Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@zuzky1104 ja som počas tehu pila jednu denne lebo som mala strašne nízky tlak, teraz pijem Caro. Ale ak ti káva nepôsobí na malú tak potom je to v podke.
Ja som chodila von od týždňa a pol - asi. Odporúča sa chodiť s novorodencom hneď pokým nie je -5°C potom len tak pri otvorenom okienku trochu otužovať alebo na balkóne. Ale u nás bolo včera také krásne počasie, že sme vybehli so staršou na sánkovačku a naša v kočiariku spinkala skoro tri hodinky.
@mihouk so starsou chodi manzel, a odbehnem si aj ja so starsou, kym babka strazi malu, ale to len tak po blizku, kym mala spinka, a hned ako sa zobudi sme doma 😉 , no to bolo skor vynimkou, skor , ked som potrebovala nieco narychlo vybavit...
@tamaska super, no my sme este neboli vonku, asi by sme uz aj mohli zacat, no , ked hlasia tie mrazy vaham, ale hovoris, ze do tych -5 stupnov sa da?
aj ja som pila pocas tehu caro s mliekom jedine, inak by som to hadam nevipila, ale uz neskor ku koncu som si dala aj kavu , ale vzdy slabsiu a jednu na den, teraz po prebdenych nociach, pomoooc...caro nestaci 🙂 pijem silnejsiu kavu , ale tiez len jednu, tak neviem, hadam nerobim malej zle 😒
Dnes mame presne jeden mesiac 🙂 Tak rychlo to leti, len teraz sa narodila 🙂
@mimuska2 Ja osobne som proti cajikom, neskusala si pit caj pre kojace matky, je hnusny, ale ma kopec prdiacich byliniek co sa ti dostanu do mliecka. Keby bolo najhorsie, tak ja mam pre istotu kupeny Espumisan. Mozes este skusit kminovu polievku, Maxim ked bol zapchaty a ja som ju zjedla tak kakal ako o zavod, tiez hnusna, ale co pre deticky neurobime. 🙂
@mimuska2 ja suhlasim s @mihouk tiez sa snazim bez cajiku, dieta vsetko potrebne do 6 mesiacov dostava v mliecku, nepotrebuje ani vodu ani cajik. Ja som to vyriesila tak ze ja pijem kazdy den feniklovy caj, a dost vela, aj liter 🙂 ide to malej cez mliecko, podla mna je to takto lepsie. Ale ked jej uz das cajik tak radsej lyzickou, aby si nezvykala na flasku 🙂
najbežnejšie „ľudové povery“, s ktorými sa mamičky stretávajú:
„Čo ho stále nadájaš len tým mliekom, veď mu daj aj nejaký čajík, alebo trochu džúsu, v tom sú vitamíny! “ Nezmysel !V prvom polroku života plne dojčené dieťa nepotrebuje okrem materského mlieka žiadne nápoje ani žiadnu tuhú stravu. Nepotrebuje ani čaje ani džúsy ani vodu. Prvých šesť mesiacov života má byť na jedálnom lístku dieťaťa jediná položka – materské mlieko, a to ako od hladu, tak aj od smädu. Plne dojčené dieťa matky s vyrovnanou stravou nepotrebuje ani žiadne vitamínové prípravky – výnimku tvoria len kvapky s vitamínom D a K.
@mimuska2 hehe aj my stale tlacime 🙂 a tlacime 🙂 dnes sa vykakala po dvoch dnoch tlacenia KONECNE. Neskutcne kolko sa to dieta natlaci 😀 skus probiotika na crevnu mikrofloru.... ja skusam treti den dnes dostala a vykakala sa fajne, tak mozno jej to ulahci casom to tlacenie, ak nie tak z toho po troch mesiacoch hadam vyrastieme 🙂
@mimuska2 okrem jablka som tiez nic ine nejedla, banan som mala asi dva krat ale bojim sa aby ju nezapekalo z toho a teraz ked ma problem s tym bruskom tak radsej uz nejem ani banan
A aj moja sa bude na tlacenie, nie stale ale ma take aj cele poobedie ze nespi koro vobec, lebo sa po desiatich minutkach zobudi s placom cela bordova. Vcera vecer som uz bola zufala od stvrtej nespala nic, o jedenastej som ju dala do kociara a tam zaspala asi po 15 minutach natriasania, a spala az do stvrtej 🙂
Kočky skúste vy papať sušené marhule majú veľa vlákniny tak 5-6 ks denne. Prvá dcérka mi kakala raz za týždeň, ke%d už sa ani na 7 deň nevykakala ja som ráno vypila šťavu z jedného pomarnča a boli sme pokakaný do večera a + sušené marhule- šťavu a marhule som mala doporučené pediatričkou /zakázala mi používať rekt. rúrku aby som nevyvodila zlatú žilu/. S Eliškou teraz nemám také stavy, kaká skoro do každej druhej peľuhy /klop klop/ ale uvidíme ešte sa mliečko upravuje.
@mimuska2 ak by si náhodou zvolila fľašku, tak skús ty vyskúšať sanie z ktorej ide najťažšie.. /ale ja by som skor volila lyžičku/
ahojte, tak aj my uz to mame za sebou. v utorok 24.1.2012 o 15:49 som nakoniec porodili sekciou nadhernu malu princeznicku Alexandru. mala 3800g a 52 cm. na svet jej pomohli dr. Gleso a Karaba.
sasena033 povodne som zacala rodit spontanne - az na vyvolavaciu tabletku - ale malej nezostupovala hlavicka do panvy. ja uz som bola otvorena, ale hlavicka nie a nie zostupit ... tak to nakoniec skoncilo sekciou. s kontrakciami som sa trapila od 1:15 kazdych 5 minut. rano o 8smej som uz sedela na "koze" a cakala na epi, lebo som uz bola hotova :( Dr. nakoniec aj tak skonstatoval, ze by som ju nebola vytlacila, lebo mala neprirodzene otocenu hlavicku ... tak aj tak dobre 🙂
@martinka8 A zabudla si stare dobre, daj tomu dietatu vodu, urcite je smadne 😝 Podla mna babo nic ine nepotrebuje, teraz na Tili to nebadam, ale pri Maximovi to bolo ukazkove, lebo on je letne dieta. Ked bol smadny, tak si potiahol iba trosku to predne mlieko a ked bol hladny, tak vysal cely prsnik a bol napapkany.
@mimuska2 Na tvojom mieste by som s cajikom este pockala a vyskusala vsetko ine co mozes pre nu robit ty. Maxim maval nenormlane koliky do troch mesiacov, trhalo mi srdce ked som ho videla, doktora som skoro zahrdusila, ked mi povedal ze nic nepomoze a musi z toho vyrast. Ked bude najhorsie skus ten Espumisan, nemusis jej ho davat pravidelne, iba aby sa jej ulavilo, ale musi sa naucit pouzivat svaly na tlacenie. Skus s nou este cvicit a masirovat brusko v smere hodinovych ruciciek, nam este pomahalo, ked si ho mm posadil/lahol na stehna. Vylozis si nohy, posadis si ju na brucho a opries o nohy, do 10min bol Maxim vzdy pokakany. 😀
Inak baby ja sa pri vas citim hrozne, ja som dnes dokonca jedla fazulu, nie vela ale normalne. Pri Maximovi som sa tiez velmi kontrolovala a svagrina vobec, my sme mali koliky a ekzemy a oni nic. Ako alkohol nepijem a nejem citrusy, ale az tak velmi sa neobmedzujem. 😝 😝
@lucy_m no si mala to co ja 8 hodin som rodila sponntane kontrakcie kazdyu chvilku otvorena na 6cm,ale maly nezostupoval do porodnych ciest ☹ a uz mal zle ozvy...ja som 2 hodiny pred tym ako ma vzali na opeacku tiez dala epi..a bola mi na dve veci aj tak ma uspali to mali povedat ze si ju nemam davat..no bizniss...maly mal nakoniec 4100g a tearz by som chcela rodit normlane ak sa bude dat 😉
ahojte babenky uz mame aj my za sebou ... mame 4050g a 53cm nar. 26.1.2012
vyzera to aj tak ze mame mliecka az az vela musim odsavat dufam ze sa to upravy a nebudem musiet dalej odsavat 🙂
Idem sa aj ja pochvalit. Mam Petka, narodil sa 20.01.2012 a je krasny 🙂
boozeja vam tak zaaavidim nakoniec budeme asi februarovi kedze mame po termine a v nemocnici ma chcu vydiet az zajtra ...... :( tak duuufam ze tihneme aspon ten posledny den v mesiaci a doktory nebudu cakat kym ich osvieti lebo uz mam ztoho vazne riadne nervy a ked budu chciet cakat dalsi tyzden nez mi daju vyvolavacku tak im tam tak vynadaaaaaaam 🙂
@marry82 a @lucy_m a @zuzana1331 gratulujem, vela vela zdravicka drobcom a aj mamickám
@pemimigo drz sa, nech sa to zajtra podari 🙂
Aj moj drobec zacina byt cim dalej tym horsie.... hlavne vecer to vobec nespi a stale tlaci....a placka.... tak vyskusam zajtra tie susene marhule a pocula som ze aj stava z ananasoveho kompotu je dobra tak uvidime.
Jaaaaaaj uz nech prejde obdobie bolenia bruska, je to hrozne.
Dakujem za prianie.
Priznam sa, ze nestiham precitat vsetko, co si pisala v predchadzajucich prispevkoch - ale v tom poslednom je, ze malinku trapi brusko?
Teraz len tak strelim, lebo mozno vies, co malu trapi a zbytocne sa staram - ale mam kupenu pre mojho drobca "zazracnu zavinovacku" - este som ju nepotrebovala, mam ju len v zalohe, keby ho chytili koliky. Je to taka "kukla" do ktorej sa dietatko pevne zabali - zevraj ich to upokoji a zabera aj na koliky, kedze ma brusko na pevno.
Ja ju mam doma,ale ci to naozaj funguje neviem -a jasne, ze verim, ze to ani nebudem musiet nikdy zistovat...
Ale mamina, od ktorej som to kupila, si to nevedela vynachvalit...
@zuzana1331 Ak mas mohla by si hodit link na tu zavinovacku, celkom ma to zaujalo 🙂
http://www.krasnebruska.sk/tehotenska-moda/esho...
ked si hodis do google : "zazracna zavinovacka" budes mat kopu odkazov - a tiez viem, ze uz to sije mnoho maminiek, treba len pohladat

@zuzky1104 ja som nepila kavu cele tehotenstvo a ani teraz, ale koli tej hlave som zacala, ale len ked je zla noc a som unavena takze tak dva tri krat za tyzden 🙂
A mne pediatricka povedala ze ju mam tak dva dni otuzovat pri otvorenom okne v kociariku poobleikanu, potom na balkone tak hodinku a potom mozme ist vonku, aj sme tak urobili, najprv len na polhodku a postupne sme to predlzovali 🙂