Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
ženy v noci už nemôžem spať 😝 muž už nosí obe deti do MŠ aj ZŠ, lebo ráno nie som schopná vstať ☹ a odniesť menšiu do škôlky...do pôrodu ešte viac ako 3týždne, ale tak blbo som sa necítila ani pri jednej...deň pred pôrodom som v pohode behala, pratala nič mi nebolo... teraz by som najradšej zajtra porodila 🙂 už nikdy dieťa v zime, to minimum slnka ma deptá 😝 nabudúce zasa na jar 😀
@larosa ja mám len jedno za sebou, ale tento stav som tiež nepoznala keby som rodila zajtra tak by som bola asi najšťastnejšia - lebo už som ako nemožná, tiež v noci neviem spať buntoším po dvoj hodinovom spánku a potom cez deň niekde doháňam. Až na túto noc, dnes som vstala vyspinkaná šla som spať síce až o polnoci ale vstala som okolo deviatej s dvoma výbehmi na Wcko. Ale nechce sa mi robiť nič, malej sľubujem už niekoľko dní, že budeme robiť medovníky ale neviem sa k tomu dostať :(
@ mimimuska2 a nberieš magnézium - to znižuje tlak, ja mam zas opačný problém ja mám nízky tlak a ked zoberiem magnezko tak mi je na odpadnutie.
@tamaska Ja už by som to chcela mať tiež za sebou a malý ma už kopcuje tak že mi ide brucho roztrhnúť. Keď ho náhodou chytím tak ma vytláča lakťom... 🙂 Medovníčky som napiekla minulý týždeň, poviem ti že keď budeš cítiť tú nádhernú vôňu 😵 zabudneš aj na to že sa ti nechce... Ja som si to plne užívala ale večer som myslela že mi odpadnú nohy.. 😀 ... Taká som bola nachodená..... 🙂
ja zacinam sem tam puchnut ale tlak som mala vzdy ok ako z knizky. Len uz nevladzem. Babatko je velke a tlaci ma dole, niekedy mam pocit ze mi zlomi panvu ale zo mna vyleti 🙂
neviem si predstavit ako zvladnem par tyzdov este...
@mimuska2 tak si meraj doma, to bude najlepsie a aj ty budes spokojnejsia.
@larosa @tamaska @siuzun @zuzkahom ale sa nam nejako pritazilo vsetkym naraz 🙂 musime zacat optimistickejsie :D ale zase je fajn vediet ze niesom nejaky hypochonder, ze je normalne sa citit na prd 😒 Ja som dva dni uz ani doma nic nespravila, dne sme boli vecer na trhoch na hlavnej, tak som vydrzala asi hodinu, mala sa uz potom tak tlacila, ... strasne tlaky v panve, krize,... brucho zacalo boliet a uz sme aj utekali domov 😀 Teraz si lezkam a hned mi je lepsie.
@larosa @tamaska dajte vediet co vam zajtra povedia na poradni, aj ja napisem. Pekny vecer vsetkym 😅 a hlavne dobru noc 🙂
@martinka8 ja som sa na Hlavnú ešte ani nedostala, myslela som že zajtra po poradni vybehnem no uvidím čo a ako 😉 dnes som akurát stihla niečo požehliť aj to asi na 3x.
a jasné že napíšem čo a ako - možna sa aj stretneme 🙂
@siuzun no medovníčky na 99,99% sľúbené na sobotu - v tedy bude mužík v robotea a s dcérkou si dáme babinec v kuchyni 😀 už sa teším na pomoc 🙂 všetko a všade od múky a ... ale ani my sme asi iné neboli.
@mimuska2 Aj ja idem vo štvrtok na kontrolu uvidíme čo sa udialo za 2 týždne... 🙂
@tamaska My sme teda iné neboli všetko a všade bolo ušmudlané a hlavne my celé od múky 😀 Ale bola to sranda.... 🙂 Ja som aj teraz mala v kuchyni ako po výbuchu a ani malú dcérku som pri sebe nemusela mať... 😝 Užite si to 🙂
@siuzun @tamaska len pečte kočky pečte 😀 u nás nikto nejedol perníky, tak tohto roku pečieme len také čo pojeme 🙂 linecké a vanilkové rožky a tak... ešte asi marlenku a jeden krémový- oblíž prst 🙂
@siuzun @tamaska @mimuska2 @martinka8 @zuzkahom čo pečiete na Vianoce? chce sa vám ešte? vianočná výzdoba hotová? mne sa nechce nič....fuj ale som lenivá 😝
ako poradňa @tamaska @martinka8 ? ja OK, som otvorená na 1prst, tak dúfam, že nebudem rodiť na Vianoce...
@larosa no ja vacsinou nepeciem nic, zvladla to stale mamka doteraz a pripadne obchod 🙂 Ale teraz kedze som doma a vsetci v praci tak som povedala ze napeciem ja.... tak som zvedava ako to dopadne. My pernicky tiez nepapame, taze budem robit linecke, take karamelove gulky, a mozno este jeden, ale to som sa este nerozhodla, ale zalezi to od toho ako sa budem citit.
Zajtra by som chcela popratat obyvacku a postavim stromcek 🙂 teda zajtra a pozajtra lebo to co som zvladla normalne za pol dna mi teraz trva dva dni 😀 Strasne som leniva.
A poradna dobre, povedala mi to iste ako moja lekarka, mala sa posunula dole, krcok sa skracuje, a ze je to super nalez na 36tt ze sa to zacina hybat samo, taze je velmi spokojna 🙂
@larosa kto ta vysetroval na rastislavke dnes? tak to je super ze sa uz otvaras nie.... aspon nebudes prenasat 🙂 Hlavne to este vydrzat cez Vianoce a potom uz moze ist von. Stale ti nerobili ultrazvuk? Ja si neviem predstavit ze by som este nevedela pohlavie... ☹
@martinka8 bola som dole na ambulancii, Dr. Šoltésová- myslím- robí aj s Rosochom v jeho ambulancii, len ma pozrela a USH nerobila, nebol voľný, ale už by som najradšej porodila, aby sme do Vianoc boli aj doma 🙂 ...ono už sa pohlavie na USG ťažko dá zistiť, je tam narvané a je mi to jedno 😀 mám zopár vecí neutrálnych, zopár chlapčenských aj dievčenské 🙂 čoraz viac som presvedčená, že to bude dievčatko 😉 a tatík dúfa 🙂
@larosa @martinka8 , poradňa dnes strašne rýchla dnes tam bolo príšerne veľa ľudítakže ajCTG miesto 20 min asi 10 min, streptokok pozitívny ☹ takže tesne pred pôrodom ATB a ja som už dávno otvorená len neviem na koľko takže je to asi len otázka času, ale aj pri prvej som bola otvorená ale pôrod bol až po prepichnutí plodovky. Na ďalšiu kontrolu idem budúcu stredu doobeda tak uvidíme.
ja budem piecť asi len tie medovníčky ,aj ked nevyjdu tak nech má mala radosť ozdobí ich a budú ako ozdoby ale hádam budú jedlé a mäkké. Možno ešte niečo nepečenné srnčí chrbát alebo BB guľky. Ostatné ako linecke a plnené koláčiky dodajú babky - zatiaľ vládzu piecť 😀
Stromček sa chystáme zdobiť zajtra 😉 nech už hreje vianočná atmoška
@siuzun - ďakujem za povzbudenie 🙂
@martinka nebola si na rastislavke už okolo pol druhej?
@tamaska nie asi 13:50 som bola na stvrtom. A ako pises, dnes bol riadny brutal.... taky natresk som este nevidela tam. Ja neviem ci vobec bolo 10 minut CTG, mozno tak 5 minut. Ani moc mi nebrali ani tlak nemerali. Len kotnrola zo spodu a rychlo na monitor a koniec. Ja idem az o dva tyzdne na kontrolu. Na prvy sviatok Vianocny 😀 , tak aspon nepojdem sama ale sa prejdeme s manzelom 🙂
@mimuska2 myslim na teba zajtra, musi to dobre dopadnut, a naozaj cudne ze to lekar neriesil od zaciatku, mne hned od prvej poradne kazali sledovat si tlak doma .... tak cudne to je ze to riesi az par tyzdnov pred porodom.
Teraz mi to nakopil. A doteraz to bolo ze ake mam super vysledky a aka som zdrava.zajtra hned napisem.
@martinka8 dnes mali vraj veľa operačiek doobeda, tak asi všetko prišlo poobede ja som len čumela, koľko tehuliek sa tam nakopilo. Aj dr. sa len pusmievala, že v januári bude asi spať v pôrodnici koľko pôrdov ju čaká. Ja som sa pýtala, že ako to u mňa vidí a len sa 😎 no uvidíme viem že robí 21, 25 a 29 tak ak sa to nespustí samo tak asi 29.12.
@mimuska2 drž sa 🙂
@tamaska @martinka8 no ja som dole strávila na monitore dlhú dobu...až sa mi zle dýchalo, tam nebol nikto 😲 ale ja som bola o 11tej, tak asi pre to... ďalšiu poradňu mám bud. stredu o 11:30 @tamaska takže ešte tento rok to chceš stihnúť? a ja, že sa stretneme na šestonedelí 😀 mne sa pôrod tiež vždy rozbehol až po prepichnutí vody, neodtiekla sama...ale aj ja by som bola rada čím skôr, ale desia ma Vianoce a čo by bolo doma 😅
no ja som baby len v 34tom tyzdni ale citim sa na 44 🙂🙂🙂
USG hovori ze babo je vacsie, tak verim, ze pojde skor vonku, ale tak, aby nebolo ohrozene jeho zdravie - hlavne o pluca mi ide, kedze na tie sa caka do poslednej chvilky 🙂
@michaelka5 aj ja som mala malu dlho hore hlavickou , ale sa otocila huraaa, takze sa neboj, este sa moze otocit aj Tebe, ale bola som rozhodnute, ze ked koncom panvovym tak sekcia, kdeze normalne, nene 😉

@mimuska2 tak chod do lekarne kup si tlakomer, meraj si rano na obed vecer, pred jedlom vzdy, a zapisuj si a mu to donesies vo stvrtok, ak budes mat doma dobry tlak urcite ta neposle do nemocnice. len bude chciet aby si si ho dalej sledovala.