icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
1. mar 2012

@hrivushka Ajoj, tak to máš fajn, že si si mohla tam dať citrón, mne nič také nedovolili, len nalačno o 7 h to do troch min vypiť.A za 1 hod to išlo zo mńa von, takže test o ničom, vraj mi urobia výsledky len z krvi, ktorú mi zobrali z prsta pred glukózou, tak neviem.... ☹ ☹ ☹ hádam to bude všetko ok, doteraz som nemala s cukrom žiadne problémy, a sladké nadovšetko milujem... 🙂 🙂 🙂

indys
1. mar 2012

Dievcata, ja som si ja som si myslela, ze len rano musim prist na lacno, ale ze ked vypijem budem moct nieco zjest,lebo ked nejem tak mi blbo a o vode ani nehovorim. To naozaj nemozem nic?ja idem na ten glukozovy test zajtra @tinka5 si ma vystrasila, ze si tam sedela od 7-10:30 mne sestricka povedala, ze to bude trvat 2 hodiny, tak ja uz som dohodnuta s klientkou ze budem o 9:30 v praci a ze pri najhorsom ak budem trosku meskat jej volam, ale hadam nie az tak dlhoooo 😲

lucy125
1. mar 2012

@indys no nemôžeš zjesť nič, ani keď to vypiješ, až potom keď ti druhý krát odoberu z prsta krv. Mne nemuseli, ja som glukozu po 1 h vyvrátila a trvá to dve hod, musíš tam len sedieť a nehýbať sa, aby sa cukor strávil, max na wc môžeš ísť, aspoń ja som to tak mala, ale nič z toho, keďže som to nalačno neudržala. 🙂 🙂 držím palce.

sandy80
1. mar 2012

ahojte všetky!!! tak čakáme ďalšieho chlapčekaaaaa!!!! 🙂 🙂 🙂 všetko je v poriadku, máme už 800 g, podľa parametrov vychádza pôrod o 2 dni skôr na 15. júna🙂 čím skoršie, tým lepšie, no nie🙂 ale to sa ešte uvidí 😉 a ďalšia dobrá správa, že výsledky cukru mám v poriadkuuuuuu, jupíííí, môžem ďalej sladkéééééééé, hurááááá 😀 😀 😀 krvný obraz tiež ok, tak som šťastná, malý je krásny, akurát meno preňho ešte nemáme, mne sa páči Matias, no ostatní nie sú z mojej voľby nadšení, tak ešte hľadám ďalej🙂 pekný večer vám všetkým 😎

sandy80
1. mar 2012

@labutka ani jeden rizikový faktor som nemala z týchto, a pri prvom som mala tehu cukrovku, a pri druhom nie. podľa mňa odtiaľ chýba ešte jeden dôležitý faktor - stres - prvé tehotenstvo som celý čas pracovala ešte aj v 9. tt, a mala som veľa stresu zo strany zamestnávateľa, a teraz som doma s malým a cukor nemám

lenca6482
1. mar 2012

@tinka5 trva to 2 hodiny ako pises,uz som natom bola.....prides pichne ta prvy raz do prsta,hned ti da vypit glukozu a ides si sadnut do cakarne,potom ta pichne druhy raz,zasa cakas hodinu,potom ta pichne treti raz,das moc a mozes ist,takze trva to 2 hodinky presne

marianax
1. mar 2012

@sandy80 jeeeeeeeeeeeeeej to su super spravicky gratulujem a vitam ta v klube pipikov xiix tesim sa s tebou moja ze je vsetko v poriadku a pis navrhy na mena lebo my tiez este nevieme hoc mm uz vybral lukaska no ja stale este vaham a hladam 😀 🙂 😉

sandy80
2. mar 2012

@sandy80 opravujem...pracovala som ešte aj v 9.mesiaci 🙂

sandy80
2. mar 2012

@marianax aj ja hľadám, prvý syn má 2 mená, volá sa Samuel František - bol to prvý vnuk, tak sme poctili otcina, môjho otca aj svokra (všetci sú Františkovia🙂 ale toto druhé neviem, fakt 😒 Možno Dominik Matias, alebo Matias Roderik...používame len prvé meno 🙂

1ivanka1
2. mar 2012

@mirka1210 no počula som že jane je dobrá značka, a ako som si už všimla na nete sú z tých drahších..ale to som nevedela, že sa nedá otočiť tá športová časť...no ja chcem určite taký kúpiť..to je jedna z mojich požiadavok aby sa dala otočiť tá športová časť..

mirka1210
2. mar 2012

@1ivanka1 tie najnovšie sa už dajú otočiť v oboch smeroch 🙂 ja som kúpila z druhej ruky starší typ 😉 a ten sa nedá ☹

mirka1210
2. mar 2012

@marianax Lukáško je krásne meno 🙂 ako som už písala náš malý bude Michal 🙂 ja síce ešte občas nadhodím tému meno 🙂 čo takto Patrik, Tomáš 😉 ale doma ma hneď zahriaknu 😀 Miško a hotovo 🙂 u nás v rodine sa veľmi veľa rodili chlapci, takže všetky krásne mená sú už použité ☹ ale ináč Michal sa mi páči, len občas trochu poškárlim manžela 😀

mirka1210
2. mar 2012

@lenca6482 bože, to fakt až trikrát pichá do prsta 😕 pri prvých ma pichali len 2x a mala som toho dosť 😖 nech už to mám za sebou 😔 niektorá tu písala, že krv brali zo žili 😠 tak ako to je? všade inak? 🙄

mirka1210
2. mar 2012

@sandy80 Takže duplujete ako aj my v druhom prípade 🙂 dve dievčatká a teraz chlapček 😉 blahoželám 🙂 väčšinou,koho poznám, tak sa im v druhom prípade narodí to, čo majú prvé 🙂 kamarátka má štyroch chlapcov po sebe 😀 radšej to už vzdali 😀

mirka1210
2. mar 2012

@lucy125 aj ja si môžem dať citrón, tak dúfam, že vydržím... 😒 toto som neznášala najviac z celého tehotenstva pri všetkých troch 😉 to pichanie do prsta je pre mňa väčší bubák ako pôrod 😀

riela
2. mar 2012

@sandy gratulujem 🙂, tak si sa dočkala

ja som bola včera na 3D, stále si zakrývalo tvár ručičkami, asi po desiatich minútach sa nám nachvíľu ukázalo, otvorilo pusinku a potom znova len ručičky, dokonca lakeť pred tvárou... štuchali sme, ale nedalo sa 🙂

zuzu4444
2. mar 2012

babule terminy porodov mate v pase zapisane podla poslednej MS alebo podla sono?

marianax
2. mar 2012

@mirka1210 no tak vidis moje krstniatko je michael je to naozaj krasne meno 🙂

marianax
2. mar 2012

@sandy80 jej to Dominik Matias sa mi paci 🙂

marianax
2. mar 2012

@1ivanka1 moja sestra ma sportovu cas jane a je velmi spokojna 🙂

lenca6482
2. mar 2012

@mirka1210 to nic niejeeee do toho prstaa,do ziadnej zile ta nepicha 😀 ano picha sa 3 krat .... kedy ides?aj ta glukoza sa da uplne v pohode vypit,nic to proste nieje ziadne strachy😉

zuzu4444
2. mar 2012

@lenca6482 Lenicko mna pichala aj do prsta aj do zily, ale do zily asi preto, ze my robila aj odbery na krvny obraz 🙂

lenca6482
2. mar 2012

@zuzu4444 zuzanko ale tebe to robila nie skrz testu na tehotensku cukrovku,co ti brala tak to uz potrebovala na nieco insie,to aj mne bude teraz moja gynda brat,bo tebe test robila tvoja gynda,ja som bola na diabetologickom oddeleni,bo moja to nerobi 😉

zuzu4444
2. mar 2012

@lenca6482 nooo ved , brala mi z prsta na cukrovku a zo zily na krvny obraz plus este cosi 🙂

lenca6482
2. mar 2012

@zuzu4444 tak tak,nebolo to skrz cukor proste,aby sa to tu neplietlo vies 😉

riela
2. mar 2012

@zuzu4444, ja podľa poslednej ms.
robila som aktualizáciu:

21 dievčatiek: mianpa, silvia0201, michelle1984, anulienka_nr, alicia28, lulu1988, lenka_x, hrivuska, justonka, sijust, jankalac, vebinka25, riela, mo7, chelonka, adulka165, natalia777, emka1, 1ivanka1, zuzulik253, melinduska

42 chlapčekov: indys, zz134, danielkabn, milacik0106, stela01, zuzu4444, danuskap19, majulosa, marianax, alllexa1, inka1204, kika111, monuska342, 123kika, kacsik, sweetlittleangel, blackswan, slavka1212, eemmaa, kkristin, zu2za3na, d.j., ladylilhomeboy, nella1, murkodm, macik061, miskaska, monikapd1, zuzanapp, tinka5, demonique, cucuc, alenockas, tina2222, mirka1210, meg_junova, mamculka, timus252, buba12, janett84, sandy80, lucy125

marianax
2. mar 2012

@riela no teda tolko chlapcekov tak doteraz sa rodili viac dievcatiek ja som toho prikladom a teraz sa to otocilo 😀

sandy80
2. mar 2012

ja viem tak, aj mi tak robili pri prvom tehotenstve, že prvý test je taký, že sa berie krv iba zo žily, vypije sa tá voda, o 2 hodiny sa berie zas zo žily. ak tieto výsledky sú zlé, teda je tam cukor vyšší ako norma, ide sa na rozšírený test, u nás to robí tiež gynekológ (aj ten prvý test), tam sa berie najprv zo žily, potom sa pije glukóza, potom 3x z prsta a mne aj moč pri každom odbere z prsta skontrolovali. keď aj tento test potvrdil cukor, poslal ma na diabetológiu, kde mi zase brali krv aj zo žily aj z prsta. tam som potom musela chodiť celé tehotenstvo. po šestonedelí celá tortúra opakovaná u gynekológa. hotový horor. teším sa veľmi že tentokrát boli výsledky dobré 🙂

janett84
2. mar 2012

ahojte,mna na glukozovom teste tiez pichla najprv do zily a potom dva krat do prsta...tiez som si mohla dat citron,tak sa to dalo vypit...mam pocit,ze kazdy lekar to ma zauzivane inak...
riela, super zoznam...a ze vedu chlapci,to ma tesi🙂