Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@smazja ved aj ja som citala len pozitivne recenzie...od bab ktore ten gel vyskusali...a takisto zacina byt viac a viac gynekologov ktori ho zacinaju odporucat.......vela kociek to namietalo ze je drahy...zase ked ho nepouzijes podla mna by si ho mohla predat dalej.......ten caj musis pit od 32. tyzdna jednu salku denne, postupne zvysit na 4 salky denne.......citala som to v jednej knizke o tehotenstve......ozaj a ta cena dianatalu ti nevadi?
@lujza79 no ja som zasa videla niekde, že od 36tt....to sa asi treba opýtať gynekológa. Že čo on nato 🙂 a cena? mnoo cena mi vadí asi aj epiduralky aj všetkého 😒 to mi vadí, že sme v 21.st. a treba toľko peňazí, aby sme si uľahčili pôrod..mno ale čo máme robiť........Lebo ja som chcela všetko aj pôrodníka si zaplatiť..lenže neviem, či to bude mať nejaký zmysel...Bojím sa toho, že keď nebudem mať zaplateného, tak ma tam nechajú rodiť aj 17hodín 😖 Lenže toľko peňazí asi mať nebudem, tak si dám epidurálku, budem piť čaj a kúpim si gél..to mi asi bude musieť stačiť...aj tak je to nejak veľa peňazí, lebo niekde som počula, že epiduralka stojí 150 EUR?!?!?!?!?! Lebo za koruny stál 2500SK čo nie je ani 100 eur, ale nejakých 80 cca....... Takže ja netuším, ako sa zmenili ceny teraz z koruny na euro. Všade vidím ceny len v SK...tak neviem :(
@smazja babenky vy mate z porodu uz teraz stres a paniku 😒 preco svojmu telu neverite, ono priroda to vsetko dobre zabezpecila. podla mna kazda zena by mala byt hlavne pred porodom co najviac vyrovnana. cim negativnejsie to vnimate teraz, tym horsie to bude aj potom. pokial napr. nebudes na sale spolupracovat, nepomoze ti ani epi ani gel. ja vam vsetkym prajem (vratane seba) aby ste prisli na prijem uz otvorene na 5 cm a aby vam oznamili, ze na epi je aj tak neskoro, odviezli vas rovno na sal a po par hodinach (sice bolestivych) sa vam narodili krasne deturence 😉 a peniazky by ste usetrili na dalsiu vybavicku trebars.
co sa tyka vyberu porodnika- napr. u nas sa to neda. ale pocula som, ze hoci bol dany Dr. napr. aj zaplateny, porod nestihol, bol odcestovany a pod. to mas ako s nadstandartnou izbou. tiez si ju mozes rezervovat na termin. ak ta to chyti o tyzden neskor, mas smolu. s doktorom je to sice trochu inac, ale nebude s tebou po celu dobu (napr. tych 17 hodin) takisto ti nepomoze ovplyvnit cas, kolko budes rodit. na to ani nemysli. vsetko chce svoj cas, opat je to na prirode. neviem, ci si pocula, ako boli porod, ked je vyvolavany umelo (vacsinou ovela viac ako prirodzeny) takisto pre dietatko je lepsie, ked do porodnych ciest vstupuje pozvolna a nie ze za 5 minut odtial "vyskoci".
ja osobne dufam, ze sa mi podari (teda ak pojde vsetko podla planu a krpana sa otoci dole hlavkou) ist do porodnice co najneskor, tak ako mi to radila aj porodna sestra. teda pekne byt doma a kontrolovat kontrakcie. neist do nemocnice prilis skoro (pokial neodtecie plodova voda). lepsie byt doma "v pohodli" ako stravit napr. 12 hodin na vzdycharni. kamosku napr. poslali z prijmu prec (nebola este dostatocne otvorena), ze nech sa ide trochu poprechadzat k rieke 😀
@edita84 svojim zoznamom si ma dnes motivovala k dalsim nakupom 😀 vybrala som sa dokupit bodycka- obycky. nie teda 20 ale aspon 9. take obyc pod oblecenie mi chybali. v C&A som zohnala balenie po 5 za 7 eur- parada. taka cena by im podla mna stacila. no ale samozrejme som neodolala a kupila este aj 2 nohavice dalsie a 2 dupky a nejake ponozticky 😀
inak baby, ak chcete nieco nakupovat, mam pocit, ze vo viacerych obchodoch budu mat zlavy na den deti 1.6. teda viem o C&A a obchody Pre deti (20% zlavy).
@jankaamartin janulka pozerala som nove fotecky, gratulujem, konecne poradny bruch 😀 minule mi uz kamoska povedala: no, konecne to vyzera, ze si fakt tehotna a nie tucna len. 😀
@gabika84 dakujem,to som sa fotila dnes 🙂 tak 7 mesiac je 7 mesiac 🙂
@jankaamartin tiez sa niekedy sama seba pytas, kam to moze este dalej rast? 🙂 iste je, ze este porastu a to znacne.. 😕
@gabika84: no gabi, hovoris mi z duse... ja som sa rozhodla, ze to nejako zvladnem bez akychkolvek cajov, masticiek a epiduralu... budem rodit v Ruzinove, mame tam rodinnu znamu doktorku, ktora odrodila 2 sesternicine deticky, dost komplikovane porody. Oficialnou cestou si ju zazmluvnovat nebudem, bude to len dohoda medzi nami, takto dostane peniazky ona a viem, ze tam bude a nenaplanuje si ziadnu dovolenku ani nic. Sama este neviem, ako budem rodit, to je dolezite, lebo mam nadvahu, vysoky tlak a proste som trosku nestandardna, takze sa s nou idem uz buduci tyzdne stretnut a uvidime, ze co povie. Ak to bude cisarak, tak proste veci okolo porodu nebudem riesit, tym padom sa zmeni aj zoznam do porodnice, a ked to nebude cisarsky, tak som si povedala, ze to s manzelom nejako zvladneme. Bude stat pri mne, budem mu trhat chlpy na ruke, ale rozhodne nie som ochotna zaplatit xy penazi za nieco, co pomaha iba VRAJ 🙂 zeny rodili mrte rokov bez cajov, masticiek a epiduralu a su tu a ja sa viac bojim pichnutia do miechy, ako porodu... mam jednu vyhodu, ze mam vysoky prah bolesti, takze pevne verim a dufam, ze to naozaj zvladneme v zdravicku...
a kocky, naozaj to nerieste, chapem, ze sa bojite. Ja som tiez prvorodicka, ale som si povedala, ze tie peniaze, ktore by som vyhodila len za to, aby sa mne ulavilo, investujem do nasho synceka, alebo odlozim na horsie casy, ked budeme poberat iba rodicovsky prispevok a cca 300 euro sa rozhodne zide mat na ucte a nie zbytocne vyhodene len za moj komfort 🙂
inak som vam chcela pochvalit albumiky, ste vsetky krasne, tak sa drzte, nech to nejako dobojujeme 🙂
@susanq ahoj ahoj, no bola som hooodne dlho mimo, nejak som nestíhala, bola som dva mesiace doma a vobec som nestíhala čítať ako sa máte. Budem to musieť poriadne dobehnúť, nech dočítam, čo je nové.. 🙂 Inak sa mám dobre, stále nevieme, či to bude chlapček alebo dievčatko ...najprv nám doktor tvrdil, že chlapec, teraz, že dievča 🙂 tak čakáme a asi sa to dozvieme až pri pôrode. Všetko ale vyzerá v poriadku a to je hlavné...Niekedy v priebehu týždňa sa chcem zapísať na predpôrodné kurzy a konečne uvidím, kde pôjdem rodiť 🙂 a už sa na to aj celkom teším, malý (ja som proste presvedčená o tom, že je to chlapček) je čím ďalej tým aktívnejší, a ja čím ďalej tým menej vládzem 🙂 veď to poznáš 🙂 a ako sa máš ty?
@gmartina: no tak to som rada, ze si v uplnom poriadku, a ze to bolo len z casovych dovodov 🙂 je zaujimave, ze z chlapceka je mozne to zmenit aj na dievcatko, s tym som sa este nestretla :D nam najprv povedali, ze nevieme, nezistime, lebo malinky je strasne daleko a mam hrubu stenu maternice a bol zle natoceny a bla bla, tak som isla na test z krvicky a vysiel jednoznacne chlapcek a o mesiac na 3d sme videli, ze to bude chlapcek 🙂 tak aspon budes mat prekvapco, no nie? pripadne ta caka este jeden ultrazvuk a tam sa snad definitivne ukaze, co cakate 🙂 vybavicku uz mas? kupovala si pre chlapceka? tak snad toho nemas vela, keby nahodou sa podarila mala babulka 🙂
my sa mame bajecne, vsetky tehotenske neduhy som si odgrckala, odantibiotikovala uz v prvom trimestri, grckala som este tak do piateho mesiaca, a teraz si tehu len uzivame... je mi famozne, az na to, ze v noci ma hrooozne bolia klby, kosti, mam krce do noh, normalne sa neviem niekedy aj pretocit, ale cez den je vsetko ok. Musim si zaklopat, ze zatial nohy nepuchnu, brusko netvrdne, krcok je v uplnom poriadku, vysledky na kazdej poradni tiez, takze sme s tatinkom radi... prerabame poslednu izbu v byte, co sme mali este v povodnom stave, bude to detska, takze teraz riesim parkety, nabytocek a podobne prijemne veci 🙂
a ty zijes s manzelom v cechach, vsak? ako sa ti tam pozdava starostlivost? vsetko ok?
ozaj baby, chystate sa na predporodnu pripravu? chodite na tehotenske cvicenie atd? myslite, ze sa bez toho zaobidem? v com spociva vyhoda predporodnej pripravy? dozvie sa tam clovek aj nieco ine, ako napriklad z internetu?
@susanq no ja som si tiež nemyslela, že je možné zmeniť chlapca na dievčatko, ale evidentne je...Keď mi to povedal doktor prvýkrát, tak vyzeral tak presvedčivo, že som nakupila hned modrú výbavičku 🙂 Kamarátka predávala po dvoch chlapcoch, to sa nedalo nevyužiť 🙂 takže máme celkom modro doma, ale to nevadí, hlavne, že je v poriadku. Inak verím, že všetko v poriadku je, doktor minule tvrdil, že sa mu niečo nepozdáva, ale odmietal to špecifikovať, tak čakám, čo sa z toho vyvinie. Z toho jasne vyplýva, že si nemyslím, že by v ČR bola lepšia starostlivosť ako na Slovensku. Ja som napr. so svojim doktorom celkom nespokojná, ale práve tu je taký nedostatok gynekológov, že si vlastne vyberať nemôžem a som rada, že aspoň nejakého mám. Takže trošku nervy pracujú, ale som optimistka. Inak sa cítim tiež dobre, bruško netvrdne ani neopúcham, len som už hodne unavená, ale to sme asi všetky. PRáve dnes ma ešte čaká stavanie skrine s manželom a pranie výbavičky 🙂 takže roboty dosť ...Inak, čo sa týka predpôrodnej prípravy, tak ja si celkom nemyslím, že sa bez toho nedá zaobísť. ale u nás to robí priamo nemocnica, kde chcem rodiť, a je to taká "poistka", že ma tam vezmú potom, lebo v ČR je celkom katastrofálna situácia, čo sa týka miesta v pôrodnici. Takže mám väčšiu šancu, že ma prijmu a nebudú ma potom rozvážať z nemocnice do nemocnice, kde majú voľno. Ale páči sa mi, že tam to robia ako 4 sedenia a tie sa skladajú z cvičenia v telocvični, potom v bazéne a z prednášky. Tak si hovorím, že ma to snáď donúti trošku cvičiť, lebo zatiaľ som na to lenivá...Len chodím poctivo na prechádzky, snažím sa aspoň 1-2 hodiny denne, ale neviem, či je to dostatočné 🙂
@gabika84 úplne s tebou súhlasím...ja sa teda na pôrod teším, konečne sa uvidím s drobcom 🙂 teda vzhľadom k môjmu odporu k doktorom sa vôbec nebojím pôrodu, ale toho, že tam budem musieť ostať tie 3-4 dni 😀 Ale tiež si myslím, že to je úplne prirodzená vec, pôrodnicu mám pol hodinky cesty pešo, tak si krásne maľujem predstavy, ako sa tam peši prejdem, to ma uvoľní, nebudem sa stresovať na vzdychárni a potom to pôjde krásne a hladko 🙂 a bez epi a ďalších vecí 🙂 tiež mám celkom vysoký prah bolesti, takže to bude síce bolestivý, ale nádherný zážitok ..som zvedavá, či mi tento optimizmus vydrží aj za mesiac 🙂
@gmartina Veru niekedy je to prekvapenie až na poslednú chvíľu - kolegyni lekár 2 x povedal že dievčatko - kúpila červený kočík a ružový výbavičku - pre Kristínku a narodil sa chlapček - a keďže nemali prichystané meno - tak Kristián......
Aj ja už som si doma dupla - a začíname fázu budovania hniezda - vzala som si v práci dovolenku a ideme maľovať, meniť koberec..... zmontovať postieľku ..... nechcem nič riskovať - baby sa môže narodiť aj o mesiac skôr - ako môj malý - ale aj tak mal 3,25.. 😉
Kočky - toto Vám musím napísať. Mám doma prváka, ktorý sa strašne teší na súrodenca - včera večer napísal na paprier zoznam potrebných vecí pre bábätko ktorý v pôvodnom znení vypadal asi takto: mata, tato, rezeň, ryža, korálky, vianoce, stan, postieľka, babky a dedko, dobré ráno, šumivé vitamíny, láska, čokoláda, darčeky a k tomu plno obrázkov ako kočík, zmrzlina..... čo k tomu dodať.
Minulý týždeň prišiel s mojimi aerobic činkami - 1 kg každá - že či bude baby tažšie ako sú tie dve činky - keď sa dozvedel, že áno, tak vyhlásil, že musí ísť ešte posilovať,aby ho vládal nosiť ......... je to neskutočne krásny pocit, keď sa teší úplne celá rodina - VŠETKÝM VÁM TO PRAJEM ZAŽIŤ.
@katka121 🙂 zlatusik, to je skvele ako sa tesi na surodenca!a vo vybavicke pre baby sa mi najviac rata
rezen 😀
Citam,ze aj u vas je sialenstvo okolo vylepsovania byvania. My to mame nastastie za sebou, aj ked to
bola fuska (komplet nova elektrina, malovanie, podlahy)...mesiac rozbity byt. Ale chcem ta podporit, ze vsetka namaha stoji za to 😀 Aj ked sa mi zdalo to obdobie nekonecne a v tom prachu sme nemohli existovat. Nastastie svokrin bytik je prazdny, tak sme sa tam zatial nastahovali. Inak si to neviem predstavit ako by sme fungovali. A uz len cakame na vstavanu skrinu, aby som konecne popratala to skladisko, co tu mame.
tak spokojne tehulkovanie zelam a nech sa vsetko dari
@gabika84 stresujem stresujem ....lebo všetko mám v živote také neočakávané...to ani nie je stres alebo niečo...len ako sa hovorí, že ludia sa boja, keď idú do niečoho nepoznaného 🙂 ja to beriem s nadhladom a len zbieram infošky aj tak môže byť nakoniec všetko úplne inak, keďže mne hrozí aj CS 😖 tak uvidíme ako to celé dopadne nakoniec ale ide tam o tú bolesť hlavne....preto sa stresuje lebo nikto nemá rád bolesť....a nie som zrovna ten typ čo by si odhryzol ruku kvôli prežitiu...nebola som ešte v takej situácii, tak vôbec neviem čo mám očakávať a ako sa zachovať...ale keďže už máme všeljaké vymoženosti, tak sa infomrujem kade tade a uvidím, čo sa dá využiť a čo v skutočnostti naozaj aj využijem 😀 možno vôbec nič a nakoniec tam nebudem mať ani drahého 😖 aaaaaale teším saaa už na malúúúúú 😀 to je tá pozitívna vec, ktorá ma drží na pozitívnej vlne 😀
@gmartina som rada, ze si sa ozvala 🙂 Tak vy este neviete, co sa skryva v brusku. Nevadiii, bude prekvapko. A ak to bude dievcatko, ved modra je super farba, kto povedal, ze iba pre chalanov 😝 Mne sa prave pacia ovela viac vecicky pre chlapcov, su take pestrejsie. Pre dievcatka vsade nanucuju ruzovu a fialovu ☹ O porodniciach v CR som co to pocula od kamosky, ktora sa prestahovala do Prahy a hned aj otehotnela. Najskor si nemohla najst gynekologa, robili jej problemy kvoli poisteniu. Musela sa nahlasit do porodnice do ukoncenia 12. tyzdna. Vraj kvoli tomu, ze dobre porodnice su velmi vytazene a mamicky sa musia takto hlasit.
To si neviem predstavit. Chuda, s muzom rano vstali o 5tej rano, aby sa dostali do 13 na radu v cakarni.
Takze su to stresy. Ja som jednoznacne za preporodnu pripravu! Zajtra na nu idem 😀 Zahrna porodne doby, dychanie, cvicenie, priebeh porodu, kojenie a potom 6sto nedelie 🙂 Myslim si, ze je lepsie viackrat pocut a vidiet ako hladat na nete, co je dobre a co nie.
Tak drzim palce, nech ste s drobcekom v poriadku a moc sa nenatahuj pri stavani skrine 😕
Baby dnes som bola od rana s muzom v terene. Odsavacka kupena, z coho sa velmi tesim 🙂
Ale vobec som netusila, aka bude fuska kupit kojenecku podprsenku. Dolezite je povedat, ze
som nevedela, aku velkost potrebujem a uz vobec nie tip podprsenky, co by mi sadol.
Kedze moje podprdy su mi uz vsetky tesne a nenormalne pod prsiami tlacia.
Podelim sa s vami o skusenost. Bola som v dvoch velkych obchodoch potreby pre mamicky a babatka. Ziadne fifi butiky, takze som dufala, ze mi niekto poradi.
Pokus c. 1: predavacka prave stitkovala novy tovar.
Ked som sa na nu obratila s prosbou o pomoc, len sa spytala, aku velkost potrebujem.
Nuz, velkost som nevedela. Tak som si vypytala tipy bez kostic, proste volne. Na to mi dala asi tri velkosti, ktore mi vobec nesadli. Ani som sa v nich necitila dobre. Potom navela prisla od stitkovania za mnou. Nakoniec mi skoro nanutila podprsenku, ktora ma tlacila. Vraj, po porode brusko spadne a bude akurat. Nuz ale ja ju potrebujem nosti este aj do porodu. Takze nic ☹
Pokus c. 2.: obr maxi predajna, sekcia podprsenky, nikde nikoho, tak som si sama zacala vyberat podprsenky. Asi po 5 min. si vsimol moje zufalstvo chlapik zo skladu, ze mi posle kolegynu. Koooonecne, som si pomyslela.
Ja:prosim vas, neviem aku mam velkost a uz vobec sa nevyznam v tipoch. Vsetko ma tlaci. Viete mi poradit, co mam urobit, aby som nasla podprsenku, ktora by mi sadla. Slecna: a aku mate velkost? Nuz zase som nepochodila.
Ale slecna bola aspon ochotna, ked nesadlo jedno cislo, skusali sme 5 dalsich. Nakoniec sme nasli moju velkost a uz len hladat tip podprsenky.
Najvacsi odbornik na podprsenky v celej predajni bol moj manzel!!!rozno mi vybral velkost aj tip, ktore mi sadli.
Tak po 2 hodinach patrania po kojeneckej podprsenke mam dva ulovky. Hrozim sa dalsieho nakupu, kedze 2 su malo
😠 Hlavne sa hrozim pristupu nasich predajcov. Naozaj som cakala osobky, ktore vedia poradit, ked clovek jasne povie, co potrebuje a ocakava od kupenej veci.
Zelam vam lepsie skusenosti ako som mala ja, hlavne nech narazite na niekoho, kto sa naozaj vyzna v tom, co predava a je ochotny poradit aj za cenu, ze nic nekupite.
Pekny den a spokojne tehulkovanie zelam 🙂
@krhlicka: no moja, ja tieto utrapy poznam aj z bezneho zivota :D mam vysoku nadvahu a na Slovensku asi zeny nemaju viac ako 100 kg a ak aj ano, tak musia chodit oblecene v absolutne nesediacich veciach bez stylu, trendu a akejkolvek zenskosti. Kazdopadne taketo veci treba hladat naozaj lupou a som mega stastna, ked sa nieco podari. Podprsenku na dojcenie som si kupila tu na tejto stranke http://www.buducamamicka.sk/_skupina.php?skupin..., dokonca aj nocnu kosielku na dojcenie, lebo som typ, co nosi len pyzamkove nohavice a k tomu proste podla rocneho obdobia kratky alebo dlhy rukav... nemam rada, ked mi fuka na susku, ci je leto alebo zima :D som zvedava, ako si zvyknem na tie nocne kosele... no ale chcela som o inom. maju na tej stranke kooopec podprd, tak si odmeraj pod prsiami obvod, potom cez prsia a zistis velkost. je to tam aj popisane, ako spravne si kupit podprdu. pripadne sa pozri na stitok tychto novych a objednaj si cez net. Nebehaj zbytocne po obchodoch, kde su neochotne a nevzdelane baby, ktore chcu len za kazdu cenu predat, na nete si to objednas a ak nebude sediet, vratis bez problemov. Ale ja som si objednala, volnu bez kostic, je perfektna, ma dokonca take nasivky na pripadne tampony, ked bude pretekat mliecko, da sa v nej spat, je fakt volnucka, ale zaroven drzi prsia... cena bola sice trosku vyssia, tusim 40 €, ale nemam velmi na vyber... som spokojna, takze nemusim nic vracat... nevedela by som si predstavit, ze mam behat po obchodoch a vsetci by sa na mna pozerali, ze co ja chcem, ved ja som uz v kategorii "velryba" :D ale som sa zaprisahala, ze po porode tak schudnem, ze bude zo mna sexy mamicka, tzv.MILF :D vsetci sa teraz na mna pozeraju, ze jezis, ta je tucna a navyse ma velke pivne brucho :D nikto sa na mna nepozera ako na pribratu tehulku... no co uz, mozem si za to sama :D
ahojte mamičky ako sa máte?čítam,že sa už poniektoré vypitujú za porod 🙂 supiš aspon si už predstavujem,že je už zachvílu ahust hoci je este daleko 🙂 ja na porod este nechcem mysliet a k tým doktorom určite zaplatím 🙂 myslím si,že je to lepšie,ja už mám dobavenú moju doktorku ,,,pekný dníček prajem
@susanq ☹ak toto zazivas bezne, na nervy...
Drzim ti palce, nech idu po porode kila dole a bola si so sebou spokojna!
Dakujem za tip, ale podprsenku a asi ani saty by som si cez net netrufla objednat.
A aj ked som sa doma premeriavala, kazdy strih podprsenky mi sedel inak, aj
ked velkost bola rovnaka. Nakoniec som potrebovala vacsi obvod a mensie kosiky,
aby ma nic netlacilo a aby kozy neplavali 😀 Z 8 tipov podrpd mojej velkosti mi sadli len 2.
A to povazujem za uspech.
Zajtra vecer cupitam na predporodnu pripravu...sama, lebo mm je na sluzobke. Ale nevadi, aspon si s osatnymi maminkami pokecame a mozno zistim, ze v Ba niekde existuje maly obchodik a v nom kuzelna tetuska, ktora
vie o podprsenkach uplne vsetko a hned ako na mna pozrie, vylozi ich tolko, ze si nebudem vediet vybrat 😀
@krhlicka jasne, že kľudne aj dievčatko môže byť v modrom, toto ja vobec neriešim...inak, v Ostrave sa do porodnice nemusíme registrovať...ani to neumožňujú, ale o to viac hrozí, že ma potom odvezú do iného mesta, tak som celkom zvedavá, ako to nakoniec dopadne. Ale je to ešte ďaleko, tak to neriešim. Inak na tú predpôrodnú volám zajtra, dnes som už nestihla, tak som zvedavá, u nás to zahŕňa aj cvičenie a bazén okrem teórie, hlavne bazénu sa desím, lebo plavky sú mi už dávno malé....pobavila si ma s tým zháňaním podprsenky, ja som si užila tiež, kojeneckú podprsenku nosím cca od 20 týždna, keď som sa rýchlo a radikálne vyvinula 😀 😀 takže už mi moje neboli dobré. Mám dve a chvalabohu som také problémy nemala, lebo mi hneď dali vyskúšať viac veľkostí. Tiež nechápem, že prvá otázka je - akú máte veľkosť, tiež som sa na ňu dívala jak na idiota, ako to mám asi vedieť ...kúpila som si jednu a za dva týždne som už potrebovala o číslo väčšiu, ja len dúfam, že už viac rásť nebudem 😀
@katka121 dnes som bola dve hodiny na prechádzke - v tom najväčšom teple a dostala som sa do fáze, že som nášho drobca presviedčala, či už nechce vyliezť 😀 tomu hovorím tehotenské bláznovstvo. je nádherné, ako si popísala výbavičku pre súrodenca....rezeň som sa rozhodla, že si dám ako povinnú výbavu do pôrodnice, to sa vždy hodí 😀 máte to teda veselé, tiež dúfam, že to raz zažijem ..ale na začiatok stačí jeden drobec.
Zveľaďovanie je nádherná vec, práve vyváram plienky 😀 a ďalšie tri kôpky vecí ma čakajú ...a hlavne, nech už je konečne postavená tá skriňa, nech to mám kde poukladať a potom už len postieľka a zariadené máme všetko....hovorím schválne o zariadení, lebo ma čaká veľké nakupovanie, na ktoré sa strašne teším, asi ho naplánujem na piatok ...lebo okrem výbavy a kočiarika ešte nič nemám...Joj, ale sa to blíži, už sa teším, neviem, či aj na Slovesnku, ale dnes tu máme na slnku 48 stupnov, to bude krásne behanie po obchodoch 😀 dúfam ,že sa mi drobec neuvarí v brušku

@krhlicka no ako také problemy som mala aj ja no len som nevedela,že sa to takto volá,,,,aj asi pred mesiacom som to mala a brala som krém netuším ako sa volal,,,