Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Ahojte budúce augustové mamičky. Aj my sme augustoví... termín máme vypočítaný na 4.8.2011, ale zatiaľ stále nevieme čo to bude. Trošku dúfam, že to bude chlapček, pretože môj muž má z prvého manželstva 2 dcéry, so mnou má už 3 dcéru. A poprípade budú hrať ženskú štvorhru v tenise 😀
@kvixa joj a my sme boli otoceny chrbatikom ale je krasnucke a uz citim pohyby take jemne ale su to pohyby nie creva xi xi uzasny pocit 😀 😀 😀
@11jannka11 no to ano... malinke bubatko. a to ty si bola zas na poradni? my sme zas chorý ☹ uz ma z toho trtne. aj ja som vcera, ked maly zas nespal celu noc len 10 minut a zvysok prereval, tak sa krpec trepal 😀 asi sa hnevalo 😀 ale inak sa mu nechce nejako.uz som trochu aj nervozna z toho 😖 aspon , ze sa uz oteplieva lebo uz nemam akosi co na seba 😀 😀 😀
@abriela Ahoj, nooo opísať 😵
Väčšinov, ked niečo robím, ked som hladná a robím si niečo jesť, alebo sedím dlho tak predhnutá, asi mu stláčam byt 😀 .
Pocit je asi , no čo ja viem... 😒 ako ked si tlačíš jazykom na boku úst, tiež tak akoby sa natiahlo bruško a ktosi sa tlacil jemne von, no a kopančeky sú riadné, včera ráno ma dokonca donútil, otočiť sa na druhý bok, kopal smerom do madraca 😀
Jedna známa to opísala ako rybu plávajúcu v bruchu....je to celkom možné 🙂 , tak sebou hádže akoby plaval
A tebe robili amniocentézu? mne ani v 14tt nerobili testy, že som riziková a amniocentéza je u mna neprípustná, tak až 16.3 idem na nejaký Triple test, tak trrrrrpnem
Ahojte baby, vcera na poradni som sa odvazila a veruze s hruzou som zistila,ze za 3 tyzdne od poslednej poradne som narastla kazdy tyzden o kilo. Uf, keby to malo ist takto dalej, tak do porodu prihodim este 20kil a budem velrybka 🙂
Tiez vam v II. trimestry viac chuti?
ahojte pekny slnecny vikend prajem
@kvixa o tom mi hovor zimna bunda natesno uz sa v nej citim ako slon ja som bola babisko ale teraz uz zacina kukuk brusko tag musim vymenit satnik xi ale zatial nic naviac este mam 6,5 kila dolu z povodnej vahy no babo raste tag som rada ma z coho xi a poradnu som mala 8,3 teraz dalsiu 5,4 xi to koli tym triple testom a scrinningu
@11jannka11 ahaaaa...no ja som priibrala 4 kg 😀 uz nech je piatok- sa tesim. konecne sa to blizi🙂 a v pondelok musim nieco ist kupit na seba lebo uz cez zadok nedam nic.
@kvixa no zaludok moc velky nemam ale odspodu a sa mi zda ze sa to taha do krizov lebo tam uz aj strie mam tak kremujem jak besna joj a my ideme 12,4 na to 4d juj sa tesim aj uvidime co mame xi lebo na sone sa vzdy stoci a chrbatik ukazuje joj bubatko
@dadulajda ahoj, aj ja som uz velmi zvedava, co za poklad sa nam skryva v brusku - ci chlapcek alebo baba.
Dnes sme sa dozvedeli radostnu spravu, ze aj svagrina caka babatko, termin ma mesiac po mne.
Oni po dvoch chlapcoch velmi tuzia po dievcatku, tak vam drzim obom palce 🙂
Ale aj keby boli mali vytrznici chalani, bude to super.
Baby mate nejakeho tusa, co cakate? ja dokola pocuvam rozne tipy, az tento tyzden som zacala byt viac zvedava na pohlavie. A ultrazvuk mam az o dva tyzdne, teda ak sa male ukaze 🙂
@11jannka11 😀 😀 ja sa objednavam az na taky 24 tyzden. s prvym som bola v 27 a boli krasne foto tvaricky a ostatok 😀 si drzal pipika 😀 😀 to bolo supeeer. no ja som nabrala pri malom 30 kg a ziadne strie som nemala az ked som to schudla tak na pravej strane na bruchu ale len trocjha biele.. som zvedava teraz..
@krhlicka no to mi hovor, ako je to s tým jedením. Ja som sa ešte radšej na váhu ani nepostavila, nechám si to až za týžden na poradnu. Ale tiež to vidím na riadny prírastok...Prišla som na pár dní domov a moja mama ma tak vykrmuje, že som zvedavá, kam som sa s váhou dostala 🙂 ale s určitostou viem, že dobieham manžela a bruško už mám vačšie ako on 🙂 🙂 🙂
@cabellera jeeej, tak to si krásne opísala tie pohyby...ja zatial nič necítim a začínam byt z toho riadne nervózna, už sa nemožem dočkat poradne, nech uvidím drobca. Ja teda samozrejme viem, že na pohyby mám ešte trochu času, ale trochu ma mrzí, že to všetky už cítite a ja nie...ojoooj, už nech je to tu
@gmartina ahoj Matka, aj mna moja mamina vykrmuje 🙂 niekedy sa u nas zastavi cez den, ked sme v praci a doma nas caka prekvapko - navarene, upratane. Je to super.
Netrap sa s pohybmi, ja tiez neviem presne, ci je to uz ono alebo len creva. Opisala som pohyby lekarovi a usmial sa, ze tak uz boli pohyby. Ja mam z nich cudesny pocit ako maly votrelec v brusku. Sem tam ma babatko riadne prekvapi, ked sa hemzi.
A ako sa mas, vybavicku uz nakupujes?
peknu nedelu zelam
@krhlicka no, ja zijem od našich dost daleko, takže sa navštevujeme, tak dvakrát trikrát do roka, tak je to vždy taký sviatok - preto mám aj pocit, že za ten týžden, čo tu budem priberiem viac ako za tri mesiace, čo som sa starala sama 🙂 ale nevadí nevadí, hlavne, nech sa má drobec dobre. Inak snažím sa na to tie pohyby nemysliet, ale každý večer ho presviedčam a presviedčam a on nič .... tak kým ho neuvidím, tak budem asi trochu nervoznejšia..čo už, to asi k tomu patrí.
Inak výbavičku som pozerat ešte nezačala, odtialto by sa mi to stejne nechcelo trepat do Ostravy, pozrela som si len kočiariky, aké sú tu ceny a vychádza to trochu lacnejšie, ako v Ostrave. No ale kto by to trepal vlakom 400 km, že? 🙂 takže sa do nejakých základných vecí vrhnem až, ked sa vrátim. Zatial som si nakúpila len veci na seba, konečne mám poriadne nohavice, ktoré netlačia a svoje rifle som vyradila zo šatníku.
A čo ty? ako sa máš?
@gmartina 🙂 jasne, len nech si ta doma uziju a pekne rozmaznavaju. A urcite sa nevedia vynadivat na brusko 🙂
Neda sa nemysliet na nase poklady v brusku, vacsinou som myslienkami pri babatku.
Niekedy sa mu prihovaram, nech sa trosku pohemzi, aby som vedela, kde ho mam hladkat, ale ako na potvoru, robi si co chce. Neboj, pride to a tak da o sebe vediet, ze ta to sem tam prekvapi 😎
Tiez mam stresy, ci je vsetko v poriadku, najradsej by som chodila na ultrazvuk aspon kazdy tyzden.
Ale musim si pockat, az 22.3. idem na meranie a mozno nam uz lekar povie, co cakame.
Tehu oblecenie je super, ze?Ja si neviem vynachvalit tehotenske gate s vyvysenym pasom. Nevyhrna sa mi tielko, brusko je pekne zakryte. Tusim zacnem nosit tehu gate aj po porode, take su pohodlne.
Mati ty uz vies pohlavie babatka?alebo tusis?
@kvixa mne to dako ide do krizov pribrat som nepribrala ale rastie brusko a myslim ze prcek sa taha do krizov juj no tag tam mam take male aj ked kremujem tag ja som chcela ist neskor ale moj herec ked sa da uz 21 tt tag preco ne potom by sme sli este raz xi xi kolo 28tt my mame len 2 foto so sona aj to cez mobil tag to nic moc chceme mat daco pekne vies no a zajtra zas do prace juj sa mi nece
@krhlicka tehu gate sú perfektné, krásne obopínajú bruško, že konečne to vyzerá, že som tehotná a nie tučná 🙂 mám z nich obrovskú radost. Tak už len nech kopne a budem dokonale štastná.
Inak na meranie idem 21., tak tiež dufam, že nám povie, čo to bude. Ideme aj s manželom, necháme si natočit video, nech máme pamiatku na další mesiac, čo budeme čakat, kym ho zasa uvidíme. Inak pohlavie nevieme, ale ja mám od začiatku pocit, že to bude chlapček. A vlastne ho aj od začiatku tak oslovujeme (náš drobec - krycie meno Spiďa), takže ak to bude dievčatko, budeme velmi prekvapený. Nie že by sme preferovali chlapca, je nám to uplne jedno, ale nejak máme chlapčenský pocit. Hlavne preto, že manžel v rodine nemá žiadne dievča, sú traja bratia a nemá ani sesternice, len bratancov, tak ani nepočítam s tým, že by "bol schopný" splodit dievčatko 😀 😀
Ty máš nejaké pocity ohladne pohlavia?
holky nebolieva vas chrbat? bo ja som dostala pred 2 dnami take bolesti, ze som az plakala. nemam nejak nizky prah bolesti, ale toto sa uz fakt nedalo vydrzat. zacina to pod lopatkou az dole ku krizom cez cely pravy bok. som chcela uz aj na pohotovost utekat, alebo aspon zajtra k mojmu doktorovi, ale ten mi zase povie, ze to je normalne. lieky proti bolesti nemozem, tak uz neviem co robit. celkom pomaha cvicenie "macaci chrbat" ale to iba tak na pol hodinku, potom sa bolest vracia. asi budem musiet pravidelne zacat cvicit. 😒
@gabika84 ahoj Gabi, bolieva, v krizoch ma hocikedy pichne, niekedy aj bok boli pri chodeni.
Tiez si hovorim, ze je to sucastou tehu. Ale asi nemam az tak velke bolesti ako ty, radsej sa
porad s lekarom a zelam ti, nech sa to zlepsi 😉 Macaci chrbatik je super. Na joge cvicime na styroch s nadychom najskor vystricit zadok - poloha konik a potom s vydychom prejst do macacieho chrbatika. Opakujeme 5-6 nadychov a vydychov. Mozno sa daju tieto polohy najst na nete - je to Hatha joga - poloha konik a macka.
Ako sa mas?okrem bolesti krizov, dufam, ze stitna poslucha a babatko je ok.
pekny dnik zelam
@krhlicka ahoj krhlicka..veru chutí mi oveľa viac, a najhoršie je, že všetko.....stále niečo vymýšlam... 😝 no ale zase na druhej strane, kedy inokedy si dopriat ked nie teraz???? 🙂
@gabika84 gabika toto isté sa minule stalo aj mne 😒 tiež som pri tom až plakala, myslela som si, že sa zbláznim od bolesti....budila som manžela, a on na to s kludom angličana, láska, veď si tehotná, to je normálne..... 😒 no mne sa to až tak normálne nezdalo...našťastie to potom ráno prešlo 🙂
@11jannka11 😒 no ja som tiez od krizov ale to po malom.. tak akosi to uz nevnimam 😀 no je to krasa mat foto drobca, ja si ich aj teraz niekedy pozriem aj video 🙂 to uz ani pravda nie je aky je uz veliky... 😀 a to ma v maji 2 😀
@vanilashot 🙂 veru, to mame najlepsi dovod na svete. Je lepsie, ak nam chuti.
Ale v I. trimestry mi az tak nechutilo ako teraz. Snazim sa jest vela ovocia a zeleniny, ale bohate to vyvazujem
somarinami medzi hlavnymi jedlami...uz je mi to jedno, ci slane alebo sladke. Ovocie, cokoladky, lentilky, syriky frcia jedna radost 🙂
@krhlicka tiež som zvedavá, či sa nám ukáže alebo sa bude schovávat ako minule.
Inak s tým jedením sme na tom rovnako, tiež by som len jedla a jedla, ale najhoršie je, že mi prestalo chutit ovocie, ani zeleniny nezjem tolko ako v I. trimestry, takže si asi kupim nejaké vitamíny, nech má drobec všetko, čo potrebuje, lebo doteraz som nebrala nič...Jooj, mne najviac chutí zmrzlina, čokoláda - čo som doteraz vobec nemusela 🙂
@krhlicka dakujem za tipy 😉 zavazok- zacat cvicit 🙂 stitku uvidime az na kontrole v aprili, snad tie hormony pomohli 😒 co nove u vas, babatko poslucha?
@vanilashot mne sa to tiez raz stalo v noci a do rana to preslo, ale teraz to trva uz tri dni. mne tiez doki povie- to je normalne. keby mali chlapi zazivat taku bolest, neviem co by robili 😠
my ideme v piatok do poradne a vo stvrtok na morfo sono. snad sa uz dozvieme 🙂
a co sa tyka chuti, nastastie klop klop, pazravost este nenastala 🙂 iba brusko za zvacsuje teraz, joj, strasnou rychlostou.. esteze ide jar, inak by som sa uz do kabata coskoro nezmestila...

ahojte baby. Mali sme to dnes krásne počasie, však? 🙂 Takú peknú prechádzku som si spravila po meste, rozopnutý kabát - aby som sa popýšila bruškom 🙂 Tak to dobre padlo...konečne slniečko. Aj môj drobec už kopká, teda ak je to to 😀
Ja idem na ultrazvuk až 5.4. (dúfam, že sa dozvieme, čo to bude 🙂 )
abriela nič si z toho nerob, ja som tiež pribrala zatiaľ 4 kg 🙂 ale konečne neriešim svoju váhu....
Prajem pekný víkend 🙂 🙂 🙂 🙂