icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

monky978
23. jún 2012

@akova jáj veď jasné.. rýchlo čítam 🙂 hm tak 30 teda bude stačiť? Nebudeme sa určite slniť, ale do mora pôjdeme určite si trošku zaplávať... koleso, klobúčik..asi aj tričko.. neviem.. prvé dieťa, takže hókus pókus 😝 ale vážne... budem nad tým dumať. A hlavné je, že ideme od 15. septembra... to asi nebude už také silné slnko.

akova
23. jún 2012

@monky978 my ideme v júli tak ti dám vediet či to stačilo 😉 mám kúpený ešte z DMky 50tku pr 😉 eistotu

jankaja
24. jún 2012

@monky978 Daylong kids je od 1 roka. A ďakujem za radu, mám to ako poslednú možnosť - došli sme na to, keď malá trochu teplotovala po očkovaní 🙂

kajkovajanka
24. jún 2012

@martinka8 tak si poriadne uzi a uzite 🙂

kajkovajanka
24. jún 2012

@monky978 dobry napad na zoznamenie babatka s vodou 🙂 (velkou v bazene myslim )

martina97
25. jún 2012

@monky978 Ja mam daylongkids 50 som z nou spokojna,len sa tazko rozotiera to mi trosku vadi,ale co sa tyka ochrany je super...

rebecca2006
25. jún 2012

@monky978 ja dávam Biodermu pre deti 50. Maá má prsiatkovskú kožičku,tak ju natieram ako divá. Starší chlapček á snedú pokožku po mne, tam som po prvom lete prešla na 25 alebo 0? faktor Dazlong kids a stačí.. K moru by som nd iným ako 0 u bábätka nerozýšľala.....Inak je výborná, je v takom rozprašovači, rozotiera sa dobre, je to veˇmi tekuté mliečko, a dlho vydrží. Aj ten Daylong mám mliečko v royprašovači a dobre sa rozotiera...

rebecca2006
25. jún 2012

Inak som tu týždeň, nebola, boli sme u svokroviv bez prístupu na net... A pred týždňomsom tu jednej maminke, ktorá sa obába rastú zúbkov a hryzenia pri dojčení apísala, že to deti nerobia.... NO odvolávam... Synček to neurobil ani raz, malá má dva zuby, ako žiletky a hryzie neskutočne....Okrem toho začala rolbiť noečo ako bojkot prsníkov, neviem, som z toho zmätená, Maťko to nemal Proste sa nechce najesť, hnevá sa na prsníky, prehýba chrbátik, reve, nechcesa prisať, ak sa prisaje, tak ním miksĽuje... Pritom viem, že je hladná... Jesť musíme úplne v kľude, pri dojčení len my dve......Nemáte skúsenosť?

tinika3
25. jún 2012

@rebecca2006 Aj môj tak vymýšľa pri papaní. A trvá to už dlhšie, dáť mu prsko, aby sa napil, keď je napríklad horúco, nemožné. On ak nie je hladný, vôbec sa nechytí, prejdú tri hodinky a ja ho musím aj päť razy skúšať priložiť v priebehu niekoľkých minút, takže zobrať na ruky, prsko von, pučenie, prehýnanie, odtláčanie, položiť... A tak dookola, kým sa to podarí. A ak sme niekde inde, tak k tomu pridá ešte aj obzeranie sa po všetkom dookola.

tinika3
25. jún 2012

Pekne sa napapá iba v noci, a cez deň, keď ho prekvapím rozospatého.

rebecca2006
25. jún 2012

@tinika3 je to presne rovnaké u nás, hm, no nič, asi len trpeylivosť na nich... A prikrmuješ už? Viem, žebaby tuto už prikrmujú niektoré, ja som ešte nestihla načítať príspevky...

mimuska2
25. jún 2012

No zienky dnes uz to bude určite. O tretej idem nato tetovanie tak držte palčeky. 🙂

zuzky1104
25. jún 2012

Baby pomoooc, mam 39C, ako sa, co najrychlesie dat dokopy pri dvoch malych detoch? Existuju nejake antb.ktore moze kojaca zena brat? Ja som pocula, ze ak je taka vysoka teplota, tak ze je aj teple mlieko, neviem, ci je to mytus, ci by to mohlo vadit.....co myslite?

mimuska2
25. jún 2012

Hotovooooooooo 😀

kajkovajanka
25. jún 2012

@tinika3
@rebecca2006 u nas sa asi pred vyse mesiacom dialo nieco podobne. zrazu nechcela mala pit v pozicii ako doteraz, prehynala sa, krik, plac... az na posteli po leziacky sa podarilo, ze zacala papat (a aj to nie vzdy). laktacna mi na to povedala, ze bud mi zacalo rychlo tiect mlieko a mala sa na to zlostila (to je to prehynanie do mostika) alebo aj to, ze ju "klasicke" kojenie zacalo nudit a tak potrebujeme najst nieco nove, co by sa jej pacilo. a tak sme zacali papat na posteli a bolo dobre. ale nevyhoda toho je, ze ak si nemozeme lahnut niekde mimo domu, tak sa nechce napapat vobec. a aj teraz niekedy robi taky cirkus, ze sa nechce prisat a robi velky krik a plac. vtedy ju ulozim spat a ked sa zobudi, pekne sa napapa (uz 3x sa to stalo aj vecer, tak sla spat bez vecere 😀. dvakrat spala v noci akoby nic a vstala o pol 5 😀. akurat vcera sa zobudila o tretej 🤐)

kajkovajanka
25. jún 2012

@mimuska2 a fotecku ?? 😀 a ako bolo? si spokojna?

katun
25. jún 2012

@zuzky1104 zrazaj teplotu, paralenom kazde styri hodky a koj dalej, ja som tak pri prvom kojila. a mala som aj antibiotika, sa mi zda, ze Zinat, ved lekar/ka ti urcite predpise take, ktore mozes aj pri kojeni. a ak by si mala pochybnosti, spytaj sa v teme o kojeni, kde radi annag ta mi vzdy dobre poradila pri prvom adamkovi (kojila som ho aj vdaka nej az 15 mesiacov)

kajkovajanka
25. jún 2012

@zuzky1104 neviem ti poradit, len viem, ze moja mamka ma kojila so 40-kami teplotami a normalne som pila. pri takej teplote je to skor o tom, ci zena bude daco take ako kojenie este vladat.. och, a rychle uzdravenie ti prajem 😨

zuzky1104
25. jún 2012

@katun
@kajkovajanka
Dakujem Vam dievcata, dakujem.....starsia dcerka to zacala, asi zo skolky...potom ja a aj mala sople ☹ to ma najviac mrzi...

mimuska2
25. jún 2012

@kajkovajanka teraz to mam este zalepene vecer ked to umyjem tak dam 😀
Super je to nebolelo to za polhodku to bolo hotove 😀

rebecca2006
25. jún 2012

@zuzky1104 teplé mlieko je mýtus, koj ďalej, ak vládzeš. Myslím na teba, je to otras- byť chorá pri deťoch. Paralen v pohode, ak bude treba, aj každých 6 hod Brufen 400mg môžeš len myslím, že max 2 dni po sebe. Ak budeš mať pocit, že to nestačí, radšek choď rýchlo k lekárovi nech zváži ATB, pri dojčení v pohode penicilínová rada, myslím, že aj Zinnat, neboj, je z čoho vyberať...

zapka21
25. jún 2012

@zuzky1104 ja som pocula, ze ak je teplota nad 38st, nema sa kojit, ale mlieko odsat, prevarit a tak podat dietatku.

mimuska2
25. jún 2012

Tak toto je ono. Na zivo je omnoho krajsia

kajkovajanka
25. jún 2012

@mimuska2 ejha 😎

monky978
25. jún 2012

@kajkovajanka ideme sa zoznámiť s morom... čo sa budeme trochariť v bazéne 😝

monky978
25. jún 2012

@rebecca2006 my sme to mali pred 2 mesiacmi. Nechcela vôbec papať.. iba si cucla a sa prehýbala... jedovala sa. A to už bol taký extrém, že si dala 2x za deň po 3 až 5 minút.. už som sa normálne o ňu bála. A nakoniec som to vyriešila tak, že sme sa zavreli do spálne, do ticha a nikto nás nesmel rušiť.. to zabralo a už nevymýšlala... od vtedy sa kojíme po ležiačky, najlepšie v spálni v tichu. Málokedy inak..

jój a s tým zubom nestraš... nám práve v sobotu začal rásť prvý.. už teraz sa jej vyhrážam, že nebude mliečko keď kusne 😀

rebecca2006
25. jún 2012

@zapka21 to už neplatí, určite sa nemá miečko reváraťm zabiješ v šetky prospešné látky v ňom, Práveže ak má maminka napr. chrípku, jej telo vytvára protilátky, ktoré sa dostávajú do mliečka a bábo si ich vypije, takže častokrát neochorie vôbec alebo má choroba miernejší priebeh. Skôr ide o to, aby dojčenie maminku nevyčerpávalo, ak sa na to necíti, tak radšej odsať a dať UM.

zapka21
26. jún 2012

@rebecca2006 ja som to pocula od svojej nasej pediatricky

zuzulienkaaaa
26. jún 2012

@rebecca2006
ahoj,
ja tiež už asi viac ako mesiac kojím po ležiačky, tiež sa prehýbala, neplakala síce, ale bolo vidno, že jej je to klasické kojenie v náručí nepohodlné...a presne, ak ju potrebujem nakojiť niekde na ceste (napr. v aute), tak veľa nevypije, nechce sa jej do inej polohy

a čo sa týka hryzenia, aj terezka to robí, obvykle ak súbežne s kojením sa snaží prdnúť si...niekedy to ide úplne pekne, nemusí ani hrýzť, ale niekedy sa celá šponuje, nadúva, asi má tie vetry zastavenejšie a potom to fakt bolí...a to ešte našťastie nemá žiadny zub...tak ja jej vtedy strčím rektálnu rúrku, plyny vyjdú von a potom môžeme pokračovať, obvykle sa jej uľaví a je pokojnejšia

mimuska2
26. jún 2012

Maaaaaaam to maaaaaam to.
Podarilo sa mi zobrat malej moc