icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gmartina
23. feb 2011

@mimi109 nevoľnosti celých 9 mesiacov? tak to ti vôbec nezávidím, ja si to tehotenstvo práve náramne užívam, aj keď som doma, nudím sa strašne pomaly mi to ubieha. Ako si dopadla na poradni? Ako sa má prcek? 🙂
no, inak mená vybrané mám ...ja tuším, že to bude chlapec, takže som sa zamerala predovšetkým na ne... Chcela som Mateja, Daniela alebo Vítka...a dievčenké sa mi páči Nela, Martinka, Anetka alebo Lenka, ale manžel všetko kritizuje, ale nič nevymslí. takže sme sa dohodli, že to riešiť nebudeme, kým nebudeme mať istotu, čo čo bude 🙂 a aj vtedy sa s ním nebudem baviť, kým nepríde s vlastnými nápadmi..Nech sa snaží, ja si stejne hovorím, že hádať sa je zbytočné, ak sa mi nebude páčiť jeho výber, pomenujem si to podľa seba, že? A ty už máš mená? 🙂

gmartina
23. feb 2011

@danielka2ko no vidím, že najväčší problém tehotenstva je vybrať meno 🙂 my máme úplne rovnaký problém, hádame sa, dohadujeme a ja vždy ukončím debatu tým, že kto si to porodí, ten si to pomenuje 🙂 takže sa naťahujeme navzájom, ale celkom ma to baví, je to veľká zábava. Zatiaľ, keď už budeme mať istotu, čo to bude, tak to už asi budeme brať vážnejšie, zatiaľ čakáme, čo nám povedia v poradni nabudúce..Dokonca sme sa stavili s manželom, on tipuje dievčatko, ja chlapca 🙂

zuzulik5
23. feb 2011

Čaute baby, ja mám termín 13.8 - tak sa k vám rada pridám 🙂 Doteraz som si veľmi tehotenstvo neužila, kvôli neustálemu vracaniu, ale už je to trošku lepšie...Tak prajem krásne a bezproblémové tehulkovanie každej 🙂

mimi109
23. feb 2011

ahojte, konečne som doma, skoro som tam zamrzla, neskutočná kosa vonku, som šla z domu bolo -15 😖

na poradni všetko Ok, kilo čo som zatiaľ nabrala som už aj schudla 😀 😀 😀 , asi kvôli tým ranným nevolnostiam, brali mi krv tak kázal doktor spraviť aj dáke testy žaludočne či žlčnikove či aké to že keď ešte stále vracam , ale tak ja to beriem s rezervu keď pri dcérke som to odvracala celé 😀

akurát mi železo predpísal, že to mám na hranici 😒 " super " a druhý termín má 16.8.

mimi109
23. feb 2011

a my sme mali problém s menom aj pri prvom dieťati 😀 pre chlapca nebol problém ale pre dievča sme sa nevedeli tiež zhodnúť a nakoniec som vybrala meno keď sa malá narodila, mala sa pôvodne volať Gabika ale keď mi ju ukázali , no ona bola čistý tatino, tak má meno po tatovi 😵

tiež sme minule študovali kalendár a každé meno, ktoré som navrhla ofrflal 😀

europa2
23. feb 2011

@11jannka11 no ja som zase isla na pn a vyzera to,ze az do porodu xi 😀

11jannka11
23. feb 2011

@europa2 ja sa uz tesim do prace ak by vsak nastali problemy vraj uz ma da na pn do konca tehotenstva joj ked ja moc necem ja by som bola za to keby to zvladnem uz tie 3mesiace 😀

little84
23. feb 2011

@11jannka11 tak sa zda,ze uz aj zabral,citim sa ovela lepsie 🙂

11jannka11
23. feb 2011

@little84 myslim ze to naozaj dokaze pomoct len ho neprestan pit hned ako sa polepsi
😀 😀 😀

kvixa
23. feb 2011

@11jannka11 a co sa mu paci? okrem toho svojho? moj muz velmi rozhodovat nemoze doma- som si tak naucila, bo by mi po hlave skakal... 😀 tak si zvacsa vypocujem co navrhne a potom sa rozhodnem podla seba 🙂

11jannka11
23. feb 2011

@kvixa ale tag svokra ze to co za hnusne mena sa mi pacia a ze jak na psa a podobne tag ja uz nemam nervy nebudem sa s nimi o tom vobec bavit dam podla seba ved ja ho nosim a ja ho porodim to ze ho spravil fakt bola tazka robota prenho coze na tom ze mne je uz 4 mesiac zle grckavam a ze som stale zavreta doma na pn to je pohoda vies fakt si myslim ze ty chlapi su na tom horsie jak mi a pritom ta najvacsia tarcha je na nas ale to nic nie je on mi vravel ze na to sme sa narodili je to nasa povinnost 😀 😀

cabellera
23. feb 2011

@11jannka11 Ahoj, ty sa na neho vykašli, daj si meno ako sa ti páči 😎 Jeho celá robota trvala pár sekúnd a tvoja od počatia niekoľko rokov, tak kto má väčšie rozhodovacie právo 😠

kvixa
23. feb 2011

@11jannka11 😀 😀 ale veď nejaký kompromis bbude neboj. A svokra bude vždy len svokra, nikdy nie mama , tak nech čuší 😀 si jej mala povedať, že akým kalendarom sa riadila ona, keď muža takto potrestala 😀 ale nie , to len ja som taka papula nevymachana 😀

mariolka86
23. feb 2011

@danielka2ko ahoj, ja mam termin na 13.8 takze to nam vychadza naraz. tiez mam poradnu v 20 tyzdni,dufam, ze uz bude vidno pohlavie.

gabika84
23. feb 2011

ahojte. ja mam termin na morfologický ultrazvuk 17.3., to budem v 20tom tyzdni, tak sa snad drobec ukaze. inak som mala zle vysledky krvi, tak som teraz kazdy den na endokrinologii ☹ asi nieco so stitnou zlazou ☹ snad to nebude nic vazne...

11jannka11
23. feb 2011

@cabellera xi ved prave aj to je moj nazor len my sa vobec nezhodneme vsetky normalne mena uz maju v rodine a co sa mi lubia tag on ze ne
😀 😀

11jannka11
23. feb 2011

@kvixa moja sak aj ja ale drzim sa lebo inak by som to dlho rozdyxavala 😀 😀 😀

kvixa
23. feb 2011

@11jannka11 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 aaaale dobre bude 😀 😀
len hladkaj bruško 🙂

kvixa
23. feb 2011

@11jannka11 kedy nastupijes do prace?

11jannka11
24. feb 2011

@kvixa 1.3 xi xi joj ale fakt je ze uz sa tesim aspom nebude nuda doma a aspom mozem zas medzi ludi 😀 😀 😀

danielka2ko
24. feb 2011

@mariolka86 a ako pozeram na rocnik (86), tak sme aj rovnak stare 😀 teda mlade, tiez prve babo?

danielka2ko
24. feb 2011

@gabika84 ahoj, neboj, nebude to nic vazne, prinajhorsom ti daju nejake leky na upravu cinnosti stitnej zlazy, tak drzim prsty 🙂

susanq
24. feb 2011

caute kocky, chcela som sa vas opytat, kolkokrat ste uz boli na ultrazvuku... Ja som bola v 5tom tyzdni na potvrdenie tehotenstva, potom v 10tom tyzdni na krvicku a v 12stom tyzdni na sone, odkial mame uz aj fotecku. Potom ma poslala lekarka na vysetrenie NT, to bol teda dalsi, lepsi ultrazvuk, potom hned na prvu krv na geneticke testy a teraz v utorok som bola v 15stom tyzdni v poradni, vysetrila ma iba vaginalne a zobrala mi krvicku na poslednu fazu tripletestu. A objednala ma o mesiac do poradne, a potom mam 1.4.morfologiu v ruzinove v sukromnom stredisku, kde som bola aj na NT. Tie ultrazvuky sa mi zdaju malo, hlavne teraz, ked som pred 2 tyzdnami dobrala antibiotika by som chcela pocut bit srdiecko :( ale poistovna to asi nepreplaca, ved aj tie speci USG si musim platit v tom ruzinove, ze 30 € 🙂 dva mesiace bez usg sa mi zda hrooozne dlho... a co vy? chodite k sukromnikom a vsetko si platite alebo nie?

danielka2ko
24. feb 2011

@susanq ja som zatial bola 3krat, teraz mam ist na dalsi v 19 tyzdni, podla mna je to celkom dost, niekde nerobia ani tolko

danielka2ko
24. feb 2011

@gmartina ved aj ja som to zatial nechala, ze to budeme riesit, ked budeme vediet, co to bude 🙂 a tiez dufam, ze mi to na najblizsej poradni uz povie, ze sa babo pekne ukaze 🙂 ale nemam vobec ziadny tip ani pocit, ze co by to mohlo byt 🙂

gmartina
24. feb 2011

@susanq pokiaľ viem, poisťovne preplácajú len 3 UTZ v tehotenstve, preto si istatné platíš sama, je to "nadštandard" a nad rámec povinností a len ochota lekára...Aspoň, tak to máme tu, v ČR, takže na Slovensku je to asi rovnaké. UTZ sa robí niekde v 12. týždni, potom snáď okolo 20., a v 32., a vraj to stačí. Môj doktor mi ale robí UTZ pravidelne na každej poradni, to mi vyhovuje viac, ale tiež som si musela za to priplatiť cca 1000 Kč na celé tehotenstvo. Čo mi nevadí, keď to tak počítam, tak je to výhodnejšie ako u vás. Takže ja som zatiaľ mala utz v 5. na potvrdenie a potom v 9.,12., aj 16. a nabudúce zasa, to už bude na určenie pohlavia, tak snáď sa nám drobec poriadne otočí 🙂

gmartina
24. feb 2011

@danielka2ko no ja mám pocit, že to bude chlapček...ale to len preto, že by som viac chcela dievčatko a mne sa nejak vždy stane opak toho, čo chcem 🙂 ja budem spokojná, nech to je, čo to je, hlavne nech je zdravé a v poriadku, ale teraz ma to aj nejak ťahá skôr obzerať chlapčenské veci...manžel sa mi smeje, že neviem vydržať a ja sa mu smejem, že ho len štve, že to nevie a že mu to neprezradím 🙂

deninka2305
24. feb 2011

ahojte babenky,najde sa tu niaka agustova tehulka co je v anglicku?ja som v 4mesiaci a termin mam v 20augusta....budem rada ak sa niekdo ozve na internu postu dakujem

danielka2ko
24. feb 2011

@gmartina no mne vsetci z rodiny hovoria, ze to bude chlapcek, ze maju take tusenie a ze som vraj opeknela 🙂 no neviem, mne je v podstate jedno, fakt je najdolezitejsie zdravie, ja zatial nenakupujem nic, no mam velmi akcnu sestru, ta uz nieco pokupila, ale vsetko take neutralne zatial 🙂

abriela
24. feb 2011

@susanq KAzdy mesiac chodim na poradnu. Vzdy aj ked to bolo len 3x mi robi vaginalne vysetrenie aj ultrazvuk. V 13 tyzdni som bola na skrinning a 3D UTZ- to bol stvrty (plati sa). V 14 som bola na amnio a tam pred aj po sa robi UTZ. Takze na UTZ som bola celkovo 5x.
V 19 idem k svojmu- dalsie UTZ a v 20 na 3D morfologia (UTZ sa plati)