icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

cakaja
11. jan 2012

@martina97 Sme na tom rovnako, ja som sa teraz vrátila z pohotovosti, lebo som si myslela že mi pomaly odteká plodová voda no a nič.... mam pocit ze sa uz nedočkám, nič ma nebaví som z toho na nervy a krpec si tam hovie, kopká .... hrúza

mihouk
11. jan 2012

Ozaj baby napadlo ma, hlavne prvorodicky, co ste si pomysleli ked ste prvy krat videli svoj poklad???? U nas to bolo vsetko nejak rychlo, lebo ho museli narychlo vybrat kliestami, ani som sa nenazdala a dali mi ho na brucho a ja som len kukla na jeho spicatu hlavicku a pytala som sa sama seba, toto je ono, uz, koniec????? Ale potom zaskulil na mna jednym okom a bolo to, laska ako hrom! 🙂

martina97
11. jan 2012

@mihouk No zeby sa nase deticky rozhybali 🙂 ????

martina97
11. jan 2012

@martinka8 Najhorsie je to take cakanie....Ale velmi sa na malinku tesime,tak kvoli nej to budem musiet dajak zvladnut 🙂 🙂 🙂 a prekonat ten strach...

mihouk
11. jan 2012

@martina97 Neviem, stale ma na chvilku zaboli v podbrusku, potom to prestane a o chvilku zase, ale iba ked som v klude. Ja si normalne nepamatam ako to bolo prvy krat, lebo to som sa iba zobudila a normalne kontrakcie 7min od seba. Asi sa velmi pozorujem a uz mi to ide na mozog. A ty nieco citis????

martina97
11. jan 2012

@mihouk Ja tiez tak...Sedim na gauci a som v strehu ci to pobolievanie hned prestane,alebo potrva dlhsie...Aj mne to uz ide na mozog a hlavne sa bojim toho,zeby som nahodou nieco nepremeskala a nesla do nemocnice neskoro...Ale doteraz co citam tie odkazy,nemalo by sa mi to stat 🙂

mihouk
11. jan 2012

@martina97 Ja si tu tiez sedim, ratam minuty medzi bolestami, je to nejakych 8-10min. Neviem, dufam ze si to len nenamyslam, lebo najhorsie je ze zajtra ma mm poradu a to je 2hodky odtialto, moc sa mu nechce ist, ale ked neporodim, tak tam kludne moze ist. Toto je najhorsie na prirodzenom porode. A prehana ta???? Mna uz sice tyzden, ale teraz ked sa z toho gauca zdvihnem, tak mala mi tak tlaci na mechur, ze ledva dojdem na WC a tam vyzmykam zopar kvapiek 😝
Inak by bolo super, dat maleho spat, zavolat k nemu kamosov, do rana porodit, mm by isiel rano domov pre maleho a prisli by si pre nas 😀 Moc idealizujem???? To ten mozog uz je pretazeny 😝

martina97
11. jan 2012

No nepovedala by som,ze prehana,ale to,ze som bola na wc-dneska uz dvakrat co sa mi stavalo,ze pocas celeho tehotenstva som chodila 2krat za tyzden tak to berem ako velku zmenu...No s tym cikanim som na tom rovnako...Ja by som najradsej vydrzala az do rana lebo mm manzel konci v robote az vtedy...Nic nam Mihouk neostava len cakat...To bude zase noc 🙂 🙂 Keby nam vsetko tak vyslo jak si planujeme,to by bolo super 🙂 🙂

larosa
11. jan 2012

@kajkovajanka v pôrodnici sa neočkovalo proti ničomu, proti tuberkulóze sa už neočkuje, ale ja chcem dať malú zaočkovať aj tak, uvidíme ako sa to ustáli s očkovacími látkami 🙂

larosa
11. jan 2012

@siuzun blahoželám mami 🙂 hlavne veľa mliečka a spánku 😀

kajkovajanka
11. jan 2012

@larosa dakujem za infos 🙂

mihouk
12. jan 2012

@martina97 No ako????? Mne bolesti ustali, takze zase nic ☹ ☹ ☹ Ale dufam ze aspon tebe sa to podarilo a vydrzala si cakat na tvojho mm 🙂

tamaska
12. jan 2012

Gratulujem vštkým novým maminkám :DD a prajem veľa zdravíčka a mliečka 🙂
@martinka8 aj ja mám s jedný prsníkom problém v nemocnici som prikladala len na jeden pravý lebo mala kanilku v hlave a nevedeli sme ju priložiť k druhému a ten prvý mi rozkusala, tak som ho doma začala trošku liečiť a prikladala som viac k ľavému a v pravom sa mi začalo robiť menej mliečka aspoň mám pocit. Tiež najprv teraz prikladám k tomu prázdnejšiemu a potom dokrmim. No uvidím ako pojde ďalej teraz spapala z toho prázdnejšieho 10 min a hned zaspala tak som zvedava do kedy.
maminky moja babula prespí celý deň s 3-4 hod intervaloch a druhú noc sme od 2h-do cca 5-6h hore kde si pýta papať skoro každú hodinku. viem že je ešte skoro len by som to chcela posunúť na denný čas, neviete mi poradiť ako? cez deň spí tak tuho že ju neviem vobec zobudiť.

larosa
12. jan 2012

@tamaska my sme mali včera nejakú laktačnú krízu- malá jedla takmer každú hodinu, viem, že tie krízy prichádzajú- týždeň, mesiac, 3 mesiace po narodení- vtedy len prikladať a vydržať 🙂 v noci asi len to nejako zvládnuť ☹ moja tak spala v nemocnici v noci aj cez deň...teraz je to fajn, dnešnú noc prespala celú- od polnoci do pol deviatej 😀 ináč vstáva raz v noci- klop klop 🙂

larosa
12. jan 2012

@mimuska2 ako sa cítiš? alebo už rodíš?

mimuska2
12. jan 2012

Dnesna poradna bola hotova katastrofa.po vysetreni som zacala malinko krvacat tak som s tlakom na infarkt a s hubou zelenou od strachu utekala spet k dr a ona sa smeje a hovori to je normalne vo vasom tyzdni ze sa to stane po vysetreni nebojte nerodite.no zlakla som sa ako ece nikdy.otvorena som na kusok prsta.a vraj je dost mozne ze budem prenasat kvoli tomu magneziu co mi dali tak ze ho mam obmedzit na jeden dene.uz to chcem mat vsetko za sebou.

martinka8
12. jan 2012

@tamaska @larosa no mne sa zatial z toho praznejsieho prsnika nevie napapkat, stale si este pyta. Tak je zatial dokrmujem. Iba raz sa mi stalo ze jej stacilo. Tak uvidime.

Ale inac je celkom dobrucka, pekne spinka v noci aj 4 - 5 hodin, tuto noc bola hore cca kazde dve a pol hodiny tak uvidime, a dnes sme boli prvy krat vonku. Spala ako zarezana 🙂 Myslim ze sa jej to pacilo a aj mne sa pacilo, ved od 30teho decembra som bola zavreta vo vnutri 🙂 Vy ste uz boli vonku s detickami?????

@mimuska2 myslim na teba kazdy den, nech uz to mas co najskor za sebou, aby si mala aj ty svoju princeznicku uz v naruci 🙂

mimuska2
12. jan 2012

@martinka8 dakujem,si zlata🙂ani nevies ako by som to chcela mat za sebou🙂

tinika3
12. jan 2012

Dievčatá, my sme dnes boli v poradni, sme 6 dní po termíne, na 2 cm otvorená, ráno hnedý výtok, hnačka a teraz kŕče každých 7 minút, ale ešte znesiteľné, taška pri dverách, maimina moja me stráži, ešte aj halušky uvarila, Počkáme mužíčka, kým príde z roboty a a snáď to do rána bude na svete. Zajtra inak nepekný dátum, mali by sme to stihnúť ešte do polnoci🙂

tamaska
12. jan 2012

@larosa malinká ti krásne spinká, mne maximalne pospala niečo cez 5hod ale to cez deň, ja viem že len vydržať, len si také vstávanie nepamätám u prvej 🙂 a pri nej som mala mlieka na rozdávanie tak sa hádam aj teraz rozbehne 😉
@martinka8 ja som bola včera prvý krát von, urobila som si takú malú prechádzku po malú do školy a späť cca asi 40 min.
@tinika3 držím palčeky 🙂

martina97
12. jan 2012

@mihouk No my tiez este nic 😠 ....Len chodim jak ten tucnak a cakam kedy sa to rozbehne...

mihouk
12. jan 2012

@martina97 Ale som ta tu nevidela cely ten, tak som tajne dufala, ze aspon tebe sa to rozbehlo. ☹ Ja som akurat prisla z poradne, vsetko je OK, mala ma spravnu polohu a uz iba cakat. Buducu sobotu ma objednali na ster co by mohlo rozbehnut porod, ale dufam ze to uz nebudem potrebovat. Ja tiez pobehujem po dome, boli sme na prechadzke, vsekty postele prezlecene, uz neviem co od dobroty. 😝
Ozaj tiez ti prestali bolesti???

martina97
12. jan 2012

@mihouk Dajak som nemala cas ist internet,tiez som furt coskaj robila,lenzeby mi ten cas rychlejsie ubehol...Uz ma to fakt prestava bavit 😠 ,bolesti prestali-nic sa nedeje 😢 uz aj mm nasej malinkej dohovara,zeby k nam uz prisla,ale furt nic....V brusku mam malu ignorantku 🙂 🙂

siuzun
12. jan 2012

@martinka8 ďakujem veľmi pekne...... Pôrod asi ako ste mali všetky bol tažký 😔 .... rodila som od 19.00 do 23.55 takže na prvo rodičku to bolo že vraj dobre ale mne to pripadalo ako večnosť všetko to išlo spontánne bez nejakých vyvolávačiek.... Keď som uvidela drobca tak som na všetku tú bolesť zabudla a tešila som sa z neho... Je nádherný..... 😀

siuzun
12. jan 2012

@larosa ďakujem ti veľmi pekne 😀 a ten spánok budem potrebovať ako soľ... V pôrodnici som sa moc nevyspala 😝 a neoddýchla si ale teraz sa to pokúšam dospať..... 🙂

tinika3
12. jan 2012

@siuzun Tak to bolo celkom rýchlo. Aký čas to bol od prvých kontrakcií? Ja predýchavam už od 13.00. bolo to už každých 7 minút, 5 minút, teraz som si ľahla tak je to každých 10 minút, ale už bolestivejšie, tak neviem, či ísť či radšej počkať. Ja som ok, ale mužík už stresuje. Ešte budem musieť ja jeho upokojovať 🙂

larosa
12. jan 2012

@tamaska áno, zatiaľ spinká super 🙂 dúfam, že nezakríknem, aj ja mám málo mlieka, teda keď porovnám s dievčatami, v prvý deň po pôrode mi ju dali len dva či trikrát, tak sa to mlieko spúšťa pomaly, tak kŕmim ako ona chce, aj z oboch naraz 🙂
@martinka8 vonku sme boli dnes ráno asi tak polhodinky,chystám sa aj zajtra, tak uvidíme 😀

martinka8
12. jan 2012

@tinika3 drz sa drzim palce, ak si este doma daj si teplu vanu, mne to spustila teda riadne asi do hodiny od vane mi praskla voda 🙂 a potom som uz nemala na vyber, vedela som ze musim ist do nemocnice. Lebo tiez poznam tu bezradnost ci uz ist ci este nie. Bola som tam na 3 krat :D

mihouk
12. jan 2012

@tinika3 Nemozes zavolat do nemocky co mas robit, predsa nerodis kazdy den. My pred tym ako ideme do nemocky, musime zavolat, popisat situaciu a oni ti povedia, ci este pockat, alebo ist.
Ja som predychavala cely den pri prvom, ale potom ma prisla kuknut porodna asistentka a zistila ze mam zvyseny tlak, tak pre istotu som isla do nemocky. Ak mas doma tlakomer, tak sa pre istotu skontroluj, ale to je len pre istotu, nic to neznamena, nie ze budes stresovat aj ty, staci manzel. 😉

larosa
13. jan 2012

dnes sa môjmu bratovi narodil malý Jurko 🙂 54cm a viac ako 4800g 😀 konečne máme aj chlapa k tým mojim dievkam 🙂 veľmi sa tešíme 😀