Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
ahojte...aj mne vychadza termin na 21 august...hrozne sa obavam porodu...som prvorodicka,dufam ze to nebude komplikovany porod...vobec neviem co ma caka,dokonca nemam ani sajnu ako sa o dietatko starat,citam temy o materstve,ale prax v tom vobec nemam...dufam ze to zvladnem...
@gabika84 ano sme a ako vy?
@angelsgirl20 som na tom rovnako. Ziadne skusenosti, nic aj ked som asi pred 3 rokmi menila 1x pampersku 😀
@abriela zatiaľ som presne v tomto rozpoložení a potom ešte k tomu si dávať pozor aby si mu dačo škaredé nepovedala... potom dávať pozor, či to zvláda...chlapi sú predsa len v tomto slabší... chcem sa radšej sústrediť na pôrod, bábätko a na seba... ale asi som trošku sebecká...ale čo sme tehotné...nie? môžeme byť trošku sebecké. A Vám držím všetky pršteky aby Vám to s tým srdiečkom dobre dopadlo 🙂
@angelsgirl20 praveze o mas skvele ze nevies do coho ides..... neboj sa zvladnes to a zas vela citania...je nieked na skodu.. porodilo vela zien pred tebou , zvladnes to...myslim ze najdolezitejsie je sa na to dobre psychicky pripravit. povedat si ze je to tu, a vydrzim to a predycham, a hlavne nepanikarit..... tie kontrakcie prejdu a samotny porod uz nie je taky strasny, a najkrajsie je ked to uz mas za sebou.... 😉 a v porodnici by ti mali ukazat a naucit ako sa starat o babatko, ako menit plienky, ako ho kupat a ako dojcit....vsetky sme si tym presli a dti sa rodia bez navodu na pouzitie, tak budete obaja skusat 😉
@gabika84 tak to je kus človiečika. Asi mi bude robiť to čo tebe. Len sa doktor čuduje, prečo ma tak tlačí 😖 už ma bolia ľavé rebrá, nemôžem už normálne sedieť, stále musím chodiť na WC, tak uvidíme, čo mi to škvŕňa v bruchu vystrája... a babatko sa stále vyvíja agentík to dobehne...mne môj gynekológ dal termín a povedal, že si nemám nikoho všímať, že je presný, čo potvrdilo aj druhé sono, tak uvidíme, čo mi povie toho 24.
@emily3 boze musi to byt nadherne drzat svoje babo v naruci...a daju mi do narucia hned po porode?...taka som zvedava co to bude a ako bude vyzerat,na koho sa bude podobat... 🙂
@angelsgirl20 no neviem kde budes rodit a ake tam maju postupy... co som rodila, tak dve deti mi polozili hned na brucho este take cerstvo vylezene, tak sme sa spolu mojkali...a potom po osetreni mi ich doniesli a boli sme spolu na sale tie dve hodky aj s manzelom....bolo to skvele... a take neuveritelne, no trvalo mi kym som si uvedomila ze som mamou a ze ten maly cloviecik vedla mna je moje dieta....no prve dieta..to som sa bala aj chytit.... ale v pohode....
teraz to porovnavamz prdoslimi tehu a kazde tehu je ine.a aj kazdy porod.....ale v podstate rada spominam na ten dni....a nestresuj teraz ze budes mat narocny porod..preco by si mala mat? 😉
neviem...minuly tyzden som skoncila na pohotovosti,pretoze som dostala hrozne bolesti do podbruska..bala som ze potratim,ale nastastie to bolo len podrazdenie maternice,tak mi to vysvetlili....tak mam strach ze to nejako moze ovplivnit porod...no neviem uvidim 🙂
@abriela dakujem krasne, este cakam na vysledky testov, bo mna ta stitna zlaza moc neposlucha ☹
budem na vas mysliet, snad UTZ ukaze lepsie vysledky. zial musim sa priznat, ze keby som mala babo nejak poskodene, tiez by som volila moznost tehu ukoncit ☹ viem, ze vela ludi s tym nesuhlasi, ale ja by som sa takto rozhodla. skriningy mozu byt mylne, ale keby som mala zle vysledky z 1trimestra, triple, amnio a nasledne morfo, tak neviem 😒 ale netreba to vzdavat do poslednej chvile. mozno ten 3D zazracny obrazok bude pozitivnejsi 😉 drzim vsetky prstoky..
@furniture ja s tatom baba sice nezijem, ale vzdy som si vravela, ze ked aj budem mat manzela, nechcela by som, aby bol pri porode. vidiet ma taku spotenu, krvavu, dotrhanu. na druhej strane je pravda, ze chlapi, ktori su pri porode sa sami priznavaju, ze si po tejto skusenosti zenu viacej vazia a obdivuju ju za to, ako take nieco mohla zvladnut. dobre vsetky vieme, ze oni by uz po prvej dobe porodnej od bolesti odpadli 😀
@jankaamartin no halooo, kde si sa stratila 🙂 mame sa zatial dobre obaja, absolvujeme klasicky vsetky testovania a sonovania 2heho trimestra. ja len tak som si na teba spomenula, ze si sa dlhsie neozvala (hadam aj tyzden 😀 )
Kolko z nas (z vas) prvorodieciek - augustovych mamiciek necaka babetko s manzelom??
Otec mojho babetka je odomna cez tyzden vzdialeni 300 km a zijeme spolu asi od oktobra aj ked sa pozname rok. Nasa mala by mala byt mix zapadniara a vychodniarky 😅 .
@furniture Otecko by mal byt pri porode iba ak to chce on. Moj partner pri prvom nebol a ani teraz nepojde a myslim ze je to O.K. Ako morálnu podporu si mozes vziat sestru alebo mamu...... Ak sa na to partner neciti netreba ho nutit - citala som uz vela pribehov o zruinovanom poporodnom intimnom zivote manzelov - a niektore mamicky olutovali ze trvali na pritomnosti partnera. Niektorí muži majú totiž z pôrodu až taký prehnaný zážitok, že sa potom boja ženy dotknút, státe sa im to premieta a pohlavný život je zrazu v troskách .... aj to sa može stať. Vážiť si Ťa bude aj keď tam s tebou nebude..... taký je moj názor.
Mimochodom ak ked moj manzel nebol pri porode, je to skvely otec.
AHOJTE kočky, ktorá ste z BA ? dnes som si kúpila akýsi časopis a tam zľavové kupóny na obchod s detskými vecami a potrebami BRENDON v Rači. Zľavy na všeličo pre detičky - asi na 15 rôznych vecí. Napríklad na kočík, vajíčko, autosedačku, tehu oblečenie ....... spolu až v hodnote 15O € . Kto má záujem - napíš mi adresu, pošlem ti kupóny poštou - mne sú nanič. Po našom prváčikovi mi ostalo dosť vecí a nejaké nákupy v BA neplánujem......keďže som z Novej Dubnice.
@gabika84 Ahoj Gabi, som rada,ze ste ok a malicke rastie ako ma 🙂
Musel to byt zazitok, vidiet taky kus cloveka, sa mi paci ako si to napisala.
Nevadi, pohlavie sa dozviete neskor a mozno vas drobec prekvapi a bude tam pipik 😉
My ideme na sono v utorok, tiez som zvedava, ci mi doki povie, co cakame.
A v stredu nas caka morfologicky ultrazvuk, verim, ze krpec je ok, hemzi sa mi tam jedna radost.
vsetkym maminkam zelam krasny vecer 🙂
@gabika84 no skoro to tak bude ,,,ja začínam mat asi nádchu,,,a neviem aké tabletky možem brat tak radšej neberiem nič,,, 5.4 ideme k doktorke dufam ze nám poveie co to bude 🙂 lebo naposledy sa nám drobček nechcel ukázať,,,,si aj na fb?tam som častejšie ako ta nájdem?pod akým menom?
@abriela Tým myslíš asi , že čakáme bábatko s priateľom 😀 Tá otázka vyznela trochu divne, ale potom som pochopila 😉
Tak my spolu žijeme už dlhšie, aj keď sme o svadbe uvažovali už skôr, akosi sa nám do toho nechcelo a pravdu povediac sa nám už ani nechce 😖
Ved to nie je to najdôležitejšie, dôležité je porozumenie, rešpekt a hlavne úcta jeden k druhému a myslím si že ak toto nie je, tak ani sobáš to nespraví 😒
@furniture aj mne tlači na lavy bok pod rebro,mne povedala doktorka,že su to čreva 😀 je to velmi neprijemne,viem o čom hovoríš,veru ani sadnuť si.
@krhlicka tak vy sa idete ultrazvukovat na buduci tyzden? tak prajem zdrave babo s roztiahnutymi nozkami 😀 a moc nelietaj, daj si pohov trosku. bo ja ked som tak lietala minulu sobotu (to som este k tomu cestovala), tak som prisla s bolestami chrbta, opuchnutymi nohami az strach a s bruskom stvrdnutym na kamen 😒 aspon cez vikend si uvar tehu caj a vyloz nohy 😉
@jankaamartin ja som aj na fb, ale sa tam uz dlhsiu dobu uspesne zatajujem 😀 tzn. obcas si citam, co nove u inych ale sama nic neupdatujem, preto o mne nikto nic nevie. co na nadchu? no predsa papat jablcka 😀 a na hrdlo akurat tak Propolki. snad sa ta pliaga nerozsiri 😉
@gmartina No, už som doma, len čo som vošla, zvalila som sa na posteľ a už určite nedostanem podobný nápad 🙄
Celú cestu to natriasanie v autobuse po skvelých slovenských cestách 😠 , len som rozdýchavala, malé sa hemžilo ako o život a také divné pocity v brušku, ani magne to už neporazilo. nákupy v pohode 🙂 , akurát tá cesta späť zase katastrofa ☹
Som rada, že som doma, mám nakúpené pre seba vecičky lebo už nemám moc čo na seba, do ničoho nevleziem.
Ale stačilo autobusových výletov 😖
@cabellera tak si toho drobca riadne vytriasla. tiež som zvažovala, že sa tam pojdem pozriet, ale presvedčila si ma, že to mám odložit. Ja sa už naopak neviem dočkat cesty domov - 6 hodín vo vlaku. Ale tam sa na rozdiel od autobusu aspon natiahnem (snad). Ale hlavne, že si dobre nakupila, íst tam a ešte mat smolu na veci by už bolo príliš 🙂
...ahojte mamičky, ja mám zatiaľ prvý stanovený termín na 10.augusta 🙂 .... si užijeme leto s brušiskom 😅

@susi189 Dakujem Susi. Dnes je to uz lepsie. Snazim sa mysliet pozitivne, verit na zazrak, pretoze nechcem aby moja mala musela trpiet niekolko rokov len preto, ze ja a moj partner ju chceme, aj ked nebola v plane 🙂
Najprv som si povedala 1-2 operacie hned po narodeni, teraz som zistila, ze to vobec nemu tak byt - preto prisli depky a mozno aj to, ako sa k tomu postavili moji rodicia.
@gabika84 tak gratulujem aspon k zdravemu babetko a drzim palce nech je nadalej vsetko v poriadku.
@furniture Zdielam tvoj nazor. Pripada mi to cudne aby bol pri mne moj partner, aj ked niekto vravi, ze je oporou, ale pochybujem, že zena pri porode vnima v tom osiali aj okolie. A asi by som sa aj obavala, ci to partner zvladne 😀