Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
viete prečo sa to volá rotavírus????
lebo vírus rotuje po rodine 😀
toť koment môjho muža, keď začal včera trpieť 😝 no len dúfam, že teraz to nebude platiť aj na nás....
@larosa
@tamaska
@martinka8
baby jednoznacne Nova je na tom najhorsie, co sa tyka interieru, take este ako za "sociku", ked beriem do uvahy a porovnam s Barcou, Sacou, a ta vila na KVP, ale nie je tam zase tak odstrasujuco, aby som to uviedla na pravu mieru...u mna rozhodol fakt, ze nemusim pouzit auto, velmi prijemna sestricka, ktora tam pracuje na FRO, a tiez, ze sme nikdy nemali ziadne problemy z bazena. Je super, ze v ramci vychadzky sa vykupkame a spinkame dalej v kociku 😉 , az by som musela ist autom,t ak si jasne vyberam aj podla inych kriterii .....no a cena je 7e/hod-45minut, a plavanie je kazdy den (pre velky zaujem) okrem pondelka, bude sa plavat aj cez prazdniny, len dva tyzdne nie, kym ta pani sestricka bude cerpat dovolenku 😉
@kajkovajanka a este som nasla na stranke http://www.lucka.sk/otazky/ toto, co je velmi zaujimave, najmä ak na flasi uvadzaju, ze vodu netreba prevarat :
Dozvedela som sa, že Lucku ružovú netreba prevárať. Je to pravda?
Máte správne informácie - Lucka pre dojčatá úplne neperlivá (ružová fľaša) neobsahuje oxid uhličitý, a teda nie je nutné ho odstraňovať prevarením. Naša druhá dojčenská voda (modrá fľaša) je mierne sýtená a túto je potrebné prevárať. Rada by som však upozornila, že pediatri všeobecne odporúčajú vodu pre dojčatá prevárať čisto z hygienických dôvodov, a preto aj my na našich stránkach odporúčame poradiť sa s pediatrom, prípadne vodu pre istotu napriek všetkému prevariť (najmä pri malých bábätkách).
Toto nepotrebuje ani komentár...
@zuzky1104 čas kúpania je od kedy do kedy? normálne si ma navnadila, žeby som hneď obliekla plavky. JA som do novej chodila s Nikolkou / straršou ale do tých kadí, čo vypúšťajú po každom bábetku ale v tedy ten väčší bazénik nefungoval. - prostredie poznál ale to mi až tak nevadí.
no tak my mame 7780g a 67cm, a je druhy krat ockovana, dufam ze to bude OK ako pri prvom. Zatial celkom v pohode 🙂
inac som dnes dala mrkvicku... a teda, vobec, ale ze voooobec nam to nechutilo :( takze u nas bude asi boj s prikrmami, uvidime zajtra 🙂
@kajkovajanka Neskusala som tuto na dobru noc,ale vyskusam hned zajtra poslem mm na nakup 🙂 Myslim,ze malinkej nic nechyba,len vies ked ti dr povedala,ze malo pribera pripadala som si jak zla matka co nedava svojmu dietatu jest...tak som myslela,ze tym nutrilonom sa to upravi a pekne priberie a ona betarka somnou tak vytocila 🙂 🙂
@kaby aha, vdaka. my mame ruzovu a tam som to citala..
Baby ktore ste uzivali bio gaiu a uz ste ju vyradili stalo sa vam ze dieta naraz zacalo mat riedku stolicu? Nepouzivame ju uz tyzden ale len dva dni spat zacal mat redsiu stolicu taku jak penu. Tak neviem cim to je. A celkovo je hrozne nervozny a nebavia ho veci. Ale to moze byt asik aj pocasim, neviem teda ci to spolu suvisi. A ozaj dnes sme sa prvykrat prevratili na brusko 😵
@martinka8 ale nezufaj 🙂 , mozno si len mala taku konzistenciu, ktora Lili sokovala 🙂 (nevraviac o uplne novej chuti) ... a ani u nas mrkvicka na prvy krat nezozala nejaky velky uspech 😀
@larosa a uplne v pohode to bolo? ziadne nedobre reakcie bruska?
@tamaska
@martinka8
babenky nezabudla som na Vas....len sme mali v rodine mensie "vzruso" 😉
takze pekne po poriadku.....plavanie doteraz bolo kazdy den od utorka do piatku, pricom utorok 8.30h, streda 10.45h, stvr 8.30, pia 10.45h, nooo,aale volala som setricku do ambulancie, reku overim si to, kezde uz mame jul buduci tyzden, nakolko sme tento tyzden neboli koli tej viroze, a sestricka mi povedala, ze buduci tyzden je zial jak naschvalniba utorok o 8.30h, ale ze ten dalsi od 10.jula utorok, str, stvr, piatok je kazdy den plavanie o 11.00hod. a ze dalej povie na plavani ako dalsie tyzdne....ja sa chystam, aj ten utorok lebo ma byt brutalne teplo, takze aj tak skorsie rano bude uz horuco, a dufam, ze nam nic do toho nepride.... 🙂
@ibajeho my užívame BioGaiu od 3. týždňa na odpourčenie lekárky. Keď mala malá asi 4 mesiace, tak sme ju na 2 týždne vysadili (dobrali sme balenie a nebola som si istá, či sa môže užívať dlhodobo, tak som chcela počkať na poradňu, že sa spýtam lekárky), stolica zostala rovnaká. Potom sme sa na odporučenie lekárky k nej vrátili, že podporuje imunitu, malá je na UM, tak ju dávame.
@jankaja ja som chcela dať bio gaiu, ale Dr. povedala, že je to až od 3.mesiaca, tak sme občas dávali Gripe water a to je super 🙂
@kajkovajanka nie, všetko OK, ale to bolo pri Saške asi od 10.mes....aj teraz som skúsila obyč mlieko, ale nechce ho 🙂 nič ju nebolelo, stolica nezmenená 😀
@jankaja a kde si kupovala vsetku tu zeleninu? ja som bio nasla len mrkvu, uz mame za sebou tri dni mrkvy a katastrofa, vobec jej to nechuti. Dnes dostala taku tu kozmicku stravu, prva lyzicka mrkva od HAMI a to bolo asi najlepsie, ale aj tak katastrofa. Zjedla asi dve lyzicky a to som sa snazila do nej dostat asi 10 minut, ale aspon ju z toho nestriasalo a nenapinalo ako z tej ktoru som jej ja pripravila ☹ ani neviem co jej mam dat zajtra. Kozmickej stravy mam plnu chladnicku, lebo normalnu zeleninu sa bojim kupovat... tak neviem
Zienky aj vase deti su v tomto obdobi take nez neznesitelne ci to len ten moj?naozaj netusim co mu je, ci nam pojdu zuby alebo je to pocasim. No je neznesitelny a nic ho nevie utisit, az sam zaspi od vycerpania. A vobec mi nechce pit vodu ani caje. Neviem co s nim 😢
Tak vás zdravím v tomto úpeku... začnem pozitívne.. prestali mi padať vlasy jupííííí a aj mi ich dosť zostalo 🙂
Teplo je otrasne a malá pije vodičku z flašky odušu. S mliečkom bojujem stále.. stále ho málo je. Neviem čo sa deje. Či je to len kríza a či mám siahnúť po nejakom prostriedku.. fakt neviem.
Malá je taká mrzutučká. Aj to teplo. Aj jej rastú zúbky. Papáme zeleninku varenú a od babičky a dedka zo záhrady. Dnes mala mrkvu+petržlen+šalát. Chutilo. No, ale zas toho veľa nepoje. Našla som na nete super vecičku a to je bomba vec. http://kociky.babyland.sk/kociky-babyland.php?S...
tak jej tam dávam ovocíčko.. veľmi si pochutnáva a všetko z toho vycucá a aj si pomasíruje ďasienka.
Tak sa držte v tomto hroznom teple... a veľa pite 🙂 🙂

baby ja dúfam, že muž je posledná obeť 🙂 toho zákerného vírusu 😀