icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

vanilashot
6. mar 2011

ahojte baby. ako vám prešiel víkend??? mne neskutočne rýchlo.... 😒 mne už tiež vyskočilo bruško - manžel ma začal volať moja malá gulička 😀 no neviem neviem, ale osobne si myslím, že do augusta už budem veľkááá gulisko 😀 prajem ešte pekný zvyšok večera 🙂

gmartina
6. mar 2011

@vanilashot aj mne zbehol rýchlo, len sme nemali nič moc počasie...mne sa manžel smeje, že za chvíľu budem vážiť viac ako on

kvixa
6. mar 2011

@dadulajda no musis sa objednat v 17 tt - aby ta stihli potom niekam strcit. Myslim , ze sme platili 30 eur ale nie som si uplne ista. Myslim, ze by si mohla najst aj na nete. Je to dr. Brešťanský.

vanilashot
7. mar 2011

@gmartina no ja tiež nemám k tomu ďaleko aby som prešvyhla manžela s váhou... vždy sa ma tak nenápadne opýta, a koľko to vážiš miláčik???? 🙂

baronka222
7. mar 2011

@gmartina od zaciatku tehot. som uz 6 kg pribrala ale neni to vidiet. to asik len voda....a stupel ma 256 g 🙂

baronka222
7. mar 2011

@dadulajda ja som sa objednavala pred tyzdnom a mam to na 25.3. cez prac. dni 45 € v nedelu 50€ tak mi povedala sestricka.

gmartina
7. mar 2011

@vanilashot 8 rokov som manželovi tajila koľko vážim....a teraz to má priamo v knižke...to je strašná smola 🙂 minule som mu hovorila - prestaň sa tak napchávať, priberieš ...a on pohotovo - no na tvojom mieste by som mlčal 😀 ja viem, že má pravdu, ale nemám ja dobrú výhovorku pre jedenie? no tak sa tak vzájomne naťahujeme ako malé deti

gmartina
7. mar 2011

@baronka222 jeeeej, tvoj štupeľ už je taký ťažký? No to je nádhera.... to ja neviem, ja som sa na poslednej poradni opýtala, aký je veľký a na váhu som zabudla...musím sa aj ja opýtať, nech mám predstavu. Ja som pribrala 3 kg a bruško už mám krásne, mám z toho veľkú radosť

abriela
7. mar 2011

@gabika84 moja odpozorovana teoria je, ze ranne nevolnosti byvaju pri chlapcoch. Ja som ich nemala, v 14 tyzdni lekar povdal asi to bude dievcatko, teraz to uz viem na 99,9% a svoju teoriu o nevolnostiach som si potvrdila.

abriela
7. mar 2011

@vanilashot Ja som pribrala zhruba 3,5 kg ale brusko uz zacina rast a pomaly to uz bude vidno a v praci to uz neutajim.

gabika84
7. mar 2011

@abriela jee ty uz vies? tak gratulujem. 🙂 doktori tvrdia, ze statisticky byva viac zle zenam, ktore cakaju dievcatka, ale ked som robila svoj miniprieskum v okoli, vychadza to presne opacne, teda viac byvalo zenam zle pri chlapcoch. mna neustale napinalo, hoci vracala som iba parkrat. tak sa necham prekvapit. potom rozsirime statistiky 😉

inak brusko vidiet uz aj mne, nie asi kazdy si to este vsimne, ale uz zacinam hrdo nosit obtiahnute svetriky, aby to snad neprehliadli 😀
kocky, riesite uz kociky? resp. mate uz svojich favoritov?

krhlicka
7. mar 2011

@gabika84 Ahoj Gabi, moj favorit bol Jane Slalom pro 2009 🙂
ak by sme kupovali, bol by to urcite kocik od Jane.
Ja si uzivam nosenie bruska v tunikach a svetrikoch, najlepsie farebnych a velmi sa tesim na jar 🙂
konecne ziadne kabaty, uz mam problem, ziaden nezapnem.

u mna babske povedacky ohladne pohlavia babatka sedia pol na pol....tiez som nevracala, len ma stale napinalo. Brusko mam skor gulate a palenie zahy si uzivam od zaciatku tehu. Uz som zvedava, co cakame...zatial je to ponorka, slniecko, babatko🙂
V piatok mi asi ultrazvuk neurobi, kedze prvy uz bol, nevadi, pockame si 😉

ahoj krasny vecer zelam a o akom kociku uvazujes?

abriela
7. mar 2011

@gabika84 Viem co to bude, lebo som bola na amniocenteze, kt. vysla dobre ale mamicka ma vyvojovu chybu s vyskytom 1:10 000. Cakam este na morfologiu, preto sa bruskom este nepisim, ale skor ho skryvam 🙂.
Doktori to tvrdia presne opacne, tak som zvedava, co to bude u teba - chlapcek, ci dievcatko.
Kociky: Ja len sledujem recenzie a hodnotim dizajn. Vedie stoke - dizajnom, casual play - ma kolegyna a je spokojna.

jankaamartin
7. mar 2011

Ahojte mamičky zajtra sa chystám do gyn...tak sa teším na svojho drobčeka,,,,ale mam starch s bratia krvi,,,, :( ale nejako to zvládnem,,,,má niekto z vás tehotenstvo v biochémii?

gabika84
7. mar 2011

ja nazory na kociky neustale menim 🙂 je to strasna veda... hladam 3kombinaciu. povodne to mal byt Gesslein F4, potom Peg Perego, uz uz som bola rozhodnuta pre Brio Go, az kym som ho vcera nevidela nazivo v predajni. na obrazkoch vyzeraju vsetky krajsie. ☹ ale za to som nasla v predajni Teutoniu a ta sa mi velmi paci. 🙂 az na tu cenu..

jane su dobre kociky, ale vcera som ho tiez videla (myslim ze to bol prave ten slalom) a teda ta vanicka je veeelmi malinka 😲
casualplay (S4) je vskutku pekny (podobne ako sa mi pacili aj concordy), ale myslim, ze ani jeden sa neda otocit do protismeru jazdy (tak aby babo pozeralo na teba v sportaku), co je jedna z mojich podmienok pri kociku.

inak tie vanicky nestoja za nic. vsetky su male. kedze cakam babo v auguste, nechcela som ho davat do sportaku zrovna v tych najvacsich mrazoch ☹ rozmyslala som najprv nad kupou hlbokeho a az neskor kvalitneho sportaku, hlboke napr. Steggi, vanicka je uzasna, ale neda sa vypnut perovanie, pripnut autosedacka a vobec nie su skladne ☹

gabika84
7. mar 2011

a este som zabudla dodat: vobec nie som narocna 😀

baronka222
8. mar 2011

@gmartina veru uz je to kus chlapa 🙂 . Holky ja uz mam kocik zacvakany uz len cakam kedy dojde z ciech. skoncila som pri concorde. sestra ma sportovy a je fajn ma svoje chyby ale to ma asik kazdy. bude model 2011 vanicka sa mi viac paci. a kamoska ho ma aj ked 2010 ale vanicka sa da....teda videla som aj ovela mensie.

vanilashot
8. mar 2011

@gmartina 😀 no to poznám aj ja....navzájom si porovnávame brušká, smeje sa, vraj on tam už pomaly nevidí rozdiel, akurát ten, že on je chlpatý 😀 no čo už...no ale keď mi v tých bruškách skovávame naše najväčšie pokladíky 😝 stojí mi mať za to také bruško...s kilalmi sa budem trápiť neskôr 🙂

vanilashot
8. mar 2011

@abriela no ja by som to neutajila asi od takého 12 týždňa 😀 celkovo som mala bruško a toto tehulkovanie iba tomu prospelo 😀

lenka55555
8. mar 2011

Ahojky mate niekto vrodeny sklon k zrazaniu krvy? Ak ano co okrem liecby sa da este robit?

abriela
8. mar 2011

@vanilashot Ja som bola rovna ako doska. este niekedy na strednej sa zo mna smiali, ze mam brucho ako lavor, prehnute dnu.
Bruska si doma porovnavame aj my. Zatial stale prehravam 🙂, mam ho mensie.

Gabika - mne kolegyna hovorila, ze pri kupe kocika chodila s metrom v ruke a merala vanicku. Kedze nase malicke by mali byt augustove, asi ziadna z nas nebude mat babo v zime uz v sportovom.

gmartina
8. mar 2011

@vanilashot no presne ako hovoríš, pre taký poklad, budem mať kľudne bruško jak najväčší balon...kilá spadnú samé dole, keď začneme skákať okolo drobcov....to už vidím ako budem namiesto sedenia doma, behať s kočiarom po vonku...juuuj, už sa na to teším, bude teplo krásne a ja vonku..no už nech je to tu 🙂

gmartina
8. mar 2011

@baronka222 ty už máš kočiarik? ja som ešte ani nezačala sledovať, príde mi to všetko strašne ďaleko, zatiaľ som dospela k tomu, že som vošla do obchodu a popozerala sa, čo ponúkajú...a koniec 🙂 sledovať to začnem tak za mesiac dva, stejne nemáme pivnicu, tak by mi len doma zavadzal...joj, ale ste také zodpovedné všetky, čo už na to myslíte...asi by som si mala stúpiť do svedomia

baronka222
8. mar 2011

@gmartina myslim ze je este casuuuu. ale ja som nasla za dobru cenu tak som to nechcela prepast. A chcela som to uz mat tak povediac z krku. Nic ine nemam. teda ak neratam veci co mi uz aktivne kamaratky darovali. od jednej mam modry cumlik pre 18 mesacne dieta 😀 a to ani neviem na 100% ci bude chlapec.... ale bola zlata. 😉 s uskladnenim nastastie problem nemam.pomalycky sa rozhliadam po takych veciach ako prebalovaci pult, odsavacku, a veci ktore budem urcite potrebovat ak by som nasla za dobru cenu tak kupim ale nesilim to. Posltielka koluje po rodine tak to nemusim a vecicky pre babo mi kamosky nakupia a poslu balikom z UK- maju cas do augusta 🙂

vanilashot
8. mar 2011

@gmartina veru veru...krásne slniečko, naši drobci v kočíkoch.....aaaach, nech je to už tu.....

počujte baby, inak mám taký problém.....neviem, či je to normálne a máte to aj vy... mám strašne silný výtok - doktorka povedala že je to normálne, ale ja mám niekedy pocit, akoby som sa až pocikala, resp. si cvrkla....tak to so mňa vytečie...poraďte, čo pomáha na zmiernenie??? ak také niečo vôbec existuje.... 😒

gmartina
8. mar 2011

@baronka222 jeeej, tak to máš skvelé, že to podostávaš...ja budem nakupovať všetko, ale už sa teším, ako budem všetko zháňať, obdivovať, porovnávať.... ale najprv nech viem, či sa mám zamerať na modré alebo nie...ale hlavne, nech je teplo, inak sa mi nebude chcieť chodiť po obchodoch 🙂 my máme malý byt, tak pult ani nechcem, radšej kúpim poriadnu skriňu, nech mám kde dávať veci 🙂 a odsávačka sa mi tiež zatiaľ zdá zbytočná, to možno ani nebudem potrebovať 😀 možno mám naivné predstavy, ale to len preto, že u nás ešte žiadne deti nie sú, tak nemám kde obkukať, aké je to byť maminou

gmartina
8. mar 2011

@vanilashot myslím, že nič na zmiernenie neexistuje...ja to mám tiež a tiež ma to štve...ale čo už....pripadám si ako pacient s inkontinenciou 😀 ale čítala som o tom aj na nete a nenašla som nič na zmiernenie, malo by to prejsť tak za mesiac dva ...musíme to vydržať

lulusha
8. mar 2011

ahojte dievcata! len vam chcem popriat vela stastia a sily, ja som zo skupiny augustoviek 2010 😵 ubehlo to velmi rychlo, o chvilu budete mat svojich drobcekov v naruci... len to velke brusko v lete vam nezavidim, aj ja som si s nim pretrpela svoje v tych horucavach 😒 ale kazdy jeden den stal za to 😎 drzim vam velmi palce! 🙂

abriela
8. mar 2011

Ja ziadne vytoky nemam ani som nemala, ale posledne dni citim taky tlak v bruchu. Neviem co to je. Trva to pol hodiny a je to niekolkokrat za den. Kocky citite nieco take aj vy?
Luluska - v lete je velke brusko, ale aspon lahke oblecenie. V zime by sme museli menit cely satnik 🙂

gabika84
8. mar 2011

ja skor mavam taky pocit vecer, ze prasknem. napriek tomu, ze ma nenaduva a ani moc nejem. rano pohodka, akoby som ani tehotna nebola, ale vecer ☹ pytala som si aj rady od mojho otca, ze ako sa zije s takym velkym bruchom 🙂 a on na to, ze vyborne 😀 ale to je asi trosku ineee.
k tym kocikom: uvidim, aky nakoniec vyberiem, ale napr. na teutoniu mi povedali, ze dodacia doba 2 mesiace (a co som citala na MK tak aj tri..) cize uz pomaly vyberam.
ja mam termin prvy augustovy tyzden, takze babo bude mat v januari 5 mesiacov. to je uz doba, kedy maminy davaju do sportakov (kvoli malym vanickam). resp. detom su este ako tak, len my k tomu musime priratat aj zimne oblecko, fusaky, atd. takze neviem, neviem 😒