Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
Ahojte baby tiez sme januarovy, len akosi pri druhom uz nemam cas sledovat fora - hoc vidim ze je tu dost kosicaniek, co ma tesi 🙂 Pri dcerke som mala na konika cas ale tera 😝 nist ! Prosim napiste mi taky suhrn, nech mam prehlad ci sme normalny a sice : kolko meraju a vazia vase decka, co uz papaju a ci sa uz plazia alebo aspon dvihnu na 4. DAKUJEEEEEM veeeelmi za pomoc.
@kajkovajanka tak dúfam, že to bude už len lepšie 🙂
My máme viac-menej výhodu, že sme spolu už 12 rokov, 9 rokov manželia, 8 rokov v samostatnej domácnosti, tak si z veľa vecí nerobíme ťažkú hlavu a sme nad vecou. Vždy to tak nebolo 😒
Manžel sa strašne rád stará o malú (okrem prebaľovania, keď "naloží" do plienky), to je super, ale vždy si zabudne všimnúť, že práčka doprala, že v dreze sú špinavé riady a samé sa neumyjú a podobne. Takže keď niečo chcem, musím povedať 😢 Tak ale zasa potom to spraví.
Čo sa týka zlých dní s malou, vždy to tak nebude. Sme si povedali, že čas ide, či je malá dobrá, či zlá, tie obdobia prejdú. Samozrejme, že je nepomerne lepšie, keď sú dni dobré, ale čas ide tak či tak a aj tie zlé dni prejdú. Taká istota plynutia času 😀
@monky978 tiež sa občas prichytím pri tom, že vymenovávam, čo všetko som cez deň "musela" spraviť. Manžel to potom zaklincuje, že on chodí do práce 😠 Stavanie domu nezávidím, tiež sme si tým prešli, síce nám stavala firma na kľúč, ale aj bolo okolo toho milión starostí, vybavovania, úrady, kataster, banka a čo ja viem čo ešte... Niekedy sa čudujem, ako sme to zvládli 🙂
@grety ahoj. Malá váži cca. 8,4 kg (vážili sme doma), vo štvrtok ideme po 2 mesiacoch na poradňu, tak budem vedieť presne váhu aj výšku (či dĺžku?). Papá na obed zeleninový alebo mäsovo-zeleninový príkrm (varím doma), na desiatu a olovrant výživku ovocnú (čerstvé ovocie sa nám zatiaľ veľmi nepáči). Je na UM, pije ho 5 x denne, dokopy cca. 700 ml. Máme 2 zuby 🙂 Zatiaľ sa neplazíme ani nedvíhame na 4, len občas odlepí brucho od zeme, ale nohy zatiaľ nepodsúva tak, aby sa mohla dlhšie udržať na 4. Točí sa ako hodinky, posúva sa dozadu, ale to je zatiaľ všetko.
Dnes prvé soplíky a kašeľ. Asi sme prechladli na prechádzke, alebo doma, keď sa odlazí s puzzli na dlážku, aby skúmal terén bytu. Teraz zaspinkal, keď sa zobudí idem s ním k doktorke.
😢
Kočky, to tento mesiac nám už príde ten "úbohý" rodičovský?
@jankaja nas maly ma 7,5 kg, 71cm, zatial sa len plazi, toci .... ale trochu som nestastna lebo dost zle mi papa ovocie a zeleninku a nechcem urobit nejaku chybu, lebo mam dcerku, ktora mi zle papa a viem co to je. este som sa chcela opytat ci davate deckam aj ine tekutiny ako mliecko .... ja nie.
@grety ahoj , vitaj 🙂 . nasa mala vazi okolo 7kg, neviem kolko meria, ale nosi uz 74ky oblecenia. od vcera uz vie sama sediet, vie sa otocit na brusko a zdvihnut sa na styri. a kojim zatial, ale uz prikrmujeme trosku zeleninky+masko, alebo ovocie, a pomaly aj UM, lebo prestavam kojit. a Lucku/drobcek /detsky Rajec jej davame pit neprevarenu, z flasky (ziadne problemy pri kojeni neboli)
@jankaja to aj moj mm je taky, ze si nic nevsimne. ale on mi aj povedal, ze ho to mrzi, ale on to nevidi, ze daco treba urobit. tak sme sa dohodli,z e vzdy mu poviem co treba a on to urobi 🙂 . ale kopu veci aj tak urobim sama 😀 , ked je dobre obdobie, je to v pohode, ale ked je zle obdobie, je to na figu vsetko 😝 . a blbe je aj to, ze mm ma dost narocnu pracu, a ked medzi 6-7 vecer pride domov, vidim,z e je hotovy , a tak mu nechcem este aj ja pridavat 😒 . tak potom uz len pockam, keby bude zajtrajsi den a dufam, ze bude lepsi
@tunylyk jeeej , maly krasavec 🙂 , vitajte 🙂 . a inak, aj my sme 3.2. 😀
@tinika3 a doteraz to nechodilo? 😲 ja sa v tom vobec nevyznam, a aj tak by to chodilo na mm ucet, a zatial som ho pochopila tak, ze to uz prislo.. alebo si myslela ten velky pridavok k prispevku? ci tych 195e, co pisala Martinka?
@kajkovajanka Ahoj. Prosim Ta neposlala by si mi nazov tej podlozky nejako ju nemozem na nete v babetkovo.sk najst. Tiez mam januaroveho huncuta a urcite sa rad bude na nej hrat a plazit....Dakujem krasne. 🙂
@nusiki mame tri a dalšie idu,,,no hroza des....
@mimuska2 neboj ono to pprejde možu ist zubky a i von je na nevydržanie
@kajkovajanka presne ako baby pisali tiež sme pri malej stavali dom,,,,ked už som bola tehu a dalo sa ale teraz to sa len povie že postav dom a maš to,,,bo viac penazi ide na dokončovanie...ako mame už všetko ale ešte z von ho treba dorobit....ako mm nieje zli ani nepije ani nefajči ale nervak to poviem...a my dvaja a jedna hadka a susedia maju rodeo.... 😢
@mimuska2 ja by hned brala,,,som rozmyšlala že ked dokojim vratim sa do prace robila som nočne v pekarni.....len neviem ako budem zvladat po nočnej čiže o 5rano ešte starat sa o maleho amalu školu...tak mm mi to neschvaluje že potom sa zo mna stane troska,čož od nej nemam daleko už teraz
@monky978 a nakoniec predbehnete nas všetkych,,,uvidiš
@grety vitaj moj mali ma 7800kg a meria to neviem ale jesice pomenši ale dlhi,,,my papame už všetko plus kojime....vie zž sedkat v pavuku lieta ako dabel kolenkovat sa nechysta ale ked ho chytim za ručičky tak pekne ide sam....mame už 3zubky a dalšie idu jeden za druhym ale je to des.....
@jankaja my sme sa spoznali v oktobri 2004 hned som otehotnela ale to sme planovali....v aprili 2005sme sa brali a v septembri 2005 už bola s nami i sofia...išli sme na to dost rychlo...ako nelutujemale chcem spet mojho manžela akeho som ho spoznala a netoto
@jankaja u nas upratujem denne ale take že do podrobna ako pavučiny a take debilitky to každu sobotu...inak tiež hornu kupelku navštevujem strašne malo ale kkedžetu nežijem sama tak je i tam čo gabat.....
@jankaja tie ich vyhovorka ale ja chodim do prace,,,ved nech idu na MD že po akej dobe si to budu chciet vymenit...vsadzam jeden den
@tinika3 maminka vytaha soplik a bude....možno ani neprechladol ale ked mu idu zubky tak su sopliky normalne a s tich potom kašle
@tinika3 ja dostavam už od začiatku tych 190ečka bo v mojej praci sme mali taku skvelu zmluvu že sme pracovali od 14.00do 05.00rana a na zmluve že 4hodinny denne,,,odporučam každemu kto nepotrebuje peniaze 😀
@grety ja davam lucku alebo rajec,,neprevaram kked je to len na pitie
@kajkovajanka bambulka ako hopka a čo stoja tie puzzle?
@tinika3 hej hej, to tento mesiac, už som v "očakávaní". Inak, hanba je to a ide ma šľak trafiť, od skončenia strednej školy pracujem na TPP, plný úväzok, ani deň som nebola nezamestnaná, dane aj všetky odvody som platila v plnej výške podľa platu a keď sa konečne dopracujem k dieťaťu, dostanem po materskej 200 e na mesiac? A potom čítam v novinách, že 30-ročnej žene sa zabilo 8-ročné dieťa, pochádzajúce z 9.-tich súrodencov... Ako stihla 30-ročná 9 detí? A na toto idú naše dane.
Normálne som sa včera rozčúlila a chcela iniciovať podpisovú akciu na referendum, aby sa dávali prídavky a príspevky na deti len na prvé 2. Každý nech má, koľko detí chce, ale nech ich vie uživiť. Nie že ja z mojich daní roky živím darmožráčov a ich mohutné potomstvo a keď mám vlastné dieťa, dostanem dokopy nič 😠
@kajkovajanka inak, môj manžel má tiež "selektívny" zrak a často aj sluch 😀 Vidí a počuje to, čo sa mu hodí. Sa mu potom vyhrážam, že zruším internet, lebo po večeroch hrá nejakú on-line hru, čo je síce výhoda, lebo sa s ním nemusím "biť" o ovládač od TV 🙂, ale občas mi tým tiež lezie na nervy.
@kajkovajanka Doteráz som brala materskú vypočítanú z platu, prechod na rodičovský príspevok som myslela. 195 e 😢
Tak Monička dnes prvýkrát u opatrovateľky na dve hodiny... najradšej by som si ľahla a išla spať.. ale olá olá práca volá.. idem si sadnúť k účtovníctvu a dúfam, že sa krpatej bude páčiť... už som kontrolovala stav a spinká 🙂 však aj na to príde čas a jedno takéto opatrovanie využijem a prechrápem 😉
neskôr si vás dočítam.. idem makať 😝

@bboossoorka @kajkovajanka @jankaja no tak ja som to tiež nazvala, že ako spolubývajúci... otras.. snáď sa to už otrasie... obidvaja tu chodíme po dome véééľmi nepochopení... každý si hudie svoje ako je unavený a vyčerpaný... obidvaja podnikáme v rozdielnych odvetviach a popri tom staviame dom a ja k tomu malú.. no predstavovala som si to jednoduchšie.. a to si @jankaja pekne napísala...u nás je to tak isto... čo si nespravím doma to nemám... a bolo to tak aj pred tým, len teraz ma to viac irituje.. a komunikujeme tak, že vlastne "súťažime" kto má toho viac a čo viac spravil.. OMG nech to už prejde toto obdobie...
perla na záver.. v pondelok mm grcal a som ho prinútila doma ležať.. večer o 6 mi hovorí, že nech s malou niečo urobím, nech už neplače, lebo ho už bolí hlava z nej z celého dňa 😀
fakt sa teším na tú dovču... to ho potom rovno porazí 😝