icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

susanq
7. apr 2011

@katka121. no je jasne, ze muzi to maju jednoduchsie, ale rada by som mala aj dcerku 🙂 myslim, ze ak vsetko dobre dopadne s prvym tehotenstvom, urcite sa pokusime o dalsie skvrna (snad aj dve)... ja som jedinacik a rada by som mala velku rodinu, hoci pred rokom som svatosvate prisahala, ze deti nechcem :D

katka121
7. apr 2011

@susanq priznám sa, že do druhého dieťata sa mi spočiatku moc nechcelo, - keď som si pomyslela čo všetko ma čaká .... ALE už od začiatku sme si z manželom povedali, že určite nechceme jedináčika - teda ak sa to bude dať. A nakoniec som si povedala, že nemôžem stavať vlastnú sebeckosť nad záujmy rodiny - sama mám staršiu sestru a som strašne štastná že ju mám. Nemôžem predsa malého ukrátiť o súrodenca. A teraz keď už cítim pohyby dieťatka tak som štrašne šťastná že som sa odhodlala...... už sa moc teším.

susanq
7. apr 2011

@katka121: tak nam drzim palceky, nech vsetko dobre dopadne 🙂

1valeria1
7. apr 2011

Ahojte kocky...fuuuha tak ako tu citam asi som si svihla teda dost na vahe :-/ moja pociatocna bola 65 a teraz 73...takze mame 22tt a navyse 8kg....🙂 a to ani nepapam vela fakt len ked mam hlad 🙂 🙂 no aj tak to ide nejako samo 😉 boli sme na poradni mame posunuty termin asi na 3.augusta.....pocuvali sme srdiecko.....a objednany sme na sladku vodicku co nas az tak netesi ale snad to prezijeme....🙂 no a zase raz sme brali krvicku 🙂 ale malinke si veselo pokopkavalo aj pri tom 🙂 🙂 🙂
vela zdravicka prajem-e tehulky....🙂

linda40
8. apr 2011

@1valeria1 ja som pribrala doteraz 5 kg, ale váhu radšej neprezradím 😀 Zatiaľ mi to všetko ide do brucha, to je dobre, inde je už toho dosť.

katka121
8. apr 2011

@1valeria1 Ja zatiaľ 1 kg - ale inak mám nadváhu, takže je z čoho čerpať.. 😉 Ani nemám žiadne chute, len sladkosti mi vôbec nechutia - ako dobre!!! Ale všimla som si že mi super rýchlo vytrávi.....

linda40
8. apr 2011

@katka121 mojim deťom, keď sme povedali, že budú mať súrodenca, tak sme to už rovno mohli vyhlásiť do dedinského rozhlasu. Asi ani ten by toľko ľudí nepočulo. 😀 A s tými chlapmi, ja som pri prvom došla domov z pôrodnice a musela som čistiť ogrcaný záchod. Manžel s kamárátom oslavoval. A ešte ho aj nechal vyspať sa v mojej posteli, takže som menila aj prádlo. 🙂 Teraz aspoň na neho deti dozrú.

dadulajda
8. apr 2011

@little84 joooj to vaazne??? ja som si tak strasne prve babatko zelala dievcatkooo! a neuveris, mala som aj meno vybrate- Liana Cristin. 😀 😀 tak sa tesim s teboou. uzi si nakupy, ja som sa uz zmierila s modrou a celkom sa mi to zapacilo. ale uz aj otecko poznamenal..ze nevadi snazime sa dalej 😝 tak si uzi tehulkovanie, aka je? nekope? lebo tento moj futbalista do pol 11 vecer az mi spat neda. 😀 ked zacne rucky nozky natahovat, tak mam futbalove ihrisko v bruchu 🙂

dadulajda
8. apr 2011

@vanilashot ja takisto, uz mam naplanovane izbu namodro namalovat a uz viem kde bude mat maly postielku a tak 🙂 a to mas dobre ze nemate velky byt, aspon ho budes mat pod dohladom ani sa nenabehas s nim v noci a kvoli prebalovaniu. ja neviem ako vyriesim ze ci prebalovaci pult v spalni ci v kupelni, lebo ta je aj dost daleko...tak musime vyhutat daco 🙂 a inak si tehu uzivas? mna zacal strasne bolievat chrbat ked sedim nad tou bakalarkou, alebo 3 hodky v skole..to je des dakedy vydrzat.

dadulajda
8. apr 2011

@katulienka25 ahoj, ja pisem bakalarku takze poznam to, ako dokaze boliet chrbat, niekedy sa nato aj v noci zobudim ze sa musim hodit na druhy bok. ja som na sone vzdy bola sama a musi to byt zazitok ked vidis chlapa ako sa rozplyva nad niecim malym v tvojom brusku 🙂 prijemne tehulkovanie 🙂 a gratulujem ku chlapcekovi, my tu baby asi porodime armadu v tom auguste... 😀 a kolky ste tyzden?

vanilashot
8. apr 2011

@dadulajda no v niečom je výhoda mať aj malý byt 🙂 prebalovací mám v kuchyni, lebo manžel mi spravil takú komudu, ktorej súčasťou je aj prebalovací pult. ale v noci si bábätko pekne položím na posteľ, a prebalím ho tam. 🙂 Tehu si užívam plnými dúškami, dokonca už vidím, ako sa mi bruško hýbe, ked sa malinká hýbe 🙂 Väčšinou sa mi usalaši na pravej strane. Ja som začala byť v poslednej dobe nejaká unavená, len sa tak povaľujem, nič sa mi nechce....No hroooza 🙂

baby, čo myslíte, už sa môže začať s nakupovaním vecičiek????Nie je to priskoro???

kajla123
8. apr 2011

vidim ze v auguste nas bude hojne rodit 🙂

kajla123
8. apr 2011

@vanilashot ahoj no nemyslim ze je to priskoro ja som tiez chcela nieco kupit aspon par veciciek ale priatel je velmi povercivy ze zatial sa ziadne nakupy neuskutocnia kazdy ma na to iny nazor

little84
8. apr 2011

@dadulajda ja som volakedy chcela tak,ze prvy chlapec potom dievcatko,aby daval pozor na svoju malu sestricku.. 🙂 takze vy to tak mozno budete mat 😉 ale hlavne som velmi tuzila po dcerke takze sa mi splni sen 🙂 krasne meno si mala vybrate,velmi sa mi paci..dakujem,uz zaciname pomaly nakupovat,lebo tak rychlo leti cas,ani sa nenazdame a uz bude august..vy uz mate kupene nejake veci? moja malinka sa tiez hlavne vecer preberie,cez-den sa pohne sem-tam,ale vecer akonahle si lahnem,sa preberie,asi si aj ona hlada svoju polohu vtedy na spanie 😀 ale je to krasny pocit,citit pohyby babatka,nic krajsie som este nezazila.. 🙂

little84
8. apr 2011

@dadulajda ..inak somnou bol priatel dvakrat na sone,vzdy sa tvaril akoze pohoda ale ja som v jeho ociach videla tu radost,tie iskricky,ked videl nase malinke a doktor mu vysvetloval,co kde je..veru bol to zazitok ho tak vidiet 😉

susanq
8. apr 2011

@vanilashot: no ja by som este pockala, riesila by som to tak v juni, vtedy uz je fajn mat aj nachystane veci do porodnice, keby nahodou... siedmy mesiac je taky zlomovy. Inak ja nemusim riesit vobec nic, sesternic ma 1,5 rocneho chlapceka a 3 rocnu dcerku, vsetko nove vecicky, kocik, vanicku, proste full vybava 🙂 a kedze my cakame chlapceka, tak su tie vecicky fakt ako nove, lebo dietatko vynosi vecicky mesiac a potom z nich vyrastie, takze vybavicku vobec neriesime. Kocik je uplne skoro novy, Peg Perrego-3 kombinacia, hrkaliek mame plnu prd..l :D postielku zdedim este aj s baldachinom... co viac si priat 🙂 takze sa budem vlastne starat uz len o seba, co do porodnice, plienocky a par veciciek tesne pred porodom pre drobca nakupim, aby som mala dobry pocit, ze som zodpovedna mamina :D

susanq
8. apr 2011

@kajla123: no asi je to pravda, a povacsinou sami chlapcekovia :D mne sice stale posuvaju termin, takze mozno sa stihnem prehupnut do jula, ale snad nie... hoci sme si na porod vybrali fakt to najhorsie obdobie... co sa tyka nasich nemocnic. Viete si predstavit lezat 3 na jednej neklimatizovanej izbe v nemocnici a vonku je 30 stupnov? :D ja na to radsej nemyslim, lebo ma chyta panika stres...

susanq
8. apr 2011

babulky, vy, co ste chceli prve dievcatko, ale vysiel vam chlapcek, budete sa snazit dalej? Co by ste robili, ak by vam aj druhe babo vysiel chlapcek? treti pokus alebo uz to vzdate? :D ja viem, je priskoro, ale moja tuzba po divecatku je uplne ohromujuca, normalne som ochotna rodit dovtedy, kym nebudem mat malu princeznu :D no ano, lahko sa mi to hovori teraz, ozvem sa po porode :D

mojdend
8. apr 2011

@gabika84
Prosim ta, ten kocik, co si dala ten obrazok, velmi sa mi paci, lebo je podobny ako ten, co som si chcela kupit, len tvoj je praktickejsi, lebo ma 4kolieska. Mozes mi prosim ta napisat, aky to je presne model? dakujem

mojdend
8. apr 2011

@gabika84 Aha, uz som sa docitala, ze teutonia, tak to som predtym este nepocula 🙂 dik aj tak, idem sa mrknut este aj na ten casualplay, co kazdy doporucuje 🙂

gabika84
8. apr 2011

@mojdend ahoj. je to nova teutonia BeYou! mne vysla podla vsetkych parametrov ako najlepsi kocik na trhu. nevyhodu ma akurat vysoku cenu a dodaciu dobu (cca 12 tyzdnov). vyrabaju ich totiz priamo na zakazku v nemecku. casualplay S4 sa mi tiez velmi pacil, akurat ja som nechcela nafukovacie kolieska a sportak sa tusim neda otocit smerom k tebe (tak aby si na babo videla). v podstate som chcela nenafukovacie kolieska, sportak otocny do oboch smerov, velku vanicku, a na sportiaku nastavenie opierky noh a chrbatika do uplneho lahu. a radsej 4kolku ako troj. samozrejme lahky, skladatelny a kvalitny. beyou ma dokonca aj prehadzovatelnu rucku, takze mozes ist velkymi kolieskami napred- vraj vyhoda v tazsom terene a v snehu. ak sa mi podari objednat teutonku (dufam ze mi do terminu pride 🙂 ), snad budem spokojna. mam na nu iba pozitivne recenzie (jak od predajcov tak od uzivateliek).

katka121
8. apr 2011

Kočky čítali ste tie katastrofálne predpovede čo sa týka tohto leta ? Vraj teploty až k 40 a potom zasa prudké ochladenie na 15 a búrky a takto stále hore dole. Vraj totálna záťaž na organizmus - a my už nebudeme mať malé brušká ale poriadne veľké basketbalové lopty ... fuuuuu. No ak ozaj, tak sa máme na čo tešiť. Dúfam, že to tak nebude.

kajla123
8. apr 2011

@susanq no to mas pravdu a ja uz vobec si to neviem predstavit caka ma stahovanie novy lekar a podobne v BA nikoho nepoznam tak dufam ze to zvladneme no uvidime ako zvladneme tie teploty v lete a co nas caka 😉

petusska2305
9. apr 2011

@dadulajda ahoj 🙂 pridávam sa k tej armáde chlapcov v auguste 😀 ajja čakám chlapčeka a dokonca mám termín deň po tebe 🙂 a s bakalárkou sa momentálne tiež dosť trápim 😖 kde študuješ?? a inak som tiež nenormálne chcela dievčatko 🙂

petusska2305
9. apr 2011

@katka121 ahoj, ja som tiež o tom čítala minule v časáku, vraj teploty budú nad 35 stupňov, no skoro ma prekotilo, fuj v takom teple s takým brušiskom 😀 no máme sa načo tešiť..

dadulajda
9. apr 2011

@petusska2305 ahoj, tak gratulujem k dalsiemu vojakovi v poli 😝 😀 😀 a bolo planovane? ci tak ako ja...proste to prislo? 😉 ja som si akurat dala pauzu s bakalarkou, lebo mam uz dost a ma chrbat boli. som na FF UKF. a ty ako? chces statnicovat v juni? ja dufam ze to zvladnem, lebo na skuskove sa mi ucilo dost tazko 😒 drzim ti palceky s malym aj v skole 🙂 🙂

dadulajda
9. apr 2011

@vanilashot ahoooj, ja som to zatial vyriesila tak, ze maly bude v koliske, ktoru chcem mat vedla postele a ked podrastie a nebude treba ku nemu vstavat tak casto, bude mat vacsiu postielku. lebo teraz by som ju do izby nenapratala 😀 a tie pohyby to su kraaasne vecii. 🙂 ma aj nejaky rezim? ze kedy sa ti pravidelne hybe? lebo ten moj futbalista mi vytlaca brusko vzdy tak okolo 9 vecer a potom je uz tisko. spinka az do rana 🙂 🙂 ked pozorujem tie hrcky co my vytrcaju na bruchu, tak rozmyslam ci to tlaci ruckami ci nozkami 😀 😀 a inak s nakupom podla mna vobec neni neskoro..ja tom mam ako fajny relax ked mam dost skoly...kupim si tak po jednej vecicke a sa tyzden nad nou vytesujem 😀

dadulajda
9. apr 2011

@little84 tak to mas uuuplnu pravdu s tymi pohybmi.. 🙂 niekedy si len tak lahnem, aby som sa ukludnila zo zhonu a dam si ruku na brusko, nech citim aspon pupocnik tukat. 🙂 viem ze je vsetko v poriadku a najradsej by som ho uz vyobjimala toho krpca jedneho maleho 😀 😀 a ze bude starsi bracek ma aj svoje vyhody ako hovoris, ze mladsia baba bude mat ochrancu, len aby som sa k tomu dievcatku dopracovala..nas otecko ma totiz v genoch ze su vsetci chlapci u nich. takze to budeme mozno skusat veelmi dlho... 😀 aj ked uz teraz ma potesil ze najneskor o 3roky chce zas.este som jedno neporodila!! 🙂 chlapi.... 😝

ikusa11
10. apr 2011

@susanq ja som chcela aj pri prvom chlapceka ,tak som to citila ze chlapcek a kedze sa nam v 20tyzdni neukazala tak sme sa nechali prekvapit a bola baba,ale teraz by som nemenila za nic na svete.a teraz?nemala som ziadne pocity co by to mohlo byt,ale tyzden pred ultrazvukom sa mi 2x snivalo,ze to bude chlapec a nakoniec DIEVCA.no ocka bude mat aspon kto rozmaznavat a mne pomahat.o tretie sa uz asi pokusat nebudeme,no ale....uvidime

ikusa11
10. apr 2011

bude horuce leto,nevadi,ved uz nebude treba chodit do robotky,tak sa supsneme niekde do tienu a vsetci nas budu obskakovat,no nie???? 😀