icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mirka2010
13. apr 2012

@mihouk no vies, nas maly sa uz velky narodil, potom nam dost schudol, potom zase nepriberal...a tak nas niektore babatka aj dobehli...vahou je troska vacsi ale on bude asi strasne vysoky...lebo ma taky dlhe nozky...ze az 🙂 uvidime, aky chlapak z neho narastie 🙂

hipp
13. apr 2012

@mirka2010
Ved prave ze tenmoj slinta tak ze ho stale musim prezliekat, len dufam ze mu nejdu tak skoro zuby 🙂

jankaja
13. apr 2012

@mirka2010 presne tak to máme aj my, vždy sa budila raz medzi treťou a piatou a teraz sa zobudí aj medzi polnocou a jednou... a hladná nie je. A tiež to máme od veľkej noci 🙂 Túto noc sa veľmi nezobudila, len čosi zamrnčala a spala ďalej, našťastie. Tak som zvedavá, ako to bude pokračovať.

mihouk
13. apr 2012

@mirka2010 Nasa Tili tiez mala 4kg a 56cm, novorodenecke oblecko mala iba na cestu z nemocky a to bolo vsetko. Jedine co mi vadi je, ze ja som krpec (158cm) a pri mne vizeraju obrovitansky, ked si ich zoberie na ruky manzel (198cm) tak je to v pohode. Neviem aka si velka, ale ja som si pri Maximovi presla presilenymi zapastiami a ramenami a ani pri Tili to nie je na 100%, uz citim ramena 😝

mirka2010
13. apr 2012

@hipp no aj ja som sa bala, ze aby to neboli zubky, ale robi to uz dost dlho a myslim, ze aj tak by sa prerezavanie zubkov este nejako inak prejavovalo, takze myslim, ze to bude len to slintanie...🙂 nam az kvapcia slinky 🙂 tak mu niekedy idu 🙂

mirka2010
13. apr 2012

@jankaja tak to mate presne ako my...ja neviem co to je, ci to je naozaj z toho splnu, alebo ja uz neviem...uvidime, ako to bude pokracovat dalej 🙂 ale zatial som bola taka spokojna, ze spinka krasne a len raz sa v noci budime...a vy kedy rano vstavate???

mirka2010
13. apr 2012

@mihouk uplne ta chapem...ja mam 170 cm, takze az tak to nie je vidno...ale aj tak...je proste vacsi, vsak uz od narodenia...mal 55 cm....takze je tam predpokolad ze bude vysoky...a teraz nosite aku velkost? my bezne 62, ale niektore su tak site, ze aj tie su mu este vacsie...a plienocky mate este dvojky??

mihouk
13. apr 2012

@mirka2010 U nas je ine cislovanie, takze obliekame 3-6 mesiacov, aj ked som jej kupila leginy na 3-6m a ledva som ju do toho narvala. Jedny nohavice ma dokonca na 9mesiacov, su jej trosku volnejsie, ale nie su extra velke na nej. Plienky mame 3ky, ledo mame 7kg a dvojky su iba do 6kg. Moje deticky ked narastu, tak dufam ze budu poslusne, lebo ich budem musiet pozidat aby sa skolnili a potom im mozem dat za ucho 😀 Budem ako guliver v krajine obrov. 😝

jorsulova
13. apr 2012

@hipp
@mirka2010 ahojte, nas maly sa narodil 1.2. a tiez strasne slinta uz priblizne 3 tyzdne, rucicka v ustach nonstop ked nema dudel. Boli sme na rizikovej poradni a tam mi primarka z novorodeneckeho povedala, ze zuby urcite nie aj ked ma dasna naliate dost ale, ze to je podla nej zapal dasie. Nas maly kakal a aj kaka dost, niekedy to bolo aj 7 x za den a 2 x v noci, teraz uz menej. Zevraj su to presne priznaky zapalu dasien, slintanie, podrazdene dasna a ku tomu sa casto pridavaju aj caste stolice dost riedke. Povedala, ze s tym zapalom sa neda nic robit, nie su na to maste ani antibiotika. Tymi slinami si vypustaju necistoty z organizmu. Ze, to musi prejst same. Hlavne treba dbat na castu hygienu, umyvat malickym rucicky aby si ich nedavali do ust spinave, samozrejme aj nase ruky a prsniky pred kazdym kojenim a ze ono to prejde same. Tak len tolko 🙂

mirka2010
13. apr 2012

@mihouk jaaaaj, pozeram az teraz ze vy ste v Anglicku a kde presne ??? no nas nosi tak zatial 0-3 mesiace, ale napriklad bundicky na vrch uz aj troska vacsie...takze oblecie aj 3-6 mesiacov...akurat som vcera robila poriadky este vo vecickach, ktore mal tak na neskor a niektore su pisane ze 3-6 a su tak obrovske, ja neviem ako to siju 🙂a urcite nase lasky budu dobrucke ked vyrastu, vsak ako inak ??? 🙂

mirka2010
13. apr 2012

@jorsulova fuuuuha, super informacia, dakujem velmi pekne...tak to som nevedela ze sa takto zapal prejavuje...nas maly kaka ale nie tak casto...stolicu ma niekedy aj redsiu, ale nebyva to casto...tak dufam, ze to nema zapal dasien...inak, rucicky si pcha do ust, ale tiez ked to sledujem tak nie tak casto...17.4 pojdeme do poradne aj na ockovanie, tak sa presne na to opytam...joooj, uz teraz sa bojim toho ockkovania...cudatka male, kolko si toho musia vytrpiet....a inak s tou hygienou, to ked sme niekde von a niekto nas stretne a chyti maleho za rucky...ja neviem tiez, ako to ti ludia rozmyslaju...ale neuvedomuju si, ze to malicke si dava rucky do ust...tak ho hned cistim antibaktreialnymi utierkami....sa mi doma smeju ze som tuk, tuk 🙂🙂🙂

jorsulova
13. apr 2012

@mirka2010 Joj tak toto je vec ktora aj mna stavia na spicky, ked maleho chytaju vsetci za ruky a davaju mu servus. Hroza fakt. Napr. nasa detska doktorka, nevedela ze to je zapal dasien, ze proste si len tak slinta lebo sa mu chce. Tiez ma tato informacia zarazila.

martinka8
13. apr 2012

@mirka2010 no tak Lili doteraz zaspavala na ruckach, aale teraz vobec nechce. Vcera nakoniec na stvrty krat co som ju uspala, tak ostala aj spinkat, bolo jedenast... strasne. Dufam ze to nebude takto dlho. My vstavame v noci stale dva krat, okolo jednej a okolo stvrtej piatej.

@hipp ano aj moja malinka slinta strasne 🙂 kazdu chvilku jej menim podbradnik 🙂

mirka2010
13. apr 2012

@jorsulova tak to je sila....nam to robi tolko ludi...ze az...esteze mam vlhcene obrusky vzdy po ruke, inak neviem, neviem...ale to ma zaraza, ze ludia si to proste neuvedomuju, ze sme v obchode, kde je milion bacilov a kludne chytaju kosik, peniaze a potom malemu dietatu ruky...to proste neviem pochopit...a pritom najviac bacilov dieta prave takto nachyta...ja nechcem byt nejaka uzkostliva, to naozaj nie...ale predsa len ho chcem chranit...

mirka2010
13. apr 2012

@martinka8 nas si teraz pospinkal dve hodiny od jedenastej...co sa tiez este nikdy nestalo...som zvedava, co budu za place, ked ho dam do kocika, ze pojdeme na prechadzku a on bude vyspinkany...vy ako, mala byva v kociku hore? nas vacsinou spinka, ale naozaj uz sa stava coraz castejsie, ze je viac hore...a je zvedavyyyyy 🙂

jorsulova
13. apr 2012

@mirka2010 ved to je jasne, ale to pochopia len mamy....

mirka2010
13. apr 2012

@jorsulova presne tak 🙂 a neviem, ake ho mas velkeho synceka...ale nas sa nam zacina napinat na sedenie, robi alebo robil to aj tvoj? myslim to tak, ze ked je na kolenach, tak sa silou mocou chce posadit...nevydrzi samozrejme este sedkat sam...ale pokusa sa a neustale 🙂

jorsulova
13. apr 2012

@mirka2010 ja mam dvoch chlapov jedneho 3-rocneho a druhy 2,5 mesacny. Tiez sa na nom smejem lebo v lehatku drzi hlavu hore aj s nohami, rad tak cvici ale na sedenie ma este urcite cas 🙂

larosa
13. apr 2012

@mirka2010 ja som dala obe očkovania naraz, ani mi nenapadlo rozdeliť to a ani Dr. to nenavrhla, ale ani by som to neurobila 🙂 tak to má naraz za sebou 🙂 ja určite tiež chcem TBC, lebo ako píšeš nikdy nevieš čo bude 🙂
@hipp strááášne 😀 dávame podbradník, ale niekedy preslintá všetko- aj podbradník, aj tričko a aj body 🙂 podľy mňa sú to zuby u nás 🙂

hipp
13. apr 2012

Diky zeny tak som rada ze nejsme jedini a hlavne ze je to normalne 😎

mirka2010
13. apr 2012

@jorsulova no ved to je jasne ze na sedenie je este cas...ale ten nas krpec by sa uz chcel posadit...ale ja si myslim, ze su to aj tak len take naznaky 🙂 ale je to uzasne ho sledovat ako sa snazi...pokladik nas...a potom ked uz akoze sedka aky je spokojny...a kuka na vsetky strany, no je to podarene...takze mas dvoch chlapcekov??? a ako sa volaju?

martinka8
13. apr 2012

@mirka2010 tak my praveze len v kociku spime, ked ju doma uspim ci doobedu ci poobede spi tak 20 minut a je hore. V kociariku pospi aj dve tri hodky, obcas sa zobudi 10 minut je hore pokuka ockami okolie a zaspi 🙂 Ako som rada ze tak pekne spinka, ale uz mi to zacina ist na nervy, ze musim kazdy den 4 hodiny kocikovat sama ako blbec, po tych istych cestach a chodnikoch :O Uz som precitala dve knizky :D
No som zvedava aka bude dnes noc.... uvidime, dufam ze zaspi skor ako o jedenastej 🙂
A co sa tyka chytania ruciek babatiek, popravde az ked si ich Lili zacala cmulkat tak mi to zacalo vadit ze druhy ludia ju chytaju. Ale myslim ze som to robila aj ja ostatnym detickam, kym som este nebola mamkou, nikdy my to nedoslo 😝

mirka2010
13. apr 2012

@larosa no jasne, aj ja to dam naraz...ockovanie budeme mat teraz 17-teho, tak uvidim ako to zvladneme...skusim kupit take homeopatika, to mi poradila kamaratka, ze ich dala den pred ockovanim a maly tak potom nemal ziadne problemy po ockovani...tak skusim, vsak to mu uskodit nebude moct...aj ked vacsina mi radi dat nieco proti teplote a bolesti...uvidime...a vy ste to zvladli tak, ze aj spinkanie bolo v pohode, ani teplotka nebola?

mirka2010
13. apr 2012

@martinka8 no, tak to nas maly ma dnes tak prekvapil ako nikdy...este sa nam nestalo, ze by doobeda pospal dve hodiny...dnes ano...od 11:00-13:00 a tak som si povedala, ze ako fajn , pospinka si..naplanovala som si prechadzku na neskor, nech ma nejaku prestavku, tak sme isli na tretiu von a spal 20 minut a celyyyy cas hore...to sa mi este nikdy nestalo...a to sme boli poriadne dlho von, lebo este aj u susedov sme sa zastavili, spekacku opiekli...a cely cas bol hore...teraz sa tu rozprava, energie tolko, ako keby prespal cely den 🙂 tak ja uz neviem...kazdy den ma niecim prekvapi...inak mi tiez dobre spinkava v kociku...dufam, ze si to udrzi a ze dnesok bol len vynimkou 🙂 inak, ja chodim nieekdy kocikovat s kamoskou...ale tiez vacsinou sama...je to take o nicom...sa prechadzat sama...poznam to veru dobre....tak vam drzkame palce, aby ste zaspinkali co najlepsie 🙂

jorsulova
13. apr 2012

@mirka2010 Starsi je Marko a mladsi Simon (nie Šimon 🙂. Ale nie je to jednoduche mat dve deti a hlavne chalanov uff... Marko vobec nespolupracuje, stale robi malemu zle hlavne vtedy ked vidi, ze spi. Zapisti a smozrejme ho zobudi a potom je spokojny. Ani do skolky mi ho nezoberu, lebo je malo miest a ja som na materskej ☹ Takze zostava mi len mat pevne nervy 🙂 Ale stoji to za to, neskutocne ich milujem ved to je jasne. A tvoj chlapcek?

sariella
13. apr 2012

Ahojte kočky, nie je tu niektorá z Devínskej Novej Vsi?

mihouk
13. apr 2012

@mirka2010 Ja uz 0-3 oblecko nepouzivam davno, v Tilinej izbe mam pri skrini velku krabicu a co je jej male tak tam ide, potom to dam na povalu, alebo rozdam a poviem ti uz je skoro plna. Akurat vcera som cez nu isla, lebo manzelovmu kolegovi sa ma narodit dcerka, tak som jej posielala nejake vecicky a bolo mi smutno, ze sa do toho Tili uz nezmesti ☹
Inak v UK sme na vychod od Londyna, take male mestecko pri Colchester 😉 Ty si na SK nie?

larosa
13. apr 2012

@mirka2010 malej nebolo nič, mala som ju v nosiči a v pohode sme došli domov 🙂 nedala som jej ani nič proti teplote Dr. kázala, že až nad 38,5..inak vraj znižujú účinok očkovania a nedávať vôbec nič preventívne... tak uvidíš 🙂

zuzky1104
13. apr 2012

@larosa nas ockovanie caka v pondelok, chcela som sa ta opytat, aj tebe dala pediatricka na vyber aku ockovaciu latku Prevenar13 alebo Infanrix, ak ano aku si dala? A este si pisala, ze si dala naraz zaockovat, nie na 2x...tomu nerozumiem.... ☹

jankaja
14. apr 2012

@mirka2010 ráno vstávame zvyčajne okolo pol ôsmej, samozrejme sa občas stane, že + - 1 hodina.

Včera sa Natálka prvý krát obrátila z bruška na chrbátik. A aby ukázala, že to nebola náhoda, následne to ešte 3 krát zopakovala 🙂
Chcem sa spýtať, používate ešte perinky? A ako nosíte svoje deti? Vertikálne, alebo ešte po ležiačky?