icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

1katkas
16. máj 2011

@krhlicka Ahoj 🙂 ja som mala ten isty problem, mne sa najlepsie zaspavalo na bruchu, no musela som sa postupne odnaucit a uz nejaky cas spavam na boku alebo na chrbte (inak ze by sa nemalo spat na chrbte to sa dozvedam prvykrat) . A zaspava sa mi tazsie, ale co narobim nic ine mi nezostava 🙂

abriela
16. máj 2011

@cabellera ahoj. Som tu po dlhom case. Drzim palce nech uz nemate komplikacie a ste v poriadku.

gabika84
16. máj 2011

@krhlicka mne sa este da spat ako tak na chrbte, ale castejsie spavam na lavom boku. nohy pokrcene a cast paplona medzi kolenami a cast pod bruskom. alebo ked spim na lavom boku, mam lavu nohu pokrcenu, krizom cez pravu (ak si vies predstavit z kurzu prvej pomoci ako vypada stabilizovana poloha na boku 😀 ) tym si zabezpecim, ze brusko je oprete, bez zbytocneho "tahania".
@smazja je to pravda, ze v porodnici ta oholia, ak nie si. preto treba brat aj jednorazovu ziletku so sebou. napr. u nas v TN uz vobec nevyzadaju klystir ( ak si ho nevypytas), ale holenie ano. teda keby vyslovene odmietnes, tak ta nenutia. vraj je to hlavne kvoli sitiu po porode. dava to zmysel.
mne to zatial vcelku ide. pekne sprche v podrepe, ak nevidis, vezmi si na kontrolu zrkadlo 😉
inak dnes som mala uzasny den. az som si hovorila ako mi je dobre. rano doniesol kurier hned dva balicky. v jednej bola komoda s prebalovacim pultom, a v druhom balicku vsetko mozne od tata z Miami. od veci na oslavu, cez monitor dychu, odsavacku az po oblecko. som sa vytesovala viac ako na vianoce 😀 potom vsetko pofotim a pridam do albumu. som zistila, ze toho oblecenia mam uz hadam aj dost. akurat musim kupit este body s dlhym rukavom a nejake dva teplejsie svetriky/kabatiky a je to 🙂 no a vecer som sa vrhla na nakup plienociek cez net, rovno celu vybavu (planujem pouzivat latkove). to bolo radosti 🙂 kocik objednany, pride ale az na konci jula, o mesiac sa chystam kupit postielku a uz nam chyba len to babatko 😎

ikusa11
17. máj 2011

@jankaamartin no veru,si za nami o jeden den,tak uvidime ktora pojde skor 😉 my sme v rodine dost augustovi,este aj vyrocie mame v auguste,tak uvidime,ci nam to sadne na nejaky pekny datum.
my sa mame dobre,ziadne tehotenske neduhy,az na to ,ze jaj som velky papkac a co mi nalozia na tanier to aj zjem a nejak sa uz do mna nezmesti a potom mi je zle od zaludka,ale taky pazros som bola stale.stacilo by menej papkat abolo by to ok.
a vy co noveho?

dadulajda
17. máj 2011

@gabika84 pocuj ty mas sikovneho chlapa ten moj sa boji vybrat malemu ponozky a nie ze odsavacku! 😉 🙂 🙂 ale aspon vie co male potrebuje a mysli aj na take veci ako monitor dychu, to bude dobry tato. 🙂

moncikyta
17. máj 2011

ahojte tak ja sa ku vam pridavam 🙂 tiez augustove babenko 🙂 dufam ze nemate ziadne komplikacie a ze vsetko vyjde tak ako ma 🙂

vanilashot
17. máj 2011

@moncikyta ahoj, tak ťa tu teda vítame 🙂 kedy máš termín??? ako znášaš tehu??? všetko ok????

moncikyta
17. máj 2011

@vanilashot ahoj dik 🙂 termin no zatial mi to stale posuva ale tak okolo 20.8 ..no na zaciatku to bolo ustavicne vracanie aj v nemocnici som bola ale teraz uz iba taka klasika ze chrbat a palenie zahy takze sa to da zvladnut 🙂...a ty mas kedy termin? uz si bola na ten test tej cukrovky ?

gabika84
17. máj 2011

@dadulajda chacha, no neviem, ci bude dobry tato, ale tak snazi sa 🙂 a nemysli si, on nema o nicom ani potuchy. kupil len vsetko to, na co som mu poslala link 😀 ale aj tak mu patri uznanie, ze tu objednavku zvladol (vratane spravneho cisla dupaciek a pod) sam sa do nakupov zatial nepusta 😉 ten zoznam som mu dala hlavne preto, ze napr. ta ista odsavacka stoji u nas 130 eur a tam stoji 75 eur. takze aj ked nahodou nevyuzijem, predam na bazariku dalej.

jankaamartin
17. máj 2011

@ikusa11 ale my sa máme tiež ok,,,len od včera mi nejako blbne močový mechur stále by mi len na wc trebalo ist a pridem tam na sekundu,,,to takto to má byt?a bola si aj na 3d?

dadulajda
17. máj 2011

@gabika84 tak si to super poriesila. ty si vyberes, posles zoznam a tato nech plati 🙂 🙂 holky ucte sa!!! 😉 😝 ja som si teraz aspon uvedomila, ze do nemocky potrebujem nejake veci aj ja, nie len maly...ja som pre seba vobec neriesila ze dake nohavicky, alebo klobuciky...ja furt len na maleho myslim.moje babatko prve. 😀 🙂

jankaamartin
17. máj 2011

@gabika84 ahojky chcem sa spýtat to tem monitor dychu je pre náhle umrtie?to čo začne pipat ak bábo nedýcha?kolko to stálo aj ja by som to velmi chcela :(

gabika84
17. máj 2011

@jankaamartin ano to je presne ten. zial je to dost drahe u nas. pokial viem najlacnejsi je Angelcare, da sa zohnat od 80eur. alebo mozes skusit aj bazar tu na MK. (hoci vyrobca ich z druhej ruky neodporuca, na druhej strane, niektore su malo pouzivane tak preco nie..)

gabika84
17. máj 2011

@dadulajda no my sme babo spolu neplanovali, ale tak zobral to dobre, na princeznu sa velmi tesi (kedze ziadne deti este nema) a snazi sa aspon takto pomahat, ked uz nie sme spolu.
do tej nemocnice veru toho treba dost. tie nohavicky poporodne su vraj fajn a tiez budem brat urcite jednorazove podlozky pod seba. klobuciky na kojenie urcite nie, aj keby sa sestricky snazili mi ich nanutit, nedam sa. a treba riesit aj nocne kosele, papucky, zupan atd, aby si toho mala dost. ved o tom budeme asi diskutovat viacej, tak o 2 mesiace 😀

dadulajda
17. máj 2011

@gabika84 no hej to sa urcite bude tu riesit ze kto co berie. popozeram nejaky zoznam na nete lebo ani neviem co vsetko na ulahcenie tych dni existuje...ale tak co viem ze chcem kojit a je to raz prirodzena vec, tak si myslim ze tam by nemali byt problemy a nechcem vymyslat jak niekedy citam tu na nete ze baby stresuju... 😒 len som tie veci chcela aby sestricky nehukali a dali nam pokoj. 🙂 A kde budes s malym na SVK ci tam? ani my sme neplanovali a aj ked to chvilu trvalo,kym sme predychali, sme radi ze je tu a budeme sa starat obaja.tak som rada. 🙂 🙂

gabika84
17. máj 2011

@dadulajda ja ostanem s malou asi na slovensku. aj ked tam by bol mozno zivot casto lepsi (skor ako nad USA sme rozmyslali nad Kanadou, kedze tam zije cela jeho rodina) neviem, je to dilema 😒 nie je to take lahke rozhodnutie sa zbalit, vsetkych tu nechat a odist zit na iny kontinent ☹ mozno si casom najdeme noveho tata tu, ktovie...

ewisam
17. máj 2011

Ahojte kočky, tak sa hlasim do klubu augustovych 🙂 Augustova mamina z TN?

gabika84
17. máj 2011

@ewisam ano, ja som 😉 ty si odkial?

ewisam
17. máj 2011

@gabika84 tiez z TN 🙂

krhlicka
17. máj 2011

@gabika84 ahoj, dakujem za info o plienockach 🙂 popozeram si stranky.
Budem mat na ne cas, kedze som si zobrala dofcu do piatku.
Spi sa mi o nieco lepsie, nasla som si 2 polohy, ktore striedam.Jedna z nich je presne ta stabilizovana hehe 😎
Do nedele budem len spat a cajikovat, kedze ma draplo hrdlo zo dna na den.
A je skvele, ze uz mas tolko veci pre babatko!
Nasmiala som sa na vasom tatkovi, ako nakupoval podla zoznamu 😀
Priklad nakupovania u nas, uvedene presne v zozname na nakup: cukyna (daj pozor, to je to, co sa podoba na uhorku pozor!) Jasne,ze domov priniesol uhorku 🙂

jankaamartin
17. máj 2011

@gabika84 ale ja by osm chcela len to novééé,,,skusim pozriet na nete,,,

vanilashot
17. máj 2011

@moncikyta no ja rovnako ako ty 🙂 hlavne ten chrbát dá zabrať :D ale dá sa to zvládnuť....Tiež som zhruba do šiesteho mesiaca vracala, ale teraz je to už ok. Ja mám termín na 10.8. uvidíme, či do vtedy vydržíme, alebo to bude aj skôr 🙂 na glukóze som už bola minulý mesiac....najskôr som to mala zvýšené, ale na kontrole bolo všetko ok, našťastie :D tak ti teda prajem krásne tehulkovanie 🙂

moncikyta
17. máj 2011

@vanilashot fuha a uz vies co cakas? no ja som tu vodu vyvracala takze neviem ake budu vysledky a co mi povie ked tam pridem 🙂

vanilashot
17. máj 2011

@moncikyta no podľa posledného utz čakáme dievčatko, ale nemáme sa na to ešte na 100 % spoliehať. 🙂 je nám to v podstate aj jedno, veď na pohlaví predsa nezáleží, hlavne nech bude drobec zdravučký 🙂 mne tá voda celkom chutila :D

moncikyta
17. máj 2011

@vanilashot sak pravdaze u mna okolo ked pocujem vetu ze bude to.... a vsetci tipuju tak ma ide slahnut som povedala ze tam mam podla nich dve jedno dievca a druhe chlapca 🙂 pre mna je to maly hrasko a na pohlavi nezalezi 🙂 ..mne sa nezdala hnusna ale dobra tiez nie sa mi zatocila hlava a isla zo mna hned aj von 🙂

vanilashot
17. máj 2011

@moncikyta 🙂 😀 😀 bábätku zjavne nechutila 😀 ja som sa dobre nasmiala - pokým som nevedela že to bude baba, tak všetci mi tipovali chlapca....a ako som povedala, že čakáme babu, tak všetci hovorili, že šak to je jasné, že šak máš také guľaté bruško a podobné keci... 😀

ikusa11
17. máj 2011

@jankaamartin no jasne,aj jachodim na wc kazdu chvilu,vecer kym idem spat aj 7krat a v noci tiez 2x a potom neviem zaspat,uplne sa preberiem,ale niet sa co cudovat ked spraskam pol melona na posedenie a to fakt neprehanam.na 3d som bola v dvadsiatom tyzdni a uz ma doktorka zatial nikam neposiela tak neviem....na cukor som bola uz pred tyzdnom,este musim ist pre vysledky,tak snad budu ok.

petusska2305
17. máj 2011

@dadulajda no ahoooj 🙂 nj, bolo to krásne, fakt zážitok, jaj mne až do plaču bolo ked som ho videla 🙂 tak ma to dojalo 😀 .. hehe tak to si ho nakrmila na tých hodoch jak poriadneho chlapa 😀 rezňami, my sme cez hody tiež moc zdravo nepapkali, takže si z toho nič nerob, ale už to zdravé doháňame, akurát máme za sebou dobrý zeleninkový šalátik mňam 😀 ale zistila som že malý nelúbi olivy 😖 no tak gratulujeeeeeem k tej skúške jaká pecka 😀 sa môžeš učiť na štátnice 😀 ajja som najprv začala len tak light, že som si to čítala 😀 ale už sa to snažím učiť, juj ale koľko toho ešte pred sebou 😢 no lenže ja sa skôr bojím tých profákov, aby neboli ešte horší 😕 vieš ked uvidia že som tehu.. nooo tá tvoja spolužiačka to má dobre vyrátané 😀 😀 správna žena 😀
jaaaj no to máš dobré, že chodíš na tú predpôrodnú, ajja som to strašne chcela, lenže u nás nič také neni 😒 aspoň budeš vedieť čo máš kedy robiť, alebo ako prežiť tú bolesť ☹ .. hm, no to s tým smiechom to neviem, mne sa zas strašne trase brucho ked sa tak smejem 😀 a to sa s priateľom rehoceme dosť často, ale stalo sa to už aj mne, že ma to až bolelo, ale podľa mňa to neni moc dobré, bo ked sa sťahujú svaly tak to môže sťahovať aj jeho, takže by sme mali nahodiť len taký light smiech 😀 jaj môj štupel sa akurát mrví 😀 to je jaké milé ked sa mi tak vlní bruško 😀

jankaamartin
17. máj 2011

@ikusa11 no tak ja som už na cukor bola dávnejšie mala som ok výsledky,a na to 3d chcem ist ale až v juny lebo teraz mi doktorka nemože urobit lebo tam nemá sestričku či čo,,,,ale chcem ist a to 3d sa robí ako?ako normalny ultrazvuk?cez bruško?a to može tym byt aj moj manžel?neviem pýtam sa,,,ale uvidis že výsledky budu ok,,,,ja idem k doktorke až 31,5 este len týzden ako som tam bola ale už by som zase šla pozrieť sa na tu moju princeznu,,,či je všetko v poriadku,,,jak vychádzam od nej je mi tak dobre,,,,uistená že je všetko ok,,,,už nech je toho 31.5

krhlicka
17. máj 2011

@1katkas ahoj, mne lekar neodporuca spat na chrbte ☹ niekde na nete som sa to tiez docitala, ale presny dovod neviem. Odporucana poloha je na boku.
Nuz musime si najst tu svoju, aby sme sa dokonca aspon trosku vyspali. Ja som chodila ako matoha cely den,
kedze som bola chronicky nevyspata. Je to na prt, take spanie, z unavy som este ochorela ☹
Ale dufam, ze cez dovolenku sa dam dokopy.