Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Dievcata, ja som si ja som si myslela, ze len rano musim prist na lacno, ale ze ked vypijem budem moct nieco zjest,lebo ked nejem tak mi blbo a o vode ani nehovorim. To naozaj nemozem nic?ja idem na ten glukozovy test zajtra @tinka5 si ma vystrasila, ze si tam sedela od 7-10:30 mne sestricka povedala, ze to bude trvat 2 hodiny, tak ja uz som dohodnuta s klientkou ze budem o 9:30 v praci a ze pri najhorsom ak budem trosku meskat jej volam, ale hadam nie az tak dlhoooo 😲
@indys no nemôžeš zjesť nič, ani keď to vypiješ, až potom keď ti druhý krát odoberu z prsta krv. Mne nemuseli, ja som glukozu po 1 h vyvrátila a trvá to dve hod, musíš tam len sedieť a nehýbať sa, aby sa cukor strávil, max na wc môžeš ísť, aspoń ja som to tak mala, ale nič z toho, keďže som to nalačno neudržala. 🙂 🙂 držím palce.
ahojte všetky!!! tak čakáme ďalšieho chlapčekaaaaa!!!! 🙂 🙂 🙂 všetko je v poriadku, máme už 800 g, podľa parametrov vychádza pôrod o 2 dni skôr na 15. júna🙂 čím skoršie, tým lepšie, no nie🙂 ale to sa ešte uvidí 😉 a ďalšia dobrá správa, že výsledky cukru mám v poriadkuuuuuu, jupíííí, môžem ďalej sladkéééééééé, hurááááá 😀 😀 😀 krvný obraz tiež ok, tak som šťastná, malý je krásny, akurát meno preňho ešte nemáme, mne sa páči Matias, no ostatní nie sú z mojej voľby nadšení, tak ešte hľadám ďalej🙂 pekný večer vám všetkým 😎
@labutka ani jeden rizikový faktor som nemala z týchto, a pri prvom som mala tehu cukrovku, a pri druhom nie. podľa mňa odtiaľ chýba ešte jeden dôležitý faktor - stres - prvé tehotenstvo som celý čas pracovala ešte aj v 9. tt, a mala som veľa stresu zo strany zamestnávateľa, a teraz som doma s malým a cukor nemám
@marianax Lukáško je krásne meno 🙂 ako som už písala náš malý bude Michal 🙂 ja síce ešte občas nadhodím tému meno 🙂 čo takto Patrik, Tomáš 😉 ale doma ma hneď zahriaknu 😀 Miško a hotovo 🙂 u nás v rodine sa veľmi veľa rodili chlapci, takže všetky krásne mená sú už použité ☹ ale ináč Michal sa mi páči, len občas trochu poškárlim manžela 😀
babule terminy porodov mate v pase zapisane podla poslednej MS alebo podla sono?
@zuzu4444, ja podľa poslednej ms.
robila som aktualizáciu:
21 dievčatiek: mianpa, silvia0201, michelle1984, anulienka_nr, alicia28, lulu1988, lenka_x, hrivuska, justonka, sijust, jankalac, vebinka25, riela, mo7, chelonka, adulka165, natalia777, emka1, 1ivanka1, zuzulik253, melinduska
42 chlapčekov: indys, zz134, danielkabn, milacik0106, stela01, zuzu4444, danuskap19, majulosa, marianax, alllexa1, inka1204, kika111, monuska342, 123kika, kacsik, sweetlittleangel, blackswan, slavka1212, eemmaa, kkristin, zu2za3na, d.j., ladylilhomeboy, nella1, murkodm, macik061, miskaska, monikapd1, zuzanapp, tinka5, demonique, cucuc, alenockas, tina2222, mirka1210, meg_junova, mamculka, timus252, buba12, janett84, sandy80, lucy125
ja viem tak, aj mi tak robili pri prvom tehotenstve, že prvý test je taký, že sa berie krv iba zo žily, vypije sa tá voda, o 2 hodiny sa berie zas zo žily. ak tieto výsledky sú zlé, teda je tam cukor vyšší ako norma, ide sa na rozšírený test, u nás to robí tiež gynekológ (aj ten prvý test), tam sa berie najprv zo žily, potom sa pije glukóza, potom 3x z prsta a mne aj moč pri každom odbere z prsta skontrolovali. keď aj tento test potvrdil cukor, poslal ma na diabetológiu, kde mi zase brali krv aj zo žily aj z prsta. tam som potom musela chodiť celé tehotenstvo. po šestonedelí celá tortúra opakovaná u gynekológa. hotový horor. teším sa veľmi že tentokrát boli výsledky dobré 🙂
ahojte,mna na glukozovom teste tiez pichla najprv do zily a potom dva krat do prsta...tiez som si mohla dat citron,tak sa to dalo vypit...mam pocit,ze kazdy lekar to ma zauzivane inak...
riela, super zoznam...a ze vedu chlapci,to ma tesi🙂
tehulky pozyvame vas

@hrivushka Ajoj, tak to máš fajn, že si si mohla tam dať citrón, mne nič také nedovolili, len nalačno o 7 h to do troch min vypiť.A za 1 hod to išlo zo mńa von, takže test o ničom, vraj mi urobia výsledky len z krvi, ktorú mi zobrali z prsta pred glukózou, tak neviem.... ☹ ☹ ☹ hádam to bude všetko ok, doteraz som nemala s cukrom žiadne problémy, a sladké nadovšetko milujem... 🙂 🙂 🙂