icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

kajkovajanka
7. jún 2012

@jankaja eeeejha , blahozelam 😎 .. a co,kde si studovala?

jankaja
7. jún 2012

@mimuska2 ďakujem 🙂 Dnes sme boli na 2. očkovaní, kázala nám doniesť moč, ale nepodarilo sa nám odobrať, tak donesieme niekedy budúci týždeň, asi budem musieť čakať a odchytiť do skúmavky, do tých vreciek nám to nejde, stále sa jej to odlepí. Vy ste už doniesli? A kedy Vám kázala prísť na ďalšiu poradňu? Zabudla som sa spýtať.

jankaja
7. jún 2012

@kajkovajanka ďakujem, na technike, Materiálovotechnologická fakulta STU v Trnave 🙂

kajkovajanka
7. jún 2012

@akova maximalne na 4-5 dni do Dobsinej. manzelova babka tam ma domcek, tam sme boli aj minule a predminule leto 🙂 . celkom fajne tam je, len obcas veeeela prsi 😀

kajkovajanka
7. jún 2012

@jankaja my sme boli na ockovani v utorok a dalsiu kontrolu mame az 13.8. a o moci teraz nebol rec. my sme uz raz niesli, v tom vrecusku, ale strasne malo 😀 , to som len skusila, ci mi to vobec vezme sestricka 😀 . na rozbor to stacilo, ale na sedimentaciu nie 😀 😀 . skusala som znova este dvakrat odchytit, ale nic z toho 😀 😝 😀

mimuska2
7. jún 2012

@jankaja na poradnu mame ist koncom bud mesiaca. Ten moc povedala ze hocikedy tento mesiac. Este somtoneskusala. To jej mam doniest v tom sacku?

jankaja
7. jún 2012

@mimuska2 nám dala sestrička skúmavku, že môžeme tam skúsiť zachytiť, tak keby sa mi podarilo odobrať do sáčku, tak to tam prelejem. Určite by som to neniesla v sáčku, lebo sa to nedá zatvoriť. Koncom budúceho mesiaca myslíš až koncom júla?
@kajkovajanka s mimmuska2 máme rovnakú pediatričku, resp. naše babule majú, tak preto som sa pýtala 🙂 lebo deti na poradňu objednáva rovnako. Nám sa do sáčku nepodarilo odchytiť vôbec nič, snáď pár kvapiek. Jediný efekt je, že ten sáčok jej zavadzia v plienke a potom má mokrú ritku.

kajkovajanka
7. jún 2012

@jankaja aha 🙂, ale zberat moc babatkam... och 😀

mimuska2
7. jún 2012

@jankaja no koncom jula. Na posleddnej sme boli minuly mesiac.

ibajeho
7. jún 2012

Uf, ja som si dnes tiez zaobstarala sacok na moc a zajtra sa budem snazit mu to tam uchytit. Ale neviem, to mu tam mam strcit celeho pipika alebo ako? A dat aj plienku? Sak nikto mi nic k tomu nepovedal a ja som dufala ze aspon na tom sacku bude navod ale nic tam neni 😖

monky978
7. jún 2012

mne dr. dala skúmavku a povedala, aby som ju nakojila a dala jej ešte vodičku a o cca. 20 minút mám jej dať ručičky a nožičky do studenej vody a ona sa vyciká... len to aby sme boli pri tom min. traja.. jeden namáča ručičky, druhý nožičky a tretí odchytáva moč do skúmavky 😀 😅

akova
7. jún 2012

@ibajeho ja som malemu ten sačok nalepila tak, že spodok toho otvoru daš tesne pod pipík, nalepíš na vajíčka a pipik daš dovnutra sačku a nalepiš, čiže väčšina toho otvoru je nalepená na podbrušku 😉 tak sa ti to potom nevyleje 😉 Ja som na druhy krat chytila aj do skumavky, malemu som dala vodičku piť, rozbalenému a o chvilku sa vycikal... 😀 Dievčatá to maju troška ťažšie 😉

tamaska
7. jún 2012

@jankaja gratulujem 🙂))
@akova my asi pôjdeme na 2-3 dni do maďarska niekde na väčšie kupko a zbytok leta asi budeme chatovať
a zajtra ideme už Eliške po pas, som zvedavá na to foto 😀

Kočky nemali ste dnes problém s bolesťou hlavy ja neznesiteľnú a nezabral ani detský paralen - čo môžem zobrať ???

mihouk
7. jún 2012

To vsetkym kontroluju moc??? My ziadna kontrola, tu je to len on vahe a aj to tam ides kedy ty chces.
My sme dnes konecne po 100rokoch dostali rodny list, takze uz mame malu slovenku, zajtra este ideme vybavit pas, len neviem ci si nieco zase nevymyslia, lebo Tilka este nema trvaly pobyt, tak snad to nebude problem 😒
Ozaj baby prispevok pri narodeni a poriplatok k tomu, je nieco extra co potebujem??? Mam rodny list, ziadost, nase doklady, potvrdenie ze som chodila na prehliadky, je este nieco co chcu, milujem uradnicky 😝 😝 😝 😝

mimuska2
8. jún 2012

@jankaja no mala si pravdu,, dakujem za radu. Hned som mala vcera lepsi den. Myslela som na leto ked bude mat stary volno. Ideme do viedne a do bojnic na vykend

akova
8. jún 2012

@tamaska ja som si davala Ibalgin Fast, je tam napisane, že nemá vplyv na dojčenie, a malému z toho ani nič nebolo. Mna tiež bolieva hlava.
@mihouk ono je na to take tlačivo, ak je to to čo maš potvrdene, tak už nič ine 😉 zachvilu budem musieť ist si vybaviť aj ja rodičovsky prispevok 😒 Pas sme dali aj my robiť, ale bez trvaleho pobytu neviem či ti ho urobia, lebo to ťahaju v počitači z evidencie obyvateľov, ale na 100% to neviem

martinka8
8. jún 2012

@jankaja gratulujem 🙂
@akova my ideme len na slovensko do wellness hotela na tyzden, spojene s plavanim babatiek, uz sa neviem dockat. Mimo Slovenska by som sa asi este obavala ist.
@tamaska my uz mame pas, je na nom strasne smiesna 🙂 som sa nasmiala ked som to videla prvy krat :D, ja si davam normalny paralen ak mam bolesti, nie detsky, mozes vsetky lieky na baze paracetamolu, cize aj panadol, a neviem co este hehe 🙂
@mihouk no potrebujes tu ich ziadost vyplnenu. Neviem ci to mas:
http://www.employment.gov.sk/z_p_pripl_k_prisp_...
a tam potvrdene od pediatra ze sa dieta dozilo 28 dni a ze si ty chodila na preventivne prehliadky od 4 mes.tehu.

monky978
8. jún 2012

@akova my sa chystáme do Chorvátska v septembri.. už sa teším moc 🙂

kajkovajanka
8. jún 2012

juuj, viete co ? vam musim povedat 😀 . poobede som vybrala Beki z kociara, ked sa vyspinkala, a lahli sme si na postel, ze ideme papat. ale Beki sa mi otocila chrbtom, chytila si nozky a potom sa prvy krat sama otocila na brusko 😵 😵 😵 😵 . a potom este raz a potom som treti pokus rychlo natocila 😀 😀

martinka8
8. jún 2012

@kajkovajanka no tak sa priprav na to ze to teraz bude robit neprestajne. Oni totizto akonahle zistia ze nieco vedia, tak to robia bez prestania :D A gratulujem, sikulka 🙂

monky978
8. jún 2012

@kajkovajanka supééér gratulujeme.... aj my chceméééé 😀

no a zas my sme prechod do šporťáku presunuli na včera... chcela som až v pol roku, ale tak nejak som sa nemohla dočkať a to teplo... vravím si, že nech sa luftuje a pozerá na svet.. ale máme to zas skoro úplne v ľahu... a teraz sa teším z kočíka, lebo je úplne ľahučký ako pierko bez vaničky 🙂

tamaska
8. jún 2012

@akova @martinka8 Ďakujem zobrala som Mig 400 to je ako ibalgin len kus lepší na žalúdok, nič iné som doma nenašla :((( ale zabral do 10 min 🙂))))

larosa
8. jún 2012

@tamaska mne povedala laktačná, že do mlieka prechádza len minimum z toho čo zjem a aj z tabl., mňa bolí hlava, tak raz za dva mesiace, no a teraz ma bolela z tej učiteľky na porazenie 😝 tak som si dala ibalgin a pohoda do 15min. približne 🙂 ale keď si na tú kravu spomeniem, tak ma začína znova bolieť ☹

larosa
8. jún 2012

@kajkovajanka @martinka8 mi sa pretáčame stále len z bruška na chrbát, ale keď si ľahne na bok, tak sa tam snaží preložiť nôžku 🙂 keď je bez plienky, tak sa raz pretočila, asi jej vadí tá veľá plienka 😀

mihouk
8. jún 2012

@akova
@martinka8 K tomu tlacivu sa mam v plane dostat tento vikend, dnes som KO. Boli sme na tej ambasade a to je otras. Vyse dvoch hodin sme tam museli cakat vonku (vela dalsich deti), miestami prsalo, je to hanba Slovenska. No a po tom vsetkom cakani, prehovor Maxima, aby pokojne sedel na nechal sa fotit... Tili som musela posadit na stolicku a drzat zo spodu, vobec nie ako ukazovali v telke, ze ti oblecu zasteru... No a najvacsi gol, zaplatili sme 8eur, co je 30 dnovy pas (iny neponukaju) a povedali nam, ze sa mame ozvat za 5-6 tyzdnov, ci uz je to hotove, lebo oni nezarucuju ako dlho to bude. O 8 tyzdnov chceme ist na dovolenku, tak snad na m to vyjde. Ale poviem vam, vyzdvihneme pasy a urobim vsetko preto aby som tam uz nemusela chodit, ja sa tam vzdy citim ako hnusny spinavy utecenec, co ich ziada o nieco a pritom oni by mali byn pomocny nam..... No nic idem sa vyspat a zajtra bude dobre. 😉
Ale to trvale bydlisko mi preslo, dala tam moje, lebo aj tak sa to urcuje podla matky.

tinika3
9. jún 2012

@jankaja Gratulujem k ukončeniu školy, mne tam študuje sestra. Teraz končí 4.ročník a borí sa so skúškami. Ešte tri 😠

tinika3
9. jún 2012

@mimuska2 Tak, tak ,treba sa stále na niečo tešiť. Viedeň a Bojnice su dôvod na radosť. Ja sa najbližšie teším na nové vchodové dvere 😀, o týždeň. A teraz momentálen z toho, že maličký bude ešte aspoň polhodinku spať a ja si môžem dať koláč s kávou v tichu 😀

tinika3
9. jún 2012

@kajkovajanka Super, tak a teraz už môžete obkladať vankúšmi 😀 a stále striehnuť. Náš drobec včera zistil, že to už ide aj opačne, z bruška na chrbátik, ledva som stihla dobehnúť a zachytiť ho na gauči, som dĺlllho predýchavala 😀

mimuska2
9. jún 2012

@tinika3 no uz sa tesim do viedne ideme na tyzden k bratrancovi. A do bojnic by sme chceli ist na cely vykend, pozriet hrad, zoo a tak. Len aby bolo lepsie pocasie. Vcerajsia burka mi sla riadne na nervy.

vicki2012
9. jún 2012

Je tu nejaka mamina, ktora odmietla zakladne povinne ockovanie?