icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
20. apr 2012

@natalitimk jej tak jasne, nasa este poriadne nesedi 🙂 ale tiez mame golfac nachystany 😉
@susang aj my mame GT3, aj vanicku sme mali, ale tam sa dlho nezmestila... Mala mi spinka doma medzi 7:00 a 9:00, potom o 10tej ideme von do 12tej a to kukackuje alebo sa hrame na ihrisku. Potom doma obedik a spanok do 14tej. Okolo 15:30 do 17:30 sme zase vonku a to spinka asi 45 min okolo 16tej, inak je hore.
Praveze malej sa nenormalne lubi na detskych ihriskach, pozoruje ine deti, psy....z tych je hotova 🙂

ikusa11
20. apr 2012

@natalitimk nie v ceskom,v nasom,ja cesky nemam.tak ved mozme aj dvakrat oslavovat.

ikusa11
20. apr 2012

@krhlicka aj my sme teraz prisli domov a to sme sli von o 14.45,teplucko,ihrisko plne deti,juj,super bolo,taketo dni sa mi veelmi pacia.

bejka82
20. apr 2012

@natalitimk juuuj, tak to ja musím kúpiť nejaký terénny golfáč. pretože našej pri uspávaní treba riťku natriasať. tak ja ju uspávam na trávniku a až potom sa ideme voziť. tam mi rýchlejšie zaspí. však už niektorí sa na mňa pozerajú jak na šišnutú 😅 no ale čo už, nech len kukajú 😀 😀 a mm mi minule povedla, keď bol v nedeľu vonku s malou a šiel na cykl.chodník a že malá sa zobúdzala, tak to šmykol na role a tam ju to ponatriasalo a už spinkala 😀 😀 takže nás sa to asi netýka, že po poli sa nechodí 😀 😀

krhlicka
20. apr 2012

@bejka82 aj my potrebujeme traktor a rolu, ej to by sa spalooooo cely den tusim 🙂

mima1311
20. apr 2012

@bejka82
@krhlicka to mate take trasoritky ? 😀 vsak treba povedat , poslem vam moju starozitnost 😀 v tej sa to huuuuupe , podaktori prechadzaju aj cez kolaje aby viac ,, hrkotalo,, 😀 ale co , len nech su deticky zdrave , aj sa chvilu pohrka , vsak hadam do 18 tich to nebude 😝 😉

bejka82
20. apr 2012

@krhlicka no my zajtra ideme na oravu k detkovcom, tak ju asi šupne do traktora 😀 😀 😀

bejka82
20. apr 2012

@mima1311 hojooooj, kdeže natriasať 😔 to nestačí 😖 to musí byť riadne hrbolaté dačo pod nami 😀
presne tak, len nech sú zdravučké detičky 😉

krhlicka
20. apr 2012

@mima1311 do marca sme sa vozili v ,,tanku", ten hrkotal az az 😉 @bejka82 no prosim! uzite si to aj za nas 😀

mima1311
20. apr 2012

@bejka82 a neskusala si ju dat spinkat na masazne kreslo ? 😀 to by ju popodpichovalo zospodu , mozno by sa lubilo ....herecke mojej zlatej 😎 , len my ju moc nerozmaznajte 😝 , ved ju chovas pre toho mojeho lupeznika , ci ? a tiez sme zo severu , tak mozno by nebolo zle aj majetky pospajat traktory mame tiez 😝 to by uz aj FARMA bola 😀 😀 😀

mima1311
20. apr 2012

@krhlicka jo , jo , viem , aj my sme tank mali , ale tohtorocnu zimu si vela neuzil , sme potrebovali ratrak , ak sme chceli z chalupy vyjst 😠 😀

krhlicka
20. apr 2012

@mima1311 lupeznik 😀

bejka82
20. apr 2012

@mima1311 😀 😀 😀 😀 😀 a to sa dá, nerozmaznať??? 😅 jo jo jo, však to nejak pospájame 😀 😉

mima1311
20. apr 2012

@krhlicka 😀 😀 😀

mima1311
20. apr 2012

@bejka82 sedi vec 😉 veru neda sa nerozmaznat , ked vidis tie faldicky , ocicka , licenka a ten ,, garfieldovsky usmev ,, no nezozer ho 😀 😀 😀 to je usmev mojho maleho , nieco robi , ja pridem , zvysim hlas , pohrozim a on taky ,, usklab,, na mna praskne , ze som v kolenach , no vad sa s nim potom 😝

bejka82
20. apr 2012

@mima1311 no presne, aj naša to isté. úplná vegetáčka 😀 Bože čo to bude v puberte 🙄 a naša po novom aj provokuje. poobede ked sa s ňou mm hrá tak to divia o sto-dvesto a keď sa má ísť spať a už chcem aby boli v klude, tak ona sa rehní na ocka a provokuje ho aby sa ešte bláznili a to isté mi robí keď ju uspávam. zoberiem ju na ruky len si ju tak pomojkať a ona sa začne rehniť, že che-che. no mám čo robiť aby som to ustála a nerozrehotala sa 😅 tak ju ešte nechám v postielke nech si pokecá a po chvílke keď zistí, že pokusy sú márne tak sa ozve, že chce spinkať 🙂

bejka82
20. apr 2012

a ozaj baby, ako to vyzerá s tým stretkom v lete?

susanq
20. apr 2012

@mima1311: mi o tom nieco hovor. Ja aplikujem taktiku, Danko, no-no a bacnem mu jemnucko po rucicke, napriklad ked pcha prsty do zastrcky, samozrejme zabezpecenej poistkou, ze... 🙂 alebo ked pcha ruky do suflika, samozrejme zabezpeceneho poistkou. Ked sa mi liepa po nohach, ked umyvam riad, stiahne mi teplaky a samozrejme leti k zemi, tak tiez vravim, Danko, no-no. A prd makovy, respekt a autorita sa zabudla vedla u susedov, maly sa mi rehoce tak tym bezzubym usmevom, ze dovidenia... mne len kutiky taha, ved nebudem sa smiat, ked ho akoze karham. No ale je proste na zozratie :D

majulino
20. apr 2012

@mima1311 aj moj majko ma mne sa zda ze je to z lozenia neboli ho to nie je to zadrhnue a zacalo sa mu to robit az ked sa zacal plazit a behat v choditku

katarina6
20. apr 2012

.... no my sme tiez kupili golfac, resp. negolfac so spojenou ruckou z bazaru Britax B-Mobile, aj som si ho uz potestovala, som velmi spokojna.... Ja by som tu nespojenu rucku mat nemohla, vadi mi to....

vcera sme mali navstevu - kamosku s 2 dievcatami - 3,5r. a 1,5r., a Talia bola stastna, ona ma velmi rada deticky.. tak ich sledovala, stale mala co robit, ony jej nieco nosili..... no a mali so sebou malu loptu, ta ju velmi zaujala, a normalne kvoli nej zacala lozit, tak cielene, a pevne, sice stale vselijako kostrbato, ale vie rucickami prekladat jednu za druhou, a kolienka bud tak skakovito prejde alebo ich aj posunie ako ma, len este to je stale nepresne... ale uplne som nechapala.... ze to jej musim kupit loptu aby zacala lozit? 😀DD tak som jej dnes kupila a skutocne jej to islo, aj mama to videla..... len ju to teda nebavi dlho......
Ja viem ze tu uz deticky chodia 😀DDD, a nie je to nic extra ked nasa mala zacala lozit 😀DD, ale aj tak som rada ze na to uz prisla..... Ona sa doteraz tak vie plazit vselijako, cestovat dozadu hlavne 😀, otacat sa a kotulat, ale to lozenie nebolo take cielene ako vcera a dnes......
no a normalne ked sa rozplestila z toho lezenia, vedela dat k sebe znova nozicky a liezt znovu 🙂, tak sa strasne tesim! 🙂 Teraz to budeme viac a viac trenovat.....
Ja som teda s nou trenovala asi tyzden dozadu to lezenie ze som ju dala do lezucej polohy a rucickami jej hybala dopredu, potom nozickami pohla a tak som s nou lozila, ze aby pochopila ten pohyb a asi to aj pomohlo trochu.... ona sa inak z toho tesila ked potom dosla k hracke... nijako som ju netyrala 🙂.....
No a ked sme ju dnes kupali, tak pozeram ze kolena ma cervene 😀, tak z tych par krokov uz ma aj kolena zodrate 😀.... asi jej budem musiet davat nieco na kolena......
Mala mi lozi na koberci, nie je hruby, takze niekedy ked sa horsie prevrati, trochu buchne hlavickou, ale neplace, uci sa pokladat hlavicku poslednu pri pade, akurat davam pozor ked uz je vela unavena aby takto nelozila lebo to potom nestiha kontrolovat tie pohyby a to si buchne ze aj place, ale hned rychlo prestane..... je velmi zvedava, ked jej nieco ukazem hracku atd, tak zabudne ze sa buchla...... Alebo ju davam na deku a hraciu podlozku lozit, len ona aj tak sa pregulava hocikde.....

Mamicky a bavia vase dietatka este hracky co ste im kupili? lebo ta moja uplne ignoruje uz skoro vsetky svoje hracky, zaujimaju ju vsetko co nie su hracky, teraz v kuchyni sa zabava tym ze jej dam stolicku k supliku s pribormi a vybera si odtial lyzicky - zuzle si ich, cinga si s nimi, a hadze na zem..... Ostatne nebezpecne pribory som odtial vybrala..... potom to zbieram a umyvam......

Ideme pozriet u mamy nase babiky a dam jej nejaku na hranie, lebo ked sme mali tie kamosky vcera mali babiku , a Talia sa isla za nou potrhat.... 🙂.... a teda nove hracky jej velmi kupovat nechcem, ved ma kopec tychto svojich.... dnes som jej tu loptu kupila....

A dnes sa mi zdala mala nejaka uz tucnejsia 😀 aj brusko ma take velke ze dole ma taky pasik tukovy a nad nim previsa brusko :-P....... a v tvari ma licka take tucnucke..... 🙂..... Sa mi zda vacsia..... Ono to clovek vobec nepostrehne ked dieta vidi kazdy den, kazdu minutu... ale teraz sa mi to trochu zazdalo ze je vacsia......
A hovoria nam ze mala ma dlhe chodidla a prsty na rukach uz mi to 3 mamicky povedali, tak asi bude taka dlhoprsta ako ja 😀DD.....

katarina6
20. apr 2012

Baby a este taky tip, alebo otazka - zakladali ste pre vase deticky sporiaci ucet? Ja to chcem na meno malej, a to sa mi v mojej Mbanke nedalo, tak som jej zalozila taky sporiaci ucet spojeny so zivotnym poistenim v CSOB, tam mi aj mama sporila kedysi..... je to taky ucet ze sa mes. tam dava 18Eur, vyberat sa to da najskor za rok alebo dva.... no ale ja jej to nechcem vyberat, takze to nepotrebujem vyberat, chcem jej sporit peniazky pekne k 18tke..... jednoducho aj teraz co podostavala peniazky aj za zubky, aj k vianociam... tak ja to pominam, a takto jej to tam budem vsetko ukladat, dam ludom c.u. a tam jej mozu posielat peniazky 🙂......
je to spojene aj s urazovym poistenim, ze dostane peniazky keby nieco (3xklop na drevo), maju tam este aj dalsie produkty pre deti, aj normalny ucet pre dieta, co v 8r. dostane vlastnu kreditku 😀, ale tam sa neda tak nasetrit nie je tam take vysoke percento ako tu......
Ucet je bezplatne vedeny, takze super 🙂.

Ja som kedysi ako studentka mala bezplatne vedeny ucet vo VUB, potom to po rokoch spoplatnili tak som to zrusila a presla do SLSP, tam to tiez uz spoplatnili resp. som uz nebola studentkou, takze som si to mala platit tak som to tiez zrusila a presla do mBANK, kde neplatim nic...akurat nemaju taky produkt ze na dieta vedeny ucet by bol, co je skoda, inak by som si tam dala spravit aj to.
SEgra ma v Unibanke ucet, tiez zan plati, teta ma v Tatrabanke, takisto za vedenie uctu plati, takze ja do takych bank si nic davat robit nebudem, lebo ma nasrali.... nemam rada banky, len zdieraju..... nemam k nim doveru..... som si zalozila ucet len kvoli praci, brigadam..... no teraz som spokojna.....
Dokonca pred rokom robili akciu, poslali mi mail ze sa mam zucastnit takeho vecera klientov mBanku, len niektorym to poslali, napr. mojej mame a sestre to neposlali.... Bolo to v takom fajn klube, obcerstvenie, drinky, aj nejaky program tam bol vsetko take volne.... Akurat ze som tam nebola lebo som si neskoro precitala tu spravu co mi poslali na ucet, si ich tam moc necitam ☹, tak som to lutovala, bolo to fajn co som si potom citala o tom aj fotky videla......
Tak akoze som bola vazeny klient 😀, a to v zivote ziadna ina banka ma nepozvala na taky vecierok.....

Ja fakt nechapem ako mozu ludia, zrejme aj vela z vas platit za ved. uctu nejake 4Eur/mes. ved to je neskutocne zdieranie.... tj. 12x4 = 48 Eur/rok dat len tak za nic banke...... ze tam vkladate prachy na ucet a oni si ich otacaju na svoj biznis.... ved my im poskytujeme sluzbu..... 48Eur vam len tak nikto neda zadarmo a stracat to je uplne zbytocne......

nerobim tu ziadnu reklamu bankam, su to len moje skusenosti, a ani pre ziadnu banku nerobim, nerobila som... to len pre info.....

ake mate vy skusenosti s bankami? co si o tom myslite?

katarina6
20. apr 2012

este prikladam letacik pre Detsky balik Slonik - produktov z banky CSOB, ja mam ten posl. produkt Zivot. poistenie Junior Max. Este bolo zaujimave aj to stavebne sporenie, tam sa dostava statna premia, co je tiez super, ale tam treba nejakych 50 Eur/mes. sporit.... a to neviem ci budem moct vzdy... a v tom nie je to zivotne poistenie zasa.... tak som sa pre toto rozhodla..... neviem ci to bude citatelne z fotky.......

natalitimk
21. apr 2012

@katarina6 -tak ty si toho toľko popísala 🙂 🙂 🙂 že už ani neviem čo som chcela písať 😉 😉 aha-tie hračky čo ju nebavia ☹ ani našu tak som jej polovicu odložila a hrá sa len s tou 1 🙂 ked ju už prestane baviť vytiahnem schovanú a že jej to je zábava zasa 😨 😨 a tamtu zas schovam a tak dookola 😀 😀 a naša ešte tiež nelozí 😖 len cúva do zadu 🙂 a už sa naučila sadnúť tak ja ju dam že na bruško a ideme sa učiť loziť a ona že šup a už sedí 🙂

mima1311
21. apr 2012

caute baby , pozrite co som nasla , nezaujalo by vas to ? nepripojime sa 😀

https://www.modrykonik.sk/forum/hry-a-sportove-potreby-pre-najmensich/vymena-vrecuskovych-aktivit/

gabika84
21. apr 2012

caute kocky, nejak ste sa rozkecali, ani citat skoro nestiham 🙂
ohladom kocikov: my sa vozime v sportaku, kupili sme aj golfky (na obrazku). som s nimi max. spokojna, vyuzili sme ich na 100% na dovolenke. ked bude teplo, mozno sa v nich budeme vozit aj po meste, mozno preto, lebo s tymi otrasnymi rozbitymi chodnikmi a "macacimi hlavami" v centre si urcite lepsie poradi sportak ako golfky. takze stvorene skor na cestovanie a na prechadzky do nakupnych centier 🙂

gabika84
21. apr 2012

inak Beli sa stale rada vozi, niekedy travi v kocari aj 7 hodin denne 🙂 kukackuje, po 2 hodkach zaspi, za 40 minut sa zobudi, a tak stale dokola.

gabika84
21. apr 2012

@bejka82 ja som za stretko, niekedy, ked bude konecne teplo.
v maji mame s Beli naplanovanu chatu na orave na 4 dni. predbezna zostava: 4 mamicky, 4 dievcatka narodene v rovnaky tyzden a jedna tehula, tomu hovorim babska jizda 😀

gabika84
21. apr 2012

@katarina6 katus ja som sa tymito sporeniami zaoberala pred tym, nez sa Bela narodila. a zistila som, ze ZIADNE z nich sa neoplati. vsetko je to proste postavene iba tak, aby z toho profitovali tie financne spolocnosti 😒 uroky mizive, oplatilo by sa iba ak by som mesacne sporila znacne vysoku ciastku. to mozem davat aj doma do pancuchy (co samozrejme nerobim). vytvorila som si preto sporiaci ucet v ramci mojho bezneho uctu, rovnaky den v mesiaci mi tam trvalym prikazom odchadza rovnaka ciastka, plus 10% sumy z nakupu, ktory platim kartou. tzn. ked zaplatim v obchode 40 Eur kartou, 4 Eura mi odidu na sporiaci ucet. myslienka- ked uz minam, nech zaroven aj sporim 🙂

ikusa11
21. apr 2012

@mima1311 zaujmave,len keby bolo casu na nejake tvorenie.ja som rada,ked stihnem doma popratat 🙂 ale mile to je fakt.

katarina6
21. apr 2012

@gabika84 a aky si si to nakoniec zalozila ucet? v akej banke? akoze platis kreditkou tak ti chodia za to naspat peniaze? to je dobre..... skoda ze som sa skor nespytala, to by sa aj mne hodilo.....