icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
20. jún 2012

@larosa
@mihouk uz musim, som objednana. Nekojim. Utcite potom dam fotku. Som zvedava natu bolest no ale ked som uz vydržala tri dni rodit takbtoto bude nic 🙂

breslerka
20. jún 2012

@monky978 ..presne pre taketo veci odmietam prisne zasahovat do rezimu, aj ked som si napocuvala vselico od oboch babiek......ale stoji to za to, trvam na svojom, nech si vsetci myslia o mne co chcu....ja potom nebudem dalsie mesiace davat tazko nadobudnute veci dokopy!!!!!

larosa
20. jún 2012

@mihouk 🙂 aj vy sa držte 😵

jankaja
20. jún 2012

@larosa
@nikus5 to je najhoršie, keď najbližšia rodina nejaví záujem. Človeka to mrzí. Moji svokrovci sú super, aj mama. S otcom sa rozviedla pred nejakými 12-timi rokmi, potom sme sa my dvaja s otcom pohádali a v podstate odvtedy sa nebavíme. Ale myslela som, že keď ma uvidí s kočíkom, aspoň nakukne... no nedočkala som sa 😒

@monky978 ja sa teraz tiež snažím pozmeniť režim, pokiaľ ide o trávenie času, keď je Natálka hore. Manžel bol totiž 8 týždňov PN, dochrámal si rameno. Prvé 4 týždne mal ruku prifašovanú k telu, tak som sa o Natálku starala len ja, on jej akurát tak hračky ukazoval, keď bola v postieľke, na ruky ju zobrať nemohol. No a potom tie ďalšie 4 týždne si to vynahrádzal, to chodil na rehabilitácie a už ju mohol nosiť. Tak ju rozmaznal, že slečna teraz nechce ležať v postieľke alebo ohrádke alebo skrátka kdekoľvek ani 10 minút. Stále by sa chcela nosiť. Tak sa ju teraz snažím dostať do "normálu", lebo teda ja ju každý deň celý deň vláčiť nehodlám 🙂

kajkovajanka
20. jún 2012

@larosa och, veru, ze nemila svokra 😖

kajkovajanka
20. jún 2012

@monky978 my sa kocikujeme uz asi tri tyzdne v kuse pocas spankov cez den, ked chcem aby spala... takze ti rozumiem 😔

mimuska2
20. jún 2012

Svokra.... Na tuto temu sa vzdy da dlho hovoriť 😒 ja ju milujem, najviac ked ju nevidim nepocujem... 😀

zuzky1104
20. jún 2012

Ja uz nechcem nosit, teda mala tu otrasnu frejkovu perinku, uz nie, uz dost, pomoooc.........!

Baby, co mate chore deturence, prajem skore uzdravenie, v tom teple to musi byt ovela horsie....brrr

mihouk
21. jún 2012

@mimuska2 No ako si vcera dopadla??? Bolelo??? Chceme fotecky!!! 😀 😀 😀 😀

kajkovajanka
21. jún 2012

@zuzky1104 a v akom stave su teraz klbiky? to kvoli obom ci len jedenemu? ste boli na kontrole niekedy teraz, zlepsuje sa to? a ku ktoremu doktorovi chodite? (dufam, ze nie k tomu v detskej nemocnici na Terase 😲 )

zuzky1104
21. jún 2012

@kajkovajanka ano do Novej....taky arab, a co ? zle? obidve klbiky, ale jedno je horsie.... ☹ vraj sa to poomaaaly zlepsuje.....

mimuska2
21. jún 2012

@mihouk ahoj mala som ist dnes ale tetovac nemoze tak az v pondelok. Škoda

kajkovajanka
21. jún 2012

@zuzky1104 hm, ked ti mozem poradit, skus ist aj k inemu doktorovi. my sme tam boli dvakrat a stacilo. on je mozno aj odbornik, ale ta sestricka je otras 😠 . tiez sme od nich dostali frejkovu perinku na 24 hodin denn. po mesiaci ze mozeme davat o dve hodky denne menej kazdy tyzden. a zas sme mali prist o mesiac. ale uz sme k neprisli. sli sme na Furcu, k dr. Sekacovi, a on urobil ultrazvuk, a povedal, ze vsetko je ok a ze uz nemusime nic nosit, len cvicit ze je dobre. .. kebyze stale chodime na Terasu, tak predpokladam, ze nosime este stale 😖

martinka8
21. jún 2012

@zuzky1104 @kajkovajanka my sme sice nikdy nemali s klbami problem, ale tiez seme boli u dr. Sekaca na furci, a je to skutocne super doktor, taky ludsky, usmievavy, velmi prijemny chlap, doporucujem.

Ja som to zabalila v utorok, a sla som na chatu s malou sama, nakoniec sa k nam pridala kamoska s drobcom, dnes sme sa vratili bolo super. Na buduci tyzden som na dovolenke takze ja na stretko nepridem, a nebudem ani online. Na dalsi tyzden uz budem doma (2 - 8.7.2012)

zuzky1104
21. jún 2012

@kajkovajanka
@martinka8
baby vazne, sekac? ja ho poznam....dofrasa....a to akoze mam zavolat, ze co...ze sme v sledovani v ortop.amb v novej aleze rada by som poznala aj jeho nazor...?ci? A nemate niektora kontakt alebo najdem na nete?
A dostala som tip aj na Mudr.Rusnakova? Nehovori Vam to meno nic? Tiez ortoped detsky...

Inak ta sestricka ona je vazne pripad, akoze toto som si stihla odsledovat, akoze nechapem, arogantna, hnusna, fuj...ja sa spravam milo, slusne, minule som srandovala nech mi da tu perinku aspon dajaku "IN" ruzovu 🙂 napriklad, lebo cele to je otraaas....akoze prejavila snahu, ze si mam vybrat, no vsetky boli o nicom....a aj sa usmiala...ale inak raz ma volala, ze podte dnu, a ja s detskom na rukach a zabuchla mi pred nosom dvere , ja cumim jak puk, a jedna mamicka mi hovori, ze ona nie je normalna, kompletna, takze sa nema vzrusovat....hrozne

tamaska
21. jún 2012

@zuzky1104 ja som v novej bola ešte so staršou a poslal ma tam dr. Sekáč -/ on je veľmi milý robil pre medicínske centrum/ lebo si chcel niečo utvrdiť aby sme zbytočne nerengovali a bol tam Dr. Ondík s"milou pre milou" sestričkou - je to skoro 7 rokov do zadu ale bolo to tam, otras správali sa k nám ako k poslednej handre, pred nami bol árik olašských "rómov" a k nim bola ústretovosť nad všetko :(((( som sklamaná z tohto prístupu. ale čo už ak môžem takýmto lekárom sa vyhýbam. V novej bol ešte OK dr. Huk či ako sa volal ale či tam ešte robí ? to neviem. Som rada že Eliška mala klbiky OK 🙂 A podobnú skúsenosť mám s logopedoiu v novej nemocnici Dr. Čorbová - prosím nepúšťajte k nej deti !!!!! 😠

bboossoorka
21. jún 2012

@zuzky1104 ahoj i my sme boli u toho araba a ja som nadmieru spokojna,,,,sice sestrička nas vziat nechcela že k nim nepatrime ale nakoniec nas vzali....čiže ja sa nestažujem 😉

monky978
21. jún 2012

@jankaja prosím ťa ako ju dostávaš do "normálu"? Lebo my sa musíme stále nosiť.. aj teraz v tom teple.. je na mne nalepená v manduce a je jej jedno či z nej leje.. och 😒

no ja som mala včera deň debil... vo veľa veciach sa mi nedarilo a posledná bodka bola, že som našla na koňovi o detskej mozgovej obrne... bože zas som niečo čítala... a začala vyhľadávať a došla k záveru, že ju asi máme.. no normálna hystéria... lebo príčinou údajne môže byť rozdielny rh faktor čo ja som B negatív a Monika je B pozitív.. a že preto sa nepretáča a už som začala splietať... asi fakt nemám čo robiť 😖
no a moja dcéra sa preto dnes ráno rozhodla, že mi to ukáže... bez trepania len tak mimochodom preložila jednu nohu cez druhú a bola pretočená...v sekunde.. takto trikrát a bolo.. a od vtedy zas nič.. asi mi chcela ukázať, že mama nehaluz a upokoj sa.. ja to viem, len sa mi nechce 😝
toť môj včerajší deň... dnes si zo mňa robili srandu, že však šestonedelie už skončilo... že prečo toto? 😅

kajkovajanka
22. jún 2012

@zuzky1104 zavolas tam, ze sa chces objednat a prist s malou. nemusis im vraviet, ze chodis do novej, iba keby sa ta opytali (klamat predsa nebudes 🙂 )

kajkovajanka
22. jún 2012

@tamaska vdaka za varovanie

jankaja
22. jún 2012

@monky978 veď to, nosenie v takomto teple nič moc. Ja sa ju snažím nebrať na ruky zakaždým, keď zamrnčí. Resp. ona ani nemrnčí, začne vydávať taký pískavý zvuk a čaká. Samozrejme idem k nej, porozprávam jej, pohladkám ju, dám novú hračku a keď ju zaujme a začne sa s ňou hrať, tak sa zvyčajne zasa vzdialim. K niektorým hračkám som vymyslela krátku pesničku, doprevádzanú "tancovaním" danej hračky, tomu sa strašne teší a po predvedení "divadelného výstupu" sa s tou hračkou sama hrá 😀
O detskej mozgovej obrne mi ani nehovor, ja som na to "došla" minulý týždeň a tiež som radšej nejaký bulvár mohla kukať. Mnou identifikovaný príznak boli trhané pohyby - keď sa malá teší, začne mávať rúčkami a nôžkami 😀 A to mám len 2 týždne po štátniciach, takže som doteraz nemala čas vymýšľať... musím si nájsť nejaký program, uvažujem, že začnem háčkovať čiapky. Háčik som držala naposledy v ruke ako 12-ročná a aj to sa mi podarila uháčkovať len retiazka. Takže by ma to malo teoreticky dostatočne zamestnať 😀

kajkovajanka
22. jún 2012

@monky978 ale, co si 😅 , aka mozgova obrna 😝 , to by si videla uz davno. tie deticky chudatka maju pohybove tazkosti take vyrazne ☹ . a ked Monicka v pohode hybe ruckami, nozkami, tak urcite je ok 🙂 (ale chapem, aj mne niekedy prepina 😀 )

kajkovajanka
22. jún 2012

@jankaja u nas je take divadielko tiez v oblube,ale ked skonci, nie je pravidlo, ze Beki sa zacne hrat sama, skor nie a je "sokovana", ze preco sa hracka uz viac nehybe, ale zostala jej lezat na brusku 😀

jankaja
22. jún 2012

Chcela som sa ešte spýtať, ako pokračujete s príkrmami. Dávate len zeleninový na obed, alebo už viac krát denne. Dávate každý deň? My dávame len zeleninový na obed, vyskúšali sme zatiaľ mrkvu, brokolicu, zemiak a špenát. Zajtra začneme skúšať karfiol alebo cuketu. Mrkvu a zemiak varím, ostatné sme mali hotové príkrmy. Najviac jej zatiaľ chutil zemiak so špenátom od Hami, zjedla celé 125 g balenie 😀

kajkovajanka
22. jún 2012

v stredu sme boli s nasimi na zahrade a Bekinka sa poctivo chranila pred silnym slnieckom 😀

jankaja
22. jún 2012

@kajkovajanka Naše divadielka preto končia tak, že hračka "príde" k Natálke a dotkne sa jej. To sa jej páči, natiahne rúčky, chmatne hračku pod krk a hrá sa 😀 Pre lepšiu ilustráciu "vystúpenie ružového draka Lamaze":
"Ja som dráčik maličký, mám rád všetky detičky. Letím letím z nebíčka a dám božtek na líčka" 😀 😀 😀 😀
Ale teda tento text sa mi zatiaľ nepodarilo "zhudobniť", recitujem s nasadením ako na finále Hviezdoslavovho Kubína🙂

tamaska
22. jún 2012

@jankaja ak si chceš uháčkovať čiapočku, ja som tiež už uvažovala ale ešte som sa k tomu nedostala 🙂
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=81

kajkovajanka
22. jún 2012

@jankaja to je perfektne 😵 😵 😵 , to sa naucim tiez 😉 🙂 😵

kajkovajanka
22. jún 2012

@jankaja a k tym prikrmom, my zatial iba ochutnavame pomedzi kojenia, dve tri lyzicky su uspech 😀 (zemiak, mrkva, jablko, banan. najblizsie chcem skusit pridat k zeleninkam aj petrzlen trosku)

jeiny015
22. jún 2012

Ahojte moja Sofinka uz stoji ked jej drzim rucicky 🙂 aj vase su take? a co sa tyka jedla Sofinka sa uz snazim davat vsetko a iba jej s vidlickou potlacim