icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
7. mar 2012

@bejka82 rano zobudim tata...tu mas Dorcu. A som este skvela, ze ju odovzdavam vo full vybave....napapana, prebalena 😀

bejka82
7. mar 2012

@krhlicka môj mm sa toľko vykrúcal z toho prebalovania že až 😀 pretože raz ju prebaloval a tá plienka skončila malinkej na kolienkach, tak už potom nechcel 😀 😀 ale prinútila som ho s tým, že cez víkend jednu noc bude on vstávať k malinkej , tak sa to musí naučiť. no prebalovanie sa naučil ale k tomu vstávaniu ešte nedošlo 😀 😀 😀 takže on ju ráno keď treba aj prebalí a už nekojím tak aj napapať dá 🙂

krhlicka
7. mar 2012

@bejka82 to mate aky servis dievcata 😉jaj ani nehovor, ja sa uz tesim, kedy nebudem musiet k malej vstavat len ja. Aj ked niekedy v noci, ked treba, tak budim muzika, aby pomohol. Ten si to potom rano ani nepamata che. Ani ked mala krici na raty, drichme jak zabity 🙄

danielka2ko
7. mar 2012

@bejka82 ja som niekde citala, ze krupicu treba uvarit v minime vody a potom primiesat MM alebo UM, ale neviem, neskusala som este 🙂 ja malej obcas robim kasicky, to si asi tak 50ml mliecka odstriekam a len zamiesam a velmi jej chutia- myslim ze Gabika tu uz o nich pisala- kase Nomina 🙂

gabika84
7. mar 2012

caute kocky, uz aj u nas prvy zub uzrel svetlo sveta 😀

gabika84
7. mar 2012

co sa tyka sedaciek, som z nich jelen. zatial mam v plane britax/romer evolva. cybex ma vsetky sedacky s tymi pultikmi? vie niekto?

danielka2ko
7. mar 2012

@gabika84 gratulujeme, my este stale nic 😀

susanq
8. mar 2012

@gabika84 : tesim sa s vami, ale zaroven sa tesim, ze nas maly este tiez nic :D tusim mu rovno narastu trvale zuby, mliecne preskocime 😀 😝

my sme uz kupili tuto romerku http://www.autosedacky-online.sk/detske-autosed..., je perfektna, Danko sa v nej uz vozi jak pan 😀

a este jedno zistenie, maly si sportak oblubil, vozime sa uz dva dni a v pohode v nom aj zaspal, takze jupi!

mimikett
8. mar 2012

@krhlicka
@bejka82 babulky u nas tiez zubky robia riadny randal... Cez den je to v pohode, ale v noci uplna katastrofa. Uz stvrtu noc som nespala, co sme tak od jednej do pol piatej s malymi prestavkami hore ( a tym myslim 5-25 minut ). Inak som rozmyslala ci to nemozeme byt aj tym splnom, no taketo noci sme teda este nemali ☹ A ked malu zoberie na ruky tatinko, tak to hned spusti na celu bytovku, takze chce byt len u maminky. Vcera som si s Nini musela poobede schrunut, lebo som uz bola ako chodiaca mrtvolka....

mimikett
8. mar 2012

Samozrejme zelame vsetkym zienkam krasny Den zien 🙂

bejka82
8. mar 2012

@danielka2ko ďakujem za radu. ešte som to nerobila, dnes som nestíhala. malinká mala taký blbý deň. stále sa mi zobudila s plačom a sama vôbec nechcela byť, stále si pýtala pozonosť. tak dúfam zajtra stihnem 🙂

bejka82
8. mar 2012

@gabika84 joooj to máte super 😉 my ešte stáĺe nič, tak dúfam že tie stavy nie sú od niečoho iného, ale nevšimla som si na nej nič iné. ☹

vanilashot
8. mar 2012

Ahojte baby. Nejak ste sa rozpísali 🙂 Pridávam aj ja zopár noviniek našej šušky 🙂 tak napr. podobne ako mimikett aj my už tretiu noc poriadne nespíme, stále sa prehadzuje, mrnčí, cez deň je nepokojná, upišťaná, nesvoja...Tiež to vidím na zúbky. Dominika sa už tiež pekne sama postaví v postielke, čomu sa veľmi teším, ale zároveň sa aj bojím ju nechať samu už aj tam. 😀 je to malý neposed, minulý týždeň sme boli choré, doktorka nás vyplašila s nemocnicou, lebo sme mali chytené priedušky...Vraj sa mohla pri tom začať dusiť, tak nám pre ten prípad vystavila aj výmenný listok do nemocnice. Našťastie sa nič také nekonalo... 🙂 Čo sa týka fázy lezenia, tak tú sme úspešne preskočili, naša hviezda sa stavia rovno na nohy a cupitá po celom byte - zatiaľ však za pomoci maminy 🙂 Na kontrole nám doktorka povedala, že malá bude zrejme hyperaktívna, čomu sa stráááášne teším 😀 ako jej brali krv kvôli antibiotikám, tak malá kopala doktorku, rehotala sa jak šlak, a to mala injekciu v prste 🙂 Takže máme doma živé striebro, nemôžme ju nechať samu už ani na sekundu 🙂 dokonca keď som s ňou sama, tak aj na záchod musíme ísť spolu - ona sedí v sedačke pred kúpelňou, a ja si porobím čo treba 😀 Takže maminy, začína nám parádne neposedné obdobie 😀 😀 😀

gabika84
8. mar 2012

@susanq presne tu sedacku som tiez pozerala. evolvu, alebo tuto king plus, alebo duo plus (len ta je dost drahsia), hm, dilema 😒
@katarina6 tie testy na evolvu som veru nenasla, iba v jednom ziskala znamku 2,7. original su evolvy z roku 2006. ale dobru znamku od ADACu ziskala ta romer duo plus (tusim rok 2010), len ta cena...

krhlicka
8. mar 2012

@gabika84 cauky, tak uz je aj Belly pyrana 😀 Gratulujeme!
Ja som ,,vysadena" na Romerky, ale kedy sa dostanem do fazy skusania a nakupovania ani srna netusi...
@bejka82 krupicu som dnes nevarila, nebol cas 😉 cely den sme boli fuc s kocikom, najprv u dedkovcov, potom sme mrzli vonka s minikamosmi. @mimikett baby aj nasa mala stale len u mamky na rukach. Tato je z toho nestastny, ale co narobime, musime vydrzat 😀

bejka82
8. mar 2012

@vanilashot no krásna nezbednica 🙂 naša dnes mala pokus dvihnúť sa v postielke no chúďako moje tak sa mi buchla, to bolo revu 😅 bombulka moja, ale Chvála Bohu je ok 😝 🙂

krhlicka
8. mar 2012

@vanilashot Pauli, ved to vase ditko uz moze ist aj do skolky 😀 super, ze je taka sikovnica, pozicajte nam trosku z tej energie. Nasa lenoska sa navela navela prevracia, skoro sedi. Na nozky sa teda netaha, ale na ruky k mamke to uz hej, je to taky moj maly prisavnicek 🙂

krhlicka
8. mar 2012

@bejka82 vy mate doma zase artistku 😀 hlavne, ze je ok stuplik. Nasa mala je nejaka zahlienena, trosku pokasliava. Mm uz stresy, ze place, lebo je chora. On je precitlively, ked mala place....mu doprajem cez vikend zopar hodin s placucou princeznou, nech je trosku v obraze 😝

vanilashot
8. mar 2012

@bejka82 no toho sa bojím aj ja...niekedy pri náznakoch pádu tak zhýknem, čo sa zľaknem, a malá sa len rehoce 🙂 🙂
@krhlicka no naša krpaňa má tej energie na rozdávanie....dnes som bola u našich, a mamina nechápala, čo malá už vyvádza 🙂 mm ju už nevie ani sám prebaliť....akonáhle jej dá dole plienku, tak malá mu utečie, resp. sa mrví tak, že jej nevie ani plienku zapnúť. 😀

katarina6
8. mar 2012

@gabika84 gabi, no vidis, a test z r. 2010 je tiez uz stary, lebo uz je 2011, a tam su na prvych miestach uplne ine znacky, nez ake tu dievcata spominaju..... resp. v kategorii 9-18kg je tam pod znamkou Dobry /co je zo vsetkych 4 co tam su najlepsie hodnotenie/ - len 1 autosedacka, a to: Besafe iZi Comfort X3 Isofix
tu je zhrnutie:
http://www.brendon.sk/Pages/Show/carseats
tu je to aj v nemcine po kliku na ten link hore 2011:
http://www.autosedacky.estranky.cz/clanky/crash...

takze asi nam s autosedackami radia baby, co to studovali este min. rok, no uz sa to zasa zmenilo.... nefiguruje tam ani Maxi Cosi, ani Romer.... dalsie znacky co tam su je Kiddy a Casualplay.... o ktorych som teda ja vobec nepocula..... tak teraz fakt neviem.... budem musiet studovat dalej.

Gabi a gratulujem k zubku!!! :--) NO to je fakt krasa! Ja myslim ze v tomto mozeme byt kludne aj pozadu, aspon jej potom dlhsie vydrzia ked neskor vyjdu 🙂, ale tak zasa dlho by to nemuselo trvat, aby mohla papat aj hustejsie jedla so zubkami... :-P

@vanilashot no to je uzasne co ti mala stvara 😀DD, fakt tu mate sikovne deticky, ja sa tesim ze sa mi konecne sama otaca len z brucha na chrbat, ze to vie.... aj ked to hlavne z chrbta na brucho este nevie.... ale tak nevadi.... cvicime s nou kazdy den, verim ze coskoro jej to docvakne 🙂.... stavat sa ale sama nevie..... haha.... no sranda to je 🙂

gabika84
8. mar 2012

@katarina6 katus podla mna je to jedno, ved bezpecnost sa az tak z roka na rok "nemeni", ak vies, co myslim. ak v crashtestoch trebars v 2008 zistili, ze ta a ta sedacka zachrani dietatu zivot+zdravie pri celnom aj bocnom naraze, nemyslim, ze v 2012 by bol vysledok iny...teda narazy sa nemenia 😝 nemozes brat, ze trebars romer v testoch 2011 ani nefiguruje, tzn. ze ho nekupim. to svedci iba o tom, ze ho proste tento rok netestovali. vybrali si na skusku ine znacky autosedaciek. tie kiddy som pozerala, maju tiez pultik 😒 oni sa skor rok od roka snazia vylepsovat sedacky roznymi vychytavkami a doladovat detaily... vid pultiky kiddy/cybex. urcite z hladiska bezpecnosti super vec, urcite to ovela viac pri naraze stlmi, ale ja si ju aj napriek tomu nekupim. neviem si predstavit, ako by tam Bella vydrzala napr. cestu do tatier. zachvilu budeme deti mozno prevazat v klietkach, upevnene 8 bodovymi pasmi, ramennym pasom a dvoma isofixami, s prilbou na hlave 🙄

katarina6
8. mar 2012

@gabika84 🙂)) no fakt.... uz som sa v tom tak zamotala ze mi nefunguje sedliacky rozum :-P... mas pravdu, narazy sa nemenia, skor som myslela na to ze napr. Romer 2010 je kvalitny, a ak vyrobili novu seriu 2011 tak napr. pri tych testoch uz nebol najlepsi lebo konkurencia vymyslela este bezpecnejsie.....
Tie pultiky sa mi tiez velmi nepacia.... ale ta naj autosedacka ho nema..... ta Besafe iZi Combi X3 Isofix, tu si si pozerala? co na nu hovoris?
tu je: http://www.autosvet.sk/products/besafe-izi-comf...
Tak ak o nej nieco zistis daj vediet.... pisu tam ze ma nejaky: patentovaný inštalačný systém, ktorý umožňuje inštaláciu do vozidla veľmi jednoducho.
ze ci tato nie je lepsia este nez ta Romerka - inak sa mi dizajnovo paci ta kravickova CB Romer 🙂, tak radsej by som tu vzala....
A ta draha Romer Duo tak ta sa da polohovat aj pocas jazdy? ze sa nemusi zastavovat, davat dole pas?

Este mi napadlo ten isofix co mam teraz na vajicko Maxi Cosi to asi nesedi na tie vacsie sedacky ze? to je vzdy iny ten spodok?

katarina6
9. mar 2012

@gabika84 gabi, pozri toto:
http://fotelik.info/pl/testy/wszystkie/bezpiecz...
... je to sice po polsky ale rozumieme... su to vsetky mozne testy na autosedacky od r. 2001-2011, a klikla som na cas bezp. tzn. su zoradene podla bezpecnosti, no a mala si pravdu tak oni asi zrejme testuju kazdy rok ine...... a ked pojdes dole do kat. 9-18kg, tak ich je tam velmi vela co ma rovnaku najvyssiu znamku bezpecnosti 4 v tej kategorii..... takze potom asi zrejme treba pozerat na ine body - komfort atd... ktore vychadzaju dobre.... 🙂

Takze podla tejto super tabulky, ktore vdacim babe z fora Ktora autosedacka je lepsia 9-18 alebo 9-36kg 🙂, som vydedukovala toto:
1.) Naj autosedacka Romer duo plus Isofix - ma najviac bodov vdaka obsluhe a komfortu
2.) s rovnakym poctom bodov ma lepsiu obsluhu: Maxi Cosi Pearl a Kiddy Infinity Pro, a dalsie dve maju zasa lepsi komfort, no rovnaky pocet bodov tiez: Romer Duo Isofix a Romer King TS.

Ten BeSafe iZi Comfort X3 Isofix nema ohodnotenu bodmi kolonku komfort, takze netusim kde sa nachadza, ak by mal 5 bodov tak je tiez na 2.mieste ako tamtie 4 autosedacky.....

takze v podstate som na nic nove neprisla iba som si potvrdila to co si ty zistila 🙂... ze naj je ta Romer Duo PLUS, rozdiel je vysoky v cene a preco vlastne? asi sa to da polohovat za jazdy a nemusi sa zastavovat? lebo ma 5 bodov aj za obsluhu nielen za komfort, tak asi to bude ten rozdiel.....

No cenovo je najdrahsia ta BeSafe iZi Comfort X3 ta stoji 388 Eur, tak ked kupis tu Romer Duo Plus je to druha najdrahsia 250 Eur... tu ju maju myslim najlacnejsiu:
http://www.autosedacky-online.sk/detske-autosed...

Ceny dalsich:
Maxi Cosi Pearl - 225 Eur: /inak super dizajn to ma 🙂/
http://www.autosvet.sk/products/maxi-cosi-pearl...

Romer Duo - som nenasla... predava sa este? je to zrejme stara kolekcia, vsade predavaju uz len Duo Plus tak zrejme to uz je passe....

Romer King TS - toto som tiez nenasla, zrejme tiez stary model namiesto toho je Romer King Plus za 177 Eur:
http://www.autosedacky-online.sk/detske-autosed...

Kiddy Infinity Pro - 140 Eur - maju pekne dizajny, ale je tam ten bezpecnostny pultik, tiez si myslim ze je to dost klaustrofobicke, a mala mi za tym bude revat:
http://www.kocikovo.sk/product/kiddy-infinity-p...

No... takze my zrejme kupime tu Romer Duo plus, ked to chcem aj pre dalsie dieta, nechcem aby mi funkcnost tej autosedacky rychlo zostarla, takze kupime tu najlepsiu a ked to je do 3-4rokov, tzn. ze nam bude musiet posluzit 8 rokov..... nebudem kupovat pre dalsie dieta novu..... Tak myslim ze treba do toho obetovat tie peniaze, jedna sa o bezpecie dietata, rozdiel je 73 Eur medzi tou King a Duo plus, tak si predstav ze nemas na vikend dovolenku 🙂, namiesto toho to das na bezpecnejsiu buducnost svojich dvoch deti... kedze to bude aj druhe pouzivat mozno aj tretie dieta :-P.....

Ja viem ze zivot je o osude a stasti, a vela zivotov nezachrani ani najdrahsia autosedacka, ale aj tak si mozem aspon povedat ze som sa snazila dat to naj dietatu... nez keby som si potom buchala hlavu o stenu a lutovala ze som tak nespravila......

mima1311
9. mar 2012

@vanilashot cau , tak ti chcem dat vediet , ze ja mam doma to iste , len verziu ,, s vajickami ,, 😀 😀 😀 inac presne co ty opisujes , je to des , mam oci aj na chbte aby sa mu nic nestalo , vsade sa driape , liepa , vytahuje sa o vsetko , bude z neho horolezec 😀 , teraz len co ho polozim lezmo do postielky , otocim sa , prejdem k dveram , uz stoji a ohryza s tym jednym zubkom postielku 😀 minule bol na zemi , prikotulal sa ku stolu , drapnul sa ho a uz sa tahal hore 😲 , som ho zachytila len tak-tak 😝 , na wc tiez s nim 😀 je ako moj bodyguard 😀 😀 😀
no a teraz tiez mrncime , pajedime sa , ideme spapat a rozkusat aj cumlik , este aj ked pije , strka pästicku do pusinky , tie zubky daju zabrat , chudatko moje male ...
😀 tiez ma dr. potesila ze to vypada na dobreho cirkusanta ---hyeraktivita ako vysita , len nech su zdravi 🙂

mima1311
9. mar 2012

dnesna ranna 😀

susanq
9. mar 2012
mimikett
9. mar 2012

@katarina6 fuuu Katka, klobuk dole... Ani nevies ako si ma potesila tymto suhrnom 🙂 🙂 🙂 Ja som najprv tiez uvazovala nad sedackou 9-36 kg, ale veru asi kupime 9-18 kg....

Babulky nebojte ani sa nenazdate a aj vase deticky vas zrazu prekvapia - lozenim, postavenim sa a inymi kuskami. Ja sa nestacim cudovat co ta moja mala uz dokaze. Dnes tatinko prinesie ohradku. Dlho som zvazovala ci kupit alebo nie, no nakoniec som sa rozhodla, ze ano - ale kupila som uz pouzitu. Na chvilku tam odlozit spunta urcite nebude naskodu a moze trenovat postavenie sa. U nas Nisi objavila uz kvetinace, kable a zaluzky, takze naozaj ju bez dozoru nechcem nechavat ani ked si potrebujem odbehnut na WC. Konecne som pochopila vyznam otvoreneho priestoru kuchyna a obyvacka 😀 😀 😀

katarina6
9. mar 2012

@mimikett .... no spolocne s ostatnymi dievcatami som to konecne pochopila 🙂.... hlavne teda vdaka tej polskej tabulke... 🙂..... takze tak spolocne sme dospeli k vysledkom a faktom 🙂......
Este je mozno taka trochu neferovost voci mladsiemu surodencovi - ze vzdy pojde do starsej autosedacky, nebude mat novu, a starsi surodenec vzdy dostane ten najnovsi model....
ale tak myslim ze lepsie je to takto prestriedat castejsie, nez kupit tu jednu velku 9-36kg a tak by vlastne obe decka pouzivali vela rokov stare modely - kedze to vydrzi 12 rokov ta autosedacka - tak sice kazde dieta dostane novu autosedacku, ale aby ju malo 12 rokov jedna, a potom to druhe 12 rokov svoju autosedacku.... tak vlastne uz nebudu take bezpecne, opotrebuju sa urcite.... tak lepsie je to prestriedat postupne...... a aj keby sa potom predali tie autosedacky tak sa lepsie predaju nez tie 12 rocne.....

krhlicka
9. mar 2012

@katarina6 ja tiez dakujem za suhrnne info 😉uz len ist do sveta a kupit..
Baby dnes ma nasa mala spaci den doma, neuveritelne sa stalo skutocnym (1x 😎 )
rano pospala doma 2hodiny a teraz spi 3 hodinu....asi nam vymenili dieta alebo co 😕

susanq
9. mar 2012

@krhlicka : sa priznaj, urcite si jej spravila odvar z makoveho kvetu 😝 😝 😝