Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@krhlicka dakujem krasne, cviky som uz vyskusala dvakrat- su super. 🙂 ja cvicim kazde rano (a niekedy aj vecer este), sice iba cca 15 minut, ale aj to ma snad nejaky ucinok. len taketo na chrbatik, natahovacie a uvolnovacie a na fitlopte. aj vam krasny vikend. my sa chystame o chvilu von do mesta prejst, pytam sa kamosky, ze kam pojdeme a ona na to, ze do cukrarne 😖 no nie je nad dobru kamaratku 😀
@sirene cawko, tak ja co som lezala na gynde som bola spokojna, takze si myslim ze porodnicke nebude horsie. A nastastie co chodim na kurz, tak tam mame naplanovanu jednu hodinu taku exkurziu, ze si popozerame priestory a salu a tak a trosku sa zoznamime s prostredim, aby to potom nebolo take stresujuce. Myslim si ze dobry napad. 🙂 A so skolou si sice poviem ze nestresujem sa. ale podla toho ze ma boli zaludok viem, ze vnutorne taka kludna niesom.. 😒 ja som mala uz rok prerusene studium vies, tak by som to rada dokoncila. 🙂 ale jasne ze dolezite je aj mimino, ved naco teraz riskovat a potom chodit po doktoroch 2 roky kvoli niecomu. 😖
A inak s tym kocikom..ja som si ho kupila uz po Vianociach, bola to ako prva vec co som mala a dodnes sa mi paci a nelutujem to, lebo to bola peckova cena a teraz, ked mi hrozi aj ten predcasny porod som rada, ze keby naaahodou, uz to nemusim riesit..myslim si ze je pravy cas a s chorlavostou to urcite nic nema! 😀 😀
@smazja ahoooj, pozri stranku http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/3145/po... 🙂 🙂
@vanilashot ahojceeek, no konecne sme domka, pustili nas na skusku tento tyzden a snazim sa, aby som tam uz nemusela ist. Otecko sa o nas staraaa! 🙂 dneska rano si privstal dokonca o pol 7 aby mi stihol cerstve palacinky na ranajky spravit 😀 lebo som vcera mala na ne chut. 😉 🙂 A nas maly krpec sa tiez tak hybe, ze niekedy rozmyslam ci sa hojda na pupoc.snure alebo mi chce spravit kocku z bruska.chi chi 😀 a vy sa ako mate??? dufam ze vsetko v poriadku 🙂 ja som si okolo pupku nasla taky kruzok tmavy, je to haluz, mozno len viac prekrvena cast kedze je tam tenka koza ako sa brusko natiahlo. ale dzumglu z chlpkov mam aj ja...sa ma drahy pytal minuly "a ty sa neholis" 😠 som mu skoro vrazila...julcu som si nevidela dobre 2 mesiace.... 😀 😀 😝
@krhlicka ajooj, dakujem peknee! 🙂 🙂 snazim sa to zvladnut a nestresovat sa, ale to vies...aj na tych statniciach mi zalezi 😒 ale ked som citala teraz clanok ze ako sa narodilo 940g dievcaatko a jak ho tazko zachranovali, ze mu museli vyoperovat 50% crevka lebo nedokazalo travit, tak som mala az zimomriavky...moj maly ma len 945g co je na toto obd. nenormalne malo! jedna holaku tu pisala ze jej maly ma 1200g co mam spravit?? viac mi papat nechuti a este aj ked mi hrozi ten predcasny porod som obcas zufala...ale aj tak mi hovoria ze to zvladam a som silna. snazim sa na nic zle nemysliet a obcas sa pomodlit 🙂 🙂 a hadama teda vydrzime do toho augusta. Fakt vam zelam aby ste boli zdravi a mala priberala tak ako ma. 🙂 🙂 pekny vikend aj vam
@dadulajda zlatko ved uz tolko nestresuj. ja myslim, ze vaha tvojho baba je uplne v normale. mam taku tabulku, tam sa sice uvadza ze v 28. tt cca 1100 g, ale napr. co mam knihu "velka kniha o matke a dietati" pisu ze 28. tt je vaha babatka priblizne 900- 1000 g. ja mojho neviem, sono nas caka az o 10 dni. ale viem ze pred necelym mesiacom, ked som bola v nemocke, mala moja princezna 600g (v 25.TT)
@gabika84 🙂 dakujeme, som rada, ze cviky trosku pomozu. A bohate staci 15min, hlavne,
ze sa dobre citis! Tu cukraren vam zavidim kocky. Ja som dnes mala hroznu chut na kopcekovu zmrzku.
Ale pokazilo sa pocasie, tak sme isli z muzea domov. Aspon som si po ceste kupila melon, na ten som mala chut
cely tyzden. Pekny vikend zelam a hlavne spokojne tehulkovanie 🙂
@dadulajda 🙂 vdaka, pevne verim, ze krpana je v poriadku. Ale veruze to kolko vazi alebo meria som
zatial neriesila. Nemam ani potrebu, proste verim,ze je v poriadku.
Na sono ideme 27.5., mozno mi lekar povie, kolko meria a vazi 😎Zatial sa mala promenaduje v brusku kade tade.
A ako pisala Gabi, treba byt v pohode a uvidis, v auguste si este budeme pisat, ako nam je teplooooo 😉
@dadulajda no ajoj moja, preboha ☹ samé strašné veci tu čítam ☹ to mi je strašne ľúto, ale budem na vás stále myslieť, a držkať vám palce nech sa to dá všetko doporiadku, nech malinký začne poriadne ,,papkať" aby pekne vyrástol a nabral na váhe, ale aj mamina musí papať 😉 .. uvidíš, že malý vydrží dokonca 😉 pekne oddychujte, ale ved aj keby sa narodil skôr tak už má veľkú šancu nie?? ten náš malý je zas o týždeň väčší 😀 požičiame vám nejaké gramy 😉.. no boli sme v piatok na tom 3D, a vôbec nieje pravda, že v týchto týždňoch sú nato bábätká už veľké, vraj kludne do 30tt, ved dám sem aj nejaké fotky 🙂 malý špekulant moc sa nám nechcel ukázať, najprv mal ručičku pri hlavičke, potom si ju dal cez očká 😀 a nakoniec si dal pred tváričku aj nožičky 😀 no toľko sme sa aj s doktorom smiali, ale máme pekné fotky, na troch mu je vidieť pekne tváričku, a potvrdilo sa na 100% že to bude chlapček, to ukázal bez problémov 😀 , dr. mu všetko skontroloval, pomeral, je uplne zdravučký 🙂 tak sa tešíme 🙂 , aj srdiečko sme počuli, jaj to bol zážitok 🙂 .. heh tak to si dobrá, ked si sa stihla za jednu noc naučiť na skúšku 😉 klobúk dole, potom nebudeš mať problém so štátnicami 🙂 veru už sa to blíži, už len 3 týždne 😒 a jak sa mi nechce učiť, stále sa mi chce len spať pritom 😀 a malý sa vtedy najviac mrví ked sa učím, určite sa vtedy nudí 😀 .. no v pondelok vám držíme palce, nech máš už aj tú poslednú skúšku úspešne za sebou 😉 .. ozaj, a ako vám išlo dýchanie 😀 ?? počuj moja, a kde býva ten tvoj drahý?? šak aj u nás sú hody 😀 , som sa tešila na samé dobroty 😀 ale volako mi nič nechutí už tretí deň 😖 , ale malý dostal včera chuť na cukrovú vatu 😀 tak sme si dali modrú 😀 chlapčekovskú 😀 , no idem sa asi učiť 😒 alebo spať 😀 .. a veľmi dôležité je pozitívne myslenie 🙂 a úsmev na tvári 😀 malinkému sa u teba určite veľmi páči a nebude sa ponáhľať von 😉 treba myslieť len na dobré veci..
Chodí tu niekto na nejaké cvičenie? a niekto aj v BA? Ak áno kde a ako? a kolko platíte a aké to je?
Ahoj kočky nezvyknete mať pocit ako keby vám puchli nohy ale predsa nepuchnú ale len taká bolesť je vnich? a neviete náhodou akým krémikom si ich môžem natrieť dakujem
@edita84 ahoj. mne nohy nejak velmi nepuchnu (zatial), ale raz za tri tyzdne chodim na rucnu lymfodrenaz noh. ked bude teplejsie, dohodla som sa s maserkou, ze budem chodit aj raz za dva tyzdne (mozno aj kazdy). podporuje to prekrvovanie noh, je to vlastne dobre proti zadrziavaniu vody a prudeniu lymfy. z kremikov by som na nohy vyskusala urcite jeden z gelov proti krcovym zilam (napr. Antistax, Varixinal gel...) myslim, ze su vacsinou na bylinnej baze, treba konzultovat z lekarnikom. 😉 tak nohy lahke ani laňka asi mat nebudeme, ale snad to aspon trochu pomoze 🙂
ahojte mamičky a je tu niekto aj z Michaloviec?a inak ako sa máte?
Ahojte baby, ako sa vam spi s bruskami?
Ja zacinam byt zufala ☹
Zvykla som spavat na bruchu alebo na chrbate.
Ani jedno ani druhe uz teraz nemozem. Vraj na chrbate by sa od 6 mesiaca spat nemalo.
Tak sa prehadzujem z jedneho boka na druhy asi kazdych 10 min.
Mam aj kojenecky vankus, ale na bolest bokov mi to nepomaha.
Cize o spanku sa velmi neda hovorit.
Ako sa vam spinka? dajte prosim nejake tipy, alebo polohy spanku.
dakujem, pekny den zelam a spokojne tehulkovanie 🙂
@jankaamartin mňa momentálne začína pobolievať chrbát, neviem či to súvisí s dieťatkom ale asi áno 🙂 ja čakám chclapca a nevieme ako sa bude volať 🙂 Karin je krásne meno, no my sa nevieme rozhodnúť 🙂
@gabika84 fuch..si ma teraz trochu ukludnila. 🙂 Ale aj tak chcem ist este ku svojmu gyn.lebo som u neho nebola este, nech to aj on premeria. Sice si myslim ze to bude u mna asi problem pribrat za tie 2,5 mesiaca ale hlcem co vidim, tak uvidime na poradni ci sa dari 😉 🙂
@krhlicka no to hej, ja uz teraz nozky vystrkujem na slniecko lebo chlap ked mi pride z roboty pobede sa nanho kukam ci pracuje v solarku..bude jak cigan zachvilu oproti mne... 😀 😀 tak nech aspon tie nozicky mame pekne 🙂 🙂
@petusska2305 caauko 🙂 sa tesim ze si maleho videla, ja som na to 3Dcko nesla. To musi byt krasne tak dlho nanho kukat a vlastne vidiet ako travi cas v brusku, utiera si cielko a kruti ruckami, nozkami 🙂 Tesim sa ze tak pekne papate a ze maly rastie, veru zopar tych gramikov by sa nam aj zislo 😒 ja uz neviem co mam jest, lebo sa snazim aj zdrave aj vela, ale teraz ako tie hody boli a ja jedla rezne..no to som mu dala zase vyzivu 😀 A priatel byva v Lucnici nad Zitavou pri Vrabloch. To ak mate kostol zasvateny J.Nepomuckemu, tak preto su vtedy aj u vas hody. 😉
Akurat som prisla z mesta z tej skusky, tak som to teda spravila!! 🙂 🙂 som happy jak blcha! 😎 😀 😝 trosku sa mi nechce este pustat do tych statnic, ale ked vidim kolko je toho aspon si to precitam na zaciatok 😉 sak mozno sa im tam potom rozhovorim o dupackach a plienockach a daju mi to 😉 chi chi ale to asi nie..ale ohlad by teda brat mohli.Jedna spoluziacka je dokonca tak tehotna, ze jej tyzden po statniciach vychadza porod tak sa smejeme ze ta sa tam uz len dogula a da si to zapisat 🙂
A na predporodnej bola pecka, polovicu veci som uz necvicila, lebo by som si spustila porod, ale fucali sme kraaasne 😉 ucila nas polohu opice, kolybrika, take na uvolnenie kontrakcii a co robit pri tlakovej.... fakt som rada ze tam chodim.
Inak pocuj ja ked sa smejem, strasne sa mi natahuju svaly, az to boli.Teda ked sa dlho rehocem jak cez vikend, ze sme kukali komediu. Myslis ze aj to moze malemu vadit? lebo ked pozeram ako sa mi napina brucho neviem co mu to robi. 😅 a potom si zase on zacne pokopkavat ze uz ma miesto tak meni polohu.no podareny je ten moj krpec 😀 😝
Tak včera som sa oholila 😀 asi to nabudúce už nepôjde 😀 to mám byť chlaptá? drahý sa bojí ma holiť, že ma poreže..... 🤐 to inak jak do porodnice?chlpatá? 😀 jaaj neviem 🙂
@krhlicka ja spím tak, že naboku ale brucho mám tak že je až položené na plachte...to je také polobokom polobruch 😀 a nohu mám tak doboku vyhodenú 😀 to je najpohodlnejšie..Mne vadia nočné výjazdy na záchod aspoň 5X inak neni noc.... 🙂 a aj ťažko sa otáčam z boku na bok 🙂 ale spím aj na chrbáte ale tiež tak bokom......že trošku pootočená dokoboku... ;)
@krhlicka ahojky ja spím stále na pravom boku mne to len takto vyhovuje,,,nožky mám skrčené a ešte pod bruškom mám deku aby sa bruško velmi nenapinalo,,,,ja praveže mám strach či je dobre spat len v jednej polohe,,,s otáčaním je to este zatial ok,,,maličká celu noc spinká ani raz nekopne,,,phuj phuj nech neureknem,,,,my ideme až 31.5 k doktorke a vybavujem si aj to 3d ty si bola na ultrazvuku?ja by som chcela aj video a fotky pýtala som sa doktorky tak by ma to stálo asi tak 45 eur,,,pekné tehulkovanie 🙂
@smazja v porodnici ta oholia 🙂 myslým že s tým má každá mamička problém neboj nesi v tom sama :p čo sa dá oholit tak holime 🙂
@jankaamartin TO FAAAAaAKT?! V pôrodnici? 😀 kks... 😀 tak to je iná haluz 😀 hahahaa
hhahaha,ja by som sa v porodnici veru nedala oholit,fuuuj,ziletky bohvie v akom stave maju.ja som sa dnes tak nazlostila,volali mi z kocikova kde mam kociar uz viac ako mesiac objednany,mozno aj mesiac a pol,ze im ho nedodali a ze dalsia objednavka bude v juli a aj to by som mala len na 50percent,no tak na to sa spoliehat nebudem,tak mi nukali cerveny a ja veru cerveny nechcem.to som sa uz tesila,ze pride kazdym dnom a nakoniec toto 😖 ach jaj,no nic idem ho zhanat dalej..
@smazja no fakt ale to len pre mamičky ktoré to nestihnú,,,,tak sa starajme o seba 🙂
@ikusa11 jéj my máme zhruba rovnaký den porodu,, 🙂 no ja 23.8 a tiež dievčatko 🙂 ako sa máte?
@ikusa11 @jankaamartin pravda 😀 bárjaké žiletky 😀 a bárjaká žena...ma tam doreže alebo ma oholí na pankáča 😀 ale šak inak to neni lepšie keď sú chlpy? ja neviem pýtam sa.....
Inak to s tým kočíkom...no pekne! drblo by ma...my by sme ho mali mať koncom mája...tak uvidíme.....ale to hentak naťahovať niekoho, jak gumu v trenkách no nech sa páči....
@jankaamartin

@cabellera ahoj. hlavna vec, ze prisli na to, co ti bolo. tak prajem, nech sa dokonca tehu citis uz len dobre. aj ked byt tehotna a pit 3 litre ur. caju- nazavidim, to bude spotreba toaletaku 😀