icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

katka121
12. máj 2011

@vanilashot Meranie prietokov sa robí v 36-38tt a je to meranie prietoku krvi pupočníkovou šnúrou a placentou - je to dosť hlučné vyšetrenie - počuješ ako krvička šumí a preteká pupočníkom a do toho búcha srdiečko - zaujímavý zážitok´. Moje prietoky v 36tt minule dopadli katastrofálne a hneď ma brali na cisársky .... ☹ takže toto vyšetrenie vlastne zachránilo môjmu malému život..... 🙂

petusska2305
12. máj 2011

@dadulajda no ahooooj 🙂 aj som sa bála o teba čo s vami je, ked si mi tak dlho neodpísala ☹ ale teraz som tu ja zas pre zmenu dlho nebola, každý deň som ešte musela niekam behať kvôli tej aaa škaredej škole 😀 raz zaniesť bakalárku, potom zas index a taaaak 😖 otrava 😀.. jaj moja, dúfam že ste už v poriadku, zľakla som sa na začiatku prečo ste/ste boli v nemocke ☹, teraz je vám ako?? a skúšky ako pokračujú, stihla si to?? je pravda, že malý je najdôležitejší 🙂 jaj nech len pekne vydrží až do termínu , ale držím palce nech sa ti podaria tie skúšky, abo sa ti už podarili 🙂 ?? noooo ja sa už učím na štátnice 😖 ale ti poviem taaaaak sa mi nechce 😀 furt sa mi pritom chce spať 😀 a dneska sme boli v poradni, jaj ten malý valibuk má už 1200 gramov 😀 to bude poriadny chlapisko 😀 už sa mi otočil hlavičkou dole, tak sa teším 🙂 a tvoj malinký sa má ako?? a zajtra ideme do hlohovca na 3D ult. tak sa už neviem dočkať 🙂 .. hehe, že džunglu 😀 ja som sa s tým včera večer trápila 😀 no ti poviem ale mi to trvalo 😀 v polovici som myslela, že to asi vzdám 😀 dlho som nato teraz nemala čas 😀 tak to pekne podrástlo 😀 a tiež tie polohy pri tom, no konec 😀 😀 .. a nemám ešte ohodnotenú bakalárku, ani neviem kedy to budem mať 😀..

petusska2305
12. máj 2011

@mima1311 hehe, no je to sranda s tým bruškom 😀 aj mne sa niekedy dosť ťažko otáča v posteli 😀 fúúúú a túto noc som strašne nevedela spať, neviem prečo, ale od pol jedenástej až do štvrtej rána som nevedela zaspať, a najhoršie bolo že už som vystriedala všetky možné prijateľné polohy a nijako mi nebolo dobre ☹ no dúfam, že túto noc sa už vyspinkáme poriadne 🙂 .. priateľ mal dneska dobrú šou na mne 😀 ešte stále som si ,,nezvykla" nato bruško a dnes sa mi dvakrát podarilo s ním prekotiť pohár na stole 😀 , nuž veľkí sme už 😀

dadulajda
12. máj 2011

@petusska2305 ahoj Petii, no uz sme doma, vcera nas pustil pan dr. a poobede som uz aj zistila ze nemam skusku u profaka ktory je posledny den v skole neska, tak som sa do noci hned ucila na skusku a neska to robila... 😝 ale presla som a uz ma caka len anglina v pondelok.a potom konecne mozem odovzdat vykaz aj ja! 😎 😎 a ked som neska ostatnych pocuvala jak sa ucia na statnice tak reku hmm...no ok, hadam stihnem aspon polku, lebo sak uz o 2 tyzdne to mame. tak budem mysliet aj na teba 😉 , mne sa vobec neda ucit a ani v nemocke.no hruza 😒 A z bakalarky mi dal 2.ale neriesim som rada ze je to zamnou. 🙂 🙂 zatial mi zastavili to otvaranie, uz ostanem na prst otvorena tak musim prisne lezat.A boli sme na sone a tiez ma nepotesili, maly ma iba 945g. ☹ a su zufali, lebo ani jest mi nechuti a keby sa fakt teraz narodi tak by mal velke problemy.ale nemyslim nato dufam ze vydrzime aspon do zac.toho 9 mes.vraj ten 8 je este horsi, ako keby sa narodi v 7.takze pecka nie? same mile veci zazivam.ale usmev nemizne, musim robit vsetko preto aby malemu bolo tak dobre u maminky ze nebude chciet ist prec. 🙂 🙂 a tesim sa s tebou z toho 3D ja som tiez chcela fotky ale mne povedali ze uz su tie babatka velike na fotky, ze to sa skor robi..v tom 24.tyzdni tak nech ti vyjdu 🙂 🙂 a rada potom aj kuknem..
Inak zajtra mame s drahym predporodnu pripravu, pojde so mnou ucit sa dychat 😀 tak som zvedava ako to prezije. 🙂 maj sa krasne a ak neprides uz tak pekny vikeeend 🙂 my mame hody u draheho tak sa aspon odreagujem trochu a uvidim kamosov.tesim sa uz. 😉

dadulajda
12. máj 2011

@sirene ahoj, no ja mam uz davno stiahnute co do nemocky, len to treba este pokupit 🙂 buduci vikend je veltrh v Bratislave, tak sa tam chystam dokupit posledne a teraz si este viac musim pohnut, ked sa maly furt tak zbera od maminky 🙂 a ja som pocula na porodnicu v NR len dobre veci, ci si pocula aj ine? mne sa na gyn.celkom pacilo a asi sa tam este budem musiet vratit tak si uz pockam a pojdem rovno o poschodie vyssie 😀
A gratulujem ku dievcatku 🙂 🙂 my sme strasne chceli ale nakoniec bude chlapcek. ale tesime sa 🙂 a inak sa citis dobre? mala pribera ako ma? mne v nemocke povedali ze je mensi a tak sa bojim o neho..ale asi len stresujem ked je prve. 😉 maj sa pekne a budte zdravi 🙂

dadulajda
12. máj 2011

@gabika84 dobre stavme sa 😉 ktora pojde skor posle tej druhej nejaky darcek 🙂 🙂

smazja
12. máj 2011

Baby? Vy sa máte s kým porozprávať o babatku? ☹ Ja sa cítim nejak hrozne sama ☹

gabika84
12. máj 2011

@smazja a co kamosky, alebo rodicia... no ak nie, tak sa mozes predsa vykecavat na MK, preto sme tu 😀

sirene
13. máj 2011

@dadulajda - na porodnicu v nr som uz pocula vselico,ale nejako sa tym nezaoberam, radsej si spravim vlastny nazor, ked tam budem, lebo co clovek to nazor a plasit sa zbytocne dopredu netreba, ze? 😉 Podla posledneho ultrazvuku je malinka dokonca o tyzden väcsia ako by mala byt, takze dufam, ze nebude slonik 😀 (ani jeden extrem nie je nikdy dobry)
Hlavne sa teraz nestresuj, ta skola za to az tak nestoji, minuly rok som si tym presla a stacilo mi...teraz ma caka este 6 skusok pricom posledna na konci juna, takze ak sa este vojdem do dveri k profakovi, tak sa dostavim 😵
Drz sa, nastav sa na "pozitivne myslenie" a vsetko dobre dopadne 🙂 🙂 ...mne muz hovori, ze ved teraz sa ucime obe spolu, takze by to malo ist rychlejsie do hlavy.

sirene
13. máj 2011

Holky, kedy planujete kupit kocik? najradsej by som ho uz mala doma, ale vsetci naokolo ma odhovaraju, ze treba pockat do porodu a kupovat az potom. (ze babätko potom bude chorlave - ako to ma spolu suvisiet?)
Vcera som videla jeden nadherny fuksiovej farby, ktorý pre tu predajnu vyrabaju len na zakazku, ani na nete som ho nenasla. Ale ze co ak nahodou sa doktori mylia a pipik tam predsa len niekde je? Co uz, ani v sedej farbe nevyzera na zahodenie 😎

edita84
13. máj 2011

@sirene ahoj ja kočík mám už kúpený od 12 - 13 tt predávala ho moja kamoška za super cenu tak sme ho kúpili mám ho krásne zabylen v pivnici je oranžovej farby tak sa bude hodiť môjmu synovy inak mám peg perego polko3 on truck 🙂

sladjana
13. máj 2011

@smazja Cao,ten pocit ma kazdi obcas 🙂 ak si z Ba mozme spolu kocikovat

janurka
13. máj 2011

Ahoj maminky... ak sa vám páčia háčkované vecičky, skúste nakuknúť na túto stránku možno sa vám niečo zapáči ... Prajem pekný zbytok dňa so svojimi ratolesťami
http://www.facebook.com/pages/Háčkované-vecičky...

smazja
13. máj 2011

@gabika84
@sladjana jaaaaaj , no mám taký pocit....mám mamu, ale jej ako keby vadilo, že stále rozprávam o mojom prvom dieťaťi a nejde mi to do hlavy, lebo nie
sú to nové nohavice, ale nový život....a je taká, čo ja viem....asi v prechode... 😀

No a drahý hej hej...ale nechápe ma tak, ako by ma pochopila žena..nemôžem predsa od neho chcieť aby ma chápal pretože je to chlap a nikdy to nepochopí 😀 Ale tak teší sa len svojim chlapskym spôsobom 🙂

Preto mám taký pocit, že som tak na všetko sama a aj všetky vecičky, čo dostanem, tak sa teším ,len ja alebo neviem.....možno mám dáku haluz v hlave z tehu?

smazja
13. máj 2011

@dadulajda Aký veltrh aký veltrh? 😀 aj ja chcem ísť velmi..a kde? daj infošky....

smazja
13. máj 2011

@sladjana hej som z BA 🙂

sladjana
13. máj 2011

@smazja 🙂 🙂 🙂
nekedi tje chormoni snami zamavaju 😅
ale,chlapi sa dokazu tesit z decka,az ked to male je na svete,aked zacne vnimat,komunikovat..tak je to aspon stim mojim,aj ked ja sa nestazujem,na mojho mangela,ale momentalne najvecu radost s prichodu babetka ma nas sin 6rocny,nevje sa dockat aby sa nam narodilo babo 🙂
a us ani ja 🙂

katka121
13. máj 2011

@smazja To že máš chuť sa rozprávať o dieťatku je úplne normálne - je to pre Teba nová situácia a máš potrebu sa zverovať so svojimi pocitmi a očakávaš aj primeranú odozvu, záujem a podporu. Podobne to bude aj keď sa baby narodí a budeš kočíkovať - niekoľko mesiacov sa s inými mamičkami budeš baviť prevažne na tému plienočky, a čo má kto v plienočke, dojčenie, mliečko, príkrmy, detská kozmetika - skrátka úplne všetko - lebo budeš mať potrebu nasať čo najviac info. Jediné čo som na týchto rozhovoroch namala rada bolo porovnávanie detí - sú mamičky ktorých deti musia za každú cenu vynikať a neustále svoje dieťa porovnávajú s ostatnými - toto sa nemá robiť - ja som to vyslovene neznášala - typ mamičky ktorá napchá svoje 1/2 ročné dieťa kopou tvarochu len aby sa mohla všetkým pochváliť, že jej dieťa už jedlo tvaroh - nevadí že sa z toho chúďa po 2 hod. povrackalo.....
To čím prechádzaš je úplne normálne - je to znak, že sa tešíš a tak to má byť.

carmel
13. máj 2011

ahojte ja mam termin 7.8.2011 prve tehotenstvo bolo super o druhe babo som prišla a teraz mam strach z porodu. neviem aj som zabudla ake to je

krhlicka
13. máj 2011

@gabika84 dakujem velmi pekne, budem to sledovat 🙂
Som rada, ze ste spokojne kocky a uz ziadne neduhy do konca tehu zelam.
Super,ze cvicis na chrbatik. Macaci chrbatik je skvely a mozno sa ti zide este jeden cvik, vyborny na krize. Ked lezkas
na chrbate, pokrc kolena, s nadychom zapichni kostrc k zemi a s vydychom zasa
pritlac krize k zemi a kostrc s panvou sa malicko nadvihne. Je to velmi prijemne a nenarocne cvicenie, ktorym sa masiruju krize. Alebo v tejto istej polohe mozno jemne kruzit panvou, male kruzky, s nadychom je panva hore, s vydychom dole.
Ked toto cvicim, mala je ako pena, spokojna az az. Akonahle si lahnem, uz aj kopka.
Mna tiez pobolievaju krize a mam pocit, ze rastiem ako maxipes Fik, brusko je stale vacsie a vacsie.
Pevne verim,ze mala je v poriadku a zvladame to spolu v pohode.

ahojky kocky, krasny a pohodovy vikend zelam, pohladkaj brusko a pozdrav malu princeznu 🙂

krhlicka
13. máj 2011

@dadulajda ahoj, tak uz ste domka a dufam, ze ste v pohode s krpcekom.
Drzim ti silno palce, aby malicky vydrzal do terminu a aby sa v skole darilo.
To das!! Vsetka ta snaha predsa nemoze vyjst nadaramo 😉
V klude sa uc, vela pi a nech ta doma rozmaznavaju.

vela sil a pevne nervy zelam, krasny vikend tebe a aj malickemu pokladiku

krhlicka
13. máj 2011

Maminky cakatelky a maminky s detmi, zajtra je Noc muzei a gelerii, tak ak nemate este program na
sobotu mrknite si stranku www.nocmuzei.sk 🙂
ja prave prehovaram manzela,aby sme to vyuzili.

ahojte, uzite si pekny vikend a prevetrajte drobcekov 🙂

smazja
13. máj 2011

@katka121 ďakujem, velmi povzbudzujúce slová 🙂

Dnes som bola u dr. mám dáku diagnózu, že to sa už nestáva. Volakedy sa to stávalo ale dnes už nie. Je to tá kosť na šuške...neviem ako to mám fakt nazvať....otvára sa mi panva ale minimálne nič hrozné, len to treba mať pod dohladom, aby z toho nebolo niečo akútne....no.....a ma chceli hospitalizovať tak som sa spýtala, či je to nutné a že nechcem..t.ak sme sa dohodli, že budem nosiť taký bedrový pás a potom ked sa to nezlepší, tak pojdem si poležať 😒 no krása...ah jaj....no a teraz ako mi tú kosť pomačkalo 100doktorov, tak ma to teraz bolí.....des...... ah jaj....

smazja
13. máj 2011

@sirene hej aj ja sm počula, že kočík sa kupuje až po pôrode....lenže keď si ho objednávam cez net, tak dodacia doba je 2-3 týždne 😀 takže sme ho objednali už teraz a nikam sa neponáhlame a budeme ho mať cca na konci mája...nooo aaaaaaa schováme ho tak do kočikárne, akože ho nemáme 😀 a kúpili sme čierny s kvetinkami, budeme mať dievčatko, lenže chceme aj druhé bejby, tak keby to bol náhodou chaloš aby nemal ružový 😀

Dávate niekto bábatku červený motúzik okolo rúčky?

edita84
14. máj 2011

@smazja ahoj my máme celá rodina motúziky malá mangel aj ja odkedy som tehu a dám určite aj malému ked sa narodí ja na urieknutie verím a aj som mala skúsenosti s malou 😒
no a čo sa kočíka a výbavyčky týka ja chcem mať už pred pôrodom všetko pripravené lebo po pôrode behať s malým už nechcem

smazja
14. máj 2011

@edita84 aké skúsenosti s malou? 😲

cabellera
14. máj 2011

@carmel Ahoj, aj mam termín 7.8, je to prvé tehotenstvo, tak zatiaľ sa vytešujem z pohybov a ako rastie, ale ked sa budem blížiť do termínu, že chce ísť von, ojojoj to asi už nebude zábava, snažím sa nezamýšľať nad tým 😒 , aj ked mávam dosť bludné sny 😖

A ty si odkiaľ, ja som Bardejov 🙂 alebo daleký východ

jankaamartin
14. máj 2011

Ahojte mamičky,,,ako sa máte?my sa máme celkom ok,,,,bruško ma už asi 5 dni nebolí a konečne už aj moj manželík pocítil pohyby v brušku tak sa velmi tešíme 🙂

cabellera
14. máj 2011

Ahojte mamičky čakateľky, dlho som tu nebolo, nejako čas nedovoľuje, od 23tt som prešla nervami, presne na prelome 22t a 23t mi neskutočne začalo tvrdnúť brucho, stále každých 10minút, bola som zúfalá, už som mala zbalené veci do nemocnice, na vyšetrení som bola asi 5 krát, doktorka skontrolovala kŕčok, ručne aj usg, stále všetko v poriadku, vyzeralo to na kvasinky, tak som dva týždne brala nystatin do pos., povolilo ale vrátilo sa to, pomaly za tri týždne som ani z domu nevyšla, len som ležala a strašne sa bála. Asi po troch týždňoch sa doktorka naštvala, vyhnala ma na kozu, prehmatala vaječníky, kŕčok a nakoniec Močovod (svinu jednu) keď mi ho stisla som ju skoro kopla. Kvôli magne B6 mi tak zleniveli močové cesty, že sa začal tvoriť piesok a ten dráždil maternicu a tá stále tvrdla.
Mám pit 3 litre urolo čaju až do konca, zrazu sa môžem hýbať, ako normálne zdravá tehuľka, straaašne sa teším.
Môj príbeh uvádzam pre prípad ak by niektorá z vás mala podobný problém ako ja, neustále tvrdnutie, magnezium som jedla ako cukríky a nezaberalo nič.

edita84
14. máj 2011

@smazja no náhodou ked nemala stužku tak sa totálne z hodiny na hodinu zmenila plakala a bola nekludná potom som jej najprv vylízala očká smerom von a potom pretrela tváričku ocikanou plenkou a dala stužku a bum dieťa o hodinku kludné 🙂