icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

ibajeho
29. apr 2012

@martinka8 to ti akoze prespi celu noc??? 😨
My ani cez den toho moc nenaspime a v noci max. 6h vkuse 🙄

martinka8
29. apr 2012

@ibajeho nie cosi, ale brala by som to, v noci papkame dva krat 🙂 posledne dve noci len raz papkala 🙂

martinka8
29. apr 2012

@larosa no ja este stale na noc jej davam pyzamko, ale dnes v noci sa zobudila o pol tretej a mala uplne spotenu hlavicku, otvorila som vetrak a tak sme spinkali do rana 🙂 ale asi ju bleciem len ako ty pises, bala som sa jej nedat dlhe rukavy na noc, ale Lili je velmi horuca stale, tak skusim tuto noc 🙂

jankaja
29. apr 2012

my tiež bojujeme s teplom, najhoršie je, že najbližšie dni sa neochladí... Okrem toho sme trošku bojovali s teplotkou po očkovaní, ale už je OK. Natálka tiež papá menej posledné 3 dni, asi o 20 % (keďže stále zapisujem, tak som to porovnala). Ale ciká do každej plienky, tak by to malo byť v poriadku.
A máme 64 cm a 6275 g 🙂

kajkovajanka
29. apr 2012

@martinka8 u nas sa toho v papani nic nezmenilo (zatial 😅 )

kajkovajanka
29. apr 2012

@martina97 v pohode, ja sa takisto obavam. a tiez nase chuda, kym sa odhodlam, ze dam dajaku vrstvu dole, tak ma to ma presvedci jej spotena ciapocka 😀

kajkovajanka
29. apr 2012

@mimuska2 doobeda mala Beki na sebe body s dlhym rukavom, dupacky, nase "vesele gacky" karinu 😒, ponozky, mikinku (cize take akoby dalsie tricko s dlhym rukavom) ciapocku a bola zakryta tenkou dekou. a ked sa vratila domov, nebola spotena. a vonku bola od deviatej do stvrt na dvanast. a teraz poobede mala body s dlhym rukavom, kratasky, vesele gacky, ponozky, ciapku a prikryta bola takou oblieckou na paplonik (prazdnou) do kociarika. a isla asi pred hodinkou (s manzedlom 🙂 ) a este sa nevratila. tak uvidime.. ale desne je toto pocasie, sa mi zda divne ju zo dna na den vyzliect 😖 .. ale viem, ze treba, lebo je blbost, aby sla v mikinke a ja v kratkom tricku 😝 . len u nas v kuse fuka a taks a bojim, aby ju neofuklo 😕

martinka8
29. apr 2012

@kajkovajanka no tak to by mi Lili plackala, my sme v kratkom tricku aj gatiach, a aj ciapocku jej v kociariku davam dole,len ked ju vytiahnem tak jej dam ciapocku. Prikryta nebola nicim. A aj tak je cela horuca, a nespi dobre.... hrozne, neviem co budeme robit v lete, ci bude hola chodit, ale to uz zase bude aj sediet, tak uvidime.....

kajkovajanka
29. apr 2012

@ibajeho myslim, ze ano. posledny mesiac to tak u nas bolo. ale dokedy to vydrzi, to neviem, lebo posledne dva dni mala dajak nechce spinkat 😕 . a teda, doobeda ideme na dve/dve a pol hodky von, aby spinkala, medzi deviatou a jednou. potom sme na obed doma a papkame 🙂 . zistila som, ze beki zacina byt po dvoch hodinach unavena a potrebuje si pospat. a tak podla toho, kedy sme sa vratili z doobednajsej prechadzky, si bud pospi po dvoch hodkach na 10-15 minut a von ideme neskor, teda okolo stvrtej/pol piatej, alebo ideme hned von okolo tretej/pol stvrtej. a znova sme chodili na dve/dve a pol hodky. a potom vecer znova papkame, az kym nam ocko nepride z prace (s prestavkami samozrejme 😀 ). potom okolo pol osmej/osmej kupeme a znova papkame, az kym beki nezaspi nocnym spankom. to je niekde medzi pol desiatou a pol jedenastou. posledny mesiac v noci krasne spinka 🙂 , medzi 5-6 hodin a budi sa rano niekde medzi stvrtou a piatou. potom papa, a ked sa jej chce, este vie zaspat na hodinku maximalne. a potom, ked sa zobudi, papa a ked ju to zacne tahat do spania, ideme na doobednajsiu prechadzku. a v tom case, ked mame pauzy medzi spankami, ked papa, tak pomedzi papanie sa hrame 🙂 (aby ste si nemysleli, ze beki len v kuse papa 😀 . ale ked bola mensia, asi pred mesiacom a po, tak sa to ozaj tak dialo, ze som ju vecer kojila s drobnymi pauzami a jej spanim pri cuciku aj 5 hodin 😝 )

kajkovajanka
29. apr 2012

@martinka8 to som zvedava aj ja, ze co sa bude diat, ked nastanu tie brutalne letne horucavy .. a svokra mi hovorila, ze by som mala skusat jej zacat davat vonku, ked sa mi zobudi, nejaky cajik, ked bude tak horuco. ale Beki nevie pit s flase 😀 , tak neviem, ze ako to urobit.. a cucik jej vonku na ulici ponukat nebudem 😝 😀

martinka8
29. apr 2012

@kajkovajanka no to som si aj ja povedala a skusam jej davat flasku s vodickou uz asi mesiac, ale niesom velmi uspesna, chcela som aby sa to naucila kym pridu horucavy. Ale zatial sme dopadli tak ze nosim flasticku s vodou a lyzicku a s lyzickou jej viem pekne dat vodicku 🙂

kajkovajanka
29. apr 2012

@martinka8 to je pekne 🙂 , aj Beki vie pit s lyzickou, teda lyzicou (ako polievkova). a aku vodicku Lili davas ? cistu kojenecku prevarenu ? a chuti jej to?

martinka8
29. apr 2012

@kajkovajanka 🙂 tak nema na vyber, kedze lyzickou jej to rychlo supnem do ustociek, nestihne protestovat, ale myslim ze je spokojna, usmieva sa pri tom paci sa jej to. Davam jej kojenecku vodu, ale prevaram ju este 🙂 Cajik jej viac chuti, mam ten granulovany feniklovy, ale on je sladeny, tak jej ho nechcem davat casto, chcem aby mi aj potom pila cistu vodicku, tak nech sa na nu nauci 🙂

mimuska2
29. apr 2012

My sme mali dnes vonku iba opalovacky ponozky a ciapocku a tak krasne sa vyhajala🙂

martinka8
29. apr 2012

@mimuska2 no ja som jej teraz vecer dala len body s kratkym rukavom a ponosticky a spi mi od osmej a ani sa nezobudila a posledne dni sa mi stale budila po vecernom ulozeni.... asi jej bolo teplo 🙂 tak sa tesim :🙂

mimuska2
30. apr 2012

Dnes dam malej von zasa len opalovacky,chuda moje baculate stale jej je horuco🙂
Dnes som sa odhodlala ze ked pride drahy s prace idem k gyn na kontrolu.bojim bojim bude aj citologia ☹ uz nech to mam za sebou,dam vediet ako som dopadla.

martinka8
30. apr 2012

no tak ja uz nechodim vonku, uz som specena ako prasiatko, a vybrala som sa do lidlu ze to mam taku fajnu prechadzku dve hodky pomalym tempom, aby sa Lili vyspala a ona v tom teple nespi :( ja zmordovana specena ona zmordovana uvarena.... z tych dvoch hodin spala asi pol hodinu, ak vobec to..... teraz sa napapkala ulozila som ju do kociara na balkon (nastastie nam svieti slnko na balkon az niekedy o stvrtej) a spinka 🙂

kajkovajanka
30. apr 2012

@martinka8 presne to som sa chcela opytat aj ostatnych, ze ci teraz v tom teple chodia poobede von s babatkami.. doobeda do tej jedenastej sa este da, ale potom ... 😝 😝 😝 ... a poobede od ktorej asi by si isla s Lili von?
a ani Beki nechce spat cez den ☹ . pospi polhodinku a uz je hore a je nervozna potom, a neviem ju uspat 😨 ☹

martinka8
30. apr 2012

@kajkovajanka neviem ako budeme chodit v takom teple fakt.... len niekde po tieni asi, ale aj tak je teplo, vcera sme sli domov z vonku o pol siestej a bola este sauna. tak fakt neviem. Dnes uz nepojdem, na balkone pospala hodinku, tak ju tam este raz ulozim, dufam ze mi tam nezacne skor svietit slnko, ako bude Lili unavena. a okolo piatej ked pride tato z prace ideme na chatu, tam aspon bude chladok, aj sa dufam v noci lepsie vyspi, a zajtra bude niekde pod stromami cely den. Potom este prezit stredu a potom pride ochladenie a zase budeme plakat ze prsiiii hehehehe :D

mimuska2
30. apr 2012

Taak kontrola dopadla super a 16juna este citologia.aj tabletky mi uz dal no hned mi je lepsie🙂zachvilu si pride sestra pre malu a ja sa pojdem previest do tesca🙂

jankaja
30. apr 2012

@kajkovajanka my chodíme na prechádzky o piatej, lebo Natálka je na doobedný a poobedný spánok naučená doma v postieľke. Tak jej to nechcem meniť (užívam si, dokiaľ si to nezmení sama 😉. Ale o piatej je presne tak isto teplo, ako cez obed, takže si s tým moc nepomôžeme. Ja sa bojím nechať ju v kočíku len v opaľovačkách, keď stále fúka, tak má body s dlhým rukávom a poldupačky, tenkú čiapočku. Ale páči sa jej, že nie je zakrytá a môže kopať nohami a prdieť o 106 😀

bboossoorka
1. máj 2012

ahoj baby....tak my chodime posledne dva dni von iba v kratkom bodičku ,ponožtičkia čiapočka,,,nieje prikrity ničim a aj to sa poti....sme von od rana od 9 do večera včera dokonca sme grilovali tak sme prišli dom o 22.00.....samozrejme večer som ho obliekla už trošku viac ale poobede a rano len tak ako som pisala....je zbytočne babetka prehrievat......a tak sa mu to pači......pijeme vodičku lucku alebo drobček,neprevarame....učime sa pit s flaštički zatial len tak cicka že kus potiahne a iba sa bavka s flaškou....dnes by som chcela vyskušat presnedavku od 4mesiacov....lebo prave dnes ichh mame....uvidime...ako sa napapka.......a ko sa inka mate baby?babyposluchaju?zdravučke? 🙂

martinka8
1. máj 2012

@bboossoorka aj Lili chodi uz len v kratkom body, dokonca ani ponozky jej uz nedavam, a v kociku nema ani ciapocku.

My sme boli od vcera vecera na chate, dnes bolo super, cely den bola vonku pod slnecnikom, hrala sa, spinkala v kociku v tieni... super, az o pol siedmej sme prisli domov.
Ale vcera vecer o bola katastrofa, prisli sme tam zistila ze je v cudzom prostredi a rev neskutocny, mohla som s nou byt len ja, nakoniec som ju ukludnila a uspala, ale nikto (ani tato) sa k nej nemohol ani prihovorit. A uz mi to spravila minule aj u svokrovcov, ked sme ich prisli pozriet revala strasne az kym sme neodisli, som si myslela ze ju bolelo brusko... ale uz chapem, ze je to maly vydierac a chce byt len doma.... nemate s tym skusenosti? Prejde ju to?

tinika3
1. máj 2012

@martinka8 Aj náš tak reaguje. Stále sa obzerá vyplašene, hľadá niečo známe. A ani napapať sa nechce. Tak pri dojčení sa obaja zakrývame plienočkou, lebo sa nechce ani pricucknúť. A keď sa vrátime domov, tak sa spokojne poobzerá, či už je doma. Máme ísť na budúci týždeň na tri dni na výlet, tak mám obavu, ako to dopadne, či bude spinkať. Teraz spí celú noc od 19.00 do 5:00, len raz o 2:00 sa budí na papanie. A to od narodenia ho vláčime kade chodíme. Asi to bude maminkin maznáčik 🙂

tamaska
2. máj 2012

ahojte baby my sme sa vrátili včera z chaty kde bolo o dosť príjemnejšie ako dnes v meste. Bolo aj tam teplo ale predsa lesný vzduch bol iný. a trochu viac aj prefukovalo.
@martinka Eliška mi tak plakala v sobotu keĎ na ňu manželova kolegyňa vykukla rovno po prebudení, takú som ju nepoznala, plakala mi skoro trištvrť hodinu potom od únavy zaspala a po prebudení zas plač.. tak som jej musela robiť " z očí" uhlíkmi a asi pomohlo lebo v sekunde prestala plakať. povery nepovery - pomohlo 🙂
ale spinká mi aj tak najlepšie doma v svojej postieľke

martinka8
2. máj 2012

@tamaska ako mne spinka dobre, teda na chate som ju ulozila okolo deviatej a spala do rana s jednym prebudenim na papkanie, ale vecer strasny, musela som s nou byt sama v izbe zavreta, aj to sa obcas poobzerala okolo seba a zacala plakat, .... herozne.Teraz ideme cez vikend do tatier ku rodinke, tak som zvedava, ked mi tam bude cely cas revat, tak sme dochodili na vylety :(

bboossoorka
2. máj 2012

baby okolo domu mam strašne vela os a včiek......ako sa ich mam zbavit?poradte prosim.....a čim mam chranit seba a hlavne deti?sofiu repelentom a amleho?radu radu radu prosim.....

bboossoorka
2. máj 2012

a večer som našla včelu pod perinou....no našla som ju až vtedy ked ma uštipla....mam spuchnutu celu lavu nohu a to ma uštipla len do stehna.......čo ja neštastna..... ☹

martina97
2. máj 2012

Baby mne dakto vymenil babätko...o teraz krasne spinkala,zobudila sa okolo2,aby sa napapala a spala o5.30-6.00.A teraz uz 2noc je to katasrofa...Zaspi len ked ju ukolisem na rukach,zobudi sa o pol1 a potom skoro kazdu hodinu..A cez den je taka placliva,ze az..dakedy uz neviem co s nou...Neviem ci to bude tymi horucavami,alebo cim... ☹ ☹ ☹

martinka8
2. máj 2012

@martina97 aj mne mala strasne zle spi, urcite je to tym teplom, v noci vstavala tri krat a ked spi celu noc sa prehadzuje, cestuje po postielke, vydava pri tom zvuky.... puci sa.... strasne. A dnes mi cez den nespala skoro nic, doobedu asi pol hodinku ak vobec tolko a poobede hodinu a pol a doteraz bola hore. Teraz mi zaspala, ale neverim ze to uz bude na noc, obavam sa ze sa o desiatej zobudi a bude mat rano :O