiu dobu nevidela ide somnou, ja k nim pristupujem s úsmevom, aby bola aj ona rada že ich vidíme, atď. a až potom ju dám na ruky samozrejme ja som stále pri nej aby ma videla. a už potom je to v pohode. zo začiatku sa každý tváril, že však čo sme mi nejaký cudzí, ale nakoniec mi dali za pravdu a uznali že to funguje a tak je to najlepšie 🙂
ahojte mamičky 🙂 tak už aj my máme za sebou prvý pád z postele, a tak som sa snažila dávať pozor, ale poviem vám, bola to sekunda ☹ ale spadla tak na štyri,tak neviem, dúfam že to bude ok všetko. chúďatko moje maličké, neplakala veľmi, ani dlho, ale ja som sa teda riadne zľakla ☹ ak je tu ešte niekto komu spadlo babätko z postele-ak nie som jediná...,ako ste ho našli-myslím na chrbátiku alebo na brušku a myslíte, že treba ísť k doktorke s tým?...
tak v skratke zhrniem aj ja nejaké info k téme čo ste sa bavili...a 🙂 zúbky ešte nemáme, už sa asi 2 týždne vozíme v športiaku, vo vaničke mi už malá len hlavu dvíhala a nechcela tam byť, ešte stále máme fusak-dnes bolo u nás dosť chladno, aj cez deň.Naša malá nemá veľmi rada polohu na brušku-tak max.5min vydrží , ale sedieť, to hej, už ani ležať mi nechce, najväčšia sranda keď sa pri prebaľovaní posadí...stále grgáme od rána do večera, ja už si myslím, že to nie je normálne, nechápem či sa prejedá či prečo toľko grgá..., niekedy zaspí, o polhodinku je hore, to už viem že odgrgnúť jej treba, aj odgrgne, ale už nezaspí potom 😒 aj naša je vyplašená z cudzích ľudí, ale keď si zvykne, potom už v pohode. ja by som chcela mať druhé bábo, aj hneď, ale keďže teraz bývame u svokrovcov a kúpili sme si domček, ktorý sa chystáme prerábať, rozhodla som sa že ďalšie bábo až keď budeme sami o cca ľ-š roky dúfam..a 😒 teraz, čo mám dievčatko by som pre ňu chcela sestričku 😀 a čo sa varenia týka- ja zbožňujem variť a teraz pri malej tak už aj tak som varila že mala 5min na rukách, potom chvíľu v stoličke posedela, zase na ruky...ale v poslednej dobe mi v čase prípravy obeda spí, takže sa dá.Môj MM vie uvariť tak akurát čaj a párky-takže tak 🙂 , a v soboru varí svokra, v nedeľu spolu, večere sa nikdy nevaria,a tiež sa snažím také jednorncové jedlá variť, aby aj na 2dni bolo.
a ešte sa chcem spýtať, nepraskajú vaším deťúrencom kĺbiky?
@mimikett jeej! no gratulujem!!! Ninulka je velka sikovnica!!! Ja som stale rozmyslala ci kupit taku skladaciu ohradku - cestovnu postielku taku latkovu co sa lahko zlozi...... ze aj tak tam v tom male nebude chciet byt.... ale ked aj mne sa tak z nicoho nic posadi a bude lozit.... tak to fakt ju neustrazim...... asi to kupime.... skusim nejaku farebnu a aj take drziaky aby tam boli za ktore sa moze vytahovat hore.... som take videla.....mozno by ju to zaujalo... aj ked fakt pochybujem... u nas sa malej rata len zivy tvor - deticky ma velmi rada, kamaratkin syn 4rocny, toho by pozorovala a radovala sa z neho od rana do vecera 😀.... on sa stale hybe a robi blbinky tak to je fakt pre malu uzasne.... 🙂.....
Takze ta otazka o surodencoch.... ja by som najradsej uz teraz mala pre malu surodenca ale starsieho 😀DD.... co sa neda... takze musime pockat par rockov.... ja som chcela co najmensi vekovy rozdiel, ale teda rocny rozdiel je malo, aj 1,5r. to bude este tak malo vediet chodit..... takisto treba rozmyslat ked budes tehotna a s velkym bruchom dvihat dieta hocilen do kocika ci autosedacky a este nevie chodit dobre, nevylezie si same do kocara - sportovej casti.... tak to je tiez zaberak.... Tak urcite by som chcela aby to starsie vedelo dobre chodit, a co najmenej potrebovalo moju fyzicku pomoc - zdvihat...nosit.... Takze ja by som chcela najskor aby tam bol min. 2 rocny rozdiel..... a tiez ako Gabika hovori..... sestricku 🙂.... Ja som chlapcov nechcela, aj ked jasne ak bude tak bude.... ale predsa len s tymi dievcatami sa da lepsie hrat - s babikami, ... ;-D, vyhrat sa pri obliekani dievcat - tolko krasnych saticiek je 🙂)... a rada by som toto oblecko pre malu este aspon raz vynosila aj na dalsej babe 🙂..... aj ked to tiez je otazka kedy sa narodi ak to bude v zime oblecko bude nanic velkostne 😀....... Najlepsi je mm, ten stale hovoril ze je to syn urcite 🙂, a je to dievca, a teraz uz by chcel zasa dievca 😉 lebo si malu uplne zamiloval, jeho princezna 🙂, ale ja ju zboznujem este viac 🙂.
Ja uz tak nostalgicky rozmyslam, ze ako mi bude chybat tato vona babatka ked mi vyrastie a tie tucnucke nozicky, stale by som ich bozkavala! Ide to vsetko strasne rychlo, o chvilu budu mat nase deticky rok, a uz nebudu babatka ale velke deticky.....
@ikusa11 a aj ku zubkom gratulujem!!! 🙂))
Haha! My ani zuby nemame, ani nelozime....ani sa nepretacame 😀DD.... akurat sedi uz skoro sama, ale este pada... 🙂.... a ako pisala @danielka2ko , ani nasu malu nebavi lezat ani na chrbte ani na bruchu..... nema tak dobry vyhlad na vsetko.... takze ona len ked spi lezi... a davam ju vzdy cez den na chvilu na brucho aj skusam ju ucit pretocit sa z chrbta... ale zatial sa jej to nepaci... len dviha hlavu a natahuje ruky ze chce hore sadnut a na ruky...... a skace, ked ju mam na rukach a sedim, tak si zapre nohy do mojich noh a poskakuje na mne... ritou vie dobre hybat.....to pohupovanie... ale ruky nic....
@danielka2ko no vies ze som si vsimla u nasej ze jej pukaju klby? na rukach 😨 , dost ma to vzdy vystrasi ale mala nic nerobi, neboli ju to... akoby sa nic nedialo....... 😒
@katarina6 ani ju to nebolí, aspoň myslím, netvári sa že jej to vadí, neviem, čítala som, že je to normálne, že to kostičky rastú a vyvíjajú sa, že to kvôli tomu...ale dadulajda mala s tým ísť k ortopédovi, tak sa musím spýtať ešte čo na to povedal.. 😒
kocky, dakujem za prispevky ohladom surodencov, som rada, ze nie som jedina, komu by nevadil vacsi vekovy rozdiel medzi surodencami...
@katarina6
@gabika84 : no vy dve ste uz za vodou, ani neviete, ako velmi vam zavidim dievcatka... ja sa strasne "desim" toho, ze by sme mali aj druheho chlapca... samozrejme ze by som ho bezvyhradne milovala, tak ako milujem Danielka, o tom absolutne ziadnych pochyb, ale poznate to, zena chce a tuzi mat dievcatko. predsa len je ten vztah iny. chlapci vyrastu a maju rodicov na haku, nie su tak citovo zalozeni, hoci je pravda, ze na druhej strane to zase maju v zivote jednoduchsie 🙂 ale k veci. naozaj by som zazivala asi vnutorne sklamanie nad tym, ze by som nemala dcerku, lebo do troch deti by som nesla uz ani nahodou. A preto dost zvazujem, ze radsej jedneho chlapca, ako dvoch a nejako to bez dievcatka prezijem :D blba logika, co by ine zeny dali vobec za akekolvek dietatko, ze... 🙂 bohuzial ale ja vnutorne citim, ze tak ako som hned vedela, ze Danielko bude chlapcek, tak ja proste podvedome citim, ze my budeme mat aj druheho chlapca, hoci samozrejme je sanca 50:50, ze by to mohlo byt dievcatko, ale ja to proste nejak vnutorne citim. Ale to je zase len moj vnutorny problem, nic viac 🙂 preto v poslednej dobe ani tak nie ze uvazujem kedy mat druhe bejby, ale ci vobec... ach jo, potrebovala som sa vam vyzalovat, snad nevadi 🙂
@susanq treba napisat doktorovi jonasovi,ten vie vypocitat,ktore dni pracovat na dievcatku 😀 ale vazne,ja keby som tak velmi tuzila po dievcatku,ja by som to skusila .ale ja uz netuzim,lebo ja kocku mam.a rovno dve 😉 poviem vam dievcata,pockajte ked to trosku podrastie,uvidite tie pomocnice,ja len vyberiem slahac a simonka hned co mamka,ideme piect?a taky je to moncicak mojkaci,ta by sa len tulila. 🙂
Ahojte maminky 🙂 Taaaaak konečne som Vás dočítala. Dlho som tu nebola, a veru udiali sa veci ☹ V nedeľu sme šli s manželom do kostola, moji rodičia boli s malou a stalo sa, čo som si myslela, že sa nikdy nestane. Malá krásavica nám spadla z postele ☹ To bolo plaču ☹ Ani na to nechcem myslieť, lebo kričala asi pol hodiny. Potom sa ako tak ukľudnila, tak som ju prezrela. Všetko sa mi zdalo byť v poriadku, akurát na hlavičke bolo vidieť, kde sa udrela. Tak sme radšej pre istotu zašli na úrazovku, nech jej aspoň urobia RTG hlavičky. Našťastie bolo všetko v poriadku. No čo Vám, poviem strach veliký, neprajem zažiť nikomu. A moji rodičia?? Takto plakať som ich v živote nevidela ☹ Našťastie je naša krásavica oky a my máme ďalšiu skúsenosť. Ako sa vraví, človek sa učí na svojich chybách. No malá nás prekvapila, lebo donedávna sa veľmi nevedela pretočiť, no konečne sa jej to podarilo a to 2x za sebou.
Čítam, že riešite nočníky.... My už máme kúpeny nočník, len Karolínka, ešte sama nesedí, ale keď už bude vedieť sama sedieť, tak ju budem dávať na nočník. Veď čo sa za mládi naučí... 😀
Zúbky máme stále len dva dolné, tie horné nie a nie vykuknúť, aj keď to má tam až priesvitné. Takže čakáme každý deň 🙂
Ďalšie bábo?? Tiež o tom hocikedy rozmýšľame, ale keďže bývame s našíími a máme pre seba iba jednu izbu, tak zatiaľ nie, kým si neporiešime bývanie. Ja som tiež po sekcii, takže aspoň o dva roky, ale rozmýšľam aj nad verziou, že keď Kajka bude mať tri rôčky vrátim sa do práce, trošku porobím a potom šup na MD 😀
A teraz mamičky, otázočka. Už som to raz písala... Ale mne sa zdá, že malá papá strašne málo. Ráno mi vypije cca 130 ml Nutrilonu, na desiatu zje polovicu výživky s piškótkou, obed spapá niekedy viac niekedy menej, to menej je takých 6 lyžičiek, potom dopije trošku mliečka, takých 60-80ml. Na olovrant pije mlieko, cca 100 ml, a večer papá kašu, ale nie vždy. Niekedy jej dám len mlieko. Ja neviem, či to je dosť, ale mne sa zdá, že pije strašne málo mliečka. V noci sa mi budí raz, vypije 130 ml. Cez deň jej ešte dávam čajík, niekdy len tak jej dám dlhú piškótu, tak ju žmochlí 🙂 Neviem, možno je to dosť.
Vaše detičky koľko papajú???
@majjka1985 tak to ti verím, aj ja som myslela, že sa nám to nestane, ale tak stalo sa a dúfam, že bude všetko v poriadku 🙂 tak ja kojím, preto neviem, koľko mliečka vypije, takže ti neporadím s tým, ale keď jej dávam výživku, tiež zje zhruba polovicu,na obed mi zje dosť, aspoň mne sa zdá-vlastne všetko čo je pripravím 😀 takých 50ml určite...ja jej dávam kukuričné tyčinky, tie ju na dosť dlho zabavia 😀
@majjka1985, @danielka2ko : babulky, aj mne sa to pred troma tyzdnami stalo a boli sme dva dni v nemocnici na pozorovani, pisala som tu o tom, takze nebojte, nie ste jedine, ktore si mysleli, ze mne sa to predsa nemoze stat 🙂 hlavne, ze su nase deticky v poriadku.
@ikusa11 : uz som o nom citala, ale neviem, ci tomu verit alebo nie :D hoci dievcatko by som si strasne, strasne priala, ale ked uz tak, mozno to nechat na prirode. citala som vselijake sposoby, ako "upiect" na dievcatko, no uvidime :D
@majjka1985 : Maji, este k tomu papaniu, no nas prdoch tiez uz cez den nevypije vela mliecka, navyse kojime, takze to uz vobec neviem, ale mam pocit, ze pije viac vodicky, ako mliecka... mliecko pije viac menej iba v noci a pred spanim a cez den tak poriadne mozno iba raz. Asi je to taky nejaky prirodzeny vyvoj, ja neviem 🙂
Caute, gratulujeme lezunom, zubacom, sedacikom 😀 Surodenca pre malu by som prijala starsie dievcatko ako ma @ikusa11 Simcu 😉Tak Dorci, ked podrastie, o 3 roky mozno dodame 😉
Nase dievcatko je lenivsie ako vas tak citam.....niektori stoja na nozkach, ci uz lezu. Dorci sa ledva pretoci, ked jej nieco vypadne z ruciciek, tak zacne mrnkat, nech mamka poda. Na decke sa sama nevyhra dlho a na brusku vydrzi max. 5 min. Ked niekam odbehnem a o chvilu sa objavim, uz dviha ruciciky ku mne. Ale pohoda, bo pri hre je sikovna az az 🙂Hrozne sa tesim z toho, ze ma rada deti. Kamoskinho 1 a pol rocneho by pozorovala cely den a ako sa mu smiala. Stacilo, ze povedal tuto...toto a bola z neho na vetvy 😀
@danielka2ko dobry napad s tymi kukuricnymi tycinkami, dik, zadovazim si ich do kocika.
@krhlicka len si zober aj vlhčené obrúsky, lebo "polepené" rúčky od nich bude mať 🙂
@susanq ,,upiect na dievcatko,, 😀 nazor 2 gynekologov, ktorych poznam a mam ich aj rada 😝 jeden je moj a druhy z rodiny... Dievcenske spermie su lenivsie a preto treba piect aspon 2 dni pred ovulaciou, kym pridu, kam maju. Naopak chalani su rychlejsi, tak v den ovulacie 😉 tu je recept paci 😝
@danielka2ko 😉 nosime, len este som ju v sportiaku nekrmila. Ked je hladoska, tak spusti taku muziku, ze zaradim aj rychlost 6, len aby sme boli cim skor doma. Snad ju chrumky na chvilu zabavia 😎
@krhlicka : :D dakujem za radu, tiez som o tom niekde citala, ze piect sa ma zacat hned po menzese, a ze tie dievcenske su potvorky trvacne a lenivsie, nic ich len tak nezabije a chlapcenske su ako vsetci chlapi hr hr rychlo rychlo, inak umrem, ked to nebude hned :D takze vyskusame, uvidime, ale az o par rocikov :D

@krhlicka U nas varim vylucne ja, teda az na suchu stravu tu pripravi aj mm 😀 Ja sa snazim varit zdravo, aj ma to bavi a mm chodi kazdy den na obed domov a bez vareneho by asi neprezil. Snazim sa navarit na dva dni a ked aj nie tak ja som rychly kuchar, halusky mam za pol hodky na stole ked vytiahnem mixer 😀 Mam aj nejaku studentsku prax v restauracii za sebou, takze viem ako na minutky 😎 Ale niekedy je to fuska zorganizovat to tak aby bol obed hotovy na presnu hodinu. Zatial ma to neomrzelo a cez vikend ked sa nechce varit tak skocime obcas do restiky aj s malou.
Nasa mala zacala tento vikend pekne sediet zo dna na den. A dnes pri obede cuduj sa svete aj co to spapala. Asi cakala az sa jej bude pohodlne sediet za stolom s rodicmi. 😝 Uz by so chcela aby som jej mohla nabalit "svacinu" a nechat ju mm alebo babke a ja by som potrebovala ist rozhybat kosti niekam na plavaren alebo tak. Inak je strasne zlata, ukecana a ked uz sedi aj riadne neporiadna 😠
Konecne sa nam tu na severe roztapaju tie hromady snehu a konecne sa bude dat s kocikom dostat aj niekam na navstevu. Huraaaaaaa zajtra vyrazime 😅