icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

zuzky1104
2. apr 2012

@zuzky1104 a najma cistu vodu, nepodporujem plastovy priemysel, aj ked pri prvom som tiez pila len dojcensku vodu, a nechystam sa davat ju malej, ked budem uz davat prikrmy, ako pri starsej 😉

larosa
2. apr 2012

@martina97 tak ja pijem od začiatku všetko a to doslova, džúsy, čaje, kávu už len bezkofeínovú- lebo jej pijem veľa 😲 dala som si aj radlera, reed´s, občas si dáme s mužíkom vínko, pila som aj acidko 🙂 no a jem úplne všetko- kapustu, strukoviny- aj dnes máme na obed fazuľovú s údeným kolenom 😀 primárka detského v pôrodnici tvrdila, že čo nerobí problém matke nemalo by robiť problém ani dieťaťu 🙂
idem dovariť obed 🙂 a potom si ľahnem a kašlem na všetko 🙂

lucy_m
2. apr 2012

@martina97 ja pri kojeni pijem caj pre kojace matky Teekane, pijem vineu - nezbavujem ju bubliniek teraz som skusala cierne pivo na mliecko ... myslim ze oba tieto napoje su dobre na mlieko. Inak pijem uplne vsetko - sem tam si dam aj vino. Ked si nemala problem s bruskom malej doteraz, tak teraz sa jej to s najvacsou pravdepodobnostou neprejavi. Nasa mala ma koliky od malicka.

zuzky1104
2. apr 2012

@larosa odpadnem, ze fazulovu polievku s udenym 😀 😀 😀 hahaha, normalne idealne , larosa velmi sa mi pacis 🙂 😉 totizto mne je velmi sympaticky a blizky mojmu naturelu takyto postoj ako nieco tzv.tabulkove, uzkostlive, chapes...

mimuska2
2. apr 2012

@zuzky1104 tak by to mala robyt kazda,ved tie veci potom mozu robyt detom problemy ked si teraz pomali nezvykaju 🙂 ja som pri kojeni tiez papala vsetko len som sledovala ci mala nejako zareaguje.keby som mala vsetko take obmedzit tak jem stary chleba a cistu vodu🙂

zuzky1104
2. apr 2012

@mimuska2 tak tak 🙂 😉

bboossoorka
2. apr 2012

baby ked zjem teraz dačo to je jedno čo kedy sa to dostane do milečka a a ko dlho teda no na kolko kojeni to v mliečku vydrži?teda aby som sa vedela sledovat čo malemu vyhovuje a čo nie...inak aj ja pijem všetko okrem koli a jem tak to len malo čo bo neviem z čoho proste čo a ako

michaelka5
2. apr 2012

@martina97 no ja som v tomto asi riadny exot, ale obcas si dam kofolu,vineu,jablkovy dzus,bielu kavu,biele vino s mineralkou,tmave pivo ale to len za pol pohara aby mlieko nehorklo...treba vyskusat, radsej cez den ak by ju rozbolelo brusko aby ti neplakala na noc🙂

mihouk
2. apr 2012

@martina97 Ja pijem vsetko, dokonca aj kavu turka, ale to len 1x tyzdenne, ked mam na to chut. Caj pre kojace matky mi robil krce. Mysli na to ze, ked jej budes davat ochutene mliecko, tak viac spoznava chute. Netreba nic prehanat, ved ti uz ta voda a caje musia liezt krkom. Skus a uvidis ci vam to bude vyhovovat 🙂

larosa
2. apr 2012

@zuzky1104 @mimuska2 baby keby ste vedeli aký fajnučký bol obed 😀

tamaska
3. apr 2012

Ahojte , my máme po kontrole klbikov a všetko je OK sledovanie ukončené, s tým že poštolky už nemusíme, keby pán Dr. vedel že mi ich už skoro 2 mesiace nenosíme :P
@larosa @martinka8 stretko môže byť a dúfam že sa pridá ešte niekto, a mohlo by byť aj teplejšie 🙂
@martina97 ja pijem skoro všetko okrem Coly a kávy, miesto kávy pijem Caro a sem tam si dám čierne pifko
a jem už tiež skoro všetko okrem kapusty a fazuly
Baby ja som minulý týždeň maľovala kuchyňu a chodbu a mám dosť pratania ešte umyť pár okien a stačilo, ale Eliška bola suprová normálne som mohla maľovať a nevyžadovala si pozornosť pekne si spinkala alebo sa len tak kade tade kukala maximálne zamrnčala keď bola hladná 🙂)).
Budete niečo piecť na veľkú noc ? Moja Nikolka si vyžiadala perníky ako na vianoce, tak idem pohľadať recept :p

mimuska2
3. apr 2012

Neviete co moze byt,ked ma malinka v celych ustockach take biele pupaciky?

tamaska
3. apr 2012

@mimuska2 nieje to soor - múčnivka ? lieči sa to gencianovou tinkúrou. ALe radšej doporučujem návštevu lekára, aby to pozrel.

mimuska2
3. apr 2012

Tak a zasa sme skoncili s velkou zabou ☹ musi ju to velmi boliet chuda ma to po celych lickach znutra a aj na pery.
Baby ktorych vase dievcatka maju uz nausnice ako vam robyli uska?prepichovali alebo nastrelovali?dnes mi znama hovorila ze dvojmesacnej nenastrelia iba prepichnu.

mihouk
3. apr 2012

@tamaska Vcera som nasla toto, urcite sa to bude Nikolke pacit 😉 http://varecha.pravda.sk/recepty/medovnicky-pre...

bboossoorka
4. apr 2012

čo sa tyka naušnic nam ich nastrelovaliuž v porodnici bo vtedy to babo vobec neciti a vraj babetkam sa nastreluju...bo prepichnutie boli

bboossoorka
4. apr 2012

na žabu si kup fialovu vodičku z lekarne zabere rychlo a nič ju nebude bolkat

bboossoorka
4. apr 2012

my sme boli s klbmi 28.03. a všetko oki nemusime balit na široko,,,,však sme ani nebalili ale psssst

tamaska
4. apr 2012

@mihouk jee Ďakujem to suprové akurát idem robiť cesto tak večer sa budem hrajkať 🙂)

tamaska
4. apr 2012

@mimuska2 to mi je ľúto myslela som že to bude ono, len každý to volá inak :((( ale ak to budete poctivo potierať tak za dva tri dni by ste mali byť OK, tak nech vám to rýchlo zmizne .

dulkagabulka
4. apr 2012

Otvoreny list Dr. Cupanikovi o bolestiach po nastrihu, prosim sirte dalej:

Vážený pán doktor,

v relácii Medicína, ktorá bola odvysielaná dňa 26.3.2012, ste ohľadom bolestí po nástrihu povedali: "...Tie bolesti v priebehu pár mesiacov ustúpia. A nepoznám žiadnu rodičku, alebo ženu, ktorá by si sťažovala, že pred piatimi rokmi bola šitá a v dôsledku toho má nejakú poruchu. Pokiaľ samozrejme... tam nebol iný dôvod...." Táto téma je pre nás veľmi intímna a nie je pre nás jednoduché o nej hovoriť a zdá sa, že je tomu tak pre väčšinu žien, keďže ani Vy ako gynekológ ste sa s takouto ženou nestretli. Preto sme sa rozhodli, ze je načase túto tému odtabuizovať a týmto listom sa Vám verejne zdôverujeme, že hoci od nástrihu ubehli roky a iný dôvod ako nástrih tam nebol, neustále nám jazva po nástrihu spôsobuje problémy (nielen) v intímnom živote.

Dovoľujeme si Vám taktiež zaslať knižku, ktorú vydala SKSAPA "Je rutinný, profylaktický nástrih hrádze opodstatnený?". Veľmi by nás zaujímal Váš názor na túto publikáciu.

S pozdravom,

Ing. Zuzana Krišková, PhD. (2009, Bratislava)
Mgr. Miroslava Kotríková Rašmanová (2009, ČR)
Ing. Ivana Antalová (2000, ČR Zlín)
.....
.....

Ak sa chcete aj Vy pod uvedené vyhlásenie podpísať, napíšte nám na zenskekruhy.oz@gmail.com, do predmetu uveďte prosím "Nastrih" a uveďte prosím, ako sa chcete podpísať. Napríklad len Zuzana z Bratislavy (ideálne však celým menom). A taktiež rok pôrodu a mesto, kedy a kde Vás nastrihli (prípadne ak ste boli nastrihnutá viackrát, tak aj tie ďalšie roky). List zašleme Dr. Cupaníkovi poštou spolu s publikáciou http://www.sksapa.sk/2009031159/Publikácie/nova.... List zverejníme na www.zenskekruhy.sk

bboossoorka
4. apr 2012

baby čo davate babetkma ked chrčia ako stare chladnički?mne dnes začal mali kus a davam vincentku a vysavam ho....moc sa mu to nepači ale ide to

martina97
4. apr 2012

@mimuska2 Nasej Natalke prepichovali a straaaaasne plakala....Keby som vedela isto jej ich nedam prepichnut!Strasne sa napinala a vrtela,tak ju to bolelo.Tiez mala akurat 2mesiace...

martinka8
4. apr 2012

@mimuska2 pokial ja viem tak nastreluju az ked malu rok dievcatka,. inac sa musia prepychnut. Nam prepychovali ked sme mali asi mesiac, plakala, ja som to nevidela, lebo nas poslali prec, ale uz po ceste od dr. spinkala, a doma bola OK.
a z coho ste dostali tu zabu???? musi to byt urcite neprijemne pre babo, dufam ze Vas to prejde coskoro 🙂

Krasne sviatky Vam prajem vsetkym mamineckam a aj deturencom 🙂 My ideme na chatu, niekde do Slovenského Raja, aj s partiou.... sami dospelaci a Lili. Takze Lili bude mat prvu žúrku heheheh :D Potom sa ozveme. Majte sa kraaasne 🙂

mimuska2
4. apr 2012

@martinka8 vraj to moze mat z dudlikov ked jej ho vonky obliznem.uz sa to lepsi vytieram jej to takym sprejom.
Aj tebe krasne sviatky a prijemnu zabavu🙂taaaaak ti zavidim🙂

mimuska2
4. apr 2012

Tak a dnes som sa odhodlala ze zajtra pojdem konecne ku gyn na kontrolu.bojiiiim bo mi chce urobyt aj citologiu.
Drzte mi palceky aby bolo vsetko v poho ja som s toho na nervy ☹

martinka8
4. apr 2012

fuuuuuuj aka tvrdka. prepichnut je s makkym i.... a ja dva krat som dala s y..... strasne hamba mi.

tamaska
4. apr 2012

@martinka8 maťka maťka na čo si myslela 😉 😀 😉

dnes mi mala cez deň papala asi po 5 min a potom sa hrala s cecíkom a smiala sa mi do očí akeď som ju odtiahla tak sa začala durdiť opička moja si z mamky robila srandičky 🙂))
no ja mám perníčky napečerné, piškotky s banánom ponamáčané v čokoláde a idem chystať veci na chatku 🙂)
pekné Sviatky Vám prajeme

zuzky1104
5. apr 2012

@tamaska Aj tebe a vsetkym babam pekne svietky a
@larosa zvlast lebo ona miluje Velku noc 😀 😀 😀 olievacov, sibacov... 😉

zuzky1104
5. apr 2012

Babenky, pooomoc, najma tie, ktore uz mate starsie deticky.... Julinka mi vecer oznamila, ze ju boli zubok...teraz pred sviatkami...odpadnem, doverujem nasej zubarke, ku ktorej sa chystame po Velkej noci, desim sa pohotovosti, len ako to prezit a vydrzat....myslim, co jej dat na bolavy zubok? ☹