Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@11jannka11 no je to uzasnee 😀 ja sa tiez tesim...velmi...juuuj
caute baby,ako vyzera vasa vaha po velkonocnych sviatkoch?ja plus 6,5kila,ach jaj 😲
@ikusa11 ahojky 🙂 tak moja ukazuje do plusu 7 kg...ale tak čo už...hlavne, že je malinká v poriadku, teraz sa musím snažiť trošku obmedzovať v jedení sladkého....je to ale riadna makačka....no ale čo nespraví maminka pre svoje dieťa aby bolo ok???? ty nemáš žiadne problémy teraz v tehu??? dúfam, že nie 🙂 prajem krásne tehulkovanie 🙂
@11jannka11 inak k tomu volnu- to čo ako? to ho nemohli ani uvolnit na hodku? otras...a mamine sa nechcelo? ja som si to dala na nedelu nech si nemusi ten moj brat volno. To ten dr. nerobi cez sob-ned.? 😝
@kvixa nie on to 4d robi len vo stvrtok a hej nechceli mu dat volno mamina somnou nemohla ist je po operacii oni pozreli dvd domka herec povedal ze ak sa bude dat dame si este jedno urobit v juni koncom a pojde somnou
😀 joj ja sa uz tesim tag vsetci mi nechcu verit ze to bude chlapcek vraj to ani na tom sone neni dobre vidiet
😀 😀 😀
Tak ja mám termín 22.8. a zatiaľ som pribrala 2 kg , ale strašne mi puchne ľavá noha a pritom sa snažím oddychovať ako sa dá...tlak mám 130/90 a to sa dr. nepáči
Ja zatial +7kg, hrozne priberam do ruk. Uz ich mam ako skolska kucharka ☹
Inak babizne, ako budeme obliekat nase letne babatka?
Ja som z toho jelen, co vlastne treba a kolko toho?
A mozno aj nejake vychytavky by sa zisli, ake bodycka su vhodne, maju rozne zapinania.
Co je prakticke a dobre sa oblieka takym krpcekom.
dajte nejake rady 🙂
@krhlicka ahoj 🙂 ja si tiež pripadám ako taký rambo...k tomu všetkému som začala pekne praskať, začali sa mi robiť strie, a to sa môžem natierať koľko chcem. Tiež mám obavy z toho, či budem vedieť ako tú našu princeznú správne obliecť...
Ako ináč baby znášate toto počasie? Raz je teplo, na druhý deň už na kabát....hrôôôôza 🙂 Všetkým vám vyšli dobre glukózové testy??? Babulky, prajem nám krásne tehulkovanie a úspešné dokončenie robôt a skúšok 🙂
@vanilashot ze rambo 🙂 ja mam zatial zopar strii na prsiach, aj ked sa mazem ☹
snad ich uz vela nepribudne.
A toto pocko zvladam vselijako...ked je teplo fucim, ked je chladnejsie, nic sa mi nechce, som otapena,
len by som spala. Ako aj dnes napriklad 😉
Na glukoze som este nebola, chystam sa buduci tyzden. Tak potom dam vediet.
Ale v nedelu sme boli u nasich, ktori maju vsakovake pristroje a merace.
Tak mi ocino hned odmeral tlak..ten je v pohode. Ale po tych loksoch s kackou a salatom som mala cukor zvyseny aj po dvoch hodinach od jedla. Tusim 6,8 hodnota. Trosku ma vystrasil, ze je to vyssia hodnota, aka by mala byt.
Myslis, ze nieco robim? najskor par napadov na dietu a ze sa vzdam sladkosti, ale zatial som to nedokazala.
Uvidime ako to dopadne.
aj tebe zelam spokojne tehulkovanie, hlavne pohodu a uz ziadne strie 😉
@krhlicka 6,8 je fajn.... 🙂 ja som mala po vypití vody po dvoch hodinách 9,2 😒 mala si vidieť pohľad tej sestričky...zhrozila sa...tak teraz si poctivo čítam a vážim všetky cukry, čo papám...je to na nervy, hlavne vzdať sa všetkých tých sladkostí a džúsikov, ale nejak to vydržím...Zajtra idem na kontrolu, tak som zvedavá, čo mi namerajú....
Podobne aj mne sa v takom počasí vôbec nič nechce, len sa povaľujem 😝 Som zvedavá, ako zmákneme leto....nemuselo by byť tak príšerne horúce 😅
@vanilashot ale to si mala asi hodnotu po vypiti cukrovej vody pri testovani?
alebo len tak nalacno?
Neboj, urcite sa to upravi, uz som ti myslim pisala, ze dietkou to ide pekne dolu 🙂
drzim ti silno palceky!
Ja trdlo som sa zabudla spytat sestricky co si mam vlastne pripravit.
Iba mi povedala, ze rano mam prist nalacno na odber krvi niekam na 2. poschodie.
Baby ten glukozovy roztok je asi potrebne dopredu kupit v lekarni vsak?
Ja som dostala od doktora dva papieriky, ktore mam odovzdat pri odbere krvi.
@krhlicka to bolo po vypití....mne doktorka kázala si v lekárni kúpiť 75 g glukózy, a tú som si mala doma ráno zarobiť s 3 dcl vody. Nechala som to rozpustiť, a potom som to u doktorky vypila,...celkom sa to dalo, akurát ma potom dve hodiny dosť smedilo, a lepili sa mi ústa 😀
@ vanilashot som si myslela, ze az po. Uvidime ako sme na tom my, pri mojom katastrofalnom stravovani sa, ach jaj.
Dakujem za info, este preistotu zavolam sestricke, aky je postup. Naco sa nespytam, to mi nepovedia
☹ Som si myslela, ze mi daju vsetko v tej druhej ambulancii, pri odbere krvi.
tak sa drzkajte s krpanou, nech ste zdrave a spokojne a zajtrajsia kontrola nech dobre dopadne 😉
ahojte baby augustovky, sem tam vas pocitam, ale malokedy sem zabludim... asi budem castejsie 🙂
co sa tyka toho letneho obliekania, tak to netusim ani ja ako, aj ked uz mam jednu babulu, ale my sme isli do jesene a zimy, takze tam to istila zavinovacka a deka atd. ale teraz toto leto urcite nebudem babusit a prehrievat malu v zavinovacke. co sa oblecka tyka tak rozhodne nekupujem klasicke bodynka, ktore sa obliekaju zvrchu cez hlavicku, ale tie zavinovacie, nieco ako klasicke kosielky, len to lepsie drzi plienku. dake dupky, polodupky, opalovacky...zavisi od leta, ci budu horucavy, alebo normalka. netreba zbytocne prehrievat...
a tie glukozove testy, tak ja idem zajtra, ja ale chodim k svojej diabetologicke, kedze v prvom tehu som mala GD, tak ma sleduju tam radsej, tiez mi kazala doniest 75g glukozy, rozrobi mi to ona v 2dcl vody a vypijem to tam. treba sediet na zadku a nebehat kade tade, to dost skresluje vysledok, nic papat, pit len cistu vodu. odber sa robi na lacno, po vypiti roztoku po hodine a po dalsej hodine. to si odsledujte, kedze sestricky v tomto su dost nedosledne a ak vam nahodou odoberu o hodinu a pol, tak je to skreslene.... a hodnoty vacsinou vysoke.
ahoj aj ja mam teramin na august takze sa prijajam k tym horucavam ale tak sa tesim na babenko ze mi to ani nevadi 🙂 mozno bude prsat a budem si spievat ked prsalo mrholilo zabiatko sa narodilo 🙂
@krhlicka ahoj, ani ja som nebola este na glukozovke, a caka ma to az buduci tyzden.. 😒 a presne ako aj tebe mi len powedali kupte si glukozu a pridite rano... tak teraz neviem, ci tam fakt netreba zavolat ze ako si to mam vlastne pripravit. ale ked citam ake hodnoty babam vysli, mam normalne stres ze kolko budem mat ja. 😝 asi si cely tyzden nedam sladke pre istotu 🙂
ahojte aj ja cakam babetko v auhuste az 31 tak cele leto s bruskom pred sebou dvakrat som rodila este v zime tak teraz som zvedava ci vobec vijdem vonku 🙂
no baby,tak ste ma s tym glukoz.testom prekvapili,ze si treba nieco kupovat,nosit???ja som pred piatimi rokmi nic nenosila...alebo som taka zabudliva a nepamatam 😨 ako fakt neviem.a teraz mi len sestricka povedala kam mam ist a nevravela,ze mam nieco nosit a rozrabat.no,esre idem na krv tak sa radsej popytam.
pozeram,ze vahy su tu vselijake,uvidime co to bude do konca.ja sa len modlim aby to nebolo ako pri prvej 19kil 😲
k tomu obliekaniu tolko,ze body som pri prvej pouzivala na gombicky na boku krku,treba sledovat aby to nebol uzky golier,to deticky nemaju radi a niektore maju veeelmi velky otvor na krku,to je potom take jak roztahane.pyzamka mi vyhovovali tie,co sa rozopinali medzi nozkami ,lebo su aj take jak overal co sa zapinaju na krku a tie su otras,kvoli prebaleniu treba chuda babo celkom vyzliect.moja prva sa narodila v juni,to bola parada,ziadne velke obliekania iba body,ponozticky a sup do kociara.juj,jak na to spominam tak sa uz tak tesim....
ja som bola na glukozovom teste minuly tyzden, vysledky neviem, lebo som mojmu dokimu este nevolala 😅 tiez ste ma prekvapili, ja som nic kupovat nemusela, mohla som si akurat doniest vyzmykany citron na zmiernenie sladkosti (na co som ale zabudla 😅 ) glukozu mi zarobili oni, dokonca mi tam sestricka pridala trochu citrodeka. vraj im to tam minuly tyzden nejaka tehulka vyvratila, tak so mnou neriskovala 🙂 sedela som tam tri hodiny, mala som ale kupeny novy casopis o babatkach, tak mi to rychlo ubehlo. kazdu hodinu ma pichli do prsta (odber krvi) a nakonci som sa este musela vycikat do poharika. to je vsetko, dalo sa to vydrzat.
@vanilashot u mna strie na brusku zatial nie, ale na prsiach a na zadku ich mam uz hadam od puberty ☹ tak uvidim ako bude brusko vypadat o par mesiacov... aale tak zase mne tam pribudla "krasna" jazva po operacii (8 stichov).. si nevyberies @krhlicka ruky ako skolska kucharka- odpadnem z teba 😀 😀 co sa tyka obliekania, tiez som z toho jelen (asi ako kazda prvorodicka), ale verim, ze clovek sa veelmi rychlo nauci, co a ako, pripadne to bude pokus-omyl 😉
a dakujem kocky za niektore fotky, aspon vidim, ze bruska sa poriadne zvacsuju asi vsetkym z nas 🙂
BTW zajtra sa chystam konecne na 3D sono, tak drzte palecek, aby sa nam podarili pekne fotecky (potom zverejnime) a aby doktor neoznamil, ze mojej princeznej dorastol medzi casom pipik 🙂 no a v piatok do BA objednat vysnivany kociiiik, huraaa!
Ahojte pripájam sa k vám ja mám tiež termín 30.08.2011 a asi to bude chlapček doma už mám veľkú skoro 15 ročnú dievku a zajtra idem na 3D sono do Hlohovca tak uvidíme či sa potrvrdí ten chlapčisko,no musím sa priznať je mi to jedno. Čo sa týka priberania to tu radšej ani nenapíšem,som sama zhrozená 😲 a čo sa týka tých škaredých strií tie mám už s prvého tehotenstva a zatiaľ sa mi nezväčšujú a dúfam že ani nebudú,doktor mi dal nejakú mastičku určenú na strie tak som zvedavá aj keď si myslím že ak je slabá elasticida kože tak nič tomu nezabráni 😢 na glukozový test idem až okolo 10.05. mám pocit že tá sladká žbrnda sa mi nepodarí vypiť,no vynasnažím sa prekonať 🙂
babyyyyy, konečne dnes na diabetológii dobré výsledky 😀 😀 😀 😀 taaaak sa teším 😀 bola som tam síce 3 hodiny, ale za tú správu, že je to ok, to stálo...P.S. vekový priemer tam bol asi 90 rokov. 😝 Iba tak po mne pozerali....Za odmenu si maminka dopriala kinder vajíčko 🙂
@vanilashot gratulujemeee. tym dochodcom sa nevyhnes nikde, mam skusenosti z pobytu na chirurgii (tam dokonca za babkou prisiel na izbu uz knaz- skoro som odpadla) a odporucam aj spolocnost v cakarni u urologa 😀 dufam, ze kinderko chutilo a ze si vedela aj hracku poskladat 😀 inak mne uz tiez zacinaju chute na sladke 😒 snazim sa to zabit ovocim, ale cokolada je len cokolaaada 😅
Ahojte mamičky tak včera som bola na tej cukrovke ale šak tá voda čo pijeme je v pohode 🙂 mne to chutilo 🙂 výsledky som malá dobré cukor nebol zvýšený,,,a dnes sme boli u doktorky a máme to na 99% potvrdené DIEVČATKO 🙂 velmi sa tešíme 🙂 a k tej váhe ja osm zatial pribrala 2,5kg
@dadulajda ahojky,,,ja som sladké tak velmi jedla den pred cukrovkou že až,,,,akurát vtedy malá dostala naň chuť,neboj ja vysledkov určite budu v pohode 🙂
Ahojte, pozyvam vas na workshop na temu Moderne latkove plienky. Bude sa konat v stredu, 11.5.2011 o 16:00, v materskom centre Podunajske Biskupice, Latoricka 4, Bratislava. Viac je na www.latkovky.sk/prezentacie
Ak chcete vidiet alebo kupit si nejaky konkretny produkt zo sortimentu www.latkovky.sk dajte mi pls vediet najneskor do utorka 10.5. do 17:00 do IP.
A aby ste mali predstavu, latkova plienka vyzera napriklad takto:
@gabika84 jasné že chutilo 🙂 hračka bola v celosti, to ma trošku sklamalo....bola tam nejaká postavička futbalistu 😠 Ani nehovor, tí dôchodcovia sú fakt všade....Ja sa snažím tiež viac ovocníčkovať, ale dnes sa to priam žiadalo...za odmenu :D ináč si zvyknem každý večer dať dve nastrúhané jablká so škoricou - bez cukru 😝 je to mňam - mňam 🙂 a ty ako??? dúfam, že už žiadne bolesti....
@vanilashot zatial dobre (3krat klop na drevo) dnes mam dobru naladu 🙂 bola som na sone, sme stale dievcatko a uz nim aj ostaneme 😀 kuk do albumu...
zajtra do BA kocik objednat..
a tato objednal v Usa nejake vecicky pre malu aj pre maminu, tak sa tesiiim a cakam na balik...

@11jannka11 no ja som statnicovala uz mal malý 5 mesiacov a odvtedy som na materskej - už 2 roky cochvila a teraz zas,tak ja ani neviem, nejak som si to tam ani nevsimla 😀