icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

danielka2ko
6. mar 2012

@krhlicka tak to pozname 🙂 , najväčšia sranda že s ňou vtedy idem tak rýchlo že už sa to aj na beh začne podobať a keď niekoho stretnem sa ma pýta či prechádzka? 😀

ikusa11
6. mar 2012

@majjka1985
@danielka2ko
@susanq mna by zaujmalo,to ked vam deticky popadali,to nemali spravene ziadne zabrany?lebo ja nelke dam vankuse alebo perinu z kazdej strany,tak ze ci sa vam cez to deturky pregulali alebo ako?nech viem,comu sa vyvarovat.mne sa to nestalo ani pri prvej,ale pozazivali sme ine soky,jazyk si prekusla,uz to na sitie vyzeralo,zledla klu zo slona takeho umeleho a este jednu historku mame ale tu radsej nepisem 😝

danielka2ko
6. mar 2012

@ikusa11 ja som vcera nemala nic, lebo to som ju prebalovala a len som odisla dat plienku do kosa (v tej istej izbe), 😒 bola to sekunda....ale uz som ju pozorovala, ked som mala aj vankuse podavane a aj tak by spadla, len som ju zachytila vtedy, takze uz nam asi vankuse nepomozu...ja som rozmyslala ze dam na zem na koberec aj deku nejaku a budeme na zemi... 😀

susanq
6. mar 2012

@ikusa11 : ja som isla vyniest plienku :( este som prebalovaciu podlozku posunula aj viac do stredu manzelskej postele a hovorila som si, ze ved za 10 sekund sa nic nestane... a stalo sa... nastastie vsetko dobre dopadlo a maleho uz prebalim a sup s nim do postielky alebo rovno na zem, kde teraz travi 95% svojho casu 🙂

ikusa11
6. mar 2012

@danielka2ko tak veru,asi je najvyssi cas prestahovat sa na zem 🙂 my sme uz vela na zemi,mame taku podlozku velku

ikusa11
6. mar 2012

@susanq rychle su uz tie deti nase 😉

mimikett
6. mar 2012

AHOJTE MAMICKY, co si myslite o spolocnom stretnuti niekedy v letnych mesiacoch jun - september? Hoci nie som velmi organizacny typ, postrehla som, ze mamicky zo skupin sa zvyknu napriklad raz rocne stretnut. Co si o tom myslite? Myslim, ze by bolo skvele sa stretnut, poukazovat si nase ratolesti a zaroven trosku vypadnut z nasho domaceho stereotypu. A ak sa tu najde nejaky skvely organizator, to by bolo perfektne 😀 😀 😀

majjka1985
6. mar 2012

@ikusa11 tak mala bola na manzelskej posteli v strede, a ako som pisala, este sa tak nepretacala, a... podarilo sa jej to a rovno na zem 🙂

gabika84
6. mar 2012

@majjka1985
@susanq citam, ze detuchy mali letecke dni 😖 moja Bella taktiez, v sobotu zase padla z postele, uz asi 4x, az mi je to trapne.. nechala som ju spiacu, uplne pri stene ako vzdy, nasla som ju na parketach vedla manzelskej postele. kedy a preco sa zobudila a ako sa v spacom vaku dostala na druhy koniec postele je mi zahadou... kazdopadne uz to nie je sranda, musim ju strazit jak oko v hlave, teraz ju uspim v posteli a hned prenasam do postielky. takze spinka v postielke. v noci si ju vacsinou prenesiem naspat k sebe. to uz nema sancu, lebo buva medzi mnou a stenou. jedine, ze by ma v noci preskocila, comu by som sa uz ani snad necudovala 😅

gabika84
6. mar 2012

@susanq keby chcem moc dievcatko, tiez by som dala na Jonasa 😉

ikusa11
6. mar 2012

@gabika84 vsak?vraj to vie dost presne vyratat 😨

susanq
6. mar 2012

@gabika84 : zeby nova nadej na zachovanie dievcenskeho rodu v nasej rodine? :D

bejka82
6. mar 2012

och joj, mojej malinkej asi idú zúbky 😝 celý deň mi strašne zle spinkala, najdlhšie mi spala 1h a to keď sa zobudila, rozkukala sa a pláááááč a cumlík mi skoro zjedla tak si ho tlačila do pusy. a večerné uspávanie, moje malinké len plačkala a plačkala. Baby, dávali ste niečo proti bolesti deťúrencom, keď išli zúbky?

gabika84
6. mar 2012

@ikusa11 hej hej. sam ma tusim 11 deti- 6 synov a 5 dcer (alebo naopak, uz si presne nepamatam 🙂 )

krhlicka
6. mar 2012

@gabika84 @susanq baby radsej pecte podla mojho receptu 😉 kocikujem s dvoma mamickami, ktore piekli podla Jonasa a ehm, obidve maju chalanov 😝

krhlicka
6. mar 2012

@bejka82 ojoj, drzte sa, nech ryza co najrychlejsie vykukne, ja davam gel na dasna 3x denne. Su rozne, skoro vsetky obsahuju kodein, ale napr. Zubok....tak sa prekvapivo 😀 vola jeden gelik pre nasich prdochov, je bez obsahu kodeinu.

gabika84
6. mar 2012

@krhlicka fakt? no, s tym jonasom je to take divne... podla mna neni vypocet ako vypocet. tiez sa mi na to uz niekto "stazoval", nakoniec vyplynulo, ze si dali vypocet spravit nejak cez internet, cele to vyslo "dvacku" a pod. 🙄
tvoj recept tiez poznam, pride mi zo vsetkych najlogickejsi, aj ked ja by som na nic take uz moc nespoliehala... napr. Bella bola splodena (co pamatam 😅 ) par dni pred MS. a keby som zle pamatala, termin porodu mi pocitali klasicky od poslednej MS, zhodovalo sa to aj s vypoctom, co ukazoval ultrazvuk (odchylka 2-3 dni), no a Beli sa skutocne narodila 4 dni pred terminom. Ked citam niektore otazky typu "Da sa otehotniet aj cez neplodne dni?", tak logika hovori, ze to je blbost, ale Beli sme skutocne "upiekli" par dni pred mojou poslednou MS (teda cca 25 den cyklu), kedy by ovu rozhodne byt nemala... Ale suhlasim, ze keby chcem chalana, tak by som to skusila presne v den ovu. no a dievku hockedy inokedy 😝

katarina6
7. mar 2012

no baby.... vam tu deti teda fakt lietaju.... boze 😨 ..... dnes som malu konecne naucila aspon tu jednu polovicu pretacania tu lahsiu - z bruska na chrbat uz vie.... ona to aj predtym obcas spravila tak nahodne a trochu s pomocou, no teraz vie uplne sama, a velmi sa pri tom zabava ako sa tak skotula 😀... je to ta jednoduchsia alternativa z bruska na chrbat..... tak to nie je zasa ten naj super vykon, vase babatka to uz davno vedia 😀... no ale tak snad coskoro pochopi aj z toho chrbta ako sa pretocit, s mojou pomocou to vie, ale stale si ten pohyb nepamata aj ked jej dam hracku na bok nech sa za nou pretoci.... jaci ako spadnuty chrobak s hore nozkami a rukami trepe :-P.....
Kazdopadne si musim davat teraz vacsi pozor.... ale tak ja ju na postel vobec nedavam samu... lebo ona nerada lezi, takze ona je v podstate cely den v sede na jedal. stolicke, alebo v polosede v autosedacke na gauci alebo na mne na rukach.... alebo som s nou na hracej podlozke, ze je na bruchu a ona si tam zuzle hracky... ak odidem tak jaci.... takze ona ani sama nikde nebude, ma taky zabudovany alarm 😀DD, tak dufam ze u nas take prelety nehrozia....
Spava aj u nas v posteli cast noci, kym poriadne nezaspi, ale to je medzi mnou a muzom v strede... tak tam su tiez bariery......

S tym pohlavim dietata @susanq , ta chapem.... daj mi email do spravy aposlem ti taky dokument studiu dvoch americanov co polku svojho zivota stravili vyskumami ako spravit dane pohlavie..... su to vsetko vedecke dokazy, funguju urcite ale nie su 100%ne, pretoze sa jedna o minimicro spermie ktorych su miliony a tazko sa uplne presne odstrania len tie muzske spermie aby prenikli ku cielu len tie zenske a bolo dievcatko.....
Mozes to ale vsetko obmedzit na maximum - je tam dolezity cas splodenia a tvojho a partnerovho orgazmu, poloha, teplota, a neviem co este.... napr. muzi ktori maju povolanie za nejakymi pristrojmi, ktore vyzaruju teplo, tak maju len dievcata.... lebo teplo zabija muzske spermie a prezivaju len tie zenske..... preto vsetci letci maju len dievcatka 🙂..... atd..... My sme z toho vsetkeho dodrzali myslim len ten cas splodenia, zacali sme uz pred ovulaciou......

no a chcela som este o niecom hovorit o autosedackach, viem ze este mame cas par mesiacov, no ja uz zistujem info, a chcela som vam len povedat na co som prisla.... 😀....
- tie dievcata co tu mate 1.dietatko, staci kupit tu mensiu autosedacku tzn. 9-18kg a nie rovno 9-36kg, pretoze urcite min. za 2r. budete mat dalsie dieta a potom budete musiet kupovat aj tak este dalsiu autosedacku.... tzn. ak by ste kupili tu velku 9-36kg, tak pre to 2.dieta budete musiet kupit druhu taku istu..... Ak vsak kupite 9-18kg - vydrzi 3 roky, tak ked bude mat starsie dieta 3 r. kupite 18-36kg, a to mladsie 1 rocne dieta pojde do tej 9-18kg. No a ked to starsie zasa vyrastie z tej 18-36kg tak bude mat ten podsedak tusim to sa este dava alebo uz sa nedava nic mozno..... no a to mladsie pojde do tej 18-36kg. Je to takto lepsie aj v tom ze autosedacky starnu velmi rychlo su ako pocitace... tzn. za par rokov uz nebudu vhodne z hladiska bezpecnosti preto je lepsie kupit po 3 rokoch dalsiu sedacku uplne novu nez mat jednu 12 rokov, nebude taka bezpecna uz.... ked si teraz pozriete autosedacky spred 12r. urcite nepoviete wau ved su ako nove.....

- pozrite si ako su v tabulkach bezpecnosti tzv. Crash test autosedaciek - lebo takmer vsetky tie lacnejsie autosedacky su uplne nevhodne, nebezpecne, testy robia len pri naraze 50km/h. a aj tak maju katastrofalne vysledky..... vela z nich prepadla aj najma kvoli bocnym narazom nemali absolutne ziadne zabezpecenia, z nejakych sa uvolnil aj pas.... no fakt ziadna sranda.....
vygooglite tych testov nie je az tak vela... pozrite z roznych zdrojov a porovnajte....

- pri kupe autosedacky pozerajte ci tam ma atestaciu

tu je clanok o tom ako vyberat autosedacku na co si davat pozor:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/1623...

Ak objavite nieco nove, dobry tip na skutocne bezpecnu autosedacku a aj funkcnu.... dajte tip sem......

katarina6
7. mar 2012

tu je este take zhrnutie testov sedaciek roku 2011:
http://www.svetkocikov.sk/content/19-test-autos...

dvorakovajana
7. mar 2012

@katarina6 ešte budeš musiet kupovat tretiu autosedacku. starsie dieta bude mat 6 rokov, mladsie 3 roky a ta 0-18 kg uz bude mala. 🙂 Len nahlas premýšlam. 😕

atanusa
7. mar 2012

@susanq Suhlasim s @krhlicka - moja svagrina chcela veeeelmi syna, tak sa tiez obratili na Jonasa. No a vysledok? Dve krasne dcery...

bejka82
7. mar 2012

@krhlicka :( ďakujeme, ja používam dentinox gélik ale už asi ani to nepomáha. ja ani neviem ako to má vyzerať ked má opuch. ďasienka alebo tvrdé. raz sa mi zdá že to je opuch a na druhý deň už nie 😝 tak len čakáme 🙂

@katarina6 my sme už tiež boli pozerať sedačky a rozhodli sme sa pre cybex. je to trošku drahšie ale my veľa cestujeme a zdravie drobca je prvoradé.

bejka82
7. mar 2012

skoro som zabudla 🙂 neviete mi prosím vás poradiť od kedy sa môže detičkám dávať obyč. krupicová kaša? ja robím malinkej tie kupované ale chcela by som jej radšej dávať varenú kašičku ako kupovanú. tak som rozm.,že by som jej robila krupicu vo vodičke + trošku mliečka (UM). alebo ak niektorá z vás máte recept, tak poprosím. Ďakujem 🙂

krhlicka
7. mar 2012

@bejka82 ahojky, uz aj u nas je zubny randal 🙄 tlacia sa jej dalsie na spodu a aj hore sa nieco crta...trpezlivost moja neopustaj ma. Dnes len plac a mamkine ruky, prikrmy nula bodov, len na prsniku cely den.
Aj my riesime autosedacku, jednoznacne 9-18 kg, rozmyslala som nad ako vy Cybex, Romer alebo nejakou Maxi Cosinou 😉 uvidime, pojdeme realne ohmatat a nech si dietko posedka.
Podla mna kludne daj krupicovu, moja mama mi uz v 5tom mesiaci hovorila, ze vsak dajme jej krupickovu kasu, uvidis ako bude spat 😉Ale neviem ako sa zaraba, ked nie s mlieckom. Ja som rozrabala aj tieto kupovane kasicky len s prevarenou vodou a malej chutia. Neviem, ako chuti krupicova len s vodou.

bejka82
7. mar 2012

@krhlicka však aj ja som to robila s prevarenou vodou, tak asi zajtra skúsim a ochutnám či to nebude nejak čudne chutiť 😅 však aj ja si myslím, aj nám dávala všeličo možné a sme tu.... a radšej krupicu ako tie kupované umelinky 😉 som zvedavá ako na to zareaguje, že zase experimentujem 🙂 však možno jej tam zamiešam aj ovocíčko aby to malo nejakú príchuť 🙂

bejka82
7. mar 2012

@krhlicka tú sedačku maxi cosi som pozerala aj ja, páčila sa mi ale my chceme 9-36kg a to je len 9-18kg. tak nič z toho

krhlicka
7. mar 2012

@bejka82 urcite jej bude chutit, mne chutia vselijake tieto gebuzinky. Muzovi napodiv nie, ale detske polievocky, skolkarske pomazanky, to uz ano 😉 Ja to nemam moc zlozite s varenim, len problem bol, kedy varit....ale uz som to vyriesila. Varim hned rano, ako sa mala prebudi...medzi 6 - 7, ked sa chvilu sama prebavi a potom vstava tato, tak ju zabava, kym odide do prace 😀 Dam vediet zajtra, ako dopadne krupica, ci prejde testom 😝

krhlicka
7. mar 2012

@bejka82 jaj vidis a ja som praveze Cybex vylucila, kvoli tomu, ze nemaju 9-18 kg. Ale velmi sa mi pacila. Uvidim, pojdeme poskusat, rada by som tie sedacky videla na vlastne oci a aj poskusala si manipulaciu s nimi. Niektore idu hrozne tazko, ja potrebujem nejake jednoduche ovladanie, bo som na technicke veci uplne trdlo 🙄

bejka82
7. mar 2012

@krhlicka ja jej varím buď takto večer, alebo okolo obeda keď sa zobudí, tak to rýchlo porobím. Ráno sa u nás tiež hrá tato, ale to ju zoberie do druhej izby a ja si ešte chvíľočku môžem schrupnúť. no úžasný sú tí naši chlapi 😀 som zvedavá ako to dopadne, keď stihnem aj ja jej navarím kašičku a dám vedieť 🙂

krhlicka
7. mar 2012

@gabika84 my uz jonasa nepotrebujeme, kedze mame baby 😀 si pamatam takto pred rokom sme tusim vypisovali, co ktora cakame a my dve sme pistali, ze chceme dievcatka a mame ich 😀