Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@monky978 dnes som sa bola strihat 😔 ... ale zatial pozitivne reakcie, tak snad je to ok 🙂
Baby zajtra ideme na kontrolu s hlavkou po 3mesiacoch(natalka tam ma cystu ☹ ,no dufam,ze sa uz vstrebala a uz ju nema)drzte nam prsty....
Tak to ste ma "potešili", že v tom nie som sama..., ale nemuseli by sme tým trpieť ani jedna všakže 😖
No mať dieťa je fakt veľká obeta.. po všetkých stránkach... ale keď sa to malé škvŕňa na mňa usmeje tak hneď zabúdam aj na tie vlasy... teda do chvíle kým ma za ne nekvakne a ja pištím kým ich pustí... 😀 Monička objavila čaro dlhých vlasov.
Aj my máme odniesť moč.. len ja sa stále neviem nakopnúť na to odchytenie he he... to bude teda sranda.
@martina97 držím palce nech je to OK...
@zuzulienkaaaa super link.. ďakujem 🙂
@martina97 neprestavaj , aj ked su nase teraz trochu v soku,stoji to za to pre nasich drobcov 😉
kočky čo Vám treba odniesť moč, ak sa Vám nepodarí odchytiť - v lekárni bolo niekedy dostať kúpiť sáčky na moč čo sa prilepia na cikulu do plienočky.
@tamaska tie som skúšala, ale zatiaľ neúspešne... neviem, či to neviem prilepiť alebo ako... Natálka sa narodila s máličko rozšírenou močovou trubicou, tak to dr. chcela prekontrolovať (teda chcela ako chcela, keď som sa na to špeciálne pýtala, tak povedala, že môžem doniesť moč, že to pozrú). Ale vo štvrtok ideme na 2. očkovanie a tiež máme priniesť moč, tak dúfam, že sa to už podarí.
@martinka8 ako spí Lilly? Ešte stále zle? Pýtam sa, lebo som odsledovala, že keď sa Natálke snažím nejako "pomáhať", tak spí úplne hrozne. Napr. predvčerom zaspala na pravom boku, ľavú ruku zdvihnutú do výšky a držala vrchnú obrubu hniezda na postieľke. Tak som jej tú ľavú ruku dala dolu - veď sa jej odkrví, stŕpne. Noc celá hrozná, stále pochodovala po postieľke, každú chvíľu som ju musela prekladať. Včera zaspala tak isto, tak som ju nechala. Spala do piatej rána ako štolverka. Potom sa napapala a spala ďalej. Z toho mi vyplýva, že sa jej nemám chytať, aj keby spala neviem ako 😀
Ešte info o vlasoch - padajú mi tak, že sa nestačím čudovať... sú napadané aj tam, kde som ledva prešla. Zatiaľ plešatá nie som, ale asi k tomu nemám ďaleko. Poobede idem ku kaderníčke, tak dúfam, že nezahlási, že najlepšie bude dohola 😀
@jankaja ja som pocula, ze ked treba dievcatkam odchytit moc, tak najlepsie je rano, este predtym ako sa zvyknu zobudit (deti vraj cikaju tesne po zobudeni), prilozit na oblast lonovej spony nejaky chladnejsi predmet (urolog, ktory to odporucal, navrhoval mincu, hehe), a ze to vyvola cikanie 🙂 Tak to skus, malo by to vyjst 🙂
@jankaja ja si už nepamätám presne, ale myslím že som na to sáčku asi vystrihovala trošku väčší otvor, tak my radila lekárnička , vraj ten otvor je pre chlapčekov - ale to je už skoro 7 rokov do zadu tak možno sú už iné 😀
Naša Eliška sa v lehátku sama posadi , zaprie lakne do operátka a tlačí sa :D , opičke malej sa už veľmi ležať nechce
@tamaska mame take, ale ani tak sa nam to nedari 😀 😀 😀 . teraz prebieha dalsi pokus, som zvedava 😀
@jankaja 😀 😀 (ku vlasom)
@tamaska krasna je 🙂
@kajkovajanka ďakujem :D
ahojte, tak vlasy padaju aj mne, padali aj pri prvom a teraz pri jakubkovi rovnako. na jednej strane uz mam plesinu 😒 kubko ma sople, musime odsavat, hrozne zacal plakat ked je hladny, ide do takych vysok s tym hlasom, aj mi v usiach zalahuje 😅 moc sa mi doteraz nepodarilo odchytit, zabudam dokonca davat aj vigantol 😔 som ja ale matka! no bezim za nim,lebo sa nudi a narieka mi za chrbtom - aspon som vas pozdravila a nakukla, ako sa mate 😎
Ahojte na tie vlasy je dobry sampon revalid a su k tomu aj tabletky vsetko sa da zakupit v lekarni mam to odskusane a je to naozaj super....z toho vam aj z hustnu 😉
@tamaska hej mam aj ja ten sacok, este som to ale neskusala, mam doniest pred dalsou poradnou, tak uvidim. A mala je velmi zlata v tom lehatku 🙂 mama nemysli si, ked som prisla na to ze sa da sediet, lezat uz nebudem :D
@jankaja my ako kedy, nepodkladam ju uz, pretacat sa celkom prestala, uz len niekedy ju to napadne. Ale Lili sa velmi skriabe po tvaricke, celu noc a budi ju to, takze ja musim tomu nejako zabranit, tak jej drzim rucicky, celu noc, ..... minula noc katastrofa, to som asi ani nespala, potom som to dohanala aspon trochu cez den. Tato noc lepsie.
Ale baby mojej princeznej sa zapacilo neskoro chodit spat okolo desiatej pol jedenastej, kupe sa o siedmej, okolo osmej papka a casto pri tom, alebo potom zaspi, a o pol deviaej hore vyspata ako rybicka.... a do pol jedenastej sa trapime..... :D taze sranda.
A este sa chcem spytat, 20teho juna nas maju preockovavat (2.ockovanie) ale 24teho nam zacina dovolenka, neideme mino SR, len do Painiec Welness hotel, ale je to spojene aj s plavanim babatiek, nevolala som este pediatricke, ale asi by som mala nie? Mozem posunut ockovanie tak o tyzden???? teda o dva ked sa vratime z dovolenky? Ked to bude horsie znasat tak aby sme nemuseli este utekat domov. Prve znasala super, ani teplotku sme nemali, ale to neznamena ze aj druhe bude dobre nie?
Ahojte, aj mne padaju vlasy, tak isto ako pri prvom, ale dobra sprava o chvilku to prestane!!!!
My sme dnes prvy krat ochutnali-ozuzlali mrkvicku, najprv na mna kukla, ze to co je, ale potom je chutilo, tak zuzlala.
Chcem sa spytat, uz sa vam deticky prevracaju na druhu stranu, lebo nasa sa iba vykruca a tak sa pohybuje ked ju dam pod hrazdu, no ale otacat 8,5kg da zabrat. Jej najnovsia vec je stipanie, ked je na rukach, tak ma chyti pod pazuchu a zmackne, tak ze mi az slzy vyhrknu.
@jankaja ahoj, naša terezka tiež tak zaspáva, že si z každej strany postieľky chytí jednu hračku, je to komické, vyzerá, akoby o to bola zavesená, ale pomáha jej to...ona v podstate prechádza do spánku z hry, pretože do postieľky ju dáme ešte bdelú, pohrá sa a zaspí...a vždy niečo drží v ruke, zväčša dokonca v oboch...a samovoľne to v noci pustí (niekedy sa zobudím na to, ako to tam v postieľke šuští 🙂
@martinka8 robila CRPčko, vyšlo 70, vravela, že to nie je až tak vela, ale aj tak sme dostali ATB 😒 skontrolovala aj moč, vravela že ma bielkovinu a krv ale ta krv mohla byť aj z Nurofenoveho čipku, tak sme dnes rano znova odniesli moč do laboratoria, či nema zapal močovych ciest. Kedže mame tu dilataciu obličky, tak je nachylny na zapaly,,,.. v piatok mam ist na kontrolu. Teplotu maly už nema 😅 , včera už len zvyšenu do tych 38 tak som mu ani nič nedavala a dnes už nema vobec, ale možno, že už zabrali aj tie ATB. Moč inak odchytiť bol moja nočna mora, ale včera ked sme prišli od dr. tak som ho rozbalila, dala flašu z vodou do pusy a zachvilku sa pipik postavil a pekne sme sa vycikali do skumavky 😀 Predtym som chytala moč do sačku /dostať v lekarni/ ale som mu ho zle lepila, konečne som prišla na to ako ho spravne nalepiť aby nevytiekol. 😎 ale lepšie priamo do skumavky, lebo može byť zo sačku kontaminovaný. Tak držim palce pri chytaní 😀
@martinka8 a vyrážky nemá žiadne? Že keď sa škriabe, že by ju niečo svrbelo...
Vo Wellness hoteli Patince sme boli s mm viackrát, bolo úplne super, ale nevedela som, že robia aj plávanie bábetiek. Už teraz v dobrom závidím 🙂 Ale myslím, že keby mala mať nejakú reakciu na očkovanie, tak do tých 4 dní to prejde. A svokra tvrdí, že keď naša malá zvládla prvé očkovanie s teplotou v deň očkovania, tak pri druhom očkovaní to už určite horšie nebude. Tak dúfam, že má pravdu. Po akej dlhej dobe od prvého očkovania máte druhé očkovanie? My ideme presne o 6 týždňov, aj niekto ďalší tu písal, že o 6 týždňov, ak máte naplánované neskôr než o 6 týždňov, možno by to šlo pre istotu posunúť kúsok dopredu.
@mihouk myslíš otáčanie na bruško? Natálka sa otáča asi 3 týždne. Teraz už dokonca prišla na to, ako sa v polohe na brušku otočiť o 180 stupňov, aby videla na druhú stranu. A začína zdvíhať zadok 🙂 A keď je na rukách, tiež štípe, do ramena. Modrinu tam zatiaľ nemám, ale už na dotyk ma to bolí 🙂
@martinka8 myslim, ze sa to da posunut, lebo my sme boli na druhe ockovanie dnes, a prve sme mali 7.5. a dnes mal byt len rotarix, ale ze sme uz zacali 5.mesiac, tak ze nam daju aj ostatne do noziciek. teda si myslim, ze to nie je presne stanovene

@martinka8 no to aj ja🙂som zvedava co najdu. O h. Dnes hroza den mala cely den place a nie a nie spat. Asi to budu zubky.